Lovaćke Praćke
Moderator: karabalic
- Armalite Kid
- Banned
Re: Lovaćke Praćke
Izbjegavaj samo praćke iz hunter&kža, tam sam kupio gumicu za 30kn koja mi je pukla nakon cca. 10 minuta korištenja.
Tak dobru poslovnu satnicu bi doduše volio imati, 180 kn za 1h
Tak dobru poslovnu satnicu bi doduše volio imati, 180 kn za 1h
magisches schwein
Postoji i te kako,ja sam davno imao pračku (profi) sa naslonom za podlakticu,
guma se istezala cca 1 metar i na 20 metara bušila je šajbu od auta a municija je
bila kuglice od kugličnog ležaja.
guma se istezala cca 1 metar i na 20 metara bušila je šajbu od auta a municija je
bila kuglice od kugličnog ležaja.
Pamet u glavu i štap u ruke
U lovu se ne koristi kolko ja znam, jedino u krivolovu. Neznam kako je dobila samo to ime LOVAČKA praćka.toni_u wrote:kaj to uopce postoji? sta se lovi s njima?
Pa nisu ju hrvati izmisliliAguila wrote:U lovu se ne koristi kolko ja znam, jedino u krivolovu. Neznam kako je dobila samo to ime LOVAČKA praćka.
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

A u hrvatskoj se koristi za gađanje općinskog suda =)
http://www.index.hr/vijesti/clanak/odvj ... 71362.aspx
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
Znaci ipak pest controlMike_Torello wrote:A u hrvatskoj se koristi za gađanje općinskog suda =)
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

heheeheheh pa da =)
Imam pračku, ne znam je li je lovačka, koju koristim u lovu. Kako često idem na čekanje divljih svinja, znam ju koristiti na način da s njom otjeram "uljeza" (jazavca, psa, mačku, kunu ili srnu) s mjesta gdje očekujem divlju svinju. Projektil je obično kamen, jer je jeftiniji od čeličnih kuglica, za otprilike 100%, ne čuje se ispaljivanje projektila osim ako ne pogodim u metu koja malo zacvili i ništa drugo ali odlazi jer ju je pogodak prestrašio. Istina je da je "pucanje" pračkom jako opasno. Kad sam učio pucati probao sam u komad stakla od izloga debljine 8 m/m, čelična kuglica ga je probila bez da se staklo dalje razbilo, samo rupica od projektila. Limena vrata od kamiona TAM probilo je kao i MK metak. Kod kupnje treba paziti da guma nije ostarila, i samu gumu treba povremeno namazati s glicerinom da ne puca i da je elastična što duže. Evo par slika moje pračke, stara je tri-četiri godine i još će barem toliko trajati.
Samo da prođe ova demokracija, pa da opet živimo ko ljudi !!
Smiješi nam se bolje sutra. Štoviše, umire od smijeha!
http://www.randyhanshaw.com/humor/html/flashers.htm
Imam i ja takvu, kupil sam ju prije par godina na Jakuševcu za jedno 50ak kuna. Odlična je za zajebanciju, al kak veli Valdop poprilično opasna igračka.
KO SE MAČA LAČA; LAKUKARAČA!!!!
- Armalite Kid
- Banned
Mislim da je to takav tip ko iz huntera, ja sam kupio takvu gumu, budući da otprije imam praćku sa drškom i za podlakticu, ali nisam imao sreće.Ako netko zna di se neka kvalitetna guma može nabavit neka kaže
Prave opasne praćke su one što se vitlaju iznad glave što izbacuju gromadu od kamena
Prave opasne praćke su one što se vitlaju iznad glave što izbacuju gromadu od kamena
magisches schwein
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

te su kao i neispravna puska, opasne za metu a bome i za strijelca + "publiku"Armalite Kid wrote:Prave opasne praćke su one što se vitlaju iznad glave što izbacuju gromadu od kamena
- Original_G
- Cinker - bojna

pa i nisu, deda mi je napravil ko klincu i naučil me bacati, bil sam precizan kak s normalnom pračkom, a kamen je max veličine biljarske kugle
武士道
Ognjem i mačem.
Ognjem i mačem.
ne znam jel takve prodaje hunter k&ž, ova moja je iz lovca iz tesline.
Samo da prođe ova demokracija, pa da opet živimo ko ljudi !!
- oštrostrijelac
- Poručnik

Hmm, onda je to kamenčić.Original_G wrote:pa i nisu, deda mi je napravil ko klincu i naučil me bacati, bil sam precizan kak s normalnom pračkom, a kamen je max veličine biljarske kugle
Kamen je ono što se puca iz katapulta.
Oštri
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

kamencic je ono sto te zulja u cipeli ono sto je veće je kamen, a ono sto pucaju iz katapulta su kamene gromade =)oštrostrijelac wrote:Hmm, onda je to kamenčić.Kamen je ono što se puca iz katapulta.
- Original_G
- Cinker - bojna

po šumi smo imali stare bandere s onim keramičkim izolatorima, to smo skidali s tim ! srećom nisam nikad nikoga pogodil da vidim taj efekt, ali na 30 metara u drvo udarac zvuči impresivno
武士道
Ognjem i mačem.
Ognjem i mačem.
posjedujem neku pracku (mislim da pise na njoj barnett) koja je jako opasna ako se usmjeri u pogresnom pravcu i pridruzujem se upozorenju u rukovanju
@armalite kid, ja sam gumu narucio preko e-bay i prezadovoljan sam
@armalite kid, ja sam gumu narucio preko e-bay i prezadovoljan sam
po cinu narednik, neka vas ne zavara ovo ispod nicka
- Armalite Kid
- Banned
To ti je isti, da prostite, k....valdop wrote:ne znam jel takve prodaje hunter k&ž, ova moja je iz lovca iz tesline.
Samo sam malo skeptičan da bi baš ta lovac/hkž praćka probila limena vrata od kamiona
magisches schwein