Česka Zbrojevka 9mm,model 35
- Snajperista
- Banned
Česka Zbrojevka 9mm,model 35
Zanima me dali ko ima kakva iskustva.
Slican mi je TT-u.
Nemogu nista nac na internetu,pa ako moze neko nekaj napisat..jer me zanima.
Kad se proizvodio,za sta se rabio,dali je kvalitetan te kolko vrijedi.
Lijep pozdrav!
Slican mi je TT-u.
Nemogu nista nac na internetu,pa ako moze neko nekaj napisat..jer me zanima.
Kad se proizvodio,za sta se rabio,dali je kvalitetan te kolko vrijedi.
Lijep pozdrav!
Takt je vještina da nekome nešto dokažete, a da od njega ne napravite neprijatelja
ili budalu.
ili budalu.
Re: Česka Zbrojevka 9mm,model 35
Poštovani,
Ovdje nije riječ o Češkoj Zbrojovci već o pištolju proizvođača Fabryka Broni u Radomu tj. poljski pištolj originalnog naziva Pistolet wz. 35 ViS konstruktora Piotr Wilniewczyc i Jan Skrzypinski u kalibru 9x19 mm iz 1930 godine koji je 1935 godine kao službeni pištolj ušao u naoružanje poljske vojske. Tijekom okupacije Poljske nastavili su ga proizvoditi i nijemci pa su tijekom rata isti proizvodili i izvan Poljske s nešto grubljom izradom i kasnije micanjem poluge za rastavljanje sa lijeve strane. Na našim prostorima često se susreće kolokvijalni naziv VIS ili VIS Radom. Mislim da sve ostalo sa detaljima i fotografijama nije potrebno dodavati jer je nakon ispravne informacije o kojem se pištolju zaista radi putem pretražnika vrlo lako dostupno, poglavito zato što ga neki članovi foruma imaju i u osobnim kolekcijama (poštovani Luger je istoga i predstavio ovdje na forumu) koji zasigurno mogu reći i iz prve ruke dodatne informacije.
Ovdje nije riječ o Češkoj Zbrojovci već o pištolju proizvođača Fabryka Broni u Radomu tj. poljski pištolj originalnog naziva Pistolet wz. 35 ViS konstruktora Piotr Wilniewczyc i Jan Skrzypinski u kalibru 9x19 mm iz 1930 godine koji je 1935 godine kao službeni pištolj ušao u naoružanje poljske vojske. Tijekom okupacije Poljske nastavili su ga proizvoditi i nijemci pa su tijekom rata isti proizvodili i izvan Poljske s nešto grubljom izradom i kasnije micanjem poluge za rastavljanje sa lijeve strane. Na našim prostorima često se susreće kolokvijalni naziv VIS ili VIS Radom. Mislim da sve ostalo sa detaljima i fotografijama nije potrebno dodavati jer je nakon ispravne informacije o kojem se pištolju zaista radi putem pretražnika vrlo lako dostupno, poglavito zato što ga neki članovi foruma imaju i u osobnim kolekcijama (poštovani Luger je istoga i predstavio ovdje na forumu) koji zasigurno mogu reći i iz prve ruke dodatne informacije.
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

RADOM VIS, ima more starih postova u kojima pise cijela povijest tog pistolja sa plilozenim slikama, samo treba pogledati stare teme.
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
- Snajperista
- Banned
Hvala vam!
Ma covjek koji ga prodaje je nacveo da se zova Ceska Zbrojevka,i stavio te slike.
Lijep pozdrav!
Ma covjek koji ga prodaje je nacveo da se zova Ceska Zbrojevka,i stavio te slike.
Lijep pozdrav!
Takt je vještina da nekome nešto dokažete, a da od njega ne napravite neprijatelja
ili budalu.
ili budalu.
- Snajperista
- Banned
Dali ovaj sa slike kolko mozete vidjet vrijedi 300 eura?
ili budalu.
ili budalu.
Nisi ti kriv šta je frajer seljačina pa ne zna kaj ima doma. Drugi put samo malo više pogledati stare postove. A za vrijednost bi trebalo pogedati uživo, ali cijene jesu tu negdje oko 300€.Snajperista wrote:Hvala vam!
Lijep pozdrav!
- Snajperista
- Banned
Jos mi je i bilo cudno kak je ceska zbrojevka modek 35,niti me ne sjeda u uho kak zvuci ni nis..
Ok..Hvala!
L.p.
Ok..Hvala!
L.p.
ili budalu.
ili budalu.
- Armalite Kid
- Banned
Moglo bi se i u ruke uzet kakvu knjigu pa malo proučit pištolje i oružje da ti ne bi ni slučajno palo na pamet da povjeruješ da je to ČZ.Tomy wrote: Nisi ti kriv šta je frajer seljačina pa ne zna kaj ima doma. Drugi put samo malo više pogledati stare postove. A za vrijednost bi trebalo pogedati uživo, ali cijene jesu tu negdje oko 300€.
Druga stvar, ovaj slučaj zapravo najbolje oslikava prosječno stanje gun kulture i obrazovanja u nas, gdje je toliki apsurd da ni vlasnik ne zna kako mu se pištolj zapravo zove pa nešto nabada, a takvih ima ohohoho.
magisches schwein
A na ovom forumu hrpa postova i more fotki...
Ali, teško je pogledati...
Pitam se, za koga uopće i postati i truditi se???
Čisti gubitak vremena
Ali, teško je pogledati...
Pitam se, za koga uopće i postati i truditi se???
Čisti gubitak vremena
NO TRESPASSING - VIOLATORS WILL BE SHOT - SURVIVORS WILL BE SHOT AGAIN
Lijepa riječ i pištolj u ruci otvaraju svaka vrata
Lijepa riječ i pištolj u ruci otvaraju svaka vrata
- Snajperista
- Banned
Da sam znao da je rijec o Pistolet wz. 35 ViS sigurno nebih postavio post,nego i meni je bilo cudno i cudno mi izgleda za cesku zbrojevku,mislio sam da je rijec o nekom prastarom modelu,a i valjda prodavac zna sta prodaje,pa mora mu pisat u papirima,nije mi nista bilo jasno pa sam postavio ovaj post.
Nazvao sam covjeka i objasnio mu o cemu se radi.Kaze da nema pojima,da mu vec 10-tak godina stoji,da ga nije dirao vec jako jako dugo..
Evo sad je promijenio oglas.
Evo link:
http://www.njuskalo.hr/oruzje/ceska-zbr ... las-826672
I cim sam mu rekel da je to dobar pištol,odmah je cijenu sa 2000kn stavio na 2500kn..

Nazvao sam covjeka i objasnio mu o cemu se radi.Kaze da nema pojima,da mu vec 10-tak godina stoji,da ga nije dirao vec jako jako dugo..
Evo sad je promijenio oglas.
Evo link:
http://www.njuskalo.hr/oruzje/ceska-zbr ... las-826672
I cim sam mu rekel da je to dobar pištol,odmah je cijenu sa 2000kn stavio na 2500kn..
ili budalu.
ili budalu.
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

ocito nema pojma sto mu pise u papirima, ili nije ni gledao u njih ili pistolj nema papire.Snajperista wrote:valjda prodavac zna sta prodaje,pa mora mu pisat u papirima,
sade se nemoj uvrijediti, to je za tvoje dobro, ali mislim da si idiot sto si mu to isao reci pogotovo ako si ga i sam zelio kupiti.Snajperista wrote:I cim sam mu rekel da je to dobar pištol,odmah je cijenu sa 2000kn stavio na 2500kn..![]()
Dobro ti Mike kaže. Kad hoćeš kupiti pištolj za sebe i još vidiš da tip nema pojma o oružju, nikad mu ne govoriš kako je to dobar gun. Uvijek ćeš popušiti lovu na taj "friendly" pristup. Ti si kupac i nemaš šta educirati neznalice. Njegov je problem što ne zna šta ima.
Ma ja sumnjam da bi to on uopće kupio....možda i bi ali trenutno nema "nabavnu" ?
taman kad sam gotovo bio kod zaključenja trgovine za jako pristupačnu cijenu onda se javio veliki stručnjak i dao svoj sud da je to jako rijedak i iznimno kvalitetak pištolj ....i onda je cijena otišla u nebo.
Hvala na pomoći svima nama koji smo ozbiljno bili zainteresirani za kupnju i bili voljni izdvojiti 200-tinjak Eurića za isti primjerak.
taman kad sam gotovo bio kod zaključenja trgovine za jako pristupačnu cijenu onda se javio veliki stručnjak i dao svoj sud da je to jako rijedak i iznimno kvalitetak pištolj ....i onda je cijena otišla u nebo.
Hvala na pomoći svima nama koji smo ozbiljno bili zainteresirani za kupnju i bili voljni izdvojiti 200-tinjak Eurića za isti primjerak.
Da mi nije lijepih žena, starog oružja i meze, život bi mi bio sasvim bezveze.
crno zlato je rezervirano za Arape, žuto za Židove, a ja radim sa smeđim....... www.boxi.hr
crno zlato je rezervirano za Arape, žuto za Židove, a ja radim sa smeđim....... www.boxi.hr
-
tehnotezak
- Razvodnik

Zbilja je lijepi taj "random vis"
Prije 5-6 god sam u ZG dosel glet VIS-a a deda zvadi lugera iz 1918! veli eto visa,i pokaze papire i stvarno je pisalo vis
Boze ko li radi na tim referadama lol
Prije 5-6 god sam u ZG dosel glet VIS-a a deda zvadi lugera iz 1918! veli eto visa,i pokaze papire i stvarno je pisalo vis
Boze ko li radi na tim referadama lol
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

toni_u wrote:Snajperisti ocito nije dovoljno igranja s oglasima...
- Armalite Kid
- Banned
Ovo je još smiješnije, budalaš vlasnik je ipak djelomično inteligentan pa je odmah popunio oglas sa svakakvim informacijama (valjda mu je to Kiki sve rekao ili ga usmjerio na to), ali se zajebo sa imenom RANDOM
hahahaha
Ko neznam što to znači nek pogleda u eng. rječnik
hahahaha
Ko neznam što to znači nek pogleda u eng. rječnik
magisches schwein
- Snajperista
- Banned
ili budalu.
ili budalu.