Zagorska "kolekcija"

Moderator: BOXI

UrsaMajor
Banned

Re: Zagorska "kolekcija"

Post by UrsaMajor » 14 Jan 2010, 14:16

istra champion wrote:Informacije o izmjenama nisu provjerene, a dok se ne provjere :A23:
Mislim da mi volimo čuti i neprovjerene informacije, ako su iz relativno pouzdanoga izvora... :A09:

šime
Pozornik
Pozornik

Post by šime » 14 Jan 2010, 22:57

Kaj se mene tiče svo oružje skupljeno iz policije bi se procjenjivalo i popravljalo i popisivalo i ako treba od 3 komada sklopilo jedno najbolje, te konzerviralo i dalo morhu na čuvanje jer ak će nas već privatno razoružat, da ne bi i država bila razoružana pa da se ne ponovi opet 41./91. (a kakve sreće imamo dogodit će se i to)
isto tako i sa municijom koja bi kao i oružje bila davana vojsci na korištenje pa da više wannabee vojnici na obuci ne nose hrđave rumunjke i ispale 3 metka iz pištolja i 5 iz rumunjke, ili našim policajcima pa da se ne dogodi situacija da se propucaju jer ne vježbaju dovoljno jer nemaju municije.
Uz ovajm komentar gore išlo bi još i da staro oružje koje je oduzeto i više se na vraća vlasniku iz bilo kojega razloga, da se može uredno kupiti i staviti u kolekciju.
Ali na žalost, Hrvatska je bogata zemlja koja ne treba novac, nego uzmi brusilicu i peri, deri.

BOXI
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by BOXI » 15 Jan 2010, 09:45

šime wrote:
Uz ovajm komentar gore išlo bi još i da staro oružje koje je oduzeto i više se na vraća vlasniku iz bilo kojega razloga, da se može uredno kupiti i staviti u kolekciju.
Pozlatile ti se rječi....iz tvojih usta u Božje (čitaj ministrove) uši.
Da mi nije lijepih žena, starog oružja i meze, život bi mi bio sasvim bezveze.
crno zlato je rezervirano za Arape, žuto za Židove, a ja radim sa smeđim....... www.boxi.hr

Tomy
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik

Post by Tomy » 15 Jan 2010, 10:42

Mislim da je ministar gluh. :A02: :A02:

istra champion
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by istra champion » 15 Jan 2010, 11:45

šime wrote: Uz ovajm komentar gore išlo bi još i da staro oružje koje je oduzeto i više se na vraća vlasniku iz bilo kojega razloga, da se može uredno kupiti i staviti u kolekciju.
Ali na žalost, Hrvatska je bogata zemlja koja ne treba novac, nego uzmi brusilicu i peri, deri.
Kako je Tomy opisao u http://forum.hr-oruzje.org/viewtopic.ph ... 100#p31644, Komisija odlučuje kamo če takvo oružje biti raspoređeno. U čl.4.t.3.Pravilnika, oružje se može prodati putem ovlaštenog trgovca oružjem, što je i urađeno u zadnjih par godina.
Oružje koje se sada uništava nije vrijedno da bude u ničijoj kolekciji, jer takvo oružje u rukama ''pravog'' i ''stručnog'' sakupljača ne vrijedi ništa i zato ne treba žaliti rezanje-uništavanje takvog oružja, jer vrijedi koliko i staro željezo, a to je nekoliko lipa po kilogramu.
SCORE:278 COMPETITION/186MEDAL; 105 GOLD 57 SILVER 24 BRONZE
4 TIME NATIONAL CHAMPION 6 TIME SECOND PLACEMENT 6 TIME THIRD PLACEMENT
25m VK REVOLVER 10+10 NATIONAL TEAM RECORD-567
CUSTOM GUN MASTER
http://www.skistra.hr
https://www.facebook.com/skistramarcana

Tomy
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik

Post by Tomy » 15 Jan 2010, 12:17

Jedini problem kod prodaje oružja kod ovlaštenih trgovaca je da ne možeš kupiti oružje kao kolekcionar sa odobrenjem za sakupljanje starog oružja, već moraš imati nabavnu dozvolu.

A pitanje je šta se događa sa kolekcionarskim primjercima koji su onesposobljeni po nekom od prijašnjih Zakona o oružju (po sadašnjem Pravilniku to je djelomično onesposobljeno oružje) jer do sada nisam čuo da se takvo oružje, koje bi se i moglo kupovati sa odobrenjem za sakupljanje, daje na prodaju kod ovlaštenog trgovca oružjem.
Šteta, izgleda da završava na rezanju, a sigurno ima i vrijednih i dobro očuvanih primjeraka. :A01:

istra champion
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by istra champion » 15 Jan 2010, 13:12

Vrijedni i dobro očuvani primjerci (bili onesposobljeni ili ne) se ne uništavaju, več se raspodijeljuju po čl.4.
CUSTOM GUN MASTER

Tomy
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik

Post by Tomy » 15 Jan 2010, 13:18

Je, muzejima i kazalištima možda da, ali kolekcionarima ništa.

BOXI
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by BOXI » 15 Jan 2010, 15:57

Tomy wrote:Jedini problem kod prodaje oružja kod ovlaštenih trgovaca je da ne možeš kupiti oružje kao kolekcionar sa odobrenjem za sakupljanje starog oružja, već moraš imati nabavnu dozvolu.
Nije istina da se ne može kupiti, ja sam kudio nekoliko komada koji su bili na prodaji kod ovlaštenog trgovca. Dobio sam od njega "papir" koji sam nosio u svoju PP zajedno sa potvrdom o onesposobljavanju.
crno zlato je rezervirano za Arape, žuto za Židove, a ja radim sa smeđim....... www.boxi.hr

Armalite Kid
Banned

Post by Armalite Kid » 15 Jan 2010, 17:53

Uništavanje oružja, posebno ispravnog, je sličan grijeh ko recimo pretopljivanja zlatnih kipića i umj. djela od istog u čisto obično zlato, jer se pri tome uništava i negira rad koji je netko uložio da bi to napravio.
magisches schwein

Tomy
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik

Post by Tomy » 15 Jan 2010, 19:14

BOXI wrote: Nije istina da se ne može kupiti, ja sam kudio nekoliko komada koji su bili na prodaji kod ovlaštenog trgovca. Dobio sam od njega "papir" koji sam nosio u svoju PP zajedno sa potvrdom o onesposobljavanju.
Blago tebi. U Zagrebu to čudo još nisam vidio.

PS Može lokacija i kontakt tog ovlaštenog trgovca na PP?

BOXI
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by BOXI » 15 Jan 2010, 20:56

Uskoro će doći pismeno službeno tumačenje MUP-a u svezi glede kupovine, prenosa vlasništva, otkupa i ostalog u kulekcionarske svrhe.
Do Studenog 2009 ovlašteni trgovci su prodavali oružje kolekcionaru na temelju "ugovora o prodaji oružja kolekcionaru" a jedan primjerak je kolekcionar bio dužan u roku od 8 dana predati u svoju PP. Ja sam na taj ugovor kupio dosta toga. Od Studenog su to ukinuli , ali još nisu decidirano rekli na koji način trgovac mora razdužiti oružje ako ga proda kolekcionaru.
Također je kolekcionar mogao napraviti ugovor o otkupu u kolekcionarske svrhe, a prodavatelj je jedan primjerak predavao u svoju PP, ali i to su ukinuli u Studenom. I za to se čeka navi naputak MUP-a.
Sada možeš otkupiti oružje od vlasnika na temelju ugovora o otkupu, ali uz njega OBAVEZNO vlasnik mora priložiti i potvrdu o onesposobljavanju prilikom predaje ugovora u svoju PP.

Tomy
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik

Post by Tomy » 15 Jan 2010, 21:06

Živi bili pa vidili šta će sada izmisliti. U Zagrebu u Lovcu se na taj način nije moglo kupiti oružje. Prodaja je isključivo imaocu nabavne dozvole.

šime
Pozornik
Pozornik

Post by šime » 15 Jan 2010, 23:49

istra champion wrote:Kako je Tomy opisao u viewtopic.php?f=30&t=2265&start=100#p31644 , Komisija odlučuje kamo če takvo oružje biti raspoređeno. U čl.4.t.3.Pravilnika, oružje se može prodati putem ovlaštenog trgovca oružjem, što je i urađeno u zadnjih par godina.
Oružje koje se sada uništava nije vrijedno da bude u ničijoj kolekciji, jer takvo oružje u rukama ''pravog'' i ''stručnog'' sakupljača ne vrijedi ništa i zato ne treba žaliti rezanje-uništavanje takvog oružja, jer vrijedi koliko i staro željezo, a to je nekoliko lipa po kilogramu.
Pa nisi baš u pravu, ako si pročitao postove iz prijašnjeg razdoblja vidio bi kakve primjerke oružja su uništavali. Famozni čl. 4 prodaja putem ovlaštenog trgovca. Jedini koji ga prodaju kod nas je trgovina "LOVAC" u Zagrebu, ali ne prodaju staro oružje, već samo ispravno i aktivno oružje, pretežito za lov, normalo na papire.
Kako već dugo poznajem Boxia, a i često smo surađivali, pročitaj njegove postove, jer Boxi lagano postaje jedan od vodećih stručnjaka za "stare hrđe". Ne trebaš mu reći kakvo oružje imaš, samo mu ga opiši i sve će ti reći o njemu.
Uništeni su prekrasni, dobro očuvani i rijetki primjerci oružja, ali ima još ljudi koji ih pokušavaju spasiti i udobno smjestiti.

Zivko Les
Razvodnik
Razvodnik

Post by Zivko Les » 16 Jan 2010, 12:25

ti "predivni" primjerci su najvjerojatnije primjerci koji su bili u privatnom vlasnistvu, imali svoju kolekcionarsku vrijednost a vlasnici su im digli cijenu u nebesa- nisu ju nikada prodali, pa je otislo na unistenje. umjesto da vlasnik ispadne "faca" pa pokloni to oruzje muzeju, jer koliko god ljudi imali averziju prema oruzju, ono je povijest i kao takvo ju je stvaralo.

nije istina da se ne prodaje kolekcionarsko oruzje, kako bi onda kolekcionari imali svoje kolekcije? druga stvar je to sto lovcu dolazi hrpa oruzja, pa oni moraju napraviti njegovu selekciju ne bi li im ostalo mjesta da se krecu po skladistu :) postoje i druge trgovine u hrvatskoj osim lovca....

istra champion
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by istra champion » 16 Jan 2010, 15:57

šime wrote:
istra champion wrote:Kako je Tomy opisao u viewtopic.php?f=30&t=2265&start=100#p31644 , Komisija odlučuje kamo če takvo oružje biti raspoređeno. U čl.4.t.3.Pravilnika, oružje se može prodati putem ovlaštenog trgovca oružjem, što je i urađeno u zadnjih par godina.
Pa nisi baš u pravu, ako si pročitao postove iz prijašnjeg razdoblja vidio bi kakve primjerke oružja su uništavali. Famozni čl. 4 prodaja putem ovlaštenog trgovca. Jedini koji ga prodaju kod nas je trgovina "LOVAC" u Zagrebu, ali ne prodaju staro oružje, već samo ispravno i aktivno oružje, pretežito za lov, normalo na papire.
Kako već dugo poznajem Boxia, a i često smo surađivali, pročitaj njegove postove, jer Boxi lagano postaje jedan od vodećih stručnjaka za "stare hrđe". Ne trebaš mu reći kakvo oružje imaš, samo mu ga opiši i sve će ti reći o njemu.
Uništeni su prekrasni, dobro očuvani i rijetki primjerci oružja, ali ima još ljudi koji ih pokušavaju spasiti i udobno smjestiti.
Takvi su možda i uništeni nekada, ali u zadnjih par godine dobro očuvani i rijetki primjerci oružja se NE UNIŠTAVAJU!
Od postova u temi ''Antikviteti & staro oružje'' mogu ti reči da i nisam baš nešto novo naučio, jer sam sve to znao i prije o starom oružju :mrgreen:
CUSTOM GUN MASTER

Post Reply