Signalni pištolj

Vatreno oružje, rubnog ili centralnog paljenja.
Post Reply
Barut
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik

Signalni pištolj

Post by Barut » 18 Jan 2010, 00:31

Učlanio sam se u ovaj forum jer imam par pitanja vezanih uz, uvjetno rečeno, oružje, pa ako netko ima slučajno kakvih informacija o ovome, neka odgovori.
Uglavnom, kupujem signalni pištolj za korištenje na brodu. Pištolj je kalibra 4, a za njega postoji i umetak koji se ubaci u cijev da može ispucavati signalne naboje kalibra 12. Nisam još definitivno odlučio koji model, možda uzmem noviji tipa Heckler&Koch:
2596064_4b4759b71669f.jpg
a možda i neki antikvitetni kao ovaj Webley&Scott:
2582819_4b3b29cc1a525.jpg
Sad, koliko sam skužio iz zakona o oružju, ovo upće ne spada u oružje i ne treba nikakva dozvola ni prijava za nabavu, ali sam negdje pročitao da treba uvozna dozvola. Ne znam da li to vrijedi za pravnu ili fizičku osobu, što to točno podrazumijeva.

Druga stvar je nabava streljiva. Streljivo je klasificirano kao pirotehnika kategorije P1, pa ne bi trebalo biti problemapri nabavi, ali htio bih nabavljati i streljivo kalibra 12 koje je daleko jeftinije, npr:
6262.JPG
Da li se može nabaviti signalno streljivo za sačmaricu, koje se koristi i u signalnim pištoljima istog kalibra, bez dozvole za držanje oružja? Kakva je općenito situacija s uvozom streljiva?

Post Reply