Kako preferirate jesti pitu od jabuke?

Opća rasprava koja može i ne mora biti vezana uz oružje - biti će moderirana po potrebi u slučaju vrijeđanja drugih članova ili otvorenih svađa i prepiranja. POLITIKU IZBJEGAVATI.
Breadfan
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik

Kako preferirate jesti pitu od jabuke?

Post by Breadfan » 27 Jan 2010, 13:42

Većina kupovnih pita od jabuke dolazi s onim bijelim šećernim prahom. Ja osobno, preferiram maknuti ća taj prah, obično nožem malo "isturpijam" površinu pite i tek onda izvršim frontalni napad na istu. Vi?

Dalje, neki vole uzet u ruku i onako pojest ko da je sendvič sa šunkom, ja pak preferiram ju izrezat na recimo..4-5 jednakih komada i tek onda komad po komad i guštat polako..Zadovoljstvo 100% zagarantirano! :mrgreen:

E sad..mlijeko ili ne..meni osobno kombinacija čaša mlijeka + pita od jabuke spada pod -obavezno- pa me zanimaju vaša iskustva po tom pitanju.

Što se tiče same jabuke, primijetio sam da neki pekari vole staviti i one grožđice unutra što daje još bolji ukus..mada i jabuka solo će zadovoljit.

Eto, nek diskusija počne! :A27:
Reportaže iz svijeta oružja i sportskog streljaštva:
http://www.youtube.com/user/Breadf4n

Jopan
Skupnik
Skupnik

Re: Kako preferirate jesti pitu od jabuke?

Post by Jopan » 27 Jan 2010, 15:04

Čuj, zanimljiva relaksirajuća tema. Obzirom na vrstu foruma - ludilo.

Pita od jabuka ili recimo od višanja se većinom (u mojoj režiji) jede u hodu, žurbi, bijeli prah (šećer) obavezno puhnem i tako

ga maknem jer mi ide na živce.

Ako je u kući (ženina kreacija) onda ide krupni šećer i obavezno sa mlijekom.
Gospodar sam riječi koju nisam izgovorio i rob one koju jesam.

toni_u
Nadnarednik
Nadnarednik

Post by toni_u » 27 Jan 2010, 18:19

hehe,tema je za krepat. Bredfan mijenjaj dilera poceo ti je smece uvaljivat. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Original_G
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by Original_G » 27 Jan 2010, 18:27

dobro je :A25:

šećer mi je jedan od dražih poroka :A03:

evo ljubitelj pita odi u Prelog i prek puta srednje škole u haustoru je mala pekara, pita za prste polizat, ima i od borovnice (slin, slin) stvarno nekaj posebno :A25:

inače, osobno bez šećera i s mlijekom, za potpunu perveziju sa čokoladnim mlijekom (Vindija) :twisted: :twisted:
武士道

Ognjem i mačem.

UrsaMajor
Banned

Post by UrsaMajor » 27 Jan 2010, 19:56

Prvo pošmrčem štaubšećer, a onda usitnim i pošmrčem ostatak pite...

To mi je dio rehabilitacije... :mrgreen:

Radije ne pitaj kako preferiram burek s mesom... :A13:

Mike_Torello
Fleet Admiral
Fleet Admiral

Post by Mike_Torello » 27 Jan 2010, 20:29

Pita od jabuka jedem u ovakvim komadima najcesce, (u pola manji komadi ako se škrtari, ako sam u gostima ili ako treba jesti bez puno mrvica na sve strane) ako treba biti pristojan onda sa malom vilicom komad po komad, ako sam sam u sobi onda u ruku i frontalni napad, s tim da je brada pozicionirana iznad tanjura tako da ostatci ostanu sto manje rasuti, za vrijeme zagrizanja iste se ne diše a pogotovo ne na nos, iako taj šećer u prahu služi kao dekoracija jer je pita sama po sebi dovoljno slatka za moj ukus (za neke druge tj. ostale ukuse koji nemaju pojma je preslatka), ova na slici je malo siromašnija jabukama jer nije rađena po narudžbi (kod mame) već je donešena kao mito da brže popravim neki komp =) no onaj domaci okus nije izostao. U našem kraju nije običaj stavljati grozđice u pitu od jabuka (niti jabuke u francusku salatu kao kod nekih ali to je prica za drugi topic) iako nebi imao nista protiv istih ukoliko je kolicina jabuka poveća, na ovako manju količinu to nema smisla. Sa mlijekom samo ako je malo prosušena, inače naručim da bude dosta sočna jer ne volim suhe kolace.
4461_89255813429_726138429_1787101_6012017_n.jpg
"omiljeni" kolač nema neki specijalni naziv, zovemo ga još i "onaj" kolač, postoje 2 verzije istog sa jednom vise manje nevaznom razlikom,
verzija A - višnje se stavljaju U biskvit PRIJE pečenja
verzija B - višnje se stavljaju NA biskvit NAKON pečenja
u oba slučaja se biskvit zaljeva sa ostatkom soka iz kompota. Pozornom analizom obije verzije nisam pronašao neke razlike u okusu. Na tako "tuniran" biskvit, se stavlja puding d vanilije i gleda se da se aplicira u debljini ne manjoj od 9mm (za veliku tacnu koja dodje s pećnicom potrebno je oko 3 vrećice pudinga, preporucam Dr. Oetker ili Dolcela, zazlađen toliko da se "šećeraš" onesvjesti 5 sekundi nakon provg zalogaja) zatim se stavi dolcela šlag pjena obavezno napravljena s mlijekom i dovoljnom* količinom šećera. Zbog same konstrukcije frontalni napad na isti kolač se vrši sa priborom i na tanjuru, osim u kriznim situacijama prilikom krađe istog iz špajze, tad ga se prethodno nareže u komade dimenzionirane tako da što više popuni usnu šupljinu ali ne previše da ne dođe do gubitaka.
4461_88631183429_726138429_1779346_3991513_n.jpg
Štrudla/Masnica od sira ("Slana") ima raznih verzija, slana sa sirom (vise je neutralna, ali kad ju usporedis sa slatkom onda je ta neutralna ustvari slana), slatka sa sirom, sa jabukama, sa bučama, "škorupača" sa škorupom (vrhnjem) sa domaćeg mlijeka, sa šljivama, "krumpirača" sa krumpirom i kapulom (luk), sa višnjama, mozda sam koju i zaboravio ali ovo su klasične u mojem kraju, najčešća je ipak "slana" sa sirom, koja se zaslađuje umakanjem u kristalni šećer, ide uz mlijeko, sok, kavu i slične napitke, kako tko voli.
10618_130521763429_726138429_2355045_555820_n.jpg
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"

Jopan
Skupnik
Skupnik

Post by Jopan » 27 Jan 2010, 20:29

toni_u wrote:hehe,tema je za krepat. Bredfan mijenjaj dilera poceo ti je smece uvaljivat. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Gospodar sam riječi koju nisam izgovorio i rob one koju jesam.

Breadfan
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik

Post by Breadfan » 27 Jan 2010, 21:46

Mike, nakon tog tvog posta sam prema tebi stekao još veće poštovanje. Vidi se da si iskusan sladokusac koji je uz to i teorijski potkovan! :mrgreen:

Moram reći da obožavam kolač od višanja i na slici je isti onakav ko kad se doma spravi, ne znam je l' se višnja utefteri unutra prije ili poslje pečenja al' u svakom slučaju je za prste polizat (pogotovo onaj šlag). Jedinu manu u praktičnoj primjeni nalazim u samoj činjenici da je šlag teško kontrolirati pri zalogaju što JE nezgodno ako si u gostima e možeš izgledat ko mrljava beba poslje cuclanja ili ti može past na tanjur.

Kad smo kod pite od jabuke, nedavno sam imao priliku probat jednu BEZ onog šećernog praha, kora je bila topla (!?) i hrskava. Jedna od najboljih pita od jabuka koju sam ikad probo. Šteta je samo što većina pekara ne slijedi taj stil i baca uvijek prah preko. :cry:

Mike_Torello
Fleet Admiral
Fleet Admiral

Post by Mike_Torello » 27 Jan 2010, 22:52

Gurman i sladokusac =) LOL
evo tek da steknes dodatni dojam, cak ni pizza koju jedem niposto nije obicna =)
obicna mjesana sluzi kao podloga, bez gljiva u zadnje vrijeme (volim ih al mi vise ne pasu), dvostruka kolicina sira, gore idu prsut, panceta i vratina/buđola =)
Attachments
4461_88631173429_726138429_1779344_1538630_n.jpg
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"

Tomy
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik

Post by Tomy » 27 Jan 2010, 22:53

Izgleda da imamo sličan ukus. :A03:

UrsaMajor
Banned

Post by UrsaMajor » 28 Jan 2010, 09:39

Dobar post Mike.
Zbilja si napravio cijelu znanost, od običnog hedonističkog čina obžderavanja... :mrgreen: :A03:

Ako je nešto vrijedno jesti od pizze, onda je to quattro formagio (s extra kulenom i špekom)
Ako nešto osobno preferiram od lazanja, to je onda - quattro formagio :A19:
Ako nešto istinski volim raditi od tjestenine, to je onda samo - quattro formagio... :mrgreen:

Ne zamjerite mi, obožavam sireve, i fiksam se sirevima.
Meni zamisliti pizzu, lasagne ili tjesteninu bez sira, mi je kao zamisliti zahod od zlata, bez wc papira... :mrgreen: :A19:

Jedna od pita koju volim više od pite od jabuka, je pita od sira - slatka... :mrgreen:

@Mike
jabuke u francuskoj rulz, isto kao i grožđice u piti od jabuka...
Isto kao i 3 dl. ruma u velikoj šalici čaja... :A03:

@Breadfan
odlična tema, pogotovo za kuhinjske štetočine poput mene :A19: :A25:

lp

Mike_Torello
Fleet Admiral
Fleet Admiral

Post by Mike_Torello » 28 Jan 2010, 10:18

UrsaMajor wrote:Dobar post Mike. Zbilja si napravio cijelu znanost, od običnog hedonističkog čina obžderavanja... :mrgreen: :A03:
Hvala =) zanimljiva tema, bit ce toga jos =) padaju mi na pamet "police" od krumpira pecene svaka s komadicem domaceg speka i popracene kiselim zeljem.... eeeeeeee, imam negdje doma i sliku toga =)
Ako je nešto vrijedno jesti od pizze, onda je to quattro formagio (s extra kulenom i špekom)
ne jedem kulen, ali špek/panceta je dobrodosla =)
@Mike - jabuke u francuskoj rulz, isto kao i grožđice u piti od jabuka... Isto kao i 3 dl. ruma u velikoj šalici čaja... :A03:
to je stvar ukusa, meni se ne sviđa ali mogu pojesti jabuke u francuskoj ali generalno gledano kvare mi ugođaj.

k.horvat
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by k.horvat » 28 Jan 2010, 14:34

Bemmu, cuo sam da je poskupjelo streljivo, ali bas toliko!? :o

UrsaMajor
Banned

Post by UrsaMajor » 28 Jan 2010, 14:41

Mike_Torello wrote:padaju mi na pamet "police" od krumpira pecene svaka s komadicem domaceg speka i popracene kiselim zeljem.... eeeeeeee, imam negdje doma i sliku toga =)
U policama sa ubojica... :A02:
na svaki komad režanj špeka i žlica vrhnja... :A19:
sad ko' voli sa/bez vrhnja... :P

Mike_Torello
Fleet Admiral
Fleet Admiral

Post by Mike_Torello » 28 Jan 2010, 16:32

@ deda: cuj, malo opustenih tema, dobra klopa je vise prisutna u "lovackim" razgovorima nego "univerzalni kalibri", jer o klopi lovci vise znaju nego o univerzalnim kalibrima =) LOL

@ Major: jedino sto ih ja vise volim kada se peku oguljene nego "u manduru" =)

Original_G
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by Original_G » 28 Jan 2010, 16:59

Prvo i prvo, krumpir (kalamper) je ZAKON! Sa ili bez uvijek je zakon :mrgreen:

Sve na kaj ide špek je zakon, a vrhnje (domaće) isto ide na sve (slatko i slano).

p.s.: moram se objasniti :mrgreen: Međimurci su jednostavno takvi, red krumpira, red svinjetine i vrhnje, tak mi radimo sve pa i juhe (pretepena juha mmmmmmm) .....

znate kak počne svaki međimurski recept?

uzmeš dvije velike žlice slanina :A03:
Attachments
drooling_homer-712749gif.png
drooling_homer-712749gif.png (74.42 KiB) Viewed 36090 times
武士道

Ognjem i mačem.

k.horvat
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by k.horvat » 29 Jan 2010, 11:31

Kod mene su uvijek zvali lički krumpir ovo:
polovice krumpira s špekom gore i zapečeno u rolu...

Breadfan
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik

Post by Breadfan » 29 Jan 2010, 11:39

E ovo kad Ursa spomenu kolač od sira, osobno ne volim kombinaciju slatko + sir što me podsjeti kad sam jednom prilikom dok sam bio u Istri ušo u pekaru (gladan ko pas) i naručio, pazi sad JOGURT i BUREK SA SIROM. Fino mi to ženska upakirala i ja trk u auto da se bacim na klopu kad ono vidim nešto slatkasto..a ona mi uvalila KOLAČ OD SIRA...popizdio sam! :mrgreen:

Ajd da nisam bio naručio JOGURT pa možda se lako čoek zbuni, al očito, trebao sam naglasiti što uzimam.. :A02:

UrsaMajor
Banned

Post by UrsaMajor » 29 Jan 2010, 15:18

Hehe, kako možeš tražiti burek od sira... ?
To ne postoji...

To je kao da radiš ćevape od soje... :mrgreen:
Tako nešto ti može prodati samo antikrist... :mrgreen: :A19:

A ja, kad sam gladan na poslu, nema mi bolje perverzije od kolača od sira i mlijeko... :A19:

Ajmo dalje gurmani, omiljene pizze, lasagne, tjestenine... :mrgreen: ;)

da počnem prvi;
1; pizza - quattro formagio (ili Slavonska)
2; lasagne -quattro formagio
3; tjestenine - quattro formagio (ili pesto)

... :A13:

Tomy
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik

Post by Tomy » 29 Jan 2010, 15:24

Moj čovjek! :A25: :A03:

PS pod broj 1. bi dodao i onu Mikeovu kombinaciju+ljuti feferoni pa udri. :A03:

Post Reply