Deaktivirano oružje, gdje nabaviti?! (M70AB2)

Vatreno oružje, rubnog ili centralnog paljenja.
Xraile
Civil
Civil

Deaktivirano oružje, gdje nabaviti?! (M70AB2)

Post by Xraile » 09 Feb 2010, 01:32

Pozdrav, zainteresiran sam gdje se mogu nabaviti deaktivirana oružja, ili naručiti preko neke firme ili kod nas nije bitno. Naime htio bi m70AB2 deaktiviranu nabaviti na dozvolu. Po mogucnosti ak ima novo ili staro samo da je u odlicnom stanju ne neko razvaljeno sta ne lici na pusku!

Hvala, unaprijed! :A13: :A13: :A13:

BOXI
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Re: Deaktivirano oružje, gdje nabaviti?! (M70AB2)

Post by BOXI » 09 Feb 2010, 10:07

Imao si svojedobno na aukcije.hr za 2.000 Kn i dugo se prodavala ali bezuspješno. Čovjek je iz Velike Gorice i imao je potvrdu da je oružje TRAJNO onesposobljeno. Imaš na net-u nekoliko tvrtki u inozemstvu koje prodaje "deko oružje" koje je trajno onesposobljeno pa i ovo što tražiš ali su cijene "paprene" 300-400 Eur-a pa dodaj još PDV i ostale gluposti kao eventualna trošarina razne potvrde i ostalo i u konačnici će ispasti...????? da će te zabolit glava.
Da mi nije lijepih žena, starog oružja i meze, život bi mi bio sasvim bezveze.
crno zlato je rezervirano za Arape, žuto za Židove, a ja radim sa smeđim....... www.boxi.hr

Xraile
Civil
Civil

Post by Xraile » 09 Feb 2010, 10:24

Jel bi mogo mozda dobiti ime tvrtki u inozemstvu koje to rade, jer bi oruzje onda pretvorio u ono za airsoft, posto u airsoftu nema M70AB2 neg samo ak47, AKM , a meni ova najdraza. A ovo s novcima cu rijesiti nekak.

Hvala na informacijama.

UrsaMajor
Banned

Post by UrsaMajor » 09 Feb 2010, 10:50

Ako bilo kakvo oružje kupuješ na dozvolu, i prepravljaš ga, to je onda kompletno drugi set problema...

Airsoft oružje spada pod "meko zračno oružje" izlazne energije do 5J, ispravite me ako griješim, i za njega ne treba dozvola za nabavku ili posjedovanje, a jedini uvjet je dobna granica od min. 18 godina.
Dok je za "staro" ili "kolekcijonarsko" oružje, još uvijek potrebno uvijerenje o njegovom stanju i stupnju deaktiviranosti, te je potrebna dozvola za nabavku i posjedovanje istoga.
Eh sad, prepravljati nešto sa dozvole što stoji pod "kolekcionarskim" oružjem, u "meko zračno oružje" , mislim da treba pogledati dali bi zakon mogao reći nešto više o tome.

To je kao da plinsko oružje pokušaš samostalno pretvoriti (prenamjeniti) u vatreno, što mislim da ljudima koj tumače zakon, ne bi bilo posebno drago...

lp

Xraile
Civil
Civil

Post by Xraile » 09 Feb 2010, 10:56

Vidio sam slike di neko pretvara M 53 u ono za airsoft i ima dozvolu i sve, po vanjstini se nebi nista primjetilo da je izmjenjeno samo unutrasnjost bi bio Gear box cijev i baterija izvana posve ista. Budem otisao na policiju i pitao jos onda jel bi se smjelo prepravljati za airsoft.

Mike_Torello
Fleet Admiral
Fleet Admiral

Post by Mike_Torello » 09 Feb 2010, 11:28

a to sto ce ti u jednoj PP reci da mozes napraviti, u drugoj bi ti mogli reci da ces zbog toga u buxu, jer svaka PP tumaci zakon o oruzju na svoj nacin pogotovo tete na salteru, njih nemoj nista pitati, radije posalji upit u ministarstvo unutarnjih poslova.

A jos vise od svega, ako zelis slagati M70AB2 repliku, kupi klasicni AK47 airsoft i na aukcije.hr kupis potrebne dijelove od raskopanih M70AB2, bilo je za kupiti nisana, drski, rukohvata, bla bla, bilo je svega, i onda to ukombiniras u postojeci airoft i to je to, bez zavrzlama i bez nabavke deko oruzja. pokusaj prvo na taj nacin a ond sve ovo sto ti je palo na pamet u ovim prethodnim postovima. Jos nesto, kada kupis potpuno onesposobljeno oruzje sa potvrdom to znaci da je na njemu sve zivo zavareno i da se neda rastavljati, sto znaci da bi pola toga morao srezati da bi uopce dosao u unutrasnjost a na sto bi to oruzje ionako unakazeno trajnim onesposobljavanjem licilio nakon tih ilegalnih kiruskih zahvata ne zelim ni zamisljati. Bolje bi ti bilo sam od nule kovati komade lima i napraviti repliku, izgledalo bi uvjerljivije.
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"

Tomy
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik

Post by Tomy » 09 Feb 2010, 11:42

Inače, onesposobljeno oružje se ne smije osposobljavati, a s obzirom šta je sve navedno i šta bi ti htio napraviti, to je prepravljanje oružja i to može obaviti samo osoba koja ima odobrenje za popravljanje i prepravljanje oružja. S obzirom da se radi o automatskom oružju koje spada u kategoriju A (zabranjeno oružje) to ti nitko neće napraviti.
Kupi si AK 47 airsoft i budi sretan sa time i uživaj. :A03:

UrsaMajor
Banned

Post by UrsaMajor » 09 Feb 2010, 15:47

Dobro, opet ako čovjek želi, neka radi.

Da ti ukratko odgovorim na tvoja pitanja;

1. M70AB1/2 je teško ili gotovo nemoguće danas pronaći među onesposobljenim oružjem, barem koliko ja pratim oglasnike vezane uz oružje i srodno...

2. Prepravljati, popravljati, osposobljavati ili onesposobljavati oružje možeš, samo ako si za to ovašten
Xraile wrote:Vidio sam slike di neko pretvara M 53 u ono za airsoft i ima dozvolu i sve
Ja sam vidio rulju koja na tehničkom pregledu prolazi sa pohabanim rashodovanim krntijama, koje više ne mogu proći ni minimalne uvijete za registraciju vozila, a mene je majstor tlačio zbog ćelavih guma...
Taj netko će konsekventno i odgovarati za to što je napravio.

Mislim da pri kontrolama uvijeta i načina držanja oružja od strane policije, posjednici deaktiviranog oružja nisu baš prioritet, ali će kad tad netko pogledati i pitati što je to, a odgovora neće biti.
Svašta bi se u toj branši dalo naći, vjerujem...

3. Umjesto da si radiš probleme s dozvolom, ja mislim da ti je jednostavnije naći dobrog tokara, da ti izradi rukohvate, i prilagodi dužinu cijevi, jer mislim da bi to bio najveći problem pri konverziji AK47 u M70.
Tromblonski nastavak ćeš već nekako naći.

4. Svatko danas tko u je policiji zadužen za oružje, interpretira zakon na svoju ruku, kao što ti je i Mike rekao.
To je jedan od simptoma fališnog zakona o oružju.
Jedan službenik će ti reći da je to što si naumio legalno, a na referadi za oružje ti možda zbog toga naprave pakao od života...

Nadam se da sam pomogao ;)

lp

BOXI
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by BOXI » 09 Feb 2010, 18:19

Deko oružja ima za kupiti u inozemstvu i ima svega pa čak i čuvenih STG44. Ali to je "samo za zid" jer je TRAJNO onesposobljeno i kao takvo se više NE SMATRA oružjem. Onesposobljeno je da je cijev trajno zavarena za ostatak tako da se neda promijeniti, zavareno je ležište metka, i cijela cijev je "prošlicana" sa glodalicom u punoj dužini a širine 5 mm, zatvarač je prerezan kao i udarna igla. Kad ga objesiš na zid onda sa jedne strane izgleda dosta dobro, a kad ga okreneš na drugu stranu onda vidiš da je to hrpa željeza i vrijednost mu je 0,70 kn/kg (toliko plaćaju u otkupu staro željezo).
Ali uvijek ima ljudi koji to žele imati "na zidu" i oni plaćaju masnu lovu za to.
Zakonom je zabranjena svaka prepravka jednom onesposobljenog oružja i čak ni ovlašteni puškari ne smiju isto prepravljati niti osposobljavati. Jednom deko, uvijek deko !
Lijepo je otići u Nunberg i posjetiti trgovinu deco oružjem tek toliko da se "uživo" osjeti kako je izgledao koji komad, da ga primiš u ruke i probaš nasloniti na rame i sl, ali NIKADA si to nebi priuštio kupovati jer je to samo "komad željeza za istopiti".
Da mi nije lijepih žena, starog oružja i meze, život bi mi bio sasvim bezveze.
crno zlato je rezervirano za Arape, žuto za Židove, a ja radim sa smeđim....... www.boxi.hr

Tomy
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik

Post by Tomy » 09 Feb 2010, 18:25

Potpisujem. :A28:

Armalite Kid
Banned

Post by Armalite Kid » 09 Feb 2010, 19:22

Opet se baca
(plašiteljsko-zakonski mentalitet po kojemu nije više "kažnjivo je samo ono što je propisano", nego je po toj suludoj logici "kažnjivo sve što je propisano + i ono što nije propisano je isto kažnjivo" )
biserje; pretvorba deaktiviranog oružja (koje znači po zakonu više ni ne postoji)
u airsoft (koje isto nije oružje) je neovlaštena prerada oružja ?!?! :D

Čak se spominju (opet) i neki ovlašteni puškari, LOL
"Dobar dan ja bi tio da mi preradite ovije pušku u ersoft"; "Beži dete, ne radim to više, a šta ti je to taj ersoft ?"

Ali don't bother, mislim da znam na što se ovdje cilja, airsoft je samo krinka, a ovi znalci se raspisali i raspojasali sve da pomognu sirotom čovjeku u nevolji
magisches schwein

Mike_Torello
Fleet Admiral
Fleet Admiral

Post by Mike_Torello » 09 Feb 2010, 19:30

Ajde ti nama lijepo reci na sto se ovdje cilja? Airsoft je krinka za sto?
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"

Tomy
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik

Post by Tomy » 09 Feb 2010, 19:32

Armalite Kid wrote:Opet se baca
(plašiteljsko-zakonski mentalitet po kojemu nije više "kažnjivo je samo ono što je propisano", nego je po toj suludoj logici "kažnjivo sve što je propisano + i ono što nije propisano je isto kažnjivo" )
biserje; pretvorba deaktiviranog oružja (koje znači po zakonu više ni ne postoji)
u airsoft (koje isto nije oružje) je neovlaštena prerada oružja ?!?! :D

Čak se spominju (opet) i neki ovlašteni puškari, LOL
"Dobar dan ja bi tio da mi preradite ovije pušku u ersoft"; "Beži dete, ne radim to više, a šta ti je to taj ersoft ?"

Ali don't bother, mislim da znam na što se ovdje cilja, airsoft je samo krinka, a ovi znalci se raspisali i raspojasali sve da pomognu sirotom čovjeku u nevolji
A tebi ako se ne sviđa, nemoj čitati. :mrgreen:

Zivko Les
Razvodnik
Razvodnik

Post by Zivko Les » 09 Feb 2010, 19:37

dobro receno armalite!

gospodine airsoft, upisati u google zakon o oruzju RH, pravilnik o trajnom onesposobljavanju vatrenog oruzja rh, procitati ako ne jednom, onda par puta pa ce shvatiti da trajno onesposobljeno oruzje nemoze osposobiti ni james bond jer je TRAJNO onesposobljeno.

jedan savjet gospon airsoft, ustvari dva: patentirajte airsoft pusku istog modela, ili poslusajte mika pa predelajte airsoft verziju ak47 na m70ab2. no, sto ovdje ljudi znaju, ja vjerujem da cete uspjeti pronaci trajno onesposobljeni primjerak, osposobiti ga, pa ga predelati na airsoft :D

uglavnom, sretno, jer trebat ce vam. i stavite slike kada to jednom napravite...

Armalite Kid
Banned

Post by Armalite Kid » 09 Feb 2010, 19:46

Mike_Torello wrote:Ajde ti nama lijepo reci na sto se ovdje cilja? Airsoft je krinka za sto?
Zaboravi, nije važno.
Puno sreće dečku sa izradom njegove airsoft AP, nek nam pošalje razglednicu sa fotkom kad bude gotovo.
magisches schwein

Mike_Torello
Fleet Admiral
Fleet Admiral

Post by Mike_Torello » 09 Feb 2010, 20:04

Airsoft M76 Snajper
http://hem.bredband.net/spetsnaz/e-zastava.html
takodjer sklepan sto od airsoft dijelova (noseca konstrukcija) sto od pojedinacno kupljenih dijelova za isti...

Xraile
Civil
Civil

Post by Xraile » 09 Feb 2010, 20:27

Ok, hvala puno na savjetima, stvar u tome sta sam razmisljao da uzmem airsoft pusku pa uzimam dijelove od prave samo sta onda problemi, dali odgovaraju dijeliv da nema lufta i Ak47 svakako nebi uzo jer ima drugacije stvari, najslicniji AB2 je AKM, trazio sam pravu u dijelovima od ciljnika kundaka poklopca rukohvata itd. i nista nisam nasao, ili ono sta sam nasao je bilo prodano ili u takvom stanju da je to strasno. Hvala na savjetima onda nista od deaktivirane ak je tako da izgleda katastrofa onda nista.

Hvala jos jednom i pozdrav.

UrsaMajor
Banned

Post by UrsaMajor » 09 Feb 2010, 22:29

Zakon o oružju reče wrote:Članak 5.

Zračno oružje su sve vrste pušaka, pištolja, revolvera i druge naprave koje snagom stlačenog zraka ili drugog plina izbacuje kroz cijev zrno, kuglicu ili druge projektile.
ZAKON O ORUŽJU
Zakon o oružju reče wrote:Odobrenje za sakupljanje starog oružja izdaje se s trajnim rokom važenja.
Nadležno tijelo izdat će odobrenje za sakupljanje starog oružja fizičkoj osobi koja ispunjava opće i posebne uvjete propisane člankom 10. ovoga Zakona.
Nadležno tijelo izdat će odobrenje za sakupljanje starog oružja pravnoj osobi koja ispunjava uvjete propisane člankom 16. ovoga Zakona.
Pravna i fizička osoba smije sakupljati staro oružje ako posjeduje prostor za siguran smještaj i čuvanje sakupljenog oružja.
Oružje koje se drži na temelju odobrenja za sakupljanje starog oružja ne smije se nositi, upotrebljavati niti se za njega smije nabav­ljati, držati ili praviti streljivo.
Ispunjavanje uvjeta iz stavka 2. ovoga članka utvrđuje povjerenstvo Ministarstva unutarnjih poslova koje imenuje ministar unutarnjih poslova.
Oružje sakupljeno na temelju odobrenja iz stavka 1. ovoga članka smije se prodati ili predati samo osobama kojima je izdano odobrenje za sakupljanje starog oružja.
Vatreno oružje koje je onesposobljeno za uporabu ne smije se osposobljavati.
Daklem, ova prva kategorija, ne ide, i ne mješa se s ovom drugom, i obratno, da ne bi bilo više pitanja.
Da je "staro oružje" i prenamjenjeno u airsoft pušku tj. zračno oružje, tj. oružje koje izbacuje kuglicu pritiskom stlačenog zraka (kao što gore i piše), ne smije se nositi, jer tako reče ovaj gore zakon o "starom oružju" ...

Kako bi zakon uopće tretirao tu mutaciju "starog" i zračnog oružja, dragi Bog zna...

Da ne citiram dalje o tome tko je ovlašten popravljati, prepravljati, osposobljavati i onesposobljavati oružje, svatko tko je zriknuo u ZoO zna i sam...

Nema više nedoumica mislim...
BOXI wrote:NIKADA si to nebi priuštio kupovati jer je to samo "komad željeza za istopiti".
Također, apsolutno dijelim mišljenje s BOXI-jem i Tommyjem.
Oružje, koje je u toj mjeri onesposobljeno, više nije oružje, nego masa metala za spajalice i registarske pločice...

Jedan slavni japanski katanakadji je rekao, katana je oružje, ako nije oštra, nije lijepa, i beskorisna je... :A09:

lijep pozdrav :A19: ;)

Armalite Kid
Banned

Post by Armalite Kid » 10 Feb 2010, 00:39

Opet se brkaju pojmovi, vjerujem da je pod deaktivirano oružje gospodin mislio na potpuno onesposobljeno oružje koje više ne potpada pod nikakve zakone, barem kod nas, osim ako nije želio fuzionirat staro oružje i airsoft pušku čime bi se dobio zakonski još nedorečen pojam, budući da to ne bi još uvijek bilo vatreno oružje.
Što se tiče dijelova, čini se da je gospodin propustio nekoliko siteova specijaliziranih za slične stvari na kojemu su velike šanse da će pronaći što mu treba,
pa bi možda želio da mu to mi pratimo i da ga obavijestimo kada se pojavi nešto što bi moglo bit zanimljivo za njegov projekt malo realističnije airsoft igračke.
magisches schwein

Xraile
Civil
Civil

Post by Xraile » 10 Feb 2010, 00:59

Moj cilj je da imam M70Ab2 al u airsoft verziji znaci ispucava 6mm BB-ove ( plasticne kuglice na jace od 1.2Joula) 400FPS-a je to granica, sad neznam sta ekipa govori krinka za sta, pa nezelim od deaktiviranog oruzja napraviti pravo samo bi maknuo unutrasnjost i kupio dijelove posebno koji se daju kupiti za airsoft (gearbox,cijev,baterija itd.) i to sve staviti unutra, zas se napada da ja to pod nekom krinkom radim ili neznam sta, bolje da sam pito samo di se da nabaviti i ostalo rijesiti sam. I nezanimaju me nikakvi Ak-47 ili koje vec piz**** od puske kad mi se svida samo ta AB2.

Post Reply