Digitalna televizija?

Kritički komentari događaja vezanih i nevezanih za oružje, kod nas i u svijetu. Moderirani forum - vrijeđanje, međusobne svađe i mali forumski ratovi se ne toleriraju. POLITIKU IZBJEGAVATI.
Breadfan
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik

Digitalna televizija?

Post by Breadfan » 22 Feb 2010, 14:49

Dakle, nakon što su me mjesecima peglali reklamama o "novom digitalnom dobu" i prisilili da si kupim digitalni prijamnik, sad imam famoznu digitalnu televiziju koja mi ne dela čim vani krene puhat jači vjetar ili nastupi kakvo nevrijeme.

Sa onom "starom" analognom televizijom si i uz smetnje mogao pratiti program, nije slika bila baš bajna, bilo je malo snijega ovo ono, al' si mogo pratit svoju omiljenu emisiju, seriju, crtić (dobro, šta sad, gledam crtiće s vremena na vrijeme :mrgreen: ) dok sa ovim digitalnim smećem to ne možeš jer čim se nešto ukenja, slika se zamrzne, pojave se kockice i kao šlag na kraju "NO SIGNAL".

I onda umjesto da saznam što će se desiti "U tuđoj koži", gledam "NO SIGNAL", umjesto da uživam u dobrom dokumentarcu, dobijem KK..OOCCK...-"#"$...ICE...shebanu sliku i...pogodili ste: NO SIGNAL.

Uzmem hebenu antenu, držim je u ruci i izvodim jogu u sobi, pokušavam ulovit dobar signal, al' badava mi posao - NO SIGNAL.

Al nema veze, sad imam digitalnu televiziju sa kristalno čistom slikom (tolko je čista da sam jučer na Novoj skužio da Vidoviti Milan ima prišt na nosu) koja će ostati takva sve dok je vani lijepo vrijeme. A ako nije lijepo vrijeme moš' se !"!$$%% (<< ovo nije bila cenzura, vani je puhnuo vjetar pa se signal poremetio) sa dobrim prijemom.

Dakle, fino su nas izradili, napunili si državnu kasu našom lovom a zauzvrat nam uvalili tehnologiju koja kod nas očito još uvijek nije usavršena.

Pih! :A23:
Reportaže iz svijeta oružja i sportskog streljaštva:
http://www.youtube.com/user/Breadf4n

Original_G
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Re: Digitalna televizija?

Post by Original_G » 22 Feb 2010, 15:27

Nemoguće, to su objede i laži, kad piše NO SIGNAL znači da vam vlada nema ništa za reći, to vrijeme morate provoditi u molitvi, pokori i radu na unaprijeđenju države, a ne gledanju crtića koji su ionako prljava američka propaganda. U trenutku početka Dnevnika ili prijenosa sjednica sabora, signal će se sigurno vratiti.

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
武士道

Ognjem i mačem.

Knife_maniac
Satnik
Satnik

Post by Knife_maniac » 22 Feb 2010, 15:32

Probaj spojiti kucnu antenu na prijemnik a ne vanjsku :A25:

Breadfan
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik

Post by Breadfan » 22 Feb 2010, 16:04

^^Pa je, upravo mi je ta i spojena, al' opet u banani sve. :A36:
Najgori mi je HTV1..dok ovi ostali (pod uvjetom da vrijeme vani nije u banani) su više-manje ok.

risbo
Skupnik
Skupnik

Post by risbo » 22 Feb 2010, 22:14

Probaj kupiti pojacalo za antenu :D

to sam ja napravio i radi

Poz.

Breadfan
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik

Post by Breadfan » 22 Feb 2010, 22:31

^^Ali čekaj, digitalna televizija, novo digitalno doba..što će mi sad POJAČALO?
Platio sam digitalni prijamnik, barba na televiziji je reko da je to to, platim nekih 150-200kn i dio sam nove digitalne ere.
To je ko ono, kupi najnoviji Ferrari ali da bi ga upalio moraš mu nataknut onu starinsku ručku na haubu pa ju zavrtit.. :A36:

istra champion
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by istra champion » 22 Feb 2010, 22:56

Ako imaš vanjsku antenu spoji je na prijemnik, a antenu okreni prema Učki, a ne prema Zagrebu da bolje vidiš HTV1 :mrgreen: .
Tako iman ja spojeno + pojačalo na max. i vidim pored 8 naših i 20-tak talijanskih programa, čiji prijem ovisi o vremenu.
SCORE:278 COMPETITION/186MEDAL; 105 GOLD 57 SILVER 24 BRONZE
4 TIME NATIONAL CHAMPION 6 TIME SECOND PLACEMENT 6 TIME THIRD PLACEMENT
25m VK REVOLVER 10+10 NATIONAL TEAM RECORD-567
CUSTOM GUN MASTER
http://www.skistra.hr
https://www.facebook.com/skistramarcana

zdebat
Poručnik
Poručnik

Post by zdebat » 22 Feb 2010, 23:00

Ništa bez stare dobre kurble. (dobio je uz terenac)

Breadfan
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik

Post by Breadfan » 23 Feb 2010, 00:25

istra champion wrote:Ako imaš vanjsku antenu spoji je na prijemnik, a antenu okreni prema Učki, a ne prema Zagrebu da bolje vidiš HTV1 :mrgreen: .
Tako iman ja spojeno + pojačalo na max. i vidim pored 8 naših i 20-tak talijanskih programa, čiji prijem ovisi o vremenu.
A nemam vanjsku, imam ovu malu kućnu (unutarnju). Izgleda da ću morat u dodatni trošak.. :A23:

Knife_maniac
Satnik
Satnik

Post by Knife_maniac » 23 Feb 2010, 16:44

Hoces MaxTV ? :A03:
Tamo nema utjecaja vremenskih uvjeta na sliku 8-)

Breadfan
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik

Post by Breadfan » 23 Feb 2010, 17:49

^^Da, znam za MaxTV, ali za ono što služi postoje puno bolje alternative. ;)

Aguila
Desetnik
Desetnik

Post by Aguila » 23 Feb 2010, 19:12

Knife_maniac wrote:Hoces MaxTV ? :A03:
Tamo nema utjecaja vremenskih uvjeta na sliku 8-)
Joj samo nemoj MAx-TV, tam nema vremenskih utjecaja ali ima puno više drugih s.anja pa si opet na istom ili čak još gore :A24:

Original_G
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by Original_G » 23 Feb 2010, 19:21

Breadfan, ako živiš u zgradi onda ti priključak i update zajedničke antene na krovu mora napraviti upravitelj iz pričuve zgrade
武士道

Ognjem i mačem.

shooter9
Skupnik
Skupnik

Post by shooter9 » 13 Jun 2010, 00:14

Ma koji k.... kupovati još i pojačala pa jer plačamo tu TV kuću,platili smo risivere onda neka i daju kvalitetnu uslugu ili fuck the HTV ali zaštićeni su ko Lički međedi..Svugdje u svijetu se plaćaju usluge ali ako je kvalitetna .Mi krelci u banani plaćamo ono što ne gledamo jer popi... :A38: i onda ugasim TV kad ne mogu od te silne digitehnike gledati i imati normalni prijem.VRAAATITE MI STARI SISTEM :A29: nismo mi za EU mi smo u banani.Nije mi jasno, pa prošlo je cca pola god i još ništa nisu poboljšali ,a mi plaćamo preplatu TKO JE TU LUD ?
No Peace without Justice !

Breadfan
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik

Post by Breadfan » 13 Jun 2010, 00:26

^^Oni sigurno nisu ludi. Uvalili su nam smeće, a zauzvrat zgrnuli milijune.
BTW, zar nisu i sve ostale komercijalne televizije prešle na digitalan prijem (rtl, nova itd.)?

nevermind
Razvodnik
Razvodnik

Post by nevermind » 13 Jun 2010, 21:03

Negdje sam čuo da je digitalni signal slabiji od analognog te da će ga navodno 'pojačati' nakon što skroz ukinu analogni...
Audi multa, loquere pauca!

Breadfan
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik

Post by Breadfan » 13 Jun 2010, 21:10

U to uopće ne sumnjam. Oni su se požurili zgrnut lovu a nisu ni riješili to kako treba. Samo su narihtali da je signal tu i odma isforsirali prelazak na isti.

Ace33
Skupnik
Skupnik

Post by Ace33 » 14 Jun 2010, 01:51

Ne mogu komentirati nista drugo osim da sam puknuo skoro 3 soma za lcd samsunga, sad se po ulazu natezemo oko zajednicke digitalne, jel istina je da u zakonu pise da moraju uvesti iz pricuve, ali ako ne uvedu nema instrumenta prisile tj sankcije tako da dok mi zupanija ne bude digitalizirana ne znam jel cu jos morat izbrojat 500 ili vise kn za osobnu digitalnu antenu za 2 tv-a. Jedino sto sad sigurno mogu reci da mi sva kolekcija na vhs ne vrijedi nista, jer je slika sa kazete na lcd koma:(

Original_G
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by Original_G » 14 Jun 2010, 15:04

@Ace 33

Piše u "Zakonu o vlasništvu i drugim stvarnim pravima" a piše i u "Uredba o održavanju zgrada" NN 64/97 Članak 3 i 4.

Obavezno iz pričuve, jedino ako si jedini u zgradi koji nema max ili kabelsku pa dogovori da ti plate priključak, tak se radilo kod nas.

Ako imaš kakve probleme oko toga javi se na PP (naime ja radim u firmi koja upravlja sa zgradama).
武士道

Ognjem i mačem.

Mike_Torello
Fleet Admiral
Fleet Admiral

Post by Mike_Torello » 14 Jun 2010, 16:16

Ace, zasto nisi uzeo LCD sa ugradjenim DVB-T tunerom? =) u svakom slucaju bi bio ispred stanara u zgradi koji bi koristili obicni MPEG2 sistem jer bi ti bio na MPEG4 sto znaci da bi mogao gledati i janeze a i bosance kad predju na digitalni jer ce oni vjerojatno odmah na 4 za razliku od nas seljacina koji smo na 2, pa cemo za koju godinu skuziti da je i zasto je 4 bolji pa cemo na 4 morati preci o vlastitom trosku najvjerojatnije...
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"

Post Reply