POMOC! .44 S$W Special
POMOC! .44 S$W Special
Poštovani forumaši...Jucer sam pregledom oružnog lista svog starijeg kolege lovca utvrdio da posjeduje lovački revolver u kalibru .44 S&W special! Ove municije nema kupiti kod nas u HR. Zna li netko kako možemo nabaviti istu municiju te ukoliko netko posjeduje ovaj kalibar ima li možda kutiju metaka za prodati? Unaprijed hvala!
SI VIS PACEM, PARA BELLUM!
- Josey_Wales
- Razvodnik

Re: POMOC! .44 S$W Special
Uh, to je rijetkost kod nas taj .44 Special ali ako odes do prodavaonice oruzja i opreme oruzja mislim da ti se moze naruciti ista, prvo pitaj koliko bi kostalo. Obicno je uvijek pametnije kupiti pistolj .44 Mag. pa mozes koristiti i .44 Spec. i .44 mag. isto tako za onoga tko razmislja o .38 Spl. radije .357 mag. i koristis obe vrste municije. 
Are you gonna pull those pistols or whistle Dixie?
Da, tako je! Ma ovo je prijatelju igrom slucaja ostalo u nasljedje pa ga zbog toga jer je rijedak primjerak nece proda, a i za njega je emotivno vezan! Pokusat cu nesto sa narudzbom municije, cisto da ima koji metak u sefu vec kada ima revolver! Ne isplati se imati oruzje u kalibru kojeg nema kupiti kod nas! Svejedno, hvala na odgovoru!
SI VIS PACEM, PARA BELLUM!
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

Ako naruci u lovcu bojim se da ce cekati do sudnjeg dana! Kao i Marin svojeg 1911, i na kraju kupiti u inozemstvu =(
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
Nažalost, ne samo da naši uvoznici ne naručuju .44 Special nego je i izbor streljiva u .44 magnum prilično loš.
Problem je u generalnim uvoznicima koji naručuju samo streljivo u najpopularnijim kalibrima kako bi
poslovali samo "na sigurno". Čak nije problem u trgovcima jer poznajem mnoge koji su voljni od generalnog uvoznika
naručiti i samo po jednu kutiju željenih metaka samo kako bi udovoljili kupcu.
Primjerice, naši "susjedi" u Prvom Partizanu proizvode .44 magnum u 6 ( FPJ u 2 gramaže, JHP u 2 gramaže i isto tako SJFP) izvedbi dok uvoznik naručuje samo jednu vrstu što su mi osobno priopčili telefonom.
Obično se sve svodi na izbor .44 magnuma SP od Sellier & Bellot-a dok njihov .44 Special što bi u narodu rekli - "ni za lijeka".
Poznanik mi je rekao da možda Detonex ima .44 Special, nisam stigao provjerit kad sam zadnji put bio u ZG.
Ako imaju, javite i meni, poštovani kolege.
Pozdrav
Problem je u generalnim uvoznicima koji naručuju samo streljivo u najpopularnijim kalibrima kako bi
poslovali samo "na sigurno". Čak nije problem u trgovcima jer poznajem mnoge koji su voljni od generalnog uvoznika
naručiti i samo po jednu kutiju željenih metaka samo kako bi udovoljili kupcu.
Primjerice, naši "susjedi" u Prvom Partizanu proizvode .44 magnum u 6 ( FPJ u 2 gramaže, JHP u 2 gramaže i isto tako SJFP) izvedbi dok uvoznik naručuje samo jednu vrstu što su mi osobno priopčili telefonom.
Obično se sve svodi na izbor .44 magnuma SP od Sellier & Bellot-a dok njihov .44 Special što bi u narodu rekli - "ni za lijeka".
Poznanik mi je rekao da možda Detonex ima .44 Special, nisam stigao provjerit kad sam zadnji put bio u ZG.
Ako imaju, javite i meni, poštovani kolege.
Pozdrav