Proslijedi
Proslijedi
Mlada Puljanka Jasmina Čelica svoj je život tragično završila prije dvije i pol godine nakon što je na nju u Zagrebu, čošak Zvonimirove i Šulekove, bezobzirno jureći u svom Jeep Cherokee na pješačkom prijelazu naletio Marko Leko.
Marko Leko, sin poduzetnika, više puta kažnjavan zbog prekršaja u prometu tada 21 god. projurio je pored vozila koja su stala kako bi Jasminu propustila na pješačkom prijelazu. Naletio je na nju odbacio je dvadeset metara u stranu i zaustavio se nakon četrdesetak metara. Mlada Jasmina preminula je nekoliko sati poslije, a Marko Leko je nakon uviđaja pušten te se istim vozilom uputio u daljnju vožnju. Od tog dana Jasminin ubojica je slobodan čovjek koji nije platio niti kunu kazne.
Sutkinja Ivančica Cvitanović odredila je kaznu po čl. 272 st.4 KZ od godinu dana zatvora i tri godine bez vozačke dozvole. Na prvostupanjsku presudu se žalilo državno odvjetništvo i okrivljenik.
Nakon 10 mjeseci čekanja 03.11.2009. na Županijskom sudu u Zagrebu sudsko vijeće u sastavu toga suda Lepe Singer kao predsjednice vijeća, te Sonje Brešković Balent i Lidije Vidjak, kao članova vijeća , uz sudjelovanje više sudske savjetnice Ivane Špehar Janković kao zapisničarke , donijelo je odluku da se uvaži žalba okrivljenog Marka Leka na visinu kazne, te kaznu od godinu dana zatvora, zamijeni uvjetnom kaznom u trajanju od tri (3) godine uz istovremeno oduzimanje vozačke dozvole , u nazočnosti zamjenika Županijskog državnog odvjetnika u Zagrebu Cvjetka Ariha i sada novog branitelja okrivljenika , odvjetnika Milenka Umičevića.
Kao olakotna okolnost uzeto mu je to što je mlad, (iako se to računa samo do 21 god.), te da mu je to prvi put.(Znači li to da svi mladi vozači imaju pravo jedanput, prvi put , nekažnjeno nekome oduzeti život?).
Molimo vas da o ovome upoznate javnost da se i drugima ne dogodi što i nama.
Ogorčeni Jasminini roditelji
Sonja i Nebojša Čelica
Marko Leko, sin poduzetnika, više puta kažnjavan zbog prekršaja u prometu tada 21 god. projurio je pored vozila koja su stala kako bi Jasminu propustila na pješačkom prijelazu. Naletio je na nju odbacio je dvadeset metara u stranu i zaustavio se nakon četrdesetak metara. Mlada Jasmina preminula je nekoliko sati poslije, a Marko Leko je nakon uviđaja pušten te se istim vozilom uputio u daljnju vožnju. Od tog dana Jasminin ubojica je slobodan čovjek koji nije platio niti kunu kazne.
Sutkinja Ivančica Cvitanović odredila je kaznu po čl. 272 st.4 KZ od godinu dana zatvora i tri godine bez vozačke dozvole. Na prvostupanjsku presudu se žalilo državno odvjetništvo i okrivljenik.
Nakon 10 mjeseci čekanja 03.11.2009. na Županijskom sudu u Zagrebu sudsko vijeće u sastavu toga suda Lepe Singer kao predsjednice vijeća, te Sonje Brešković Balent i Lidije Vidjak, kao članova vijeća , uz sudjelovanje više sudske savjetnice Ivane Špehar Janković kao zapisničarke , donijelo je odluku da se uvaži žalba okrivljenog Marka Leka na visinu kazne, te kaznu od godinu dana zatvora, zamijeni uvjetnom kaznom u trajanju od tri (3) godine uz istovremeno oduzimanje vozačke dozvole , u nazočnosti zamjenika Županijskog državnog odvjetnika u Zagrebu Cvjetka Ariha i sada novog branitelja okrivljenika , odvjetnika Milenka Umičevića.
Kao olakotna okolnost uzeto mu je to što je mlad, (iako se to računa samo do 21 god.), te da mu je to prvi put.(Znači li to da svi mladi vozači imaju pravo jedanput, prvi put , nekažnjeno nekome oduzeti život?).
Molimo vas da o ovome upoznate javnost da se i drugima ne dogodi što i nama.
Ogorčeni Jasminini roditelji
Sonja i Nebojša Čelica
NO TRESPASSING - VIOLATORS WILL BE SHOT - SURVIVORS WILL BE SHOT AGAIN
Lijepa riječ i pištolj u ruci otvaraju svaka vrata
Re: Proslijedi
Ovakve stvari me totalno ogorče i uopće ne želim misliti o njima..ako naše pravosuđe nije u stanju raditi svoj posao onda je tužno da mi moramo (bez obzira što razumijem pelemenitost te namjere) proslijeđivati mejlove..pa to je jadno, na šta smo spali.
Reportaže iz svijeta oružja i sportskog streljaštva:
http://www.youtube.com/user/Breadf4n
Baš me interesira kako bi prošao da tatica nije debljeg novčanika, da je npr. neka sirotinja u fićeku ili peglici. Očiti primjer kako velike ribe prolaze kroz gustu mrežu dok male u njoj zapnu.
- Knife_maniac
- Satnik

Ako imas love imas i "pravde". Potvrdjeno vise puta 
Darac Steel Production - http://s912.photobucket.com/albums/ac32 ... %20radovi/
http://www.facebook.com/darac.steel
http://www.facebook.com/darac.steel
spomenutoj tragediji se ne moze nista dodati osim iskrene sucuti, i, ne ponovilo se nikome
necu puno oftopicarit samo cu postavit tezu; ne dao Bog da u samoobrani nekoga propucamo (ili uplasimo) legalnim oruzjem, koje bi to posljedice imalo i koliki bi odjek bio u medijima
ne zelim niti pomislit da nekoga lisim zivota kako bi se nosio s tim teretom, a vamo imas blagoslov za pocinjeno ladnokrvno ubojstvo
mislim da nije politicarenje ako napisem da jednostavno drzava ne postoji u onom obliku u kojem bi trebala stititi ljudski zivot i dostojanstvo, ovo je servis za nekoliko stotina privilegiranih obitelji...
necu puno oftopicarit samo cu postavit tezu; ne dao Bog da u samoobrani nekoga propucamo (ili uplasimo) legalnim oruzjem, koje bi to posljedice imalo i koliki bi odjek bio u medijima
ne zelim niti pomislit da nekoga lisim zivota kako bi se nosio s tim teretom, a vamo imas blagoslov za pocinjeno ladnokrvno ubojstvo
mislim da nije politicarenje ako napisem da jednostavno drzava ne postoji u onom obliku u kojem bi trebala stititi ljudski zivot i dostojanstvo, ovo je servis za nekoliko stotina privilegiranih obitelji...
po cinu narednik, neka vas ne zavara ovo ispod nicka
Znaš, svojevremeno sam dao jednu konstataciju u odnosu mene i mojih bližnjih, i punog autobusa takvih...rubinho wrote:ne dao Bog da u samoobrani nekoga propucamo (ili uplasimo) legalnim oruzjem, koje bi to posljedice imalo i koliki bi odjek bio u medijima
ne zelim niti pomislit da nekoga lisim zivota kako bi se nosio s tim teretom.
RIP Jasmina, uvijek mi je posebno žao nepotrebno izgubljenog života, pogotovo mladog.
JEDAN OD ČLANAKA
Ali u nekom specifičnom slučaju, koj se tiče posjednike oružja, kako bi to rekao Lee (The Gunny) Ermey
lp
- Armalite Kid
- Banned
Tragično je da je djevojka poginula, ali s pravne strane nije puno toga izneseno ovoj priči, npr. je li vozač bio pijan ili trijezan, koja je točno bila brzina vozila, itd. uglavnom vrlo šture informacije o događaju.
Pravo i pravda nisu isti pojmovi a to mnogi kod nas brkaju valjda zato jer se kod nas pravna država ne provodi prema svima jednako, ali bi se to događalo i da je sve u najboljem redu, jer svatko ima svoj subjektivan doživaljaj pravde i što bi to ona trebala značiti.
Pravo i pravda nisu isti pojmovi a to mnogi kod nas brkaju valjda zato jer se kod nas pravna država ne provodi prema svima jednako, ali bi se to događalo i da je sve u najboljem redu, jer svatko ima svoj subjektivan doživaljaj pravde i što bi to ona trebala značiti.
magisches schwein
Jesi ti uopće pročitao članak??
Pješački.. letila 20 metara, auto se zaustavio nakon 40 m.. višestruko kažnjavan.
Je li treba još nešto?
Pješački.. letila 20 metara, auto se zaustavio nakon 40 m.. višestruko kažnjavan.
Je li treba još nešto?
NO TRESPASSING - VIOLATORS WILL BE SHOT - SURVIVORS WILL BE SHOT AGAIN
- oštrostrijelac
- Poručnik

E, ovakve ti poruke ne stižu do ušiju današnjih tajkuna. I kada ih čuju ne dodiruju ih.
Njima je najvažnije kako povećati svoje bogatstvo a sredstva se ne biraju. Kako objasniti to da je danas normalno otpustiti
trudnicu, da ti da mizernu plaću ili je čak ne da, a sve u cilju gomilanja kapitala. Ko je ikada sjedio sa današnjim "kapitalistima" i
čuo njihovu priču zna o čemu govorim. Jedino Božanstvo im je novac.
Mislim da u ovoj temi nije riječ o Marku Leki nego o pravosuđu i sistemu koji ide na ruku manjini koja se enormno bogati na račun većine.
Njima je najvažnije kako povećati svoje bogatstvo a sredstva se ne biraju. Kako objasniti to da je danas normalno otpustiti
trudnicu, da ti da mizernu plaću ili je čak ne da, a sve u cilju gomilanja kapitala. Ko je ikada sjedio sa današnjim "kapitalistima" i
čuo njihovu priču zna o čemu govorim. Jedino Božanstvo im je novac.
Mislim da u ovoj temi nije riječ o Marku Leki nego o pravosuđu i sistemu koji ide na ruku manjini koja se enormno bogati na račun većine.
Gospodar sam riječi koju nisam izgovorio i rob one koju jesam.
Pravo i pravda nisu isto.
No posredstvom, pravo je konsekventno proizašlo iz potrebe za pravdom, koja bi prema društvenim mjerilima, trebala biti objektivna, što znači da bi to isto pravo trebalo imati većinu dodirnih točaka s pravdom.
Pogotovo ukoliko je nekakav negativni trend u nekoj društvenoj skupini u porastu...
U šturo, pravo danas više djeluje putem aktova koje objektivno propisuje, te ih naziva sankcijama i kaznama, a ne osvetom i odmazdom, jer bi to bilo pre groteskan izraz za jedno profinjeno i civilizirano društvo kao što je ovo naše balkansko.
lp
No posredstvom, pravo je konsekventno proizašlo iz potrebe za pravdom, koja bi prema društvenim mjerilima, trebala biti objektivna, što znači da bi to isto pravo trebalo imati većinu dodirnih točaka s pravdom.
Pogotovo ukoliko je nekakav negativni trend u nekoj društvenoj skupini u porastu...
U šturo, pravo danas više djeluje putem aktova koje objektivno propisuje, te ih naziva sankcijama i kaznama, a ne osvetom i odmazdom, jer bi to bilo pre groteskan izraz za jedno profinjeno i civilizirano društvo kao što je ovo naše balkansko.
lp
- Original_G
- Cinker - bojna

U civiliziranom društvu putem prava se ispunjuje potreba za pravdom, prvo čega smo se morali odreći je potreba za osvetom tome nema mjesta u civiliziranom društvu, samo kaj mi nismo civilizirano društvo, barem ne po provedbi prava!
Ovo naše je neka luda kombinacija modernog prava s srednjevjekovno balkanskim motivima, di se odnos prema "plemstvu" razlikuje u odnosu prema "plebosu" (narodu).
E narod to osjeća sve više i više, upravo na ovakvim primjerima je to više nego očito, dok se isto to događa na desetcima tisuća drugih primjera, od zemljišno-knjižnih, trgovačkih i drugih parnica koje ili ne završe nikad ili završe na način da se pogoduje plemenitašu.
Pojeo vuk magare je postao nacionalni sport, tak dugo dok smo magare smo najebali tek kad se pretvorimo u vuka možemo očekivati pravdu, tj. provođenje prava.
Ovo naše je neka luda kombinacija modernog prava s srednjevjekovno balkanskim motivima, di se odnos prema "plemstvu" razlikuje u odnosu prema "plebosu" (narodu).
E narod to osjeća sve više i više, upravo na ovakvim primjerima je to više nego očito, dok se isto to događa na desetcima tisuća drugih primjera, od zemljišno-knjižnih, trgovačkih i drugih parnica koje ili ne završe nikad ili završe na način da se pogoduje plemenitašu.
Pojeo vuk magare je postao nacionalni sport, tak dugo dok smo magare smo najebali tek kad se pretvorimo u vuka možemo očekivati pravdu, tj. provođenje prava.
武士道
Ognjem i mačem.
Ognjem i mačem.
...tako je, u civiliziranom društvu...Original_G wrote:U civiliziranom društvu putem prava se ispunjuje potreba za pravdom
Da je netko ovo učinio mom djetetu, "civiliziran" mi ne bi bilo srednje ime.Original_G wrote:prvo čega smo se morali odreći je potreba za osvetom tome nema mjesta u civiliziranom društvu
Ja mislim da izraz koj si tražio je "kmetovi"Original_G wrote:Ovo naše je neka luda kombinacija modernog prava s srednjevjekovno balkanskim motivima, di se odnos prema "plemstvu" razlikuje u odnosu prema "plebosu" (narodu).
"plebs" tj narod sačinjen od građana Rima, koji je bio pravno zaštićen i građanski socijalno situiran.
Nisu bili "patriciji" ali su vrlo lako mogli postati "patricijima" .
"kmet" je izraz koji danas pobliže opisuje našu poziciju u društvu, s obzirom na to da je kmet izraz za seljaka u služničkom odnosu prema feudalcu, koj mu kroji pravo i pravdu.To je jedan od modificiranih oblika ropstva.
Ja bih prije rekao "pojebao vuk magare" , po neznam koj put...Original_G wrote:Pojeo vuk magare je postao nacionalni sport
there you go, kao što si to i sam rekao...Original_G wrote:tak dugo dok smo magare smo najebali
Tek kad se pretvoriš u vuka, znat ćeš da se u krojenju prava i pravde možeš osloniti samo a sebe, a ovo društvo će se potruditi da ti izvuče 151 psihijatra i psihologa, koj će ustvrditi kako odavno nisi bio normalan, imaš povijest mentalnih bolesti, i kako si psihopat.Original_G wrote:tek kad se pretvorimo u vuka možemo očekivati pravdu, tj. provođenje prava.
Što naravno, neće imati dodirnih točaka sa time, da je nekome pukao film u traženju pravde na mjestima, gdje ona kao takva ne postoji, već za one koji si je mogu prijuštiti, kao i svog osobnog malog arbitora, kojeg će nakon sudskog procesa počastiti kakvim građevinskim pothvatom na njegovoj kući ili vikendici, i cugom na slijedećem domjenku za bogate i slavne...
lijepa naša hrvatska, cvijetna hrvatska...
lp
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

Pogledah danas film <<LAW ABIDING CITIZEN>>, sve sto mogu reci je da sam nakon dugo vremena ostao zatecen nepredvidljivoscu radnje. Svakako preporučam kao "obavezno štivo" =)
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
- Armalite Kid
- Banned
Dosta dobar film sa katastrofalno napravljenim završetkom.
Možda im je ponestalo novaca i vremena pa su zato nešto nabrzinu skrpali da nekako završe film.
Stvar bi spasilo da postoji neki directors cut sa alternativnim završetkom
Možda im je ponestalo novaca i vremena pa su zato nešto nabrzinu skrpali da nekako završe film.
Stvar bi spasilo da postoji neki directors cut sa alternativnim završetkom
magisches schwein
Neki recimo gdje cijela Philadephia leti u zrak... ?Armalite Kid wrote:Stvar bi spasilo da postoji neki directors cut sa alternativnim završetkom
Ja mislim da je film malo pre nabrijan, i pomalo nelogičan...Mike_Torello wrote:Pogledah danas film <<LAW ABIDING CITIZEN>> sve sto mogu reci je da sam nakon dugo vremena ostao zatecen nepredvidljivoscu radnje. Svakako preporučam kao "obavezno štivo" =)
S obzirom na to da ti još uvijek plačeš na Titanic, za očekivati je da te ovaj film toliko oduševio...
No, back to the subject, da ne zaspamamo temu...
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

Nelogican, da, ali prvi film u zadnje vrijeme u koji sam se uspio ufurati bez da gledam greške i predviđam predvidljivu radnju. No no, vidim da imas iskustva s titanikom, jel te zena poslije toga utjesila da je to samo film da prestanes plakati?
I deder nemojte spamati temu bit ce "batina" =)
I deder nemojte spamati temu bit ce "batina" =)
Da, i ja sam pogledo Law Abiding Citizen i najbolja mi je scena (KO NIJE GLEDO NEK NE ČITA ŠTO SLIJEDI ISPOD!):
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Kad onoj ženskoj eksplodira mobitel u ruci. Wow..koji wow..to definitivno nisam očekivao, baš me onako bilo štrecnulo.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Kad onoj ženskoj eksplodira mobitel u ruci. Wow..koji wow..to definitivno nisam očekivao, baš me onako bilo štrecnulo.
Reportaže iz svijeta oružja i sportskog streljaštva:
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

hahah to je i mene scimalo, a ofrljio sam zvuk jer mi je bilo pre tiho =) kad je grunulo...
jao, nevolim spamanje, ali moram i ja.
evo bas sam danas pred dva sata pogledao isti film. pogledao trailer pa zakljucio da bi moglo biti dobro. i kaj, lagan fora film s po meni previse modernog nasilja (strcajuca krv, odrezani udovi) i postenim zavrsetkom. jedino sto me smeta, sto u vecini slucajeva ocajan covjek ispada bivsi spijun superinteligentan itd, itd kojeg nisu smjeli dirati. ja sam se nadao obicnom covjeku koji nema sto za izgubiti, kad ono jedan jedini....