Klinci i nasilje
- Armalite Kid
- Banned
Re: Klinci i nasilje
Za ovo što su dva debila ubila tog dječačića je možda i sreća da se to tako rano dogodilo i da su ih odma uhvatili, jer da su porasli bi izveli neko sranje ala Columbine, Virginia Tech i slično gdje bi puno više ljudi poginulo.
Hoće li tako nešto ponoviti je logično pitanje, makar vjerojatno i oni sami znaju da se to dogodi da ne bi izvukli živu glavu jer bi sada pobješnjela rulja imala odriješene ruke, a možda bi ih i policija ubila.
Ovo sa starim me podsjeća na okršaje klinaca i spike tipa " doći će ti moj tata/brat/itd. ".
Ali ako je stvarno ovaj napadač pretukao nekog nevinog onda ok, makar je malo degradirajuće i neuobičajeno da u sukobu dva vršnjaka 17. godišnjaka ide stvari rješavati otac, ko da su klinci od 5 godina.
Neznam se sjećate drugih krajnosti kad je onaj neki deda došao u školu i nekoga ubio jer su mu kao zlostavljali unuka ?
Hoće li tako nešto ponoviti je logično pitanje, makar vjerojatno i oni sami znaju da se to dogodi da ne bi izvukli živu glavu jer bi sada pobješnjela rulja imala odriješene ruke, a možda bi ih i policija ubila.
Ovo sa starim me podsjeća na okršaje klinaca i spike tipa " doći će ti moj tata/brat/itd. ".
Ali ako je stvarno ovaj napadač pretukao nekog nevinog onda ok, makar je malo degradirajuće i neuobičajeno da u sukobu dva vršnjaka 17. godišnjaka ide stvari rješavati otac, ko da su klinci od 5 godina.
Neznam se sjećate drugih krajnosti kad je onaj neki deda došao u školu i nekoga ubio jer su mu kao zlostavljali unuka ?
magisches schwein
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

Neznam jesi li kada imao konflikt sa skinheadsima zadi cigarete ili radi kune, nemozes tu nista, ti sam (ili imas curu sa sobom) njih 2-6. I onda kad ti slome nos i izbiju zube, uzmu lovu i mobitel, sto im mozes? Srecom pa ima "prisebnih" roditelja koji ce preodgojiti tu ekipu kad ih vec njihovi roditelji nisu naucili pravim vrijednostima, najlakse je slabijeg od sebe i to po mogucnosti dok ti 5-6 prijatelja cuva leđa, a dobro znas da takvi za zrtve ne biraju nekoga od 90kg. Dok se jednom ne dogodi da taj jedan ne popizdi od maltretiranja, pa ode kuci po macetu, onda se prica malo okrene kad se vrati na mjesto maltretiranja. Ne ponovilo se!
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
Armalite Kid wrote:Ali ako je stvarno ovaj napadač pretukao nekog nevinog onda ok, makar je malo degradirajuće i neuobičajeno da u sukobu dva vršnjaka 17. godišnjaka ide stvari rješavati otac, ko da su klinci od 5 godina.
Apsolutni otpis Mike...Mike_Torello wrote:Neznam jesi li kada imao konflikt sa skinheadsima zadi cigarete ili radi kune, nemozes tu nista, ti sam (ili imas curu sa sobom) njih 2-6. I onda kad ti slome nos i izbiju zube, uzmu lovu i mobitel, sto im mozes? Srecom pa ima "prisebnih" roditelja koji ce preodgojiti tu ekipu kad ih vec njihovi roditelji nisu naucili pravim vrijednostima
Jedino što bih ja možda ljubazno porazgovarao sa starim od klinca...
Ja neznam šta bi razgovarao sa starim od klinca, ako ga do sada (17god.) nije odgajao kako treba šta bi ja trebao da mu to napominjem i učim ga kako treba. Najlakše je objaviti rat ,a šta kasnije?
Šta odem tamo nešto mi kaže što netreba, puknem i sav svoj bijes koji skupljam godinama zbog raznoraznih nepravdi ispustim na tom "jadniku". Koja je cijena toga? Jesam li uradio nešto dobro za svoje dijete stavljajući sve na kocku i završivši u zatvoru.
Mislim da je najbolje takve stvari ostaviti nadležnim institucijama ,kakve takve bile.
Za plovidbu kroz život treba puno umijeća ,znanja a nekada i sreće da bi zaobišli takve situacije.
Nikada neću priznati da je moj kolega sa posla u pravu kada je išao u školu sređivati stvar. Kao neki tamo u trećem osnovne (vršnjaci) tuče njegovog malog. I on je išao išamarao malog "bandita" što mu tuče sina. Kasnije bio sretan što je dobio samo sto maraka prekršajne kazne. Poanta je da je to djete što je šamarao bilo neko ciganče, da je bilo od nekoga od vas. Pitanje?
Šta odem tamo nešto mi kaže što netreba, puknem i sav svoj bijes koji skupljam godinama zbog raznoraznih nepravdi ispustim na tom "jadniku". Koja je cijena toga? Jesam li uradio nešto dobro za svoje dijete stavljajući sve na kocku i završivši u zatvoru.
Mislim da je najbolje takve stvari ostaviti nadležnim institucijama ,kakve takve bile.
Za plovidbu kroz život treba puno umijeća ,znanja a nekada i sreće da bi zaobišli takve situacije.
Nikada neću priznati da je moj kolega sa posla u pravu kada je išao u školu sređivati stvar. Kao neki tamo u trećem osnovne (vršnjaci) tuče njegovog malog. I on je išao išamarao malog "bandita" što mu tuče sina. Kasnije bio sretan što je dobio samo sto maraka prekršajne kazne. Poanta je da je to djete što je šamarao bilo neko ciganče, da je bilo od nekoga od vas. Pitanje?
Gospodar sam riječi koju nisam izgovorio i rob one koju jesam.
Odgovor:
Kada sam ja išao u osnovnu školu, u 5. razredu pojavio se lik koji je imao skoro 18 godina. Kriminalac, opljačkao sve dućane po gradu. Kada je čuo da mi je stari milicajac, okomio se na mene. Maltretiranje je kulminiralo kada me gurnuo da sam lupio u zid glavom. Naravno, lik je nosio nož i bio fizički jači i od dečki iz 8. razreda.
Požalio sam se razrednici, koja mi je rekla da ona tu ne može ništa. A ja odoh doma i požalim se starom koji je baš naletio doma.
Pokazao sam mu lika koji je bio ispred škole i igrao špekule, stari je otišao do njega i razvalio ga po zubima da je odletio na jednu, cipele na drugu stranu.
NIKADA više nije mi prišao blizu. Prijetio je da će se osvetiti, gledao me ispod oka, ali me više nikada nije pipnuo.
Da ga stari nije mlatnuo, tko zna što bi bilo slijedeće, a možda bi ja njega izboo nožem ili umlatio palicom.
Institucije tu ne rješavaju ništa, baš zato jer je sve podređeno kriminalcima a ne poštenim građanima. A kriminalci i nasilnici razumiju samo jedan jezik: šakom u zube i nogom u glavu. Jedino to poštuju i kada nalete na tvrdo, zaobilaze u širokom luku. I naravno, idu tamo gdje mogu.
Budi siguran da ona ekipa više neće dirnuti onog klinca. Zašto? Jer se boje njegovog starog koji je pokazao da ima muda i da ga ne impresioniraju takvi snagatori kojih treba 6 da nekoga izmlate.
Kada sam ja išao u osnovnu školu, u 5. razredu pojavio se lik koji je imao skoro 18 godina. Kriminalac, opljačkao sve dućane po gradu. Kada je čuo da mi je stari milicajac, okomio se na mene. Maltretiranje je kulminiralo kada me gurnuo da sam lupio u zid glavom. Naravno, lik je nosio nož i bio fizički jači i od dečki iz 8. razreda.
Požalio sam se razrednici, koja mi je rekla da ona tu ne može ništa. A ja odoh doma i požalim se starom koji je baš naletio doma.
Pokazao sam mu lika koji je bio ispred škole i igrao špekule, stari je otišao do njega i razvalio ga po zubima da je odletio na jednu, cipele na drugu stranu.
NIKADA više nije mi prišao blizu. Prijetio je da će se osvetiti, gledao me ispod oka, ali me više nikada nije pipnuo.
Da ga stari nije mlatnuo, tko zna što bi bilo slijedeće, a možda bi ja njega izboo nožem ili umlatio palicom.
Institucije tu ne rješavaju ništa, baš zato jer je sve podređeno kriminalcima a ne poštenim građanima. A kriminalci i nasilnici razumiju samo jedan jezik: šakom u zube i nogom u glavu. Jedino to poštuju i kada nalete na tvrdo, zaobilaze u širokom luku. I naravno, idu tamo gdje mogu.
Budi siguran da ona ekipa više neće dirnuti onog klinca. Zašto? Jer se boje njegovog starog koji je pokazao da ima muda i da ga ne impresioniraju takvi snagatori kojih treba 6 da nekoga izmlate.
NO TRESPASSING - VIOLATORS WILL BE SHOT - SURVIVORS WILL BE SHOT AGAIN
Lijepa riječ i pištolj u ruci otvaraju svaka vrata
E to su bila vremena, kažeš milicajac. Sjećam se tog vremena sa nostalgijom.
Nikada nisam imao problema ni sa milicijom ni sa policijom, ali mi je bilo gušt gledati ondašnju miliciju kako pendreči
ondašnje huligane. Sutradan plavi kao tintom namazani a nisu se mogli žaliti Puhovskom.
Nikada nisam imao problema ni sa milicijom ni sa policijom, ali mi je bilo gušt gledati ondašnju miliciju kako pendreči
ondašnje huligane. Sutradan plavi kao tintom namazani a nisu se mogli žaliti Puhovskom.
Gospodar sam riječi koju nisam izgovorio i rob one koju jesam.
- Armalite Kid
- Banned
Koliko sam shvatio iz priče, 17 godišnjaka je napao drugi 17 godišnjak, nije u igri nikakva ekipa bila, barem tako piše, slažem se da ga je više ljudi napalo onda je potpuno opravdano da je stari intervenirao,nobile157 wrote:Budi siguran da ona ekipa više neće dirnuti onog klinca. Zašto? Jer se boje njegovog starog koji je pokazao da ima muda i da ga ne impresioniraju takvi snagatori kojih treba 6 da nekoga izmlate.
ovako je to već kuriozitet od slučaja, jer često puta se i nasilnici znaju od svoje najranije dobi pozivati na svoje očeve, braću, rođake itd. uglavnom to im daje potporu za maltretiranje,
može se reći da je svako interveniranje od strane roditelja u smislu primjene fizičke sile vrlo sklizak teren jer katkad djeca znaju i lagati i izmišljati čudesa, tako da neki trigger happy roditelj može veliko sranje izazvati ako ide sad tući nekog" klinca" koji možda i nije uopće započeo sukob.
Osobno ne bi rekao za nekoga tko ima 17 godina da je klinac jer takva ekipa već ohohoho stvari zna raditi i radi, "klinci" su iz generacije u generaciju sve napredniji i napredniji, danas je već i 10 godina doslovno ogromna razlika u generacijama i stilu života, ekipa se počinje napušavati i oblokavati već u 6. razredu, šore i maltretiranja se dogovaraju preko facebooka i mobitela i slično tj. sva ta verbalna agresija i bullying i je prenesena na internet,
da ne velim tek da se današnji "klinci" od 12 godina bolje znaju služiti sa računalom i internetom od nekog danas već starog prdonje koji je počeo još na spectrumima i komodorcima.
U nekom drugom threadu si pričao kako svakodnevno, čak i ljeti, nosiš oružje,
zanima me koji je razlog tome, jer ne sreće se često kod nas da netko legalno svakodnevno nosi oružje s obzirom da smo još uvijek relativno sigurna zemlja, osim naravno ako netko nije policajac ili zanimanje srodno tome pa mu je to dužnost,
jesi li ikada imao nekakva iskustva da te netko napadao ili premlaćivao ?;
jer koliko znam najveća motivacija bilo kome za nošenje oružja je neposredno nakon što mu se dogodi nekakav napad ili pokušaj istoga, tako da je strah od ponovnog napada jako dobra motivacija da se to pokuša spriječiti u budućnosti.
magisches schwein
Mislim da ti imaš problema ili sa razumijevanjem teksta ili sa hrvatskim jezikom, ili uopće ne čitaš tekstove.
U tekstu piše doslovno:
Kaže da mu se sin bavio atletikom, a kobnoga dana je s dvojicom prijatelja nakon treninga sjeo na obalu Korane predahnuti. Tad se pojavilo pet ili šest mladića iz kvarta Banija, a jedan ga je pitao ima li cigaretu.
"Rekao je da nema jer ne puši. Pitao ga je zatim ima li novca, na što je rekao da nema. Mali ga je udario u glavu i potom počeo cipelariti. Prijatelj moga sina pokušao je pomoći sinu, ali je dobio šamar. Dijete mi je ostalo bez zuba, a slomili su mu i nos. O modricama neću niti pričati. Sve mi je pokušao zatajiti", prisjeća se Tomašević.
Njegov sin nakon napada puderom je pokušavao sakriti ozljede. Nije želio da se pročuje kako je dobio batina, a tvrdio je potom i da je pao sa stepenica. Otac je bio uporan te je iz njega izvukao istinu.
To što ja nosim oružje nema nikakve veze sa ovom temom, a nosim ga zato što ga mogu nositi. Uostalom, o tome je bilo riječi, samo treba si dati truda i pročitati post od početka do kraja.
U tekstu piše doslovno:
Kaže da mu se sin bavio atletikom, a kobnoga dana je s dvojicom prijatelja nakon treninga sjeo na obalu Korane predahnuti. Tad se pojavilo pet ili šest mladića iz kvarta Banija, a jedan ga je pitao ima li cigaretu.
"Rekao je da nema jer ne puši. Pitao ga je zatim ima li novca, na što je rekao da nema. Mali ga je udario u glavu i potom počeo cipelariti. Prijatelj moga sina pokušao je pomoći sinu, ali je dobio šamar. Dijete mi je ostalo bez zuba, a slomili su mu i nos. O modricama neću niti pričati. Sve mi je pokušao zatajiti", prisjeća se Tomašević.
Njegov sin nakon napada puderom je pokušavao sakriti ozljede. Nije želio da se pročuje kako je dobio batina, a tvrdio je potom i da je pao sa stepenica. Otac je bio uporan te je iz njega izvukao istinu.
To što ja nosim oružje nema nikakve veze sa ovom temom, a nosim ga zato što ga mogu nositi. Uostalom, o tome je bilo riječi, samo treba si dati truda i pročitati post od početka do kraja.
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

Kao sto ti je nobile rekao, nisi pozorno citao, da, napao ga je jedan, i on ga je izmlatio, dok su njegovi ostali prijatelji pazili na to ako bi napadnuti slucajno uzvratio da mogu uskociti i pomoci, kako su i pomogli kada je prijatelj napadnutog pokusao pomoci pa je dobio pljusku od ovih 4-5 sto su cuvali ledja napadacu... 5-6 siledzija na 2 mirna normalna decka je vise nego neposten omjer...* Jer vec sam rekao, njih 5-6 se nece obrusiti na 2 stokilasa mrkog pogleda koji sjede na klupi, nego ce se namjeriti na 2 zgoljava tipa pitomog izgleda, jer tu su im sanse puno vece. Imam i dokaze iz prve ruke za to da sama pojava tj, izgled vec ima bitan faktor... kad sam se od vojske nastavio sisati na celavo, obuo martensice ili vojne cizme, obukao crnu robu, crnu tankericu, lanac za novcanik/kljuceve, pustio bradu, i kad takav mrkog pogleda krenem prema sanku ili zahodu, nitko ne stane na nogu, nema guzve, napravi se prolaz da mogu proci... kad sam se kasnije upristojio izgledom malo, pa sam se oblacio casual, normalne, vec pomalo zarasle kose u diskoteci su me gazili po nogama, nisam se mogao progurati do sanka, i jako dugo bi se probijao kroz guzvu. U oba slucaja sam bio ista osoba, dakle nisam podvojena licnost. I onda sam jedan vikend nakon takvog teskog probijanja kroz guzvu bas isao napraviti test, opet se osisao na celavo, obukao u crnilo, crne hlace, kosulja, crni siroki tregeri, tankerica, nimalo prijateljskog izraza lica, ma gadan ko' lopov, Željko Bebek bi bio maneken za mene tada... naravno, kako sam i ocekivao, mjesta koliko hoces, nitko ne gazi po nogama, kad krenes stepenicama ljudi se sklone da mozes proci kao covjek.Armalite Kid wrote:Koliko sam shvatio iz priče, 17 godišnjaka je napao drugi 17 godišnjak, nije u igri nikakva ekipa bila, barem tako piše, slažem se da ga je više ljudi napalo onda je potpuno opravdano da je stari intervenirao
*....osim ako miran decko ima .45-icu, onda neka dodju, bez obzira na single stack jos ce mu ostati koje zrno ako nedajboze ne nacilja dobro prvi put pa bude morao popraviti.
Bome ja se slažem s Majkom da izgled zna utjecat. Kad sam sav neobrijan, zaraso i uđem u bus, šole mi se obrati sa "Gospodine možete malo iskaznicu pokazat?", a kad se obrijem, lijepo ošišam, dočeka me sa "Dečko di ti je karta?".

Reportaže iz svijeta oružja i sportskog streljaštva:
http://www.youtube.com/user/Breadf4n
http://www.youtube.com/user/Breadf4n
Odijelo čini čovjeka 
Mike a jes ružan ko lopov
i još jedan
za .45icu.
KO SE MAČA LAČA; LAKUKARAČA!!!!
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

Pardon molit cu, BIO ruzan, sad sam lijep ko maneken! =) i opet mi gaze po nogama...
- Armalite Kid
- Banned
Mike, nisi trebao stavljat fotku, nije ova tema i slična sranja koja se provlače po općoj raspravi vrijedna prezentacije tvog privatnog života, bivšeg ili sadašnjeg, ili tvoje obitelji, o čemu si spomenuo na jednoj drugoj temi.
Nisu svi ljudi koji ovo čitaju iskreni i pošteni.
Čuo si nadam se za poslovicu "margaritas ante porcas" ?
Btw, rekao si da u Karlovcu ima puno skindersa, to je zanimljivo, recimo u Zagrebu skindersi uopće ne postoje kao mladenačka grupacija niti išta predstavljaju, ako je netko od štrumfova ovdje bolje upoznat nek me ispravi, ali mislim da možda u cijelom Zg-u nema ni 20-30 skinheadsa u pravom smislu te riječi.
Nisu svi ljudi koji ovo čitaju iskreni i pošteni.
Čuo si nadam se za poslovicu "margaritas ante porcas" ?
Btw, rekao si da u Karlovcu ima puno skindersa, to je zanimljivo, recimo u Zagrebu skindersi uopće ne postoje kao mladenačka grupacija niti išta predstavljaju, ako je netko od štrumfova ovdje bolje upoznat nek me ispravi, ali mislim da možda u cijelom Zg-u nema ni 20-30 skinheadsa u pravom smislu te riječi.
magisches schwein
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

Ma u pravu si sto se slike tice, nekako sam bio dvoumio, ali to je ionako vec 11g. stara slika =)
NEznam kakvo je stanje sada, ali ajmo reci ovako, ekipa s Rakovca je brojima oko 20-ak clanova koliko ja znam, ne vjerujem da je bilo vise od te cifre, a Banijska ekipa rekao bih oko 15-tak... Za ostale kvartove neznam jesu li imali svoje ekipe.
NEznam kakvo je stanje sada, ali ajmo reci ovako, ekipa s Rakovca je brojima oko 20-ak clanova koliko ja znam, ne vjerujem da je bilo vise od te cifre, a Banijska ekipa rekao bih oko 15-tak... Za ostale kvartove neznam jesu li imali svoje ekipe.
- Original_G
- Cinker - bojna

Tu kod nas na sjeveru su bili samo interesantna prolazna skupina, čak ih ni punker nisu ozbiljno shvaćali 
武士道
Ognjem i mačem.
Ognjem i mačem.
Isssussssse...Mike_Torello wrote:nastavio sisati na celavo, obuo martensice ili vojne cizme, obukao crnu robu, crnu tankericu, lanac za novcanik/kljuceve, pustio bradu, i kad takav mrkog pogleda krenem prema sanku ili zahodu, nitko ne stane na nogu, nema guzve, napravi se prolaz da mogu proci...
Ja te ne želim sresti na nekom natjecanju...
Nisam štrumf ali ću te ispraviti...Armalite Kid wrote:recimo u Zagrebu skindersi uopće ne postoje kao mladenačka grupacija niti išta predstavljaju, ako je netko od štrumfova ovdje bolje upoznat nek me ispravi, ali mislim da možda u cijelom Zg-u nema ni 20-30 skinheadsa u pravom smislu te riječi.
Imaš pogrešne informacije.
Također, neznam što misliš pod "skinheadsi" u pravom smislu te riječi?
Dovoljno je da imaš nekolicinu nasilnika koji oblaće traperice, hozntregere, spitke, martensice, nose lance, boksere i noževe, šišaju se na ćelavo, i vani redovito nekoga razbiju ili maltretiraju, jer je to slika "skinhead"-a u njihovim glavama...
U ostalom, "skinhead" u "pravom smislu te riječi" označava Britansku radnu klasu 60-tih godina, koja nema veze s politikom, nasiljem ili rasnim zakonima i nacističkim idealima...
čitaj
Nažalost, današnji slika današnjih skinheadsa je bliža "eikipi" 15 - 25 god. s lancima i noževima, koj razbijaju i mlate sve što nije Thompson, nije im sveto ništa bez slike Hitlera ili Pavelića, i tu su obavezni grafiti koj veličaju NDH.
U pohodima takvih nažalost, nastrada nedužna većina svih ostalih.
A takvi agresivni pojedinci bi se nazvali i "shaveballs" samo da kroz takve subkulturne organizacije mogu ispoljavati svoj huliganizam i nepotrebno agresiju prema drugima...
lp