Blog za početnike ili one koji to još nisu
Moderator: Original_G
Blog za početnike ili one koji to još nisu
Bok,
Obzirom da sam nedavno odlučio da želim naučiti pucati, upisao sam se u klub i namjeravam voditi svojevrsan dnevnik o tome koji će prvenstveno služiti meni za praćenje napretka i ponavljanje naučenog (ili nenaučenog).
No odlučio sam također taj dnevnik otvoriti za javnost na http://shuro.blog.hr kako bi i drugi možda ponešto naučili ili uvidjeli da im vrijeme provedeno s instruktorom ne bi škodilo.
Sad ne znam da li ovdje ima ljudi koji sve to nisu apsolvirali prije kraja osnovne škole, ali nema veze. Možda mogu ispraviti nešto što sam ja krivo zapamtio ili krivo napisao/objasnio.
Pozdrav!
P.S. Blog mislim ažurirati na tjednoj bazi ili rijeđe. Vidjet ćemo koliko će biti vremena.
Obzirom da sam nedavno odlučio da želim naučiti pucati, upisao sam se u klub i namjeravam voditi svojevrsan dnevnik o tome koji će prvenstveno služiti meni za praćenje napretka i ponavljanje naučenog (ili nenaučenog).
No odlučio sam također taj dnevnik otvoriti za javnost na http://shuro.blog.hr kako bi i drugi možda ponešto naučili ili uvidjeli da im vrijeme provedeno s instruktorom ne bi škodilo.
Sad ne znam da li ovdje ima ljudi koji sve to nisu apsolvirali prije kraja osnovne škole, ali nema veze. Možda mogu ispraviti nešto što sam ja krivo zapamtio ili krivo napisao/objasnio.
Pozdrav!
P.S. Blog mislim ažurirati na tjednoj bazi ili rijeđe. Vidjet ćemo koliko će biti vremena.
- Original_G
- Cinker - bojna

- oštrostrijelac
- Poručnik

Re: Blog za početnike ili one koji to još nisu
Vidimo se ako u četvrtak budeš na streljani
Oštri
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

Blog za svaku pohvalu! =)
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
Hvala i hvala
Nažalost jedini mogući dan za streljanu mi je utorak, tako da ćemo upoznavanje morati odgoditi za neki budući utorak
Nažalost jedini mogući dan za streljanu mi je utorak, tako da ćemo upoznavanje morati odgoditi za neki budući utorak
- oštrostrijelac
- Poručnik

Fuf, meni je utorak jedini nemogući dan za streljanu.shuro wrote:Nažalost jedini mogući dan za streljanu mi je utorak, tako da ćemo upoznavanje morati odgoditi za neki budući utorak
Kaj veliš na subotu u 10 sati, to je također jedna od mogučnosti.
Ja moram ubaciti u 5. brzinu, ipak pauza od 25 godina nije mala
Muš. (Promašena devetka
Oštri
U subotu ne mogu jer sam dadilja. Samo u iznimnim situacijama si mogu osloboditi subotu ili nedjelju, a to čuvam za subote kad trebam raditi i eventualno kad me pošalju na natjecanje
Izgleda da ćemo morati sačekati to natjecanje (ako uspijem osloboditi termin te subote).

Izgleda da ćemo morati sačekati to natjecanje (ako uspijem osloboditi termin te subote).
Muš. ? To je nadimak ili neka skraćenica ? Sorry, nisam skužio. Može i PP ako nije za javnost.oštrostrijelac wrote:Muš. (Promašena devetka)
- oštrostrijelac
- Poručnik

A lijepo piše u zagradi...
Muš je strogi centar, onako u centru centra, u nikoliko sati, te streljački pozdrav, nešto kao bisto kod ribiča...

Muš je strogi centar, onako u centru centra, u nikoliko sati, te streljački pozdrav, nešto kao bisto kod ribiča...
Oštri
A... E vidiš to nisam znao (a nisam ni povezao). Muš.... Prvi put čujem, sad me zanima odakle porijeklo ...
U svakom slučaju... Muš.
U svakom slučaju... Muš.
Subota uspješno oslobođena od poslovnih obaveza (za sad) te se nadam susretu u Domu Sportova.
Pozdrav!
Pozdrav!
- oštrostrijelac
- Poručnik

Kolega, malo sam pročitao najnovija zbivanja i predložio bih ti da malo probaš nišanjenje diopterom na eurosimulatoru, te potom vidiš s trenerom da probaš i jedan treningić otpucati sa tom napravicom.
Meni to izgleda jednostavnije i bolje za mene ćorava na desno oko, pošto sa diopterom mogu pucati bez cviksa.
Daleko se lakše fokusirati na prednji ciljnik, a i grupa mi se čini kudikamo bolja nego sa klasičnim nišanom.
Jesi li probao pištolj?
Ja jesam i nije mi problem puknuti iznad 90. Možda je to i tvoja budućnost, a da toga još i nisi svjestan.
Pozdraf.
Meni to izgleda jednostavnije i bolje za mene ćorava na desno oko, pošto sa diopterom mogu pucati bez cviksa.
Daleko se lakše fokusirati na prednji ciljnik, a i grupa mi se čini kudikamo bolja nego sa klasičnim nišanom.
Jesi li probao pištolj?
Ja jesam i nije mi problem puknuti iznad 90. Možda je to i tvoja budućnost, a da toga još i nisi svjestan.
Pozdraf.
Oštri
A taman stavljam što se zbivalo protekla dva-tri tjedna
Probao sam to na simulatoru i malo mi je bilo čudno da prvo namještam prednji a onda zadnji nišan, ali pretpostavljam da je to ograničenje nametnuto računalnom tehnologijom.
Uglavnom imam ideju kako se cilja pomoću dioptera, ali ne bih želio brzati s tim. Htio bih prvo naučiti koliko-toliko dobro koristiti ove "klasične nišane".
Pištolj nisam probao, ali nekako sam stekao dojam da je nešto popularniji (barem u okviru naše male streljane i mladih naraštaja).
No i za pištolj sam nekako odlučio da će sačekati da naučim nešto sa puškom, pa kasnije početi s pištoljem.
Jedino kad sad vidim kako svako malo padne nekakav turnir na Oboju, dođe mi da odem u MUP prijaviti se za taj tečaj o rukovanju oružjem pa da vam se koji put pridružim makar je vatreno oružje u pitanju.
Možda je to stvarno moja budućnost, a možda i u IPSC odem.
Ali za sada ću držati naglasak na pušci dok je ne dotjeram do barem nekakve srednje razine (da mogu pogoditi čep od kole na 10 metara u 99% slučajeva), a u međuvremenu ću vjerojatno i pištolj probati.
Probao sam to na simulatoru i malo mi je bilo čudno da prvo namještam prednji a onda zadnji nišan, ali pretpostavljam da je to ograničenje nametnuto računalnom tehnologijom.
Uglavnom imam ideju kako se cilja pomoću dioptera, ali ne bih želio brzati s tim. Htio bih prvo naučiti koliko-toliko dobro koristiti ove "klasične nišane".
Pištolj nisam probao, ali nekako sam stekao dojam da je nešto popularniji (barem u okviru naše male streljane i mladih naraštaja).
No i za pištolj sam nekako odlučio da će sačekati da naučim nešto sa puškom, pa kasnije početi s pištoljem.
Jedino kad sad vidim kako svako malo padne nekakav turnir na Oboju, dođe mi da odem u MUP prijaviti se za taj tečaj o rukovanju oružjem pa da vam se koji put pridružim makar je vatreno oružje u pitanju.
Možda je to stvarno moja budućnost, a možda i u IPSC odem.
Ali za sada ću držati naglasak na pušci dok je ne dotjeram do barem nekakve srednje razine (da mogu pogoditi čep od kole na 10 metara u 99% slučajeva), a u međuvremenu ću vjerojatno i pištolj probati.
Vjerojatno nisam dovoljno informiran, ali mislim da sam načuo da oni rade tečajeve za osposobljavanje u radu s oružjem i izdaju potvrde za to.
A mislim da je to preduvjet za nastup na natjecanjima koja su na Oboju.
A mislim da je to preduvjet za nastup na natjecanjima koja su na Oboju.
Dozvoljen je nastup samo natjecateljima koji su osposobljeni u radu sa oružjem.
^^Ta se opaska često zna nać za mnoga natjecanja. Mislim da se tu podrazumijevaju osobe koje imaju valjanu dozvolu za držanje (nošenje) oružja e po samoj toj logici si valjda osposobljen za rukovanje vatrenim oružjem e je drugačije ne bi ni dobio..?
Reportaže iz svijeta oružja i sportskog streljaštva:
http://www.youtube.com/user/Breadf4n
http://www.youtube.com/user/Breadf4n
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

E ali posto on jos nema nikakvo vatreno oruzje, niti je polagao lovacki ispit da bude osposobljen za rad sa istim, ostaje mu jedino da ide polagati tečaj u policiji.
Jedino neznam hoces li dobiti nabavnu dozvolu dok jos nemas polozen tecaj ili te upute na polaganje istog nakon sto podneses zahtjev za nabavnu ili nakon sto ti ju odobre ili nakon sto vec nabavis oruzje. Jel na tecaj moras ici ako ishodis dozvolu za oruzje u svrhu sporta? Ja sam prije polozenog lovackog trazio i dobio dozvolu za MK pusku za drzanje kao nasljedstvo od strica, i nisu me slali nikuda na tecaj... godinu kasnije sam polozio lovacki i digao jos par nabavnih dozvola...
Jedino neznam hoces li dobiti nabavnu dozvolu dok jos nemas polozen tecaj ili te upute na polaganje istog nakon sto podneses zahtjev za nabavnu ili nakon sto ti ju odobre ili nakon sto vec nabavis oruzje. Jel na tecaj moras ici ako ishodis dozvolu za oruzje u svrhu sporta? Ja sam prije polozenog lovackog trazio i dobio dozvolu za MK pusku za drzanje kao nasljedstvo od strica, i nisu me slali nikuda na tecaj... godinu kasnije sam polozio lovacki i digao jos par nabavnih dozvola...
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
- oštrostrijelac
- Poručnik

Da malo osvježim ovu temu vrijednu pažnje.
Kolega shuro se stvarno trudi.

Kolega shuro se stvarno trudi.
Oštri
tako je oštri
a i na natjecanju je ostvario zavidan rezultat, pogotovo za početnika u MK oružju
a i na natjecanju je ostvario zavidan rezultat, pogotovo za početnika u MK oružju
Hvala na pohvalama i poticajima, ali glavni motivi su mi i dalje sebične prirode.
No drago mi je kad na statistikama vidim da svaki dan ima bar nekoliko posjeta pa čak i u razdobljima kad ne stavim post tjednima.
No drago mi je kad na statistikama vidim da svaki dan ima bar nekoliko posjeta pa čak i u razdobljima kad ne stavim post tjednima.