moja privarna kolekcija
moja privarna kolekcija
Prvo da pozdravim sve ljubitelje oruzja na ovom forumu,oruzje sa slike je moja privatna kolekcija (legalna naravno
)ljubitelj sam oruzja od malih nogu i IPSC strelac pocetnik.Na slici su prikazani CZ999,Glock 17 i S&W 686 3 inch,7 shoots medium L frame revolver.
Čuvaj se tihe vode i psa koji ćuti
Re: moja privarna kolekcija
Lijepi primjerci! Za Glock i S&W znam da su odlični, a kako ti se pokazao CZ999? Što se estetike tiče vidim da je prednji dio rukohvata oguljen.
Pistolj se ogulio 7 dana nakon sto sam ga kuci donio iz prodavnice (sokantno zar ne)generalno sam zadovoljan,preciznost je solidna,okviri jeftino i jadno napravljani.Malo ga je teze nositi skrivenog zbog same mase i velicine oruzja ali ja nemam dozvolu za nosenje tako da mi to i ne predstavlja problem.U zadnje vrijeme postaje probirljiv na miniciju tako da mu na svakom 4 ili 5 metku navlaka nakon ispaljenog kad pokupi novi metak ne vrati u svoj krajni polozaj nego stane par milimatara prije.Nisam siguran da li je do municije ili do okvira pa moram ovih dana da provjerim.Na kraju za cijenu od 1000 bam bolje je dodati jos 200 bam i kupiti glock ili zbrojevku to je moje misljenje.
Ovdje sam primjetio jednu zanimljivu konstrukcijsku razliku. Gledajući na slici zaključio sam da bi trebao biti jači trzaj prilikom opaljenja kod CZ-a (po principu duže poluge) nego kod Glock-a? Ili se to anulira večom težinom CZ-a. Kako izgleda u praksi?
Gospodar sam riječi koju nisam izgovorio i rob one koju jesam.
U praksi izgleda ovako,subjektivan osjecaj.CZ ima vecu masu koja mu pomaze da redukuje trzaj ali mu zbog ugla drske i ose cijevi malo se vise ritne prema gore,taj gornji dio drske koji kad skines primjetis da je prazan je malo posirok,da su napravili tanje drske u tom dijelu hvat bi bio mnogo bolji.Glockov ugao izmedju drske i ose cijevi je agresivniji i prilikom brzeg pucanja brze se vraca na metu nego cz.Meni licno lakse je kontrolisati glock nego zastavu a i ubija me kad moram da prvi metak ispalim u DA modu a druge u SA.Koliko god da vjezbas razlika izmedju ta prva dva hitca se i osjeti i vidi na meti.
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

Jopan, to je upravo ono sto sam pisao zasto mi se MENI ne sviđa Sig P226 kad sam ga probao, previse mase iznad rukohvata.
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
Da nije feder za povrat malo oslabio? Na službenim berettama se znalo to događat pa smo to rješavali glupo do bola: kad rastaviš pištolj, probaj feder mrvicu rastegnuti rukama i vratiti nazad pa vidi kako onda zatvara.zorance wrote:U zadnje vrijeme postaje probirljiv na miniciju tako da mu na svakom 4 ili 5 metku navlaka nakon ispaljenog kad pokupi novi metak ne vrati u svoj krajni polozaj nego stane par milimatara prije.Nisam siguran da li je do municije ili do okvira pa moram ovih dana da provjerim.
Vratija se Sime!
Jak ili nekontroliran trzaj ne dolazi iz manjka mase pištolja, već kuta rukohvata, i visine centra cijevi u odnosu na rukohvat.Mike_Torello wrote:Jopan, to je upravo ono sto sam pisao zasto mi se MENI ne sviđa Sig P226 kad sam ga probao, previse mase iznad rukohvata.
U komori se događa ona silovita akcija kada barutni plinovi guraju zatvarač i pritom se os cijevi otklanja sa mete prema gore.
Ukoliko je centar cijevi bliži hvatu, trzaj će se apsorbirati većinom kroz ruke (zato GLOCK ima tako napadni rukohvat i niski centar cijevi).
Ako je centar cijevi viši, a hvat niži, trzaj će biti nekontroliraniji jer ruke neće moćo kontrolirati većinu energije, jer nije usmjerena kroz njih...
lp
Nisam siguran da je do federa prije ce biti do okvira posto kad se zastoj dogodi da bi ga otklonio moram pritisnuti dugme za oslobadjanje okvira slabijom rukom povucem okvir prema van posto sam nebi ispao,cim okvir malo izviri navlaka se vraca u polozaj u kojem je trebala da bude okvir vratim nazad i spreman je za pucanje.Da nije feder za povrat malo oslabio
Očito je to Glock riješio dobro, mada neki kažu da je malo pretjerao jer zatvarač zna nekada zakačiti ruku.UrsaMajor wrote:Jak ili nekontroliran trzaj ne dolazi iz manjka mase pištolja, već kuta rukohvata, i visine centra cijevi u odnosu na rukohvat.Mike_Torello wrote:Jopan, to je upravo ono sto sam pisao zasto mi se MENI ne sviđa Sig P226 kad sam ga probao, previse mase iznad rukohvata.
U komori se događa ona silovita akcija kada barutni plinovi guraju zatvarač i pritom se os cijevi otklanja sa mete prema gore.
Ukoliko je centar cijevi bliži hvatu, trzaj će se apsorbirati većinom kroz ruke (zato GLOCK ima tako napadni rukohvat i niski centar cijevi).
Ako je centar cijevi viši, a hvat niži, trzaj će biti nekontroliraniji jer ruke neće moćo kontrolirati većinu energije, jer nije usmjerena kroz njih...
lp
To je na XDM-u plus. jer ne kači ruku a ima maksimalno niski centar cijevi.
Ovo sam na CZ promjetio kao nedostatak jer zbog ovakvog visokog centra cijevi mora jače odskakti prilikom paljbe.,
Pošto konstruktori uvijek rade kompromise, možda je i ovaj visoki centar cijevi za nešto dobar. Ako neko zna za šta, neka
napiše, (mislim dosta je razvikan pištolj, kao dobar, a na prvi pogled veliki nedostatak u usporedbi sa modernijim pištoljima)
Gospodar sam riječi koju nisam izgovorio i rob one koju jesam.
Je, dobar je zato sto nije od polimera pa kad ostanes bez metaka mozes da ga koristis kao hladno oruzje 
Glock nikada nikog nije zakačio tko zna držat pištolj. I XDM može otrgnut palac ako ga nasloniš na navlaku pri nepropisnom gripu, pa ti ne pada na pamet to da ideš radit. A može se desit onome tko nema pojma šta radi.I dešavalo se!Jopan wrote: Očito je to Glock riješio dobro, mada neki kažu da je malo pretjerao jer zatvarač zna nekada zakačiti ruku.
To je na XDM-u plus. jer ne kači ruku a ima maksimalno niski centar cijevi.
Problem ovdje je što se opet piše nešto rekla-kazala zato što je neka samouka pištoljerska mamina maza ostala bez pola ruke i napisala da glock ne valja. Problem je što je to netko pročitao i proširio po internetu po principu rekla-kazala. A kad je na internetu, onda je sigurno istina.
Jel zato isto i CZ75 ne valja jer može izbit oko ako ne znaš ciljat? Imali smo idiota u vodu koji je ostao bez oka jer ga je pukao okvir kad je ciljao da ubije goluba u D.R. I uredno ima braniteljsku invalidninu ili kako se to već zove. Ja kažem da sada treba zabranit sve pištolje jer se dogodit da navlaka izbije oko. Revolveri su zakon, pištolji su smeće! Dajte otiđite nekome da vas poduči osnove streljaštva i rukovanja vatrenim oružjem i ostavite se prepiski sa interneta.
Može li netko zaključat ovu temu prije nego plane jer je ionako sve ovo naklapanje protiv pravila podforuma ("Fotografije oružja, oruđa i popratne opreme bez puno komentara ")? Hvala.
Vratija se Sime!
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

Opet se nismo razumjeli, pod masu nisam mislio na tezinu, neznam kako da ti to objasnim, masa kao jedan pistolj imas 5cm iznad vodoravne linije kaziprsta a drugi imas 3cm "mase". Normalno da se samim time regulira i kut hvata. Sve sto si napisao je upravo to na sto sam ciljao, al' se izrazio na malo cudan nacin.UrsaMajor wrote:Jak ili nekontroliran trzaj ne dolazi iz manjka mase pištolja, već kuta rukohvata, i visine centra cijevi u odnosu na rukohvat.Mike_Torello wrote:Jopan, to je upravo ono sto sam pisao zasto mi se MENI ne sviđa Sig P226 kad sam ga probao, previse mase iznad rukohvata.
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

nebih se slozio sa ovom tvrdnjom, opce poznati GLOCK BITE se događa i u IPSC-u, dakle kod ljudi koji ZNAJU drzati pistolj, i to ne samo da znaju nego ga sa svojim nacinom drzanja mogu bolje kontrolirati nego u klasicnom nacinu drzanja.krshimir wrote:Glock nikada nikog nije zakačio tko zna držat pištolj.Jopan wrote:Očito je to Glock riješio dobro, mada neki kažu da je malo pretjerao jer zatvarač zna nekada zakačiti ruku.
Ovo ovdje navedeno je IDIOT USER stereotip, i drzanje palca na navlaci, ili naslonjenog na udarac, ili ciljati pistoljem 5cm od oka je jedno, a glock bite je nesto sasvim drugo, isto kao i hammer bite kod starih modela Colt 1911, pa je kasnije dorađen da to manje radi, ljudi koji pucaju IPSC imaju tendenciju drzati pistolj sto nize, upravo zbog tog kuta koji je ursa spominjao, kada je pistolj u takvom "niskom" hvatu lakse se kontrolira ali samim time lakse dolazi do GLOCK bite i HAMMER bite, i to osobno nebih trpao u isti koš sa polomljenim palcem i izbijenim okom kod pucanja pistoljem.krshimir wrote:I XDM može otrgnut palac ako ga nasloniš na navlaku pri nepropisnom gripu, pa ti ne pada na pamet to da ideš radit. A može se desit onome tko nema pojma šta radi.I dešavalo se! Problem ovdje je što se opet piše nešto rekla-kazala zato što je neka samouka pištoljerska mamina maza ostala bez pola ruke i napisala da glock ne valja. Problem je što je to netko pročitao i proširio po internetu po principu rekla-kazala. A kad je na internetu, onda je sigurno istina.
Jel zato isto i CZ75 ne valja jer može izbit oko ako ne znaš ciljat? Imali smo idiota u vodu koji je ostao bez oka jer ga je pukao okvir kad je ciljao da ubije goluba u D.R. I uredno ima braniteljsku invalidninu ili kako se to već zove. Ja kažem da sada treba zabranit sve pištolje jer se dogodit da navlaka izbije oko. Revolveri su zakon, pištolji su smeće! Dajte otiđite nekome da vas poduči osnove streljaštva i rukovanja vatrenim oružjem i ostavite se prepiski sa interneta.
Može li netko zaključat ovu temu prije nego plane jer je ionako sve ovo naklapanje protiv pravila podforuma ("Fotografije oružja, oruđa i popratne opreme bez puno komentara ")? Hvala.