Dozvola, streljana, policija?

Vatreno oružje, rubnog ili centralnog paljenja.
Original_G
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Dozvola, streljana, policija?

Post by Original_G » 01 Apr 2010, 08:20

Komedija. Radi zaštite nevinih, stvarna imena su zamijenjena fiktivnim :mrgreen:

Streljana s dozvolom i radi za sportske strijelce, princip je da se na porti zapiše korisnik i broj oružanog lista i dobije se ključ streljane, koji se nakon korištenja vrati i plati se vreme provedeno na streljani.

Dođe kolega koji je slučajno u MUP-u i nema oružani nego značku, i na porti mu nedaju koristiti streljanu jer nema oružani?? Zove on u nadležnu PP i isto mu vele jer kao može isključivo kad idu organizirano iz postaje a ne na značku?

Kaj nije značka u ovom slučaju isto kak i oružani? Postoji kakvi propis oko toga?
武士道

Ognjem i mačem.

Zivko Les
Razvodnik
Razvodnik

Re: Dozvola, streljana, policija?

Post by Zivko Les » 01 Apr 2010, 09:40

susreo sa se covjeko koji je imao isti problem, trazio je na ovom forumu berettu 92 fs, zaboravio sam nick. na streljanu se nemoze sa znackom, isto tako kao sto se nemoze municija kupiti na znacku, sto se prije moglo. nema nikakvog smisla da policajci koji duze pistolj godisnje iz njega ispucaju 20ak komada godisnje (cini mi se da se ide 2x na gadanje, 5+5 da se puca ali zbilja nemogu tvrditi), a bilo tko drugi moze 20k komada ispucati ako ima financijska sredstva za to. i sada vi meni recite tko sigurnije rukuje vatrenim oruzjem?

Trap
Pozornik
Pozornik

Post by Trap » 01 Apr 2010, 10:59

ne znam jesam li u pravu..ali to sto policajac ima znacku ne znaci automatski da ima dozvolu za oruzje...a osim toga nigdje u zakonu ne pise da se samo sa znackom moze na streljanu (a ako bi netko trebao postivati zakon oda su to prvenstveno policajci)

Tomy
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik

Post by Tomy » 01 Apr 2010, 11:22

Onaj koji ima značku, ima i službenu iskaznicu na kojoj lijepo piše da je nosilac iskaznice ovlašten držati vatreno oružje.

oštrostrijelac
Poručnik
Poručnik

Post by oštrostrijelac » 01 Apr 2010, 11:39

Nije uputno kretati se okolo sa vatrenim oružjem, a da pri sebi nemaš oružni list.
Mogu nastati pooprilične komplikacije.
:A31:
Oštri

Original_G
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by Original_G » 01 Apr 2010, 12:17

znači da su svi policajci u prekršaju, kreću se okolo s oružjem bez oružanog lista :?: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

glupo mi je da čovjek ne može u privatno vrijeme i o privatnom trošku napredovati (trenirati). Slijedeće takmičenje koje sudim ima da im svima povadim oružane a ko nema DQ :twisted: :twisted: :twisted:
武士道

Ognjem i mačem.

oštrostrijelac
Poručnik
Poručnik

Post by oštrostrijelac » 01 Apr 2010, 13:39

oštrostrijelac wrote:Nije uputno kretati se okolo sa vatrenim oružjem, a da pri sebi nemaš oružni list.
Mogu nastati pooprilične komplikacije.
:A31:
Naravno, ovo se odnosi na nas obične smrtnike :A00:
Oštri

Trap
Pozornik
Pozornik

Post by Trap » 01 Apr 2010, 13:41

Tomy wrote:Onaj koji ima značku, ima i službenu iskaznicu na kojoj lijepo piše da je nosilac iskaznice ovlašten držati vatreno oružje.
a onda neka sljedeći put ponese tu iskaznicu na streljanu i neće biti problema...

remalion
Pozornik
Pozornik

Post by remalion » 01 Apr 2010, 15:09

Trap wrote:(a ako bi netko trebao postivati zakon oda su to prvenstveno policajci)
:lol: :lol: :lol: :lol:

zdebat
Poručnik
Poručnik

Post by zdebat » 01 Apr 2010, 16:56

Zar službene osobe ne pucaju na policijskim streljanama van redovnih obaveznih gađanja? Mislim da bi bilo mudro i pametno od MUP-a da im dozvole da vježbaju.

valdop
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik

Post by valdop » 01 Apr 2010, 17:29

samo za informaciju, u sesvetama na sajmu prodaju sve i svašta između ostalog imaju i policijske značke, žao mi je nisam imao ni mobitela ni fotić da poslikam ali prvom prilikom kad ću opet moći ići ne da ću slikati već ću kupiti jednu, danas ih je bilo tri komada. . .
Samo da prođe ova demokracija, pa da opet živimo ko ljudi !!
Smiješi nam se bolje sutra. Štoviše, umire od smijeha!
http://www.randyhanshaw.com/humor/html/flashers.htm

Tomy
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik

Post by Tomy » 01 Apr 2010, 20:31

Trap wrote:
Tomy wrote:Onaj koji ima značku, ima i službenu iskaznicu na kojoj lijepo piše da je nosilac iskaznice ovlašten držati vatreno oružje.
a onda neka sljedeći put ponese tu iskaznicu na streljanu i neće biti problema...
Ak je imal značku, imal je i iskaznicu jer čisto sumnjam da hoda okolo samo sa značkom. Prije se dogodi da hodaju okolo sa samo službenom jer im se ne da skidati značku sa uniforme.

Tomy
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik

Post by Tomy » 01 Apr 2010, 20:32

valdop wrote:samo za informaciju, u sesvetama na sajmu prodaju sve i svašta između ostalog imaju i policijske značke, žao mi je nisam imao ni mobitela ni fotić da poslikam ali prvom prilikom kad ću opet moći ići ne da ću slikati već ću kupiti jednu, danas ih je bilo tri komada. . .
Koje, one plastične u obliku štita sa natpisom POLICE i NYPD ili Sheriff? :mrgreen:

risbo
Skupnik
Skupnik

Post by risbo » 01 Apr 2010, 21:20

Ja sam pricao s jednim policajcem kod mene u servisu da oni ne mogu kupiti metke na bilo kakvu iskaznicu osim na oruzani list i ne smiju ici na streljanu osim ako nisu dosli na trening preko MUP-a, a ne smiju imati ni metke kod kuce osim onih koje duze. Rekao mi je da iako ima pistolj na poslu da se moze desiti da nemoze dobiti nabavnu dozvolu za privatne svrhe.

Po meni isto nema logike ako nosis pistolj na poslu a kod kuce nemozes imati privatni :?

lp

patch
Satnik
Satnik

Post by patch » 01 Apr 2010, 21:26

Nisam bas siguran u ovo sto si napisao.

Od svih, policajci najlakse dobiju dozvole, jer su unutar sustava koji ih izdaje. Osobno poznajem puno policajaca i osim sluzbenog, svi imaju privatno barem 2-3 (neki i vise cijevi), normalno legalno.

valdop
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik

Post by valdop » 02 Apr 2010, 00:21

Tomy wrote:
valdop wrote:samo za informaciju, u sesvetama na sajmu prodaju sve i svašta između ostalog imaju i policijske značke, žao mi je nisam imao ni mobitela ni fotić da poslikam ali prvom prilikom kad ću opet moći ići ne da ću slikati već ću kupiti jednu, danas ih je bilo tri komada. . .
Koje, one plastične u obliku štita sa natpisom POLICE i NYPD ili Sheriff? :mrgreen:
govorim o originalnim značkama MUP-a , izgubljenim ili ukradenim, ne znam, imaju i broj na sebi, otiđi na sajam četvrtkom pa vidi. . .
Samo da prođe ova demokracija, pa da opet živimo ko ljudi !!
Smiješi nam se bolje sutra. Štoviše, umire od smijeha!
http://www.randyhanshaw.com/humor/html/flashers.htm

canon11
Skupnik
Skupnik

Post by canon11 » 02 Apr 2010, 08:11

E sad mene zanima, da li temeljni policaja nakon zavrsetka radnog vremena nosi oruzje kuci ili ga ostavlja u postaji??? Uostalo sta policajac ima nakon radnog vremena hodati sa sluzbenim oruzjem okolo pa cak i na streljani! Znam nekolkio policajaca koji su redovni strijelci i svaki ima svoje privatno oruzje i oruzani list te sa istim puca, sluzbeno ne koriste!! Mozda nisam u pravu??

omega
Skupnik
Skupnik

Post by omega » 02 Apr 2010, 08:38

Svaki ovlašteni policijski službenik ima zakonsku obvezu intervenirati ako se nađe na mjestu počinjenja kaznenog djela bez obzira da li je u službi ili ne.
To znaći da mu za te radnje je potreba službena oprema koja uključuje i vatreno oružje. Danas večina ne nosi oružje van službe, ali prije je bilo uobičajena praksa da se van službe nosi službena iskaznica i oružje, što bi po mome mišljenju trebalo ponovo uvesti.

Original_G
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by Original_G » 02 Apr 2010, 09:01

risbo wrote:Ja sam pricao s jednim policajcem kod mene u servisu da oni ne mogu kupiti metke na bilo kakvu iskaznicu osim na oruzani list i ne smiju ici na streljanu osim ako nisu dosli na trening preko MUP-a, a ne smiju imati ni metke kod kuce osim onih koje duze. Rekao mi je da iako ima pistolj na poslu da se moze desiti da nemoze dobiti nabavnu dozvolu za privatne svrhe.

Po meni isto nema logike ako nosis pistolj na poslu a kod kuce nemozes imati privatni :?
Ovakvo je stanje kod nas PU a i u susjednoj PU isto, možda je OK, možda mora tako biti, ali meni osobno se čini glupo.

Imaju dečki koji se bave streljaštvo svoj oružani i streljačko oružje, ali žele tu i tam pucati iz službenog jer su svjesni važnosti treninga, i kaj sad da si kupe još jedan Glock19 za trening?

Ne znam kak di ali znam da se tolerira nastup na PŽ i PH sa službenim oružjem, OK neki od njih pucaju za PU ali neki pucaju i za klubove sa službenim čezama.
武士道

Ognjem i mačem.

Tomy
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik

Post by Tomy » 02 Apr 2010, 13:53

valdop wrote:
Tomy wrote:
govorim o originalnim značkama MUP-a , izgubljenim ili ukradenim, ne znam, imaju i broj na sebi, otiđi na sajam četvrtkom pa vidi. . .
Moram priznati da nisam dugo bio u Sesvetama na sajmu, pa možda i odem. Jesi siguran da nisu stare značke od vojne policije? One su bile okrugle i jako slične policijskima, zato su ih i zamijenili sa ovim sadašnjim, trokutastim. Na njima je pisalo Vojna policija i imale su isto broj.
Malo mi je čudno da, ako se radi o pravim policijskim značkama, se drže izložene da ih svatko može vidit, jer, budi bez brige, po sajmu se svaki puta šeće i policija i to po zadatku.

Post Reply