Dozvola, streljana, policija?
- Original_G
- Cinker - bojna

Dozvola, streljana, policija?
Komedija. Radi zaštite nevinih, stvarna imena su zamijenjena fiktivnim
Streljana s dozvolom i radi za sportske strijelce, princip je da se na porti zapiše korisnik i broj oružanog lista i dobije se ključ streljane, koji se nakon korištenja vrati i plati se vreme provedeno na streljani.
Dođe kolega koji je slučajno u MUP-u i nema oružani nego značku, i na porti mu nedaju koristiti streljanu jer nema oružani?? Zove on u nadležnu PP i isto mu vele jer kao može isključivo kad idu organizirano iz postaje a ne na značku?
Kaj nije značka u ovom slučaju isto kak i oružani? Postoji kakvi propis oko toga?
Streljana s dozvolom i radi za sportske strijelce, princip je da se na porti zapiše korisnik i broj oružanog lista i dobije se ključ streljane, koji se nakon korištenja vrati i plati se vreme provedeno na streljani.
Dođe kolega koji je slučajno u MUP-u i nema oružani nego značku, i na porti mu nedaju koristiti streljanu jer nema oružani?? Zove on u nadležnu PP i isto mu vele jer kao može isključivo kad idu organizirano iz postaje a ne na značku?
Kaj nije značka u ovom slučaju isto kak i oružani? Postoji kakvi propis oko toga?
武士道
Ognjem i mačem.
Ognjem i mačem.
Re: Dozvola, streljana, policija?
susreo sa se covjeko koji je imao isti problem, trazio je na ovom forumu berettu 92 fs, zaboravio sam nick. na streljanu se nemoze sa znackom, isto tako kao sto se nemoze municija kupiti na znacku, sto se prije moglo. nema nikakvog smisla da policajci koji duze pistolj godisnje iz njega ispucaju 20ak komada godisnje (cini mi se da se ide 2x na gadanje, 5+5 da se puca ali zbilja nemogu tvrditi), a bilo tko drugi moze 20k komada ispucati ako ima financijska sredstva za to. i sada vi meni recite tko sigurnije rukuje vatrenim oruzjem?
ne znam jesam li u pravu..ali to sto policajac ima znacku ne znaci automatski da ima dozvolu za oruzje...a osim toga nigdje u zakonu ne pise da se samo sa znackom moze na streljanu (a ako bi netko trebao postivati zakon oda su to prvenstveno policajci)
Onaj koji ima značku, ima i službenu iskaznicu na kojoj lijepo piše da je nosilac iskaznice ovlašten držati vatreno oružje.
- oštrostrijelac
- Poručnik

Nije uputno kretati se okolo sa vatrenim oružjem, a da pri sebi nemaš oružni list.
Mogu nastati pooprilične komplikacije.

Oštri
- Original_G
- Cinker - bojna

znači da su svi policajci u prekršaju, kreću se okolo s oružjem bez oružanog lista
glupo mi je da čovjek ne može u privatno vrijeme i o privatnom trošku napredovati (trenirati). Slijedeće takmičenje koje sudim ima da im svima povadim oružane a ko nema DQ

glupo mi je da čovjek ne može u privatno vrijeme i o privatnom trošku napredovati (trenirati). Slijedeće takmičenje koje sudim ima da im svima povadim oružane a ko nema DQ
武士道
Ognjem i mačem.
Ognjem i mačem.
- oštrostrijelac
- Poručnik

Naravno, ovo se odnosi na nas obične smrtnikeoštrostrijelac wrote:Nije uputno kretati se okolo sa vatrenim oružjem, a da pri sebi nemaš oružni list.
Oštri
a onda neka sljedeći put ponese tu iskaznicu na streljanu i neće biti problema...Tomy wrote:Onaj koji ima značku, ima i službenu iskaznicu na kojoj lijepo piše da je nosilac iskaznice ovlašten držati vatreno oružje.
Trap wrote:(a ako bi netko trebao postivati zakon oda su to prvenstveno policajci)
Zar službene osobe ne pucaju na policijskim streljanama van redovnih obaveznih gađanja? Mislim da bi bilo mudro i pametno od MUP-a da im dozvole da vježbaju.
samo za informaciju, u sesvetama na sajmu prodaju sve i svašta između ostalog imaju i policijske značke, žao mi je nisam imao ni mobitela ni fotić da poslikam ali prvom prilikom kad ću opet moći ići ne da ću slikati već ću kupiti jednu, danas ih je bilo tri komada. . .
Samo da prođe ova demokracija, pa da opet živimo ko ljudi !!
Smiješi nam se bolje sutra. Štoviše, umire od smijeha!
http://www.randyhanshaw.com/humor/html/flashers.htm
Ak je imal značku, imal je i iskaznicu jer čisto sumnjam da hoda okolo samo sa značkom. Prije se dogodi da hodaju okolo sa samo službenom jer im se ne da skidati značku sa uniforme.Trap wrote:a onda neka sljedeći put ponese tu iskaznicu na streljanu i neće biti problema...Tomy wrote:Onaj koji ima značku, ima i službenu iskaznicu na kojoj lijepo piše da je nosilac iskaznice ovlašten držati vatreno oružje.
Koje, one plastične u obliku štita sa natpisom POLICE i NYPD ili Sheriff?valdop wrote:samo za informaciju, u sesvetama na sajmu prodaju sve i svašta između ostalog imaju i policijske značke, žao mi je nisam imao ni mobitela ni fotić da poslikam ali prvom prilikom kad ću opet moći ići ne da ću slikati već ću kupiti jednu, danas ih je bilo tri komada. . .
Ja sam pricao s jednim policajcem kod mene u servisu da oni ne mogu kupiti metke na bilo kakvu iskaznicu osim na oruzani list i ne smiju ici na streljanu osim ako nisu dosli na trening preko MUP-a, a ne smiju imati ni metke kod kuce osim onih koje duze. Rekao mi je da iako ima pistolj na poslu da se moze desiti da nemoze dobiti nabavnu dozvolu za privatne svrhe.
Po meni isto nema logike ako nosis pistolj na poslu a kod kuce nemozes imati privatni
lp
Po meni isto nema logike ako nosis pistolj na poslu a kod kuce nemozes imati privatni
lp
Nisam bas siguran u ovo sto si napisao.
Od svih, policajci najlakse dobiju dozvole, jer su unutar sustava koji ih izdaje. Osobno poznajem puno policajaca i osim sluzbenog, svi imaju privatno barem 2-3 (neki i vise cijevi), normalno legalno.
Od svih, policajci najlakse dobiju dozvole, jer su unutar sustava koji ih izdaje. Osobno poznajem puno policajaca i osim sluzbenog, svi imaju privatno barem 2-3 (neki i vise cijevi), normalno legalno.
govorim o originalnim značkama MUP-a , izgubljenim ili ukradenim, ne znam, imaju i broj na sebi, otiđi na sajam četvrtkom pa vidi. . .Tomy wrote:Koje, one plastične u obliku štita sa natpisom POLICE i NYPD ili Sheriff?valdop wrote:samo za informaciju, u sesvetama na sajmu prodaju sve i svašta između ostalog imaju i policijske značke, žao mi je nisam imao ni mobitela ni fotić da poslikam ali prvom prilikom kad ću opet moći ići ne da ću slikati već ću kupiti jednu, danas ih je bilo tri komada. . .
Samo da prođe ova demokracija, pa da opet živimo ko ljudi !!
E sad mene zanima, da li temeljni policaja nakon zavrsetka radnog vremena nosi oruzje kuci ili ga ostavlja u postaji??? Uostalo sta policajac ima nakon radnog vremena hodati sa sluzbenim oruzjem okolo pa cak i na streljani! Znam nekolkio policajaca koji su redovni strijelci i svaki ima svoje privatno oruzje i oruzani list te sa istim puca, sluzbeno ne koriste!! Mozda nisam u pravu??
https://SecreLocal.com - Kayla Pupa Sonya Vibe Ashley Evelynn - No Verify - Anonymous Sex Dating - Secret Chat Dating
Svaki ovlašteni policijski službenik ima zakonsku obvezu intervenirati ako se nađe na mjestu počinjenja kaznenog djela bez obzira da li je u službi ili ne.
To znaći da mu za te radnje je potreba službena oprema koja uključuje i vatreno oružje. Danas večina ne nosi oružje van službe, ali prije je bilo uobičajena praksa da se van službe nosi službena iskaznica i oružje, što bi po mome mišljenju trebalo ponovo uvesti.
To znaći da mu za te radnje je potreba službena oprema koja uključuje i vatreno oružje. Danas večina ne nosi oružje van službe, ali prije je bilo uobičajena praksa da se van službe nosi službena iskaznica i oružje, što bi po mome mišljenju trebalo ponovo uvesti.
- Original_G
- Cinker - bojna

Ovakvo je stanje kod nas PU a i u susjednoj PU isto, možda je OK, možda mora tako biti, ali meni osobno se čini glupo.risbo wrote:Ja sam pricao s jednim policajcem kod mene u servisu da oni ne mogu kupiti metke na bilo kakvu iskaznicu osim na oruzani list i ne smiju ici na streljanu osim ako nisu dosli na trening preko MUP-a, a ne smiju imati ni metke kod kuce osim onih koje duze. Rekao mi je da iako ima pistolj na poslu da se moze desiti da nemoze dobiti nabavnu dozvolu za privatne svrhe.
Po meni isto nema logike ako nosis pistolj na poslu a kod kuce nemozes imati privatni![]()
Imaju dečki koji se bave streljaštvo svoj oružani i streljačko oružje, ali žele tu i tam pucati iz službenog jer su svjesni važnosti treninga, i kaj sad da si kupe još jedan Glock19 za trening?
Ne znam kak di ali znam da se tolerira nastup na PŽ i PH sa službenim oružjem, OK neki od njih pucaju za PU ali neki pucaju i za klubove sa službenim čezama.
武士道
Ognjem i mačem.
Ognjem i mačem.
Moram priznati da nisam dugo bio u Sesvetama na sajmu, pa možda i odem. Jesi siguran da nisu stare značke od vojne policije? One su bile okrugle i jako slične policijskima, zato su ih i zamijenili sa ovim sadašnjim, trokutastim. Na njima je pisalo Vojna policija i imale su isto broj.valdop wrote:govorim o originalnim značkama MUP-a , izgubljenim ili ukradenim, ne znam, imaju i broj na sebi, otiđi na sajam četvrtkom pa vidi. . .Tomy wrote:Koje, one plastične u obliku štita sa natpisom POLICE i NYPD ili Sheriff?valdop wrote:samo za informaciju, u sesvetama na sajmu prodaju sve i svašta između ostalog imaju i policijske značke, žao mi je nisam imao ni mobitela ni fotić da poslikam ali prvom prilikom kad ću opet moći ići ne da ću slikati već ću kupiti jednu, danas ih je bilo tri komada. . .
Malo mi je čudno da, ako se radi o pravim policijskim značkama, se drže izložene da ih svatko može vidit, jer, budi bez brige, po sajmu se svaki puta šeće i policija i to po zadatku.