[tomezd] MOJA KOLEKCIJA ORUŽJA
Re: [tomezd] MOJA KOLEKCIJA ORUŽJA
super fotke, keep up the good work...
možda koj video SIG-a ne bi škodio
možda koj video SIG-a ne bi škodio
Hehehe evo još nešto novo!!!!!!!!!! Prije skoro 2 godine nobile157 mi je preporučio (hvalio, hvalio i hvalio) kalibar .45 A.C.P. Da budem iskren bio sam više nego skeptičan prema tom kalibru i koristio sam isključivo 9x19mm. Ali eto dogodilo se i to da sam naletio na "ponudu koju nisam mogao odbiti" a radi se o pištolju Glock 30 .45 A.C.P. I napokon javno priznajem sa je nobile157 bio u pravu. Pištolj i kalibar .45 me jednostavno oduševio preciznošću i normalnim trzajem koji je zaista za samo nijansu jači od 9x19.
Nobile 157 žao mi je što te prije nisam poslušao
Evo da ne ostane sve na pisanoj rječi uživajte u ovih nekoliko slika
Nobile 157 žao mi je što te prije nisam poslušao
Evo da ne ostane sve na pisanoj rječi uživajte u ovih nekoliko slika
Da li netko zna nešto više o ovom streljivu. Uz Glock sam dobio i cca 500 kom metaka. Jedan poznanik mi je rekao da nije preporučljivo koristiti metak koji ima čahuru od mesinga, pa me zanima da li netko zna nešto više o tome.
NAVODNO streljivo sa mesinganom čahurom oštećuje cijev........

NAVODNO streljivo sa mesinganom čahurom oštećuje cijev........
- istra champion
- Cinker - bojna

Za Glock u cal..45ACP ne preporučuje se koristiti stare metke (bilo da su za strojnicu M1 ili za Colt 1911) sa čeličnom ili mesinganom čahurom jer dolazi kod Glocka do loma izvlakača, jer kod Glocka kut na izvlakaču nije predviđen (prilagođen) za ispaljivanje te stare municije.
Staro streljivo sa čeličnom čahurom ima tvrđu kapislu, a Glock nema dovoljno jak udarac udarne igle da svaki metak opali isprve. U kojem slučaju da ti i opali isprve svaki metak, nemoj to koristiti jer češ morati u nabavu novog izvlakača.
Staro streljivo sa čeličnom čahurom ima tvrđu kapislu, a Glock nema dovoljno jak udarac udarne igle da svaki metak opali isprve. U kojem slučaju da ti i opali isprve svaki metak, nemoj to koristiti jer češ morati u nabavu novog izvlakača.
SCORE:287 COMPETITION/195MEDAL; 112 GOLD 57 SILVER 26 BRONZE
4 TIME NATIONAL CHAMPION 6 TIME SECOND PLACEMENT 6 TIME THIRD PLACEMENT
25m VK REVOLVER 10+10 NATIONAL TEAM RECORD-567
CUSTOM GUN MASTER
http://www.skistra.hr
https://www.facebook.com/skistramarcana
CUSTOM GUN MASTER
Welcome to the club!
Drago mi je da si se i sam uvjerio što je .45-ica.
Ovakav gan je jedan frend kupio još 1997. i pucali smo sa ovakvim streljivom koje si dobio.
Glock - 3-4 zastoja na 10 komada.
Frend je lagano problijedio.
Napunio sam moj Para Ordnance sa tom neispaljenom i - potrošio je bez problema.
Dakle, nemoj je koristiti, osim ako si ne nabaviš neki 1911
Ovo ti je za nošenje za samoobranu odlična stvarčica, jedino, ja ne volim te skraćene pištolje, ne leže dobro u rukama, a ja sam bez problema nosio glock 21 kao što sada nosim S/W 1911.
U svakom slučaju . .45-ica je ZAKON

Drago mi je da si se i sam uvjerio što je .45-ica.
Ovakav gan je jedan frend kupio još 1997. i pucali smo sa ovakvim streljivom koje si dobio.
Glock - 3-4 zastoja na 10 komada.
Frend je lagano problijedio.
Napunio sam moj Para Ordnance sa tom neispaljenom i - potrošio je bez problema.
Dakle, nemoj je koristiti, osim ako si ne nabaviš neki 1911
Ovo ti je za nošenje za samoobranu odlična stvarčica, jedino, ja ne volim te skraćene pištolje, ne leže dobro u rukama, a ja sam bez problema nosio glock 21 kao što sada nosim S/W 1911.
U svakom slučaju . .45-ica je ZAKON
NO TRESPASSING - VIOLATORS WILL BE SHOT - SURVIVORS WILL BE SHOT AGAIN
Lijepa riječ i pištolj u ruci otvaraju svaka vrata
Istra Champion i nobile, upravo ovakvih odgovora sam se i bojao, ali hvala na tako žurnom odgovoru. Najvjerovatnije ste mi spasili Glock od većih oštećenja jer sam se opasno pripremao za podužu pucnjavu na streljani
Dakle, evo imam 500 (jeb...h) komada metaka i što ću s njima??!!! mjenjam ih za bilo što........skupljam ponude
Ako ih netko može i želi iskoristiti nek se javi, šteta da propdanu.
P.S. Koliko mi je drago što ste mi to rekli toliko mi je i žao

Dakle, evo imam 500 (jeb...h) komada metaka i što ću s njima??!!! mjenjam ih za bilo što........skupljam ponude
Ako ih netko može i želi iskoristiti nek se javi, šteta da propdanu.
P.S. Koliko mi je drago što ste mi to rekli toliko mi je i žao
Tako ti je to...
Ja sam iz Para Ordnanca ispucao barem toliko takvih, bez problema i posljedica, to je ipak vojno streljivo, za vojno oružje, koje vojska čisti, a kada cijev rikne, stave drugu i idemo dalje.
Štata bi bilo upropastiti gan, probaj mijenjati sa nekim tko ima 1911.
Da, sada sam se sjetio, frend je na zadnjem steel challengeu prošle godine pucao mojim bivšim glockom 21 i sa takvim streljivom i imao je zastoja kao u priči.
Glock definitivno nije za takvo streljivo.
Apsolutly!!!!!
Ja sam iz Para Ordnanca ispucao barem toliko takvih, bez problema i posljedica, to je ipak vojno streljivo, za vojno oružje, koje vojska čisti, a kada cijev rikne, stave drugu i idemo dalje.
Štata bi bilo upropastiti gan, probaj mijenjati sa nekim tko ima 1911.
Da, sada sam se sjetio, frend je na zadnjem steel challengeu prošle godine pucao mojim bivšim glockom 21 i sa takvim streljivom i imao je zastoja kao u priči.
Glock definitivno nije za takvo streljivo.
Apsolutly!!!!!
Ma već je odlučeno da se neće to pucati iz Glocka. Ispalio sam prošli tjedan 60 komada i imao sam jedan zastoj (udarna igla) i to je to.
Vidi ako imaš nekoga kome bi to koristilo, zamjena 500 ovih za 100 kom 9x19 ili .45.
By the way kako napreduje hopološko društvo??
Vidi ako imaš nekoga kome bi to koristilo, zamjena 500 ovih za 100 kom 9x19 ili .45.
By the way kako napreduje hopološko društvo??
Hvala na pitanju, radi se. treniramo, ide se na tekme, doduše manje nego prije, ali ja bio danas.
I ja bio danas, dani županije su bili pa smo pucali (dosadno) na 25 m precizno.......nije da se hvali ali eno srebro visi haha 
svako pucanje je bolje od nikakvog 
Evo i ja imam oko 500 kom strae .45 ACP. Kada sam nabavio HS-45ACP Service, ispucao sam nekoliko desetaka metaka, a pištolj je sve "progutao".
Kada sam čuo tvrdnje da na Glocku 21 često puca izvlakač, pismeno sam se obratio HS Produktu s upitom da li smijem koristiti takvo streljivo.
Odgovor je doista brzo došao na moju adresu te su u njemu naveli da:
1. Ne preporučaju ispaljivanje streljiva, što ne znači da ga isti ne može ispaliti,
2. Ne postoji bojazan da će izvlakač puknuti pri korištenju streljiva s čeličnom čahurom,
3. Ako se dogodi da izvlakač pukne, zamijenit će se novim, o trošku proizvođača.
I doista .45 ACP je pravi kalibar za sve potrebe. S HS-om sam prezadovoljan, ali mi srce teži 1911. Nobile me zarazio s njegovim S&W, tako da sam si jednog obećao.
Kada sam čuo tvrdnje da na Glocku 21 često puca izvlakač, pismeno sam se obratio HS Produktu s upitom da li smijem koristiti takvo streljivo.
Odgovor je doista brzo došao na moju adresu te su u njemu naveli da:
1. Ne preporučaju ispaljivanje streljiva, što ne znači da ga isti ne može ispaliti,
2. Ne postoji bojazan da će izvlakač puknuti pri korištenju streljiva s čeličnom čahurom,
3. Ako se dogodi da izvlakač pukne, zamijenit će se novim, o trošku proizvođača.
I doista .45 ACP je pravi kalibar za sve potrebe. S HS-om sam prezadovoljan, ali mi srce teži 1911. Nobile me zarazio s njegovim S&W, tako da sam si jednog obećao.
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

Cek, sta nema nobile Para-Ordnance P14-45, a ne S&W?Luger wrote:Nobile me zarazio s njegovim S&W, tako da sam si jednog obećao.
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
- istra champion
- Cinker - bojna

Ne bih se složio s takvom tvrdnjom stručnjakaLuger wrote: 2. Ne postoji bojazan da će izvlakač puknuti pri korištenju streljiva s čeličnom čahurom,
Pa zato i postoje u ponudi rezervnih potrošnih dijelova.
SCORE:287 COMPETITION/195MEDAL; 112 GOLD 57 SILVER 26 BRONZE
CUSTOM GUN MASTER
CUSTOM GUN MASTER
- oštrostrijelac
- Poručnik

Ovo je čisto u redu.Luger wrote:3. Ako se dogodi da izvlakač pukne, zamijenit će se novim, o trošku proizvođača.
Koje troškove u tom slučaju ima vlasnik pištolja?
Oštri
Pa moraš odnijeti gan u tvornicu u Karlovac.
IMAO sam P-14-45. Prodano.Mike_Torello wrote:Cek, sta nema nobile Para-Ordnance P14-45, a ne S&W?Luger wrote:Nobile me zarazio s njegovim S&W, tako da sam si jednog obećao.
Sada imam S&W 1911 i H&K USP