A ovo?

Noževi, bajunete, mačevi, sjekire, mačete...
Post Reply
Original_G
Cinker - bojna
Cinker - bojna

A ovo?

Post by Original_G » 18 Jul 2008, 11:08

http://www.waspknife.com/

super hladno oružje :A04:
武士道

Ognjem i mačem.

Mike_Torello
Fleet Admiral
Fleet Admiral

Re: A ovo?

Post by Mike_Torello » 18 Jul 2008, 13:48

vrlo zanimljivo =) umjesto stlacenog CO2 ubaciti neku kiselinu ili kakav cijanid ili nesto za "kopnenu" upotrebu =) ehehhe
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"

Mr.Cabdriver
Dežurni Dušebrižnik
Dežurni Dušebrižnik

Post by Mr.Cabdriver » 18 Jul 2008, 14:32

Iako sam ljubitelj hladnog oružja svih boja oblika i mirisa, ovo mi je prenastrano i glupo. U doba kad se industrija i mentalitet okreće sve više razvoju metoda nesmrtonosnog uništavanja žive sile (ranjenik u ratu je teret za svoju satniju, invalid u miru je teret za cijelu državu pobijedila ili izgubila u ratu, dok mrtvac nema nikakvu stratešku važnost) ovakvo nešto je suvišno i okrutno. Da je ovo stvorila neka vojna sila trećeg svijeta ne bi me puno čudilo, ali kad se to stvori unutar jedne "razvijene" i "prosvijetljene" sile i još dopusti prodaju toga, nekoga bi trebalo u CO2 plinsku komoru ili ubost ga tim nožem da shvati šta je dopustio da izađe na tržište.
Autor se kroz tekst opisa "artikla" hvali stopostotnom uspješnošću (čitaj smrtnošću) uboda ovakvog noža a kao glavne feature navodi zamrzavnje unutarnjeg tkiva, trenutnu smrt od embolije i slične gluposti. Ubodom ovog noža u stomak, recimo, događa se sljedeće: Trbušna šupljina se ispuni ledenim plinom koji uzrokuje unutarnje ozebline, dok se ulazna rana pod napuhavanjem širi i trga potencijalno do točke detonacije (mada mislim da ova oštrica ne brtvi dovoljno u mesu da bi bilo ikakve detonacije). Pod pritiskom plin ulazi u krvne žile samo do trenutka dok se ne zalede svi krajevi kapilara. Osim šok efekta i velike boli (koja može uzrokovati nesvjesticu ali i ne mora, prije da će uzrokovati adrenalinski udar pri kojem će žrtva ubadača razderati golim rukama). Da je tako lako zatjerati zrak u žile, umiralo bi se trenutno od laganih posjekotina. Tako da vjerujem da ovaj nož nije baš kandidat za uzrokovat emboliju, nije to lako ni sa bajonetom od 35 cm.
Koliko čujem, da bi mjehur plina uzrokovao kolaps krvnog sustava, treba nekih 7-8 sekundi a i nakon kolapsa do nesvjestice je barem još 5-10 sekundi. Znači u najgorem slučaju žrtva ima barem 9 sekundi vremena da odgovori na napad prije kolapsa sistema. AKO UOPĆE NASTANE EMBOLIJA. Svojom dužinom i širinom oštrice neće stvoriti baš ni neko posebno krvarenje (a čak će ga donekle i zaustaviti ledenim plinom i smrzavanjem žila) tako da je ovo igračka. Znači osim vrlo bolne i nadasve POLAGANE - i kao i kod drugih malih noževa - UPITNE smrti, ovo sranje ne nosi nikakvu taktičku prednost i važnost a vjerujem da bi se svatko tko ide u divljnu radije obračunao sa vukom ili medvjedom putem nišana nego prsa o prsa. Ovo je, dragi moji, nož za uličare - za koje je srećom preskup!
Ovo nema praktičnu upotrebu na svijetu osim wow efekta. Meni se čini da netko nepraktičnom ali cool idejom ovdje pokušava navuć masnu lovu. A poznavajući glupost ljudske vrste to će i uspjet!
....:::: Otiš'o sam, sarmu probo nisam... :twisted: ::::....

Mike_Torello
Fleet Admiral
Fleet Admiral

Post by Mike_Torello » 18 Jul 2008, 16:02

mislim da je taj noz namjenjen roniocima...zamisli sto bi u dubini vode morskom psu bilo da ga ubodes i "napumpas"...
kakav bi efekt tada imala ta kolicina zraka ubrizganog u tijelo...

WASP Injector Knife
Model A/12-N
# Land / Water Use
Reloads quickly on land or underwater

As divers, we all know what the effects of compressed gas are underwater. Our training teaches us that our lungs would burst from over-inflation if we held our breath and rose to the surface. This principle is key to the effectiveness of the WASP Injection System.

bolje bi bilo da su diznu napravili okomito, pa kad zabodes i "daš gas" da on krene ostricom prema dolje kao satara dok polas svinjske polovice =)
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"

Knife_maniac
Satnik
Satnik

Post by Knife_maniac » 18 Jul 2008, 17:12

Ovo mi pari kao usporedba klasicnog pistolja i plazma pistolja iz Star Dreka.
Ljudima je ocito jaaaako dosadno pa izmisljaju pizdarije. Na zalost te pizdarije ce zazivjeti u danasnjem drustvu a klasika polako umrijeti.
Kao sto je npr zazivjela FN 2000 (koju su janezi kupili) http://www.acmeairsoft.com/images/GandG%20fn2000.jpg
Kad to vidim kao da igram Unreal Tournament... :A23:
Zivjela klasika i nozevi od po' metra :A03:

Mike_Torello
Fleet Admiral
Fleet Admiral

Post by Mike_Torello » 18 Jul 2008, 17:19

Knife_maniac wrote:Kao sto je npr zazivjela FN 2000 (koju su janezi kupili) http://www.acmeairsoft.com/images/GandG%20fn2000.jpg
STARŠIP TRUPERS =) prvo sto mi je palo na pamet je: "kako se to govno cisti?"

Knife_maniac
Satnik
Satnik

Post by Knife_maniac » 18 Jul 2008, 17:58

A meni: "kako ovo govno radi " :A18:

Post Reply