streljivo za malokalibarku

Vatreno oružje, rubnog ili centralnog paljenja.
jurgen88
Razvodnik
Razvodnik

streljivo za malokalibarku

Post by jurgen88 » 07 Dec 2009, 13:56

poprilično jeftino

s lijeva na desno, seller&bellot 22 LR high velocity, 22 LR standard, i 22 LR high velocity+high power, cijena je 34 kn za HV i HVHP, a 29 kn je standard/50kom mislim da nema jeftinije kad nas.
Sutra idem testirat na poluautomatsku CZ , pa javim.
Attachments
DSC01929.JPG

Breadfan
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik

Re: streljivo za malokalibarku

Post by Breadfan » 07 Dec 2009, 15:20

Ajde, uživaj & ugodno pucanje! :A25:
Mojoj CZ 452 baš i ne paše HV streljivo jer mi meci idu nebu pod oblake (kako god da bi naštelao končanicu) dok sa standardnom municijom radim grupe veličine 5kn na 50m (bez optike) i na 100m (sa optikom).
Reportaže iz svijeta oružja i sportskog streljaštva:
http://www.youtube.com/user/Breadf4n

Mike_Torello
Fleet Admiral
Fleet Admiral

Post by Mike_Torello » 07 Dec 2009, 17:16

Morat cu ja napraviti isti test na svojem poluautomatu, ionako imam sve ove vrste streljiva, budem to kada vrijeme i obaveze dozvole al cu probati sa optikom da vidim koliko se razilaze
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"

istra champion
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by istra champion » 07 Dec 2009, 17:32

Kad sam imao mk puške (dvije brno2-novi naziv je model ZKM 452-2E i poluautomat Anschutz 525), upucao sam ih na 75 m. Grupirale su pogotke sa bilo kojom municijom (HV-cci stinger, remingtom GS,RWS,... i standardnom S&B i Fiocchi. Razlika od standardne i HV municije koje sam isprobao na meti nije bila veća od 10-15 cm.
Bread.. čudno kako nemožeš pogoditi metu sa HV municijom i to sa najboljom, najkvalitetnijom i najpreciznijom standardnom MK repetirkom-barem meni.
Probaj staviti veću metu na 50m :mrgreen: i koristi optiku.
SCORE:278 COMPETITION/186MEDAL; 105 GOLD 57 SILVER 24 BRONZE
4 TIME NATIONAL CHAMPION 6 TIME SECOND PLACEMENT 6 TIME THIRD PLACEMENT
25m VK REVOLVER 10+10 NATIONAL TEAM RECORD-567
CUSTOM GUN MASTER
http://www.skistra.hr
https://www.facebook.com/skistramarcana

smola
Pozornik
Pozornik

Post by smola » 07 Dec 2009, 17:41

Bok !
imash pobejda goraže po 25kn kutiju, prije godinu,godinu i pol je bila po 17kn.
eksplo promet u V.G.

Breadfan
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik

Post by Breadfan » 07 Dec 2009, 19:04

istra champion wrote: Bread.. čudno kako nemožeš pogoditi metu sa HV municijom i to sa najboljom, najkvalitetnijom i najpreciznijom standardnom MK repetirkom-barem meni.
E ovako, da budem precizniji, ja pogađam i sa HV streljivom ali ako je 40 graina (primjer Pobjeda Goražde, pa onda oni žuti RWS itd.) ali npr. pucao sam iz onih Bellota High Velocity koji su imali 36 graina ili tako nešto, i meci su mi letili nebu pod oblake..nikako s njima ništa nisam mogo pogodit.
Dakle, kod mene je više stvar težine zrna, definitivno ima utjecaj na moju pušku..ne bi reko baš da je do mene, jer tu nema neke filozofije, pogotovo kad ležiš i imaš poštelanu optiku i ciljaš di ciljaš.
Probaj staviti veću metu na 50m :mrgreen: i koristi optiku.
ROFL :mrgreen:
Budem si stavio onaj jumbo plakat jebemu ako to ne pogodim onda...puška definitivno ne valja. :mrgreen:

Inače, koristim ja i optiku i na nju sam i mislio. Samo je kažem, problem kod tih lakših zrna..jednostavno optiku ne mogu naštelati s njima da gađam di ciljam..sa ovim ostalima je par klikova vertikala/horizontala i deri!

jurgen88
Razvodnik
Razvodnik

Post by jurgen88 » 09 Dec 2009, 20:59

probao sa m navedeno streljivo, HV sa bakrenom glavom užas,na 50 metara leti 15-ak cm u radijusu, dok HV HP ide u 5 kuna radijus.Isto tako i standard streljivo, definitivno je HV prelagan.

Venator_07
Pozornik
Pozornik

Post by Venator_07 » 01 Mar 2010, 00:08

Ako moze samo netko rec dje nabavljate tako jeftino municiju? mislim na ovo sto je Jurgen napisao 29kn za kutiju Standard Bellot..? Zanima me RWS Club i gdje ga mogu najjeftinije nabavit.. Hvala!

Breadfan
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik

Post by Breadfan » 01 Mar 2010, 00:36

^^Najjeftinije ti je to preko kluba, ako si član streljačkog kluba, pa tamo uzmeš povoljno.
Kad imamo natjecanja, uvijek dobijemo besplatno po jednu kutiju (Belloti ili Lapua).

Venator_07
Pozornik
Pozornik

Post by Venator_07 » 01 Mar 2010, 18:57

Ok, samo jos nesto.. Bellot standard ili RWS Club?
Sad radim malo vecu narudzbu, pa se mislim.. Nisam u mogucnosti bas isprobavat RWS, pa bi narucio odma malo vise.. ugl puska je 452 Lux, vidim da je ima i ovuda, pa ako neko moze nek napise...

istra champion
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by istra champion » 01 Mar 2010, 19:21

S&B standard, ipak je ZKM 452 (cijev), rađena, prilagođena i ispitana sa domaćim streljivom, a proći čes i jeftinije.
CUSTOM GUN MASTER

Venator_07
Pozornik
Pozornik

Post by Venator_07 » 10 Mar 2010, 00:29

Neznam, nisu mi bas nesto. Probo sam Fiocchi HVRN i ponasaju mi se fenomenalno u njoj. To sto govoris da vjerojatno testiraju sa domacom, to je u redu, ali nemogu cijevi bit prilagodjene toj vrsti municije nikako. A ako pak moze svejedno nema logike jer su oni najveci proizvodjac MK u svijetu i trude se da im sve pase, a na nama je da nadjemo sto je najbolje..

oštrostrijelac
Poručnik
Poručnik

Post by oštrostrijelac » 07 Jun 2010, 21:34

Vidi, vidi, prema tome, valjalo bi iz Drulova također probati Bellot, a ne ga šopati sa brazilskim metkićima.
Možda je u tome kvaka.
U srijedu još Magtech HV, a u subotu S&B standard.
Šteta što si za MK ne možeš sam slagati, pa da znaš kaj pucaš.
Ne znam kak im se isplati nešto proizvedeno u Brazilu u Hrvatskoj prodavati po 40 lipica komad.
Oštri

Venator_07
Pozornik
Pozornik

Post by Venator_07 » 08 Jun 2010, 12:14

Dje ima taj Magtech uzet i kakav je?

ralf
Razvodnik
Razvodnik

Post by ralf » 08 Jun 2010, 14:29

Magtech imaš u fanzoju u zagrebu, cijena ti je nekih 16 kuna za kutiju ako uzmeš više komada, dakle barem 400-500 kolko sam skužio, za pucanje je tak tak, ima neku grupu ali oscilira dosta, jedino kaj je jeftin, gledam u frankoniji je preko pet eura, tak da tomica ima super cijenu. Belot za 29 kuna je mislim ipak bolji izbor, staro goražde mi je bilo ok, moram probati novo, ima ga u eksplo prometu u Velikoj Gorici jeftino, ne znam cijenu, uglavnom jeftinije nego po drugim dučanima.

Ace33
Skupnik
Skupnik

Post by Ace33 » 08 Jun 2010, 17:52

Dobar je s&b u drulovu, nije ko rws ali je dobar. Za trening dusa. Pucao sam ga ja prije par god na mk pistolj. Rws tek osjetis ako otpucas maximalno pravilno i dobro, bez ikakvih gresaka da ti je grupa nesto manja.

oštrostrijelac
Poručnik
Poručnik

Post by oštrostrijelac » 08 Jun 2010, 18:18

oštrostrijelac wrote:U srijedu još Magtech HV, a u subotu S&B standard.
O usporedbi obavijestim svekoliko pučanstvo u subotu nakon treninga sa S&B.
Razlika u cijeni je znatna, kako če se očitovati na meti, vidjet ćemo.
Da imam viška novčića pucao bih slobodni izbor Tenexom, a ne Drulov CBC-om i Bellotom. :A00:
Oštri

Ace33
Skupnik
Skupnik

Post by Ace33 » 08 Jun 2010, 18:43

To sa lovom je velika istina. Najvaznije da si das truda pa napravis najbolje sto mozes sa onim sto imas. Sta drugo? Ima ih na streljani sto imaju najganove i metke, pa ne mogu nadpucati drulove i tozove. Bez treninga volje i discipline sipaju po r50 kao da sacmu pucaju:D

istra champion
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by istra champion » 08 Jun 2010, 21:09

Kako mogu nadpucati Drulova kad se samo s njim može pucati disciplina nacionalnog programa-50m MK pištolj serijski :?: :roll:
MK pištolj slobodnog izbora- TOZ M-35 je vrhunsko streljačko oružje vrlo visike preciznosti, grupa pogodaka na 50m je od 20-30mm, taj pištolj je u pravim rukamo oborio sve moguće rekorde (ER, WR, OR),naravno sa kvalitetnim streljivom, a ne znam ako postoji precizniji pištolj slobodnog izbora za 50m :?: :!: :idea: Može se nadpucati TOZ jedino ako ga koristi banana strijelac :mrgreen: . Postoji skuplje oružje od Toza ali preciznije-ne vjerujem :!:
CUSTOM GUN MASTER

Ace33
Skupnik
Skupnik

Post by Ace33 » 08 Jun 2010, 23:24

Istra nisam mislio na kupove i takmicenja, nego na grupu strijelaca, koji dodju, sretnu se, na streljanu da ubiju vrijeme ili treniraju ili vec nesto pa opale po rundu izmedju sebe, za svoj gust. Slazem se sa tobom za toza i priznajem tvoje znanje i rezultate u takmicarskim disciplinama, ali nije svima do takmicenja i ne takmice se svi, nego vecina su, bar kod mene, rekreativci. Zbog hobija, ljubavi prema gadjanju, oruzju, zbog vlastite sigurnosti i savjesnosti zbog din drugog oruzja. Tad se moze dobro vidjeti komparacija pistolja koji se u takmicarskim uvijetima ne mogu ni sresti skupa, toz-drulov itd itd. Isto tako je to prilika da probaju medjusobno oruzje koje si zbog love, dozvole ili nekih drugih stvari ne mogu priustiti, ili da ocijene jel je to oruzje bolje za njih u smislu takmicenja, samoobrane itd. Ja se recimo nikad u nijednoj kategoriji mk nisam natjecao, a pucao sam klubski drulov 6mjeseci za trening da smanjim troskove treninga vk. Nisam ni sa zracnim nikad nista za takmicenje a mazao sam klupski feinwerkbau lp65 skoro 2 god. Cisto zato da steknem neko iskustvo, zato sto su mi dali tu mogucnost a najvise zato sto volim gadjati:)

Post Reply