optika tasko

Mijenjaj, kupuj, prodaj... a nabolje poklanjaj :-D
Post Reply
kobac122
Pozornik
Pozornik

optika tasko

Post by kobac122 » 23 Jul 2010, 15:05

pozdrav nasao sam na njuskalu da se jeftino prodaju optike pa me zanima dali neko zna nesto o tome koliko je to kvalitetno.
cjene se kreću oko 500kn
TASCO OPTIKA POTPUNO NOVA SA TUNELNIM NOSAČIMAI 3-9-40.OSVJETNJENJE KONCANICE U DVIJE BOJE CRVENOJ,ZELENOJ. šaljem hp.
Attachments
optika-tasco-3-9-40-slika-2061625.jpg
optika-tasco-3-9-40-slika-2061625.jpg (7.1 KiB) Viewed 13606 times

BOXI
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Re: optika tasko

Post by BOXI » 25 Jul 2010, 07:20

kobac122 wrote:pozdrav nasao sam na njuskalu da se jeftino prodaju optike pa me zanima dali neko zna nesto o tome koliko je to kvalitetno.
cjene se kreću oko 500kn
TASCO OPTIKA POTPUNO NOVA SA TUNELNIM NOSAČIMAI 3-9-40.OSVJETNJENJE KONCANICE U DVIJE BOJE CRVENOJ,ZELENOJ. šaljem hp.
Već sam u drugim postovima pisao:
Takve optike se prodaju u "Maloj Aziji" u prostoru bivše tvornice "Jedinstvo" po cijeni od 250 kn. Ako uzmeš više komada da se spustiti cijena i na 200-220 kn.
Kvaliteta je za hurac, završna montaža također. Nađe se primjeraka kojima končanica nije potpuno okomita na os, prekidač osvjetljenja isključuje na nekom dugom broju a ne na "0" itd.
Eventualno zadovoljava MK (uz uvjet da se izabere ispravna) a za jače ZP nikako jer je one jednostavno "rasture".
Treba se držati one stare narodne: "Nisak toliko bogat da bi mogao kupovati jeftine stvari".
I naravno u svakom pakiranju kod "Chineza" dobijete i montažu.
Da mi nije lijepih žena, starog oružja i meze, život bi mi bio sasvim bezveze.
crno zlato je rezervirano za Arape, žuto za Židove, a ja radim sa smeđim....... www.boxi.hr

k.horvat
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by k.horvat » 26 Jul 2010, 15:08

Kljik :A03: , a daj reci kaj je to puuuunnnoooo bolje za 199,99 kn više? :mrgreen:

Mike_Torello
Fleet Admiral
Fleet Admiral

Post by Mike_Torello » 26 Jul 2010, 21:59

Evo deda ja cu ti odgvoriti kakva ja iskustva imam, imao sam Tasco Pronghorn 3-9x40 sa 30/30 končanicom bez osvjetljenja, kostao je 460kn u maestralpromu, prezivio je Gamo Hunter 440, prezivio je i Weihrauch HW-80, bio na malokalibarki i na kraju prodan i sada obavlja duznost na Diani 31 Panther, je kineska ali nije jeftina kineska verzija od 199,99kn, a takvi najcesce imaju "rangefinder" osvjetljenu koncanicu, i svakako smatram da je bio bolja kupovina nego jeftina kineska verzija, jer sam isprobao optiku "istih" karakteristika, i definitivno mogu reci da razlike ima, na jeftinijoj je meni osobno bila mutnija slika i bila je vise osjetljiva na kut gledanja, morao si paziti da gledas apsolutno ravno inace se pojavljuje "mladi mjesec" u okularu ako se pomaknes u stranu ili gore ili dolje, ponekad jako iritantno...

jedina IMHO losija stvar kod te moje (sada vise nije moja) optike u odnosu na onu jeftinu je prsten za podesavanje zooma oblozen gumenim prstenom, guma je nakon godina ispucala, a kod jeftinije verzije je to sve metaln... doo-ooh!

Sad da je ta moja bila dvostruko bolja, koliko joj je i cijena dvostruko veca od one jeftilen verzije neznam, nekome bi mozda bolja opcija bilo imati 2 jeftinije nego jednu skuplju verziju, no svakome prema vlastitim zeljama i mogucnostima...
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"

Papilon
Brigadir
Brigadir

Post by Papilon » 27 Jul 2010, 18:18

Kako se popravljaju optike pitajte K.horvata ipak je on strućnjak za taj dio!!!! :D :mrgreen: :D
Ne pij dok voziš - mogao bi proliti!!.....

Mike_Torello
Fleet Admiral
Fleet Admiral

Post by Mike_Torello » 28 Jul 2010, 18:44

je, a onda mu zena (uz tihu kletvu) mora doci dezinficirati i imobilizirati prst =)
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"

k.horvat
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by k.horvat » 29 Jul 2010, 14:05

A ne ne!!! To su laži i objede! :A26:

Kleo sam kad sam mijenjao oprugu na zračnici! :mrgreen:

Papilon
Brigadir
Brigadir

Post by Papilon » 29 Jul 2010, 15:01

Kleo....hmmm blagi izraz ! :mrgreen: Sreća je dobro zdravlje i slabo pamćenje. 8-)

Mike_Torello
Fleet Admiral
Fleet Admiral

Post by Mike_Torello » 29 Jul 2010, 16:06

k.horvat wrote:kleo sam kad sam mijenjao oprugu na zračnici! :mrgreen:
mislis zena je klela kad ti je previjala prst? =)

Papilon
Brigadir
Brigadir

Post by Papilon » 29 Jul 2010, 18:28

Točno,!! a on je samo molio po tiho....da draga, ...hvala draga....neću više nikad draga.... :o :mrgreen: :D

Post Reply