Kolekcionarstvo

Moderator: BOXI

Post Reply
siniša
Desetnik
Desetnik

Kolekcionarstvo

Post by siniša » 15 Aug 2010, 14:38

Molim vas jel mi može netko odgovorit s koliko godina, pod kojim uvijetima i na koji način mogu doć do dozvole za kolekcionarstvo starog ili ne tako starog oružja?

Dosta me to zanima i volio bih se počet tim bavit iz hobija, a pošto vidim da ima i na forumu nekoliko ljudi koji se bave tim mislim da bih imao s kim razmjenjivat informacije i dobit pokoji savjet.

Hvala unaprijed
:) :)

istra champion
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Re: Kolekcionarstvo

Post by istra champion » 15 Aug 2010, 14:55

Pročitaj si Zakon o oružju, sve ti tamo piše!
SCORE:278 COMPETITION/186MEDAL; 105 GOLD 57 SILVER 24 BRONZE
4 TIME NATIONAL CHAMPION 6 TIME SECOND PLACEMENT 6 TIME THIRD PLACEMENT
25m VK REVOLVER 10+10 NATIONAL TEAM RECORD-567
CUSTOM GUN MASTER
http://www.skistra.hr
https://www.facebook.com/skistramarcana

Mike_Torello
Fleet Admiral
Fleet Admiral

Post by Mike_Torello » 15 Aug 2010, 17:16

i osiguraj si povecu kolicinu novaca =)
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"

BOXI
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by BOXI » 15 Aug 2010, 18:14

Kolekcionarstvo je "bolest", .....ovisnost ... i još puno toga. Kad se jedanput "navučeš" onda nastaju pizdarije. Treba "brdo" love za to pogotovo za sakupljanje starog oružja. Ako je nemaš..... onda doživljavaš noćne more, nesanice i razmišljanja. Ono u stilu: yebote tip nudi C96 za 500 Eur-a a ja imam smo 200 ili neznalica prodaje Stg 44 za 200 Eura, a ja ih trenutno nemam...a on neće da pričeka par dana dok ne dobijem plaću .... i takve slične zajebancije.
Svi mi smo mislili ... ajde budem počeo skupljati po malo....ako što naleti, ali to su samo forse. Kad se jedan put navučeš na to ...onda lijeka nema. I zadnju paru budeš dao iz kuće da kupiš neki komad.
Da mi nije lijepih žena, starog oružja i meze, život bi mi bio sasvim bezveze.
crno zlato je rezervirano za Arape, žuto za Židove, a ja radim sa smeđim....... www.boxi.hr

Papilon
Brigadir
Brigadir

Post by Papilon » 15 Aug 2010, 20:33

Baviš se kolekcionarstvom tako dugo dok i sam ne postaneš primjerak!!!
Ne pij dok voziš - mogao bi proliti!!.....

siniša
Desetnik
Desetnik

Post by siniša » 15 Aug 2010, 22:14

:D :D Dobro je, samo pitam...nisam baš toliko opsjednut...samo volim oružje i sve oko njega...a ovo mi se čini zanimljiv hobi...al vidim da možda baš i nije tako. :D :D

Sad ni ne mogu što se tiče novaca, jer mi je plaća minimalac, ali ako se domognem nekog boljeg posla (u mom slučaju ciljam na vojsku)
onda bih si mogao možda priuštit takvu razonodu.
Ali naravno ne želim ni u čemu pretjerivat...kad nešto jeftino uleti, uleti
:D :D :D

Hvala za odgovore, razmislit ću

Mike_Torello
Fleet Admiral
Fleet Admiral

Post by Mike_Torello » 16 Aug 2010, 11:12

siniša wrote:Ali naravno ne želim ni u čemu pretjerivat...kad nešto jeftino uleti, uleti
tako svi razmisljaju, a kad krenes s time onda je "sve po 500kn", i nisi se ni okrenuo vec si kraci za 10.000kn, zaboravi ne-pretjerivanje u tom hobiju, ili da ili ne! Moj kolega ima Browning M2, a jedan pokojni clan i kolekcionar je imao cak i DShKM =) pa si ti sada mislis gdje su granice pretjerivanja! Sve ostalo ti je vec napisano, kad udjes u te krugove sve je vise stvari koje zelis imati a sve je manje novaca za njih, taman i da si odredis recimo limit od 500kn mjesecno, taman kupis komad a ono se pojavi jos bolji, koji jos vise zelis, i bas nece cekati do iduce place, neprospavane noci od raznoraznih kombinacija, vizija u mraku, buljenja u plafon, je, slatke su to muke, al su MUKE!
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"

siniša
Desetnik
Desetnik

Post by siniša » 17 Aug 2010, 17:13

Shvaćam...pošto i sam "svršavam" na dobar komad oružja, vjerujem da bih se i pretvorio u ovisnika... :D

Post Reply