Sačmeno streljivo
Re: Streljivo
ovisi za kaj trebaš: za lov, za veselje, svadbu i sl. budi precizniji
za lov koristim chedite i mirage u cal. 12 i 16, a za drugo mi nije bitno, važno da pukne, pozz
za lov koristim chedite i mirage u cal. 12 i 16, a za drugo mi nije bitno, važno da pukne, pozz
Samo da prođe ova demokracija, pa da opet živimo ko ljudi !!
Smiješi nam se bolje sutra. Štoviše, umire od smijeha!
http://www.randyhanshaw.com/humor/html/flashers.htm
Smiješi nam se bolje sutra. Štoviše, umire od smijeha!
http://www.randyhanshaw.com/humor/html/flashers.htm
Re: Streljivo
M90 koristim i nemam nikakvih primjedbi,dapače vrlo sam zadovoljan.Osim toga,kupujmo hrvatsko 
I am armed I suggest you go rob and kill a Liberal.
Re: Sačmeno streljivo
bok nov sam na forumu,mladi san lovac, za šta se koristi streljivo ceg kod m90??????????
http://www.m-90.hr/streljivo.html
http://www.m-90.hr/streljivo.html
"tri u red" streljivo. Nisam lovac, vjerujem da je za krupnu divljac.
Ja sam ju u ratu koristio za drugu vrstu divljaci...
Ja sam ju u ratu koristio za drugu vrstu divljaci...
Krupna divljač smije se loviti isključivo kuglama, nekada se tzv PP ili "tri u red" koristila za to. Danas je zabranjena za lov. Eventualno za vuka, ali za svinje je zabranjena. A svinje se smiju loviti kuglom, ni jedna druga visoka divljač.
NO TRESPASSING - VIOLATORS WILL BE SHOT - SURVIVORS WILL BE SHOT AGAIN
Lijepa riječ i pištolj u ruci otvaraju svaka vrata
Lijepa riječ i pištolj u ruci otvaraju svaka vrata
PP je zabranjen, mada ga neki koriste prilikom potrage za ranjenom svinjom, isto tako je zabranjen lov vuka..nobile157 wrote:Krupna divljač smije se loviti isključivo kuglama, nekada se tzv PP ili "tri u red" koristila za to. Danas je zabranjena za lov. Eventualno za vuka, ali za svinje je zabranjena. A svinje se smiju loviti kuglom, ni jedna druga visoka divljač.
nobile157 wrote:Krupna divljač smije se loviti isključivo kuglama, nekada se tzv PP ili "tri u red" koristila za to. Danas je zabranjena za lov. Eventualno za vuka, ali za svinje je zabranjena. A svinje se smiju loviti kuglom, ni jedna druga visoka divljač.
Što, zar se ništa drugo ne smije loviti kuglom osim divlje svinje, a jelen, medo,.....
Iskljucivo DS do 40 mdon555 wrote:nobile157 wrote:Krupna divljač smije se loviti isključivo kuglama, nekada se tzv PP ili "tri u red" koristila za to. Danas je zabranjena za lov. Eventualno za vuka, ali za svinje je zabranjena. A svinje se smiju loviti kuglom, ni jedna druga visoka divljač.
Što, zar se ništa drugo ne smije loviti kuglom osim divlje svinje, a jelen, medo,.....
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

Molim korisnike da ne QUOTAJU cijeli post koji se nalazi iznad njihovog odgovora! HVALA!
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
Zavisi za koju divljač. Ja koristim Mirage Clever T 3 standard game 34 gr. Za fazana 3 mm, a za zeca 3,5-4 mm. Puška mi je kalibra 12/76 ali pucam isključivo 12/70 municiju. U Osijeku 80 kn kutija 25 kom. Kome cijena nije problem najbolji izbor je B&P.
-
agroforestryhunt
- Pozornik

Može li mi netko reći promjer sačme za Jugoslovenske oznake za "P8" , "P" i "PP" ?
.30-06 (7.62×63mm)
PP... u kalibru 12... ima 9 kugli promjera 8.55 mm... ostale se ne sićan...agroforestryhunt wrote:Može li mi netko reći promjer sačme za Jugoslovenske oznake za "P8" , "P" i "PP" ?
U mainstream medijima ništa nije onako kako na prvi pogled izgleda.
Oružje ne ubija, ubija čovjek.
Nista,sacmarica je puska iskljucivo za lov sitne divljaci(smijesno je sto je na nasim terenima cesto zbog starih navika zovu "lovacka puska" kao da je to jedina vrsta ),izuzetak je svinja sa kuglom do 40m udaljenosti i to ne manjom od kalibra 16.Znaci 20 kom ni svinja se ne lovi.don555 wrote:
Gdje to piše za 20 - ku, za lov ds? u pravlniku piše da se lovi kuglom do 40 m a ne spominje kalibar??Darko11 wrote:Nista,sacmarica je puska iskljucivo za lov sitne divljaci(smijesno je sto je na nasim terenima cesto zbog starih navika zovu "lovacka puska" kao da je to jedina vrsta ),izuzetak je svinja sa kuglom do 40m udaljenosti i to ne manjom od kalibra 16.Znaci 20 kom ni svinja se ne lovi.don555 wrote:
Pise u Zakon o lovstvu, clanak 66, a moze i kalibar 20 za DS.
"Krupnu divljač dopušteno je odstrjeljivati samo zrnom iz dugačkoga lovačkog oružja s
užlijebljenim cijevima, a divlje svinje i zrnom iz lovačkog oružja s glatkim cijevima kalibra 10.,
12., 16. ili 20."
"Krupnu divljač dopušteno je odstrjeljivati samo zrnom iz dugačkoga lovačkog oružja s
užlijebljenim cijevima, a divlje svinje i zrnom iz lovačkog oružja s glatkim cijevima kalibra 10.,
12., 16. ili 20."
Znam da se može loviti i sa 20 cal., i lovi se uspješno. Mislio sam da je to nešto novo kad je kolega napisao da se ne lovi ds sa 20. cal. pa sam zbog toga pitao.ante12 wrote:Pise u Zakon o lovstvu, clanak 66, a moze i kalibar 20 za DS.
12., 16. ili 20."
- jolly
- Cinker - bojna

- Has thanked: 8 times
- Been thanked: 19 times
Kad vec spominjes novosti u zakonu, pripazi na zakon o lovostaju.
Najnovija promjena je uvodjenje lovostaja na Vranu, svraku, sojku i cavku.
Lovostaj za njih je u periodu od 01/03 do 31/07.
(mislim da je lovostaj uveden radi uskladjivanja sa EU, slicno kao i za divlju macku, koja se uopce vise ne lovi)
Svi lovci rado puknu sojku, pa je ovo dobro znati da ne bi bilo neugodnosti...
Najnovija promjena je uvodjenje lovostaja na Vranu, svraku, sojku i cavku.
Lovostaj za njih je u periodu od 01/03 do 31/07.
(mislim da je lovostaj uveden radi uskladjivanja sa EU, slicno kao i za divlju macku, koja se uopce vise ne lovi)
Svi lovci rado puknu sojku, pa je ovo dobro znati da ne bi bilo neugodnosti...
Turn better into best!
Support your local gun shop!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
Support your local gun shop!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
puknu lovci i divlju mačku... ali šute...jolly wrote:...Svi lovci rado puknu sojku, pa je ovo dobro znati da ne bi bilo neugodnosti...
U mainstream medijima ništa nije onako kako na prvi pogled izgleda.