PRODULJENJE VAŽENJA ORUŽNOG LISTA
PRODULJENJE VAŽENJA ORUŽNOG LISTA
Poštovano društvo
Evo friške pričice o mukama vašeg pravovjernog strijelca. Kako godine prolaze, čovjek niti ne primijeti da mu valjanost oružnih listova ističe krajem 9. mjeseca. Ma sve je OK, na vrijeme sam se raspitao što me sve čeka i evo rezultata...
Ovdje se dakle radi samo o produljenju važenja Oružnih listova, ništa drugo. Ali, stvar nije tako jednostavna kao što se čini. Za produljenje valja za svaki komad oružja ispisati obrazac za registraciju, (12 Kn jer se radi o 12 komada), za svako oružje priložiti po 20 Kn admin.biljega (ukupno 240 Kn), pribaviti svježe uvjerenje od krovne udruge o aktivnom bavljenju streljaštvom (160 Kn), pribaviti mišljenje osobnog liječnika o sposobnosti za bavljenje istim (u mom slučaju 100 Kn) te na kraju obaviti pregled kod ovlaštenog liječnika medicine rada (cca 350-400 Kn). Prisjetite se moje priče o preregistraciji oružja od prije nekoliko mjeseci...Kune jednostavno izlijeću iz novčanika a da ni metka nisi ispalio!!!
Upravo je nevjerojatno kako se zdušno naplaćuje svaka pa i najmanja sitnica u vezi oružja. Ovo će u mojem slučaju biti ukupno treća registracija koju ću platiti samo zato što ga posjedujem. Da ne povjeruješ!
I kao šlag na kraju – za sve promjene po oružnom listu ide i ponovna provjera uvjeta za držanje oružja. Ovo će inače biti četvrta po redu...
I na kraju pitanje – da li se ovo može nazvati zakonska procedura ili jednostavno šišanje ovaca?
Blaf
Evo friške pričice o mukama vašeg pravovjernog strijelca. Kako godine prolaze, čovjek niti ne primijeti da mu valjanost oružnih listova ističe krajem 9. mjeseca. Ma sve je OK, na vrijeme sam se raspitao što me sve čeka i evo rezultata...
Ovdje se dakle radi samo o produljenju važenja Oružnih listova, ništa drugo. Ali, stvar nije tako jednostavna kao što se čini. Za produljenje valja za svaki komad oružja ispisati obrazac za registraciju, (12 Kn jer se radi o 12 komada), za svako oružje priložiti po 20 Kn admin.biljega (ukupno 240 Kn), pribaviti svježe uvjerenje od krovne udruge o aktivnom bavljenju streljaštvom (160 Kn), pribaviti mišljenje osobnog liječnika o sposobnosti za bavljenje istim (u mom slučaju 100 Kn) te na kraju obaviti pregled kod ovlaštenog liječnika medicine rada (cca 350-400 Kn). Prisjetite se moje priče o preregistraciji oružja od prije nekoliko mjeseci...Kune jednostavno izlijeću iz novčanika a da ni metka nisi ispalio!!!
Upravo je nevjerojatno kako se zdušno naplaćuje svaka pa i najmanja sitnica u vezi oružja. Ovo će u mojem slučaju biti ukupno treća registracija koju ću platiti samo zato što ga posjedujem. Da ne povjeruješ!
I kao šlag na kraju – za sve promjene po oružnom listu ide i ponovna provjera uvjeta za držanje oružja. Ovo će inače biti četvrta po redu...
I na kraju pitanje – da li se ovo može nazvati zakonska procedura ili jednostavno šišanje ovaca?
Blaf
Re: PRODULJENJE VAŽENJA ORUŽNOG LISTA
nisi to trebao napisati, imam šest oružnih listova, popunjenih do kraja, skinuta tri komada oružja, dakle petnaest komada, prodajem sve idem u planinare . . . .
Samo da prođe ova demokracija, pa da opet živimo ko ljudi !!
Smiješi nam se bolje sutra. Štoviše, umire od smijeha!
http://www.randyhanshaw.com/humor/html/flashers.htm
Smiješi nam se bolje sutra. Štoviše, umire od smijeha!
http://www.randyhanshaw.com/humor/html/flashers.htm
Čekajte jos da se nasa VLADA sijeti da popuni proracun porezom na posjedovanje oruzja
Vec sad razmisljaju da se uvede za pse
Porez na pse državi bi donio 35 milijuna eura
http://www.jutarnji.hr/porez-na-pse-drz ... ra/881665/
-- pali su na dno pa ce se vaditi glupostima
Vec sad razmisljaju da se uvede za pse
Porez na pse državi bi donio 35 milijuna eura
http://www.jutarnji.hr/porez-na-pse-drz ... ra/881665/
-- pali su na dno pa ce se vaditi glupostima
Izlazim van teme,ali ne mogu odoliti.
U Kini su svojedobno(a riječ je o otprilike 15-16 stoljeću) u nedostatku sredstava(poznato?)
uveli porez na pse pa je siroti narod gotovo pojeo sve pse
(da se ne baci) da bi ih se riješio i tako skoro uništio jednu autohtonu pasminu(zaboravio sam koju)
Još jednom skjuzmi za OT
U Kini su svojedobno(a riječ je o otprilike 15-16 stoljeću) u nedostatku sredstava(poznato?)
uveli porez na pse pa je siroti narod gotovo pojeo sve pse
(da se ne baci) da bi ih se riješio i tako skoro uništio jednu autohtonu pasminu(zaboravio sam koju)
Još jednom skjuzmi za OT
Homo sum: humani nihil a me alienum puto!
-
billy piton
- Pozornik

pozdrav svima na forumu,novi sam kao što se vidi
iz Srbije sam,naša vlada se već odavno dosetila za takvu vrstu poreza za svaki komad oružja,samo da neko ne pročita ovo za pse...nadrljali smo...inače,kao i svuda u okolini bavljenje streljaštvom uopšte je jaaako skupo,šišaju nas sa svih strana
-
billy piton
- Pozornik

P.S. mIslim da se za pištolj godišnje plaća porez oko 20-25E,pa kad se nakupi nekoliko komada,to je već lepa cifra...billy piton wrote:pozdrav svima na forumu,novi sam kao što se vidiiz Srbije sam,naša vlada se već odavno dosetila za takvu vrstu poreza za svaki komad oružja,samo da neko ne pročita ovo za pse...nadrljali smo...inače,kao i svuda u okolini bavljenje streljaštvom uopšte je jaaako skupo,šišaju nas sa svih strana
- Original_G
- Cinker - bojna

Ma nemoj, šuti čovječe da ovi naši ne vide
Nek imamo 350k posjednika (podatak od negde) x 2-3 komada x 20€ = eto 14 milja za šukija
Nek imamo 350k posjednika (podatak od negde) x 2-3 komada x 20€ = eto 14 milja za šukija
武士道
Ognjem i mačem.
Ognjem i mačem.
-
billy piton
- Pozornik

Hahahaha,pa vi ste zaboravili da su "naši" i "vaši",sad povezano-uvezani nekim špecijalnim linkom. 
-
billy piton
- Pozornik

Billy je potvrdio ono što sam pretpostavljao...u Srbiji se već plaća porez na posjedovanje oružja. Dakle, samo je pitanje vremena kada će to uvesti i kod nas. Koja sramota, koja tuga...
Ovo će biti malo off the topic - danas sam registrirao auto. Strava! Kada sve zbojim, sa svim popustima ipak dnevno (vozio ili ne vozio!) državi plaćam jedan Euro! Ma čekaj malo. Pa jel' to u redu?
Blaf
Ovo će biti malo off the topic - danas sam registrirao auto. Strava! Kada sve zbojim, sa svim popustima ipak dnevno (vozio ili ne vozio!) državi plaćam jedan Euro! Ma čekaj malo. Pa jel' to u redu?
Blaf
- Original_G
- Cinker - bojna

Samo nadopuna iliti update...
Da ponovimo: moji su oružni listovi istekli pri kraju 9-og mjeseca 2010. Pokrenuo sam postupak produljenja istih i prije navedenog roka i još ništa! Pogledajte na kalendar molim, već smo u 12-om mjesecu. Neki dan sam nazvao cure u referadi...i gle čuda - još se nije sastalo povjerenstvo ali uz to, morat ću donositi oružje na uvid jer po novom propisu, u oružnom listu osim proizvođača i kalibra mora biti uveden i model oružja. Ovo naravno važi otkada je novog Zakona o Oružju ali nikoga nije bilo briga do sada...
I tako, zakonski sam u debelom prekršaju ako ne i krivično odgovoran što posjedujem oružje bez pravovaljanog dokumenta. Ništa, samo se eto žalim bez razloga.
Blaf
Da ponovimo: moji su oružni listovi istekli pri kraju 9-og mjeseca 2010. Pokrenuo sam postupak produljenja istih i prije navedenog roka i još ništa! Pogledajte na kalendar molim, već smo u 12-om mjesecu. Neki dan sam nazvao cure u referadi...i gle čuda - još se nije sastalo povjerenstvo ali uz to, morat ću donositi oružje na uvid jer po novom propisu, u oružnom listu osim proizvođača i kalibra mora biti uveden i model oružja. Ovo naravno važi otkada je novog Zakona o Oružju ali nikoga nije bilo briga do sada...
I tako, zakonski sam u debelom prekršaju ako ne i krivično odgovoran što posjedujem oružje bez pravovaljanog dokumenta. Ništa, samo se eto žalim bez razloga.
Blaf
Koliko je meni poznato (LEGALNO ORUŽJE NIKAD NIJE PRETSTVLJALO PROBLEM, A ZLOUPOTREBE LEGALNOG ORUŽJA SU VRLO, VRLO RIJETKE). Što je zakon o oružju restriktivniji to se više nabavlja ilegalnog oružja, gdje ćemo biti za 10, 15 godina? Vjerojatno ćemo imati od ukupnog broja oružja samo 10% registriranog. Pa razmislite sami! Svaki od vas sigrno zna za barem jednu osobu koja ima nekakvu šuplju cijev koja puca. Sad u svemu tome je najzanimljivije to da policija vrši provjeru i pita one koji imaju ilegalno oružje da li bi vama dali legalno oružje. Situacija je tako pomalo trgikomična i svako svakog špiunira ko KGB.
Ha! hahahha! Šalim se malo!!!
Ha! hahahha! Šalim se malo!!!
Luger je Luger, a sve ostalo su pištolji! NA KRAJU SVI LUGERI BUDU U VLASNIŠTVU 3 ČOVJEKA!
- istra champion
- Cinker - bojna

1. Za produljenje važenja oružanih listova ne sastaje se nikakvo povjerenstvo.
2. Od dana kada je podnesen zahtjev za produljenje, u roku od 8 dana moralo je biti produljeno. To se tretira kao registracija oružja.
3. po Zakonu u oružju, nitko nije dužan donesti oružje na uvid. Podaci o modelu oružja se crpe iz dosjea oružja.
Nema ti druge, nego da napišeš neku prestavku, jer nisi ti u prekršaju nego oni koji ne poštuju rokove.
2. Od dana kada je podnesen zahtjev za produljenje, u roku od 8 dana moralo je biti produljeno. To se tretira kao registracija oružja.
3. po Zakonu u oružju, nitko nije dužan donesti oružje na uvid. Podaci o modelu oružja se crpe iz dosjea oružja.
Nema ti druge, nego da napišeš neku prestavku, jer nisi ti u prekršaju nego oni koji ne poštuju rokove.
SCORE:287 COMPETITION/195MEDAL; 112 GOLD 57 SILVER 26 BRONZE
4 TIME NATIONAL CHAMPION 6 TIME SECOND PLACEMENT 6 TIME THIRD PLACEMENT
25m VK REVOLVER 10+10 NATIONAL TEAM RECORD-567
CUSTOM GUN MASTER
http://www.skistra.hr
https://www.facebook.com/skistramarcana
4 TIME NATIONAL CHAMPION 6 TIME SECOND PLACEMENT 6 TIME THIRD PLACEMENT
25m VK REVOLVER 10+10 NATIONAL TEAM RECORD-567
CUSTOM GUN MASTER
http://www.skistra.hr
https://www.facebook.com/skistramarcana
-
browningberetta
- Pozornik

e moj prijatelju ja sam da zahtjev za produljenje misec ipo prije prestanka vaazenja i jos idalje čekam za produljenje, a iša sam dvadeset puta provjerit šta je s tim, a opravdanja su razna: kao išlo je u zagreb na provjeru,previše posla itd..... zanima me dal ima neki rok do kog oni to moraju riješit i dl se mogu di dalje žalit jer što je previše previše jer ja sam primjer lovac kom je prošla cila sezona čekaajuć i nisam moga koristit oružje nikakvih problema nemam, a da istek mi je bio 08,10,2012, aja sam prida misec ipo prije neznam di je zapelo!!!!Blaf wrote:Samo nadopuna iliti update...
Blaf
BrowninG BERETTA
Zao mi je sto su takva iskustava ali samo mogu ponoviti svima koji citaju ovaj forum JEDINI ISPRAVAN NACIN na koji se komunicira sa BIROKRACIJOM u Rvatistanu.
1. Bilo koji zahtijev ili upit ili XX-dokumenat se napise u DVA primjerka i onda ih se nosi na predaju u nama drage sluzbe, MUP, opcine, gradove..... tamo OBAVEZNO ZATRAZIS PECAT I POTPIS od primanju spisa na oba primjerka, jedan zadrzavas a drugi ostaje njima....u praksi sve bude rjeseno u roku od 8-dana.
2. Ako se neka kokos tome protivi onda fino na postu i dokumente posaljes POVRATNICOM ,ne preporuceno, nego iskljucivo POVRATNICOM. sve bude rijeseno u roku 99%
Nas narod je naucen da zivi bez odgovornosti i prema sebi i prema poslu, no kada negdje treba staviti PEDAT I svoj POTPIS stvari se mjenjaju kao u SF filmovima, tko ne vjeruje neka proba pa ce shvatiti o cemu pricam.
Zalosno ali istinitio.
1. Bilo koji zahtijev ili upit ili XX-dokumenat se napise u DVA primjerka i onda ih se nosi na predaju u nama drage sluzbe, MUP, opcine, gradove..... tamo OBAVEZNO ZATRAZIS PECAT I POTPIS od primanju spisa na oba primjerka, jedan zadrzavas a drugi ostaje njima....u praksi sve bude rjeseno u roku od 8-dana.
2. Ako se neka kokos tome protivi onda fino na postu i dokumente posaljes POVRATNICOM ,ne preporuceno, nego iskljucivo POVRATNICOM. sve bude rijeseno u roku 99%
Nas narod je naucen da zivi bez odgovornosti i prema sebi i prema poslu, no kada negdje treba staviti PEDAT I svoj POTPIS stvari se mjenjaju kao u SF filmovima, tko ne vjeruje neka proba pa ce shvatiti o cemu pricam.
Zalosno ali istinitio.
Nemoguće je Nemoguće
Po novom produljenje vazenja oruznog lista ne bi trebalo predstavljati nikakav problem (osim novcani, ali o tom necu), jer oruzni list vrijedi do datuma vazenja lijecnickog pregleda! Dakle, donosenjem lijecnickog uvjerenja o sposobnosti drzanja i(li) nosenja vatrenog oruzja, fizicka osoba je duzna ispuniti navedene formulare (kao kod registracije inace i platiti davanja) te bi to trebalo biti rijeseno u roku od osam dana! U mom slucaju to se rijesi onog trenutka kada se udje u referadu za oruzje. Ocito je razlika od postaje do postaje, a mozda je i do referenta koji to radi (opseg posla)
SI VIS PACEM, PARA BELLUM!
- jolly
- Cinker - bojna

- Has thanked: 8 times
- Been thanked: 19 times
Pitanje:
ako imas vise oruznih listova - sa razlicitim datumom isteka:
Kad se produzuje prvi koji istice - da li se moze odmah produziti i onaj koji istice kasnije, recimo slijedece godine, pa se na taj nacin svi svedu na isti rok isteka, i kasnije skupa produzuju?
Ili se mora trcati svake godine, kako vec koji istice?
ako imas vise oruznih listova - sa razlicitim datumom isteka:
Kad se produzuje prvi koji istice - da li se moze odmah produziti i onaj koji istice kasnije, recimo slijedece godine, pa se na taj nacin svi svedu na isti rok isteka, i kasnije skupa produzuju?
Ili se mora trcati svake godine, kako vec koji istice?
Turn better into best!
Support your local gun shop!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
Support your local gun shop!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
Obicno svi isticu onog datuma do kada ti vazi ljecnicki pregled !!
Nemoguće je Nemoguće