Oružje na crni barut
Moderator: BoB
- Rusan Junior
- Razvodnik

Re: oružje na crni barut
Uberti je sitnicu skuplji, možda i sitnicu bolje dotjeran.
Međutim, kvaliteta Piette se zadnjih godina poboljšava, i vjerojatno su "tu negdje".
Ako i postoje, razlike su minimalne.
Oba dvije firme su iz nižeg razreda ajmo to tako reći.
Kvalitetniji revolveri na CB, odnosno opčenito su kvalitetniji njihovi proizvodi:
Pedersoli
http://www.davide-pedersoli.com/?item=A ... 85&lang=en
Feinwerkbau
http://www.feinwerkbau.de/ceasy/modules ... PageId=120
al kooooštaaaaaa........
Međutim, kvaliteta Piette se zadnjih godina poboljšava, i vjerojatno su "tu negdje".
Ako i postoje, razlike su minimalne.
Oba dvije firme su iz nižeg razreda ajmo to tako reći.
Kvalitetniji revolveri na CB, odnosno opčenito su kvalitetniji njihovi proizvodi:
Pedersoli
http://www.davide-pedersoli.com/?item=A ... 85&lang=en
Feinwerkbau
http://www.feinwerkbau.de/ceasy/modules ... PageId=120
al kooooštaaaaaa........
aha
hvala
a znaš možda cijene od ovih dvaju proizvođača?
jer ja se inače bavim streljaštvom i ima feinwerkbau zračnu na CO2 i MK pušku, tak da znam njihove cijene!
hvala
a znaš možda cijene od ovih dvaju proizvođača?
jer ja se inače bavim streljaštvom i ima feinwerkbau zračnu na CO2 i MK pušku, tak da znam njihove cijene!
- Rusan Junior
- Razvodnik

Što se tiće nabavke u hrv, mi imamo Piettu.
Ovdje možeš vidjeti cijene:
http://www.rusan.hr/new/modules/news/in ... rytopic=30
Koliko ja znam kod nas nitko drugi ne prodaje oružje na CB.
BTW, na žalost mi u Hrv plačamo 30% porez na luksuz na ovo oružje, zato su cijene takve kakve jesu.
Da nema toga, cijene bi bile iste kao vani.
Za Feinwerkbau sam na google našao nekakvu cijenu 2000 dolara. Pitanje gdje je to, kakav porez uračunat itd.
Ovdje možeš vidjeti cijene:
http://www.rusan.hr/new/modules/news/in ... rytopic=30
Koliko ja znam kod nas nitko drugi ne prodaje oružje na CB.
BTW, na žalost mi u Hrv plačamo 30% porez na luksuz na ovo oružje, zato su cijene takve kakve jesu.
Da nema toga, cijene bi bile iste kao vani.
Za Feinwerkbau sam na google našao nekakvu cijenu 2000 dolara. Pitanje gdje je to, kakav porez uračunat itd.
- Rusan Junior
- Razvodnik

Zaboravio sam spomenuti firmu Hege.
Isto u nešto višem rangu kvalitete (i cijene).
http://www.waffen-hege.de/shop/index.php?id=1&cat=68
Isto u nešto višem rangu kvalitete (i cijene).
http://www.waffen-hege.de/shop/index.php?id=1&cat=68
- Rusan Junior
- Razvodnik

evo, potvrdio otac naruđbu kod Vas, dva remingtona 1858 army, niklovani!!!
što je vaš prijedlog za ostalu opremu?
što je vaš prijedlog za ostalu opremu?
- Rusan Junior
- Razvodnik

Aha, jedan niklovani standard, a drugi niklani s bijelom drškom
A ostala oprema ovisi o vama...
Osnovno, tj. potrošni materijal:
kugle
kapisle
barut
filc. čepovi (ili kukuruzna krupica)
Preporučeno:
Epruvete za barut
Nešto za čišćenje
Ključ za skidanje pistona
Ostalo:
Kruška za barut
Kliješta za lijevanje kugli
Rezervni pistoni
. . .
A ostala oprema ovisi o vama...
Osnovno, tj. potrošni materijal:
kugle
kapisle
barut
filc. čepovi (ili kukuruzna krupica)
Preporučeno:
Epruvete za barut
Nešto za čišćenje
Ključ za skidanje pistona
Ostalo:
Kruška za barut
Kliješta za lijevanje kugli
Rezervni pistoni
. . .
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

pošto je ključ za pistone i pistoni?
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
tako je!!
što je po vama bolje, kukuruzna kripica ili filc. čepovi??
koliko grama imaju epruvete, ili ima različitih veličina?
ova kliješta za lijevanje kuglli, može se olovo kod vas nabaviti, i dal se to isplati?
kolo je cijena niklovanim pistonima, i dal to imate na zalihi?
pribor za čiščenj, što sve imate u ponudi?
što je po vama bolje, kukuruzna kripica ili filc. čepovi??
koliko grama imaju epruvete, ili ima različitih veličina?
ova kliješta za lijevanje kuglli, može se olovo kod vas nabaviti, i dal se to isplati?
kolo je cijena niklovanim pistonima, i dal to imate na zalihi?
pribor za čiščenj, što sve imate u ponudi?
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

po meni je bolja kukuruzna krupica prvenstveno iz razloga zato sto je jeftinija =)
no nije ni filcane cepove problem napraviti samo malo skuplje u startu dok si nabavis "probijac" odgovarajuceg kalibra (malo veci trosak ako imas vise oruzja razlicitog kalibra) a poslije je skoro svejedno... no to imho vrijedi samo za revolvere... kod dugih cijevi je krupica svakako prakticnija =)
no nije ni filcane cepove problem napraviti samo malo skuplje u startu dok si nabavis "probijac" odgovarajuceg kalibra (malo veci trosak ako imas vise oruzja razlicitog kalibra) a poslije je skoro svejedno... no to imho vrijedi samo za revolvere... kod dugih cijevi je krupica svakako prakticnija =)
Samo da prođe ova demokracija, pa da opet živimo ko ljudi !!
Smiješi nam se bolje sutra. Štoviše, umire od smijeha!
http://www.randyhanshaw.com/humor/html/flashers.htm
Smiješi nam se bolje sutra. Štoviše, umire od smijeha!
http://www.randyhanshaw.com/humor/html/flashers.htm
Mike_Torello wrote:po meni je bolja kukuruzna krupica prvenstveno iz razloga zato sto je jeftinija =)
u koju dugu cijev bi ti stavljao krpicu i zbog čega?
u šumi je puno bolje organizirana civilizacija
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

krpicu ili krupicu? Krpica za kuglu, a krupica... al' evo sad me pamcenje toliko izdaje da se nemogu sjetiti jel' nam Branko pokazao da trpamo krupicu poslije baruta ili ne... posto ja nisam relevantan zbog senilnosti, oslonit cu se na kolegu Bob-a da potvrdi ili pobije moju izjavu... Ne sjecam se jesmo li ju ili nismo stavljali kad se punio LePage pistolj... morat cu pregledati snimke sam BP meetinga, mozda se tamo sta vidi...magwin wrote:u koju dugu cijev bi ti stavljao krpicu i zbog čega?
za revolvere je potrebna ispuna između baruta i kugle ako se puca ispod 30gr za .44 (preporuka proizvođača je 12-15gr-pietta .44!) radi kratke poluge odn. manjeg volumena modernih mješavina, a mi picajzle smo turali krupicu u sve cijevi da napravimo ugodnu posteljicu za kuglu radi nešto bolje precize. jedino undersize zrnu/kugli je očigledno potreban čep (papir) ispod i iznad da nam ne iscuri barut ili ispadne zrno iz glatke cijevi. debeli čepovi propuštaju nešto manje barutnih plinova uz zrno kroz žljebove pa je olovljenje cijevi manje a preciznost veća. nije nužno ali isto tako nije potrebno otkrivati toplu vodu, konstrukcija lovačke patrone sa kuglom je tek jedan evolucijski korak od naših dimilica, a znamo kolika je znanost razvijena samo glede materijala i oblika čepova ispod kugle i kako oni utječu na metu.
Omnes tenentes gladios et ad bella doctissimi uniuscuiusque ensis super femur suum propter timores nocturnos
Because none of us are as cruel as all of us
za bilo koju jednocijevku koja nema šuplju cijev,dugu,katku,srednju ako se puca okruglo zrno tj.kugla-"round ball" potrebna je krpica radi preciznih pogodaka.ona je sasvim dovoljna kao vodilica u žljebovima i brtvilo pa onda nema potrebe za bilo kakvim čepovima,krupicama itd.
kod "minnie bullets"-konusna potkalibarska zrna je potreban čep.takva zrna je vrlo lako puniti.dno im je slično kao kod zrna za zračnicu koje se širi prilikom detonacije punjenja i na tom dijelu "putuje" po žljebovima.
kod "maxi balla"-dugačko cilindrično zrno, isto nije potrebno ali se naravno može staviti i filc,krupica.....
kod revolvera je to druga priča.potrebno je "počepiti" prostor između baruta i zrna.zapravo najbitniji je razlog da ne zapali neko drugo punjenje u bubnju čemu isto služi i mast iznad zrna koja je također brtvilo-izolator.a i uz to bolji je prijenos energije(iskoristivost punjenja) na zrno.
a sharpice su opet priča za sebe.
kod "minnie bullets"-konusna potkalibarska zrna je potreban čep.takva zrna je vrlo lako puniti.dno im je slično kao kod zrna za zračnicu koje se širi prilikom detonacije punjenja i na tom dijelu "putuje" po žljebovima.
kod "maxi balla"-dugačko cilindrično zrno, isto nije potrebno ali se naravno može staviti i filc,krupica.....
kod revolvera je to druga priča.potrebno je "počepiti" prostor između baruta i zrna.zapravo najbitniji je razlog da ne zapali neko drugo punjenje u bubnju čemu isto služi i mast iznad zrna koja je također brtvilo-izolator.a i uz to bolji je prijenos energije(iskoristivost punjenja) na zrno.
a sharpice su opet priča za sebe.
@magwin
kažu da će biti lijepi vikend, jel ti se da isprobati kuruze ispod kugle i usporediti da riješimo i taj veliki misterij 21. stoljeća.
kažu da će biti lijepi vikend, jel ti se da isprobati kuruze ispod kugle i usporediti da riješimo i taj veliki misterij 21. stoljeća.
Omnes tenentes gladios et ad bella doctissimi uniuscuiusque ensis super femur suum propter timores nocturnos
ma to je već provjereno!
samo više prlja cijev....
i ovo što sam gore naveo nisu ni teorije ni prijepisi samo iz iskustva u praksi
samo više prlja cijev....
i ovo što sam gore naveo nisu ni teorije ni prijepisi samo iz iskustva u praksi