ACCUSHARP za ostrenje

Noževi, bajunete, mačevi, sjekire, mačete...
Post Reply
fricky
Desetnik
Desetnik

ACCUSHARP za ostrenje

Post by fricky » 14 Oct 2010, 10:56

Molim da li tko ima kakvog iskustva sa ovim oštračem, posto mi je skupo i komplicirano ostriti nozeve pod kutem sa onih par brusnih stapica i brusača, vidjeh ovo pa da se raspitam prije kupnje tu!!
Navodno se reklamira pod:

Dokazano najkvalitetniji oštrač ovog tipa na tržištu. Ovo je originalni AccuSharp® koji se izrađuje u USA već godinama, točnije od 1984.

Sastoji se od čvrstog, ergonomskog, dvodjelnog plastičnog kućišta sa štitnikom za prste. U kućištu su smještena dva nožića izrađena od vrlo tvrdog materijala (wolfram-karbid) čiji su oštri rubovi dobiveni brušenjem dijamantima postavljeni tako da tvore kut od 23 stupnja pod kojim se bruse sječiva.

Ovaj čvrst i lagan brus pogodan je za vrlo brzo oštrenje kuhinjskih, lovačkih, džepnih i ostalih noževa. Brus je vrlo efikasan za održavanje i oštrenje mačeta kao i ostalog alata.

Za fino oštrenje i održavanje oštrine dovoljno je potezanje uz lagani pritisak, dok je za potpuno tupa i oštećena sječiva potreban jači pritisak, kojim se na sječivu dobiva nova geometrija oštrice pod kutem od 23 stupnja.

AccuSharp® nožići traju 3-4 godine nakon čega se otvaranjem kućišta i njihovom rotacijom dobiva oštrač koji radi idućih 3-4 godine.

AccuSharp® je dostupan u "civilnoj" bijeloj boji, te u "outdoor" tamno-zelenoj. Idealan oštrač za sve koji žele imati oštra sječiva bez puno filozofije. Made in USA.

Američki magazin "Cooks Illustrated"
ocijenio je AccuSharp® brus kao najbolji izbor u usporednom testu ručnih oštrača kuhinjskih noževa

Mike_Torello
Fleet Admiral
Fleet Admiral

Re: ACCUSHARP za ostrenje

Post by Mike_Torello » 14 Oct 2010, 11:32

http://t3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9 ... rYE-mBkhY=
imas takvih kuhinjskih ostraca nozeva u svakoj kineskoj trgovini, mogu se okladiti... jer svi rade na isti princip... mislim da su to sve sranja sa TOP-SHOP-a
nevih s time ostrio nista kvalitetnije od nozeva za mazati maslac i nozeva iz kompleta pribora za jelo koji idu uz zlicu i vilicu... a kuhinjski noz nebi ni taknuo s time...
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"

Zivko Les
Razvodnik
Razvodnik

Post by Zivko Les » 14 Oct 2010, 13:18

Za brusiti jeftine kuhinjske nozeve nabrzinu accu sharp je odlično sredstvo. Oštrio sam s dosta bruseva takvog tipa, zbilja je accu sharp najbolji koji sam susreo (napominjem- JA i TAKAV TIP oštrača). Ovo ostavlja piljevinu, skida oštricu, lako je nabrusiti nož pod krivim kutem na njega i oštri onako kako može oštriti nešto takvog tipa. Svakako se isplati te novce. Neznam gdje ga kupujes, ali dučani koji ga imaju u svojoj ponudi trebali bi imati jedan pokazni primjerak, pa odeš- isprobaš i vidiš da li ti odgovara....

Mike_Torello
Fleet Admiral
Fleet Admiral

Post by Mike_Torello » 14 Oct 2010, 14:15

Zivko Les wrote:Za brusiti jeftine kuhinjske nozeve nabrzinu accu sharp je odlično sredstvo.
slazem se... za sve kvalitetnije treba i kvalitetniji brus... volio bih da mogu poslikati kuhinjski noz mojeg kolege koji je duuugo godina ostren na slican jeftini oštrač... da, oštar je, i da reže, al brate na šta to sada liči =)
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"

fricky
Desetnik
Desetnik

Post by fricky » 14 Oct 2010, 15:20

Nije kineski, e sad pogledah svasta na internetu i za ovaj ostrac samo pohvale evo i orginal stranice http://www.accusharp.com/

Prodaje ga jedna nasa renomirana trgovina hladnih sječiva :D , posto pise da je ostrac sa dijamantima postavljeni tako da tvore kut od 23 stupnja pod kojim se bruse sječiva.

ali ja sam nevjerni toma pa priupitah tu :D dali je tko ostrio sa ovim?
ovo bi mi olaksalo ostrenje jer nisam vican turpijanju sa nekoliko brusača a i sigurno bi uhebao noz u to sam siguran :mrgreen: :mrgreen: !!!

pa da sad ne ispadne da reklamiram nađoh ga tu slucajno --- http://minishop.t-com.hr/replikart/Prod ... pcurrpid=1,

Post Reply