ACCUSHARP za ostrenje
ACCUSHARP za ostrenje
Molim da li tko ima kakvog iskustva sa ovim oštračem, posto mi je skupo i komplicirano ostriti nozeve pod kutem sa onih par brusnih stapica i brusača, vidjeh ovo pa da se raspitam prije kupnje tu!!
Navodno se reklamira pod:
Dokazano najkvalitetniji oštrač ovog tipa na tržištu. Ovo je originalni AccuSharp® koji se izrađuje u USA već godinama, točnije od 1984.
Sastoji se od čvrstog, ergonomskog, dvodjelnog plastičnog kućišta sa štitnikom za prste. U kućištu su smještena dva nožića izrađena od vrlo tvrdog materijala (wolfram-karbid) čiji su oštri rubovi dobiveni brušenjem dijamantima postavljeni tako da tvore kut od 23 stupnja pod kojim se bruse sječiva.
Ovaj čvrst i lagan brus pogodan je za vrlo brzo oštrenje kuhinjskih, lovačkih, džepnih i ostalih noževa. Brus je vrlo efikasan za održavanje i oštrenje mačeta kao i ostalog alata.
Za fino oštrenje i održavanje oštrine dovoljno je potezanje uz lagani pritisak, dok je za potpuno tupa i oštećena sječiva potreban jači pritisak, kojim se na sječivu dobiva nova geometrija oštrice pod kutem od 23 stupnja.
AccuSharp® nožići traju 3-4 godine nakon čega se otvaranjem kućišta i njihovom rotacijom dobiva oštrač koji radi idućih 3-4 godine.
AccuSharp® je dostupan u "civilnoj" bijeloj boji, te u "outdoor" tamno-zelenoj. Idealan oštrač za sve koji žele imati oštra sječiva bez puno filozofije. Made in USA.
Američki magazin "Cooks Illustrated"
ocijenio je AccuSharp® brus kao najbolji izbor u usporednom testu ručnih oštrača kuhinjskih noževa
Navodno se reklamira pod:
Dokazano najkvalitetniji oštrač ovog tipa na tržištu. Ovo je originalni AccuSharp® koji se izrađuje u USA već godinama, točnije od 1984.
Sastoji se od čvrstog, ergonomskog, dvodjelnog plastičnog kućišta sa štitnikom za prste. U kućištu su smještena dva nožića izrađena od vrlo tvrdog materijala (wolfram-karbid) čiji su oštri rubovi dobiveni brušenjem dijamantima postavljeni tako da tvore kut od 23 stupnja pod kojim se bruse sječiva.
Ovaj čvrst i lagan brus pogodan je za vrlo brzo oštrenje kuhinjskih, lovačkih, džepnih i ostalih noževa. Brus je vrlo efikasan za održavanje i oštrenje mačeta kao i ostalog alata.
Za fino oštrenje i održavanje oštrine dovoljno je potezanje uz lagani pritisak, dok je za potpuno tupa i oštećena sječiva potreban jači pritisak, kojim se na sječivu dobiva nova geometrija oštrice pod kutem od 23 stupnja.
AccuSharp® nožići traju 3-4 godine nakon čega se otvaranjem kućišta i njihovom rotacijom dobiva oštrač koji radi idućih 3-4 godine.
AccuSharp® je dostupan u "civilnoj" bijeloj boji, te u "outdoor" tamno-zelenoj. Idealan oštrač za sve koji žele imati oštra sječiva bez puno filozofije. Made in USA.
Američki magazin "Cooks Illustrated"
ocijenio je AccuSharp® brus kao najbolji izbor u usporednom testu ručnih oštrača kuhinjskih noževa
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

Re: ACCUSHARP za ostrenje
http://t3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9 ... rYE-mBkhY=
imas takvih kuhinjskih ostraca nozeva u svakoj kineskoj trgovini, mogu se okladiti... jer svi rade na isti princip... mislim da su to sve sranja sa TOP-SHOP-a
nevih s time ostrio nista kvalitetnije od nozeva za mazati maslac i nozeva iz kompleta pribora za jelo koji idu uz zlicu i vilicu... a kuhinjski noz nebi ni taknuo s time...
imas takvih kuhinjskih ostraca nozeva u svakoj kineskoj trgovini, mogu se okladiti... jer svi rade na isti princip... mislim da su to sve sranja sa TOP-SHOP-a
nevih s time ostrio nista kvalitetnije od nozeva za mazati maslac i nozeva iz kompleta pribora za jelo koji idu uz zlicu i vilicu... a kuhinjski noz nebi ni taknuo s time...
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
Za brusiti jeftine kuhinjske nozeve nabrzinu accu sharp je odlično sredstvo. Oštrio sam s dosta bruseva takvog tipa, zbilja je accu sharp najbolji koji sam susreo (napominjem- JA i TAKAV TIP oštrača). Ovo ostavlja piljevinu, skida oštricu, lako je nabrusiti nož pod krivim kutem na njega i oštri onako kako može oštriti nešto takvog tipa. Svakako se isplati te novce. Neznam gdje ga kupujes, ali dučani koji ga imaju u svojoj ponudi trebali bi imati jedan pokazni primjerak, pa odeš- isprobaš i vidiš da li ti odgovara....
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

slazem se... za sve kvalitetnije treba i kvalitetniji brus... volio bih da mogu poslikati kuhinjski noz mojeg kolege koji je duuugo godina ostren na slican jeftini oštrač... da, oštar je, i da reže, al brate na šta to sada liči =)Zivko Les wrote:Za brusiti jeftine kuhinjske nozeve nabrzinu accu sharp je odlično sredstvo.
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
Nije kineski, e sad pogledah svasta na internetu i za ovaj ostrac samo pohvale evo i orginal stranice http://www.accusharp.com/
Prodaje ga jedna nasa renomirana trgovina hladnih sječiva
, posto pise da je ostrac sa dijamantima postavljeni tako da tvore kut od 23 stupnja pod kojim se bruse sječiva.
ali ja sam nevjerni toma pa priupitah tu
dali je tko ostrio sa ovim?
ovo bi mi olaksalo ostrenje jer nisam vican turpijanju sa nekoliko brusača a i sigurno bi uhebao noz u to sam siguran
!!!
pa da sad ne ispadne da reklamiram nađoh ga tu slucajno --- http://minishop.t-com.hr/replikart/Prod ... pcurrpid=1,
Prodaje ga jedna nasa renomirana trgovina hladnih sječiva
ali ja sam nevjerni toma pa priupitah tu
ovo bi mi olaksalo ostrenje jer nisam vican turpijanju sa nekoliko brusača a i sigurno bi uhebao noz u to sam siguran
pa da sad ne ispadne da reklamiram nađoh ga tu slucajno --- http://minishop.t-com.hr/replikart/Prod ... pcurrpid=1,