HRVATSKO PRAVOSUĐE SRAMI SE!

Opća rasprava koja može i ne mora biti vezana uz oružje - biti će moderirana po potrebi u slučaju vrijeđanja drugih članova ili otvorenih svađa i prepiranja. POLITIKU IZBJEGAVATI.
Post Reply
shooter9
Skupnik
Skupnik

HRVATSKO PRAVOSUĐE SRAMI SE!

Post by shooter9 » 26 Oct 2010, 19:36

Zakoni i pravosuđe koje je u ovom i inim drugim slučajevima totalno zakazalo u Hrvatskoj za maloljetničku delikvenciju zakazali su i NISU DOBRI.
Naši zakoni pisani za kriminalce, da štite kriminalce i huligane a ne poštene građane koji državi plaćaju porez u zamjenu za sigurnost,red i mir.
Činjenica je, da kriminala i nasilja ima sve više i glumatamo neke EU fore o ljudskim slobodama i pravima A GDJE SU PRAVA UBIJENIH I PREMLAĆENIH.
Fol maloljetnike se "štiti" tamo gdje ne treba, a tamo gdje treba ne, pa onda imamo divljake i kriminalce već u osnovnoj školi, u srednjoj ubojice, a nakon toga idemo dalje, sve gore i gore.

Puštanje i ovakovo kažnjavanje ubojica Luke Ritza, nikako se ne mogu oteti ideji kako je konacno sazrelo vrijeme da se pravda uzme u svoje ruke.

Vrijeme je, krajnje da se, ne samo zakonima, već i primjenom, ali i pokretanjem cijelog sustava, stvari konačno stave na pravu mjeru. Možda bi da se ovako nešto dogodi nekome iz našeg famoznog VIP društva pokrenulo pisanje i izglasavanje boljih i strožijih kazni i zakona. Pa ljudi moji oni su mladića ubili jer im je bilo dosadno.
Da se to desilo recimo premijerkinom sinu sumnjam da bi bile izrečene ovako smiješne kazne.
Kako jedan sudac može za ovako krivično djelo izreći ovakovu kaznu? , zar i on nema obitelj i ne razmišlja da je možda netko od negovih slijedeći....!
Činjenica je kako smo kao država, odnosno kao sustav preblagi prema kriminalcima, odnosno oni su svi jaaako dragi decki kojima se dogodila pizdarija, jer su bili nezaposleni, bilo im je dosadno,tražili su adrenalinu, i sl.

Nama treba nekoliko stvari, s moje točke gledišta:
-novi i strožiji zakoni za maloljetnike
-strožije ustanove za odgoj maloljetnika
-novi i strožiji zakoni za punoljetne,
- novi zatvori (i to nekoliko razina).bili oni državne ili privatne ustanove u kojima bi zatvorenici odrađivali svoj dug prema državi i građanima kojima su ih počinili. Znači li to reaktiviranje famoznog GOLOG OTOKA??? Da, za kriminalce , huligane ,tipa ubojica Luke i sličnih koji se zabavljaju i uživaju u krvi nedužnih.

U zemlji na koju se stalno osvrćemo ( USA ) za teško kazneno djelo maloljetna osoba ide u maloljetnički zatvor ali kada navrši punoljetnost nastavlja služiti kaznu kao punoljetna osoba u pravom zatvoru sa pravom kaznom! I TO JE POŠTENO!!.
Tko kome daje pravo oduzeti nekome život i to iz zabave,dosade ili obijesti. :A10: :A10: :A10:
No Peace without Justice !

Mike_Torello
Fleet Admiral
Fleet Admiral

Re: HRVATSKO PRAVOSUĐE SRAMI SE!

Post by Mike_Torello » 26 Oct 2010, 21:38

Potpisujem!
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"

Papilon
Brigadir
Brigadir

Post by Papilon » 27 Oct 2010, 06:06

Istina, još je žalosnija činjenica da u poslijepodnevnoj emisiji pravobraniteljica iznosi neke samo njima poznate statistike kako se povečanim kaznama kao ne spriječava porast broja nasilništva na ulicama i ako nekom odsječemo ruku, to ne znači da drugi opet neče krasti, žalosna emisija, još žalosnija činjenica kako se štite kriminalci, činjenica svakako da nečijom velikom kaznom nećemo nekog drugog divljaka zastrašiti,..... ali poštovana braniteljice a što je sa onim koji su počinili isto, dajemo li to njima opet mig ako im se netko ne sviđa pa mogu ga bez problema zatuči i zato će dobiti godinu dana uvjetnog, pravda i pravosuđe zar tu nebi trebalo malo dileme, sve u svemu sramotna izjava kao i promišljanje jer oni nisu tu jedini koju mogu predložiti teži način sankcioniranja, a koliko sam shvatio njih nije briga dok se možda na meti sličnih,nažalost neće nači netko od njihovih, hoće li onda vrijednost života biti malo veča?????
Ne pij dok voziš - mogao bi proliti!!.....

Original_G
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by Original_G » 27 Oct 2010, 09:11

Kompletni sustav nam je takav, od policije do pravosuđa, prvo policija (tužilaštvo) bira koga i kad će ganjati, pa se sramoti prekvalifikacijom i blamažama na sudu (vidi Pukanić).

Čude se ciganskim obračunima a u naseljima nisu bili godinama, cigani su naoružani ko SAO Krajina i niko ništa!

Onda pravobranitelji dramatiziraju oko nasilnika i notornih kriminalaca da su ugrožene socijalne skupine, a pošteni građani plaćaju porez i nisu ugroženi?

Drama se nastavlja :A01:
武士道

Ognjem i mačem.

MrNo
Razvodnik
Razvodnik

Post by MrNo » 27 Oct 2010, 13:37

Potpisujem sve navedeno!!! :A25:
- drugi je problem što nam je zakon pun rupa koje se tiću samozaštite i oružja,a osobito kupoprodaje nelegalnog... puno se toga zna,ali se premalo radi,npr. znamo svi da sigurno 80% razvojačenih branitelja posjeduje nelegalno oružje (nije da imam nešto protiv njih,dapače svaka im čast),ali ujedno ih velika večina boluje od PTSP-a,u kom slučaju nebi "niti pod razno" smjeli imati doticaj sa istim (svježi primjer je branitelj iz Vranjica koji je ubijen nakon bacanja bombi na policajce). Nadalje,primjer Luke Ritza upućuje sliku na pravosuđe kao da smo "mala beba" za kriminal,a nešto me vuće da ista kazna nebi bila propisana za stradavanje nečijeg "finog sineka" ili da malo preispitamo podrijetlo sudionika tog nedjela,možda bi došli do saznanja da je neko od "mamica" ili "tatica" reagirao u pravosuđu da se "vrla djećica" blago kazne jer su se "SAMO ZABAVLJALI",a inače su "bogom dani" za društvo... zašto se ne naprave revizije svega skupa,pa da vidimo tko je tko i tko što smije ,a što ne... zašto masa ljudi ima pravo dobiti oružje kao uspomenu,a nije obvezan (mada je zakonski propisano da je) obavljati liječnički i vježbovna gađanja za održavanje licence o posjedovanju (znam da ih ima poprilično,a nisu od 2007. bili ni na jednom ni na drugom mada to zakon nalaže,jer ih niko nije zvao ni upozorio na to). To je ljudi sramotno... :oops: zato se dešavaju sranja! (sory na izrazu)

-imamo li mi na forumu snagu pokrenuti nešto,peticiju,skupljanje potpisa za pokretanje rasprave u saboru uz naše prisustvo i naš prijedlog nadzora i regulacije istog (ipak mi imamo svakodnevni kontakt sa oružjem,a oni samo čitaju na papiru),pa neka nešto rade,a ne da se prepucavaju radi gluposti... neka se javi neko iz pravne struke pa da nam dadne smjernice na koji naćin se može postići to... jesmo mi neka organizacija? :A29:
strah veže ruke i zamračuje um,strah je najveći saveznik tvog neprijatelja
who dares-wins

Zivko Les
Razvodnik
Razvodnik

Post by Zivko Les » 27 Oct 2010, 14:43

npr. znamo svi da sigurno 80% razvojačenih branitelja posjeduje nelegalno oružje
Ako nije problem, odkud Vam brojka od 80%? Neznam ni od kud Vam podatak da velika večina razvojačenih branitelja boluje od PTSP-a?
zašto masa ljudi ima pravo dobiti oružje kao uspomenu,a nije obvezan (mada je zakonski propisano da je) obavljati liječnički i vježbovna gađanja za održavanje licence o posjedovanju (znam da ih ima poprilično,a nisu od 2007. bili ni na jednom ni na drugom mada to zakon nalaže,jer ih niko nije zvao ni upozorio na to)
Također, neznam od kud Vam ovaj podatak, jer su oružni listovi za uspomenu ukinuti s prvim rujna prošle godine. Svi koji posjeduju oružje na takav oružni list su u prekršaju i kao takvi su predmet policije i pravosuđa.

Što Vi podrazumjevate pod oružje kao uspomenu, možda sam Vas ja krivo shvatio?

Papilon
Brigadir
Brigadir

Post by Papilon » 27 Oct 2010, 15:03

Velika večina branitelja ne boluje od PTSP-a jer nažalost ako nisi znao registar broji preko 500 skoro 600 tisuča ljudi kad bi tvoj podatak bio točan onda nema zdravog čovjeka i nitko nebi smio imati oružje,!!! no to i nije tema ove rasprave ali kad si spomenuo ubijenog branitelja iz Solina ima se tu puno za reči, generalno gledajuči zakazale su službe definitivno i mislim da je tu svaka diskusija suvišna, rezultat je nažalost još jedan branitelj manje, ali koga briga, jer da je to važno onda bi se svakako postupalo drugačije poglavito kad se je znalo za svaki dio njegovog života i sve njegove dijagnoze,(F20.0 Paranoidna shizofrenija) a vatrogasci i temeljni policajci su s njime čitavo vrijeme razgovarali, znači li takav tijek događanja nešto drugo i ima li tu odgovornosti (zapovjedne)....hmmm???? da su barem svi bili tako revni kad je trebalo obraniti jedan mladi ljudski život jednu tešku braniteljsku sudbinu, mislim, čak štoviše siguran sam NE ,mišljenja će uvijek biti podjeljena, ono što je važno ostaje moralna dilema onome tko je istu procjenu donio, da je kolega branitelj bio zdrav i tetošen od društva sigurno se nebi odlučio na takav demonstrativan čin, mada je način na koji je izveden i te kako dao poručiti da je dosta nepravde prema jadnima, poniženima i obespravljenim braniteljima, a svaki čin nosi u sebi poruku....!!

MrNo
Razvodnik
Razvodnik

Post by MrNo » 28 Oct 2010, 15:34

- sory,ajde,pretjerao sam u brojkama (i zato se ispričavam što se tiće onih 80%),al ih poznajem nekolicinu njih koji imaju oružje i to nelegalno i to zna cijeli domači kraj (čak i plavci) pa nikome ništa,a baš tih nekolicina koja se hvali s tim "boluje" (ili ne boluje) od PTSP-a... nemam ja protiv njih ništa jer se inače ponašaju ok,al nikad se nezna kamo će krenuti ovaj svijet i do čega može doći (da nebi bilo kao ovo što se desilo sa braniteljem iz Vranjica)... osobno bio bih najsretniji da svi imamo registrirano sve što se registrirati dade i po "normalnim" uvjetima!
- a što se tiće ovog "za uspomenu",isto znam da je ukinuto,no nitko to njima nije rekao niti ih upozorio na to,da nisam doživio to osobno kod kolege (koji je bivši policajac i dobio je "svoj" pištolj nakon napuštanja službe,a znam i jednog koji je dobio kad je napuštao djelatni sastav HV-e) isto nebih znao,mislim da je zakazao zakon ili određeni referenti koji ne prate razvoj stvari... jednom sam ja rekao da se to ukinulo i išao je pitati,pa sad sređuje papirologiju,ali sam siguran da toga ima još puno...

- nisam imao namjeru nekog vrijeđati ni omalovažavati,osobito ne branitelje,no ako smo oprezni,budimo to sa svima i po svima istim uvjetima,zato sam i napisao da bi bilo dobro nešto pokrenuti što se svega tiće i da se konačno jednom ujednači i posloži sve zajedno,pa neka se stave na "hrpu" lovci,strijelci i civili i okvirno daju prijedlog "što i kako" kome odgovara,sve skupa se vagne po moralu i zakonskim normama i pošalje na usvajanje,a ne da nam sudbu uvijek kroje ljudi koji sjede i raspravljaju o nečemu o čemu konkretno nemaju pojma (čast izuzecima)...
strah veže ruke i zamračuje um,strah je najveći saveznik tvog neprijatelja
who dares-wins

shooter9
Skupnik
Skupnik

Post by shooter9 » 28 Oct 2010, 19:19

Papilon wrote: činjenica svakako da nečijom velikom kaznom nećemo nekog drugog divljaka zastrašiti,.....

Nebih se složio sa tom tvrdnjom jer ako je prvi naje... debelo , pa drugi naje...., treći će pomalo razmisliti prije nego što naje...., ali sam siguran da če četvrti deebellooo razmisliti prije počinjenja istog nedjela .
Zašto u Engleskoj nikome ne pada na pamet recimo pucati ili ubiti "Bobyja" ,zato što svaka budala zna da mu ne gine smrtna kazna vješanjem i da neme tog tko če ga spasiti vješala :A25:
No Peace without Justice !

Papilon
Brigadir
Brigadir

Post by Papilon » 28 Oct 2010, 19:42

Tu izjavu iznjela je pravobraniteljica tijekom emisije, i po meni je apsurd ali ???
kod nas ništa nije apsurd osim njega samog!!!

Post Reply