Kineska "lopata" za prezivljavanje

Noževi, bajunete, mačevi, sjekire, mačete...
Post Reply
fricky
Desetnik
Desetnik

Kineska "lopata" za prezivljavanje

Post by fricky » 05 Nov 2010, 14:46

Ako je ovo tko vidio u nekom kineskom ducanu , molim da javi kupujem odmah!!! :D :D :D

http://www.gizmonews.ru/2010/05/14/kita ... do-lopata/

Mike_Torello
Fleet Admiral
Fleet Admiral

Re: Kineska "lopata" za prezivljavanje

Post by Mike_Torello » 06 Nov 2010, 15:19

Vidio sam to prije... osim same pile i ugrađenog "pajsera" za vaditi cavle i "kljesta" nema nista vise mogucnosti od obicje vojnicke lopatice, bas sam neki dan po bogznakoji put gledao taj filmic (svako toliko se pojavi na nekim newsgrupama) i razmisljao o modifikaciji svoje vojnicke lopatice... cak ni pilu nebi bilo problem napraviti... sitne rezove tankom sajbom na flexi, drugu stranu naostriti, na drski se bez problema uzeze metricna skala, kao cekic moze sluziti svaka od njih no i to se moze malo pojacati/doraditi, dako da uz malo volje i truga mozes imati 95% identicnu vojnicku lopaticu (-"pajser" i "kljesta" opcija), no mozda bi se i to moglo rijesiti uz malkoc vise truda...
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"

valdop
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik

Post by valdop » 07 Nov 2010, 13:02

naručio sam jednu sličnu ovoj, ima pilu, otvarač, kad se otvori na pola dobije se nešto kao motika-kramp, u ručki ugrađen kompas (kinezi to ugrađuju u sve i svašta), futrola maskirna, negdje oko 150-180 kn
Samo da prođe ova demokracija, pa da opet živimo ko ljudi !!
Smiješi nam se bolje sutra. Štoviše, umire od smijeha!
http://www.randyhanshaw.com/humor/html/flashers.htm

patch
Satnik
Satnik

Post by patch » 07 Nov 2010, 23:31

Ja sam, moram priznati skeptik za ta "all in one" rješenja.... malo mi se pretjeranim čini da su baš i jednako za sve korisna. jest da je mrvu više opreme, ali imati pilu, lopatu, čekić čini mi se ipak mrvu korisnije (istina i skuplje)....

Baš sad kontam - ako to nešto ima na sebi i kompas - kako ćeš ga koristiti na karti i odrediti azimut? Nije li opet bolja varijanta imati pravi kompas?

Mike_Torello
Fleet Admiral
Fleet Admiral

Post by Mike_Torello » 08 Nov 2010, 00:09

Slazem se ali samim time nosis i vise opreme, ovo je prava vojnicka lopatica, ima sve sto jednom vojniku moze zatrebati... kompas mi je li la... pitanje je koliko bi bio tocan nakon drndanja s lopatom =) pravi kompas je bolje rijesenje, ali u nedostatku istog i ovaj bi posluzio pod uvjetom da je ok... sama pila na takvoj lopati nije lose rijesenje... a veslati, štihati, kopati i slicno mozes sa svakom lopatom, + krampati i i lupati sa svakom sklopivom vojnickom lopaticom... dakle po cemu se obicna lopatica razlikuje od ove... po naostrenom bridu (lako se napravi), pila (i to se da napraviti, za drvo bi bila ok, za metal, li-la), cekic? (malo se dovari jedan komad metala u obliku pivskog cepa i eto cekica), kljesta (heh, to ovisi o konstrukciji lopatice, no mislim da nije neizvedivo napraviti nesto poput noza od ak da se moze strgati zica), centimetarsku skalu si lako sam ucrtas u drsku... sta jos fali? Kompas? kupis na ibeju neki minijaturni ili ga izvadis iz nekog survival noza i napravis rupu u drski i uglavis ga tamo...

Taman imam jednu vojnicku lopaticu u losijem stanju od druge... pa bi mogao na toj losijoj isprobati i napraviti experiment sto se sve da skemijati... =) projekt na vidiku =)
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"

zenomorf
Pozornik
Pozornik

Post by zenomorf » 16 Oct 2011, 18:39

Kolega, ta stvar je pre bolesna. Imas je kupit na ebay za malo manje od 100USD a na youtube imas testove iste. To sranje samo šta ne leti u svemir. Djeluje prilično moćno a koriste je i za pripremu ručka. Pogledaj video sve će ti bit jasno. Pozz

tehno1
Razvodnik
Razvodnik

Post by tehno1 » 17 Oct 2011, 10:50

a laserski ciljnik nije ugrađen?

gun_hater
Narednik
Narednik

Post by gun_hater » 19 Oct 2011, 05:49

Kineska lopata, eeeej, nakon pol sata bi se već sve rasklimalo i savilo.
100 dolara ?!?

Možda da ju nijemac napravi...

Zivko Les
Razvodnik
Razvodnik

Post by Zivko Les » 19 Oct 2011, 10:59

Kaufland- 5 kn lopata, vrlo vrlo slična ovoj.

Mike_Torello
Fleet Admiral
Fleet Admiral

Post by Mike_Torello » 19 Oct 2011, 15:13

5kn??? DAJ 5 KOMADA ODMA =)

insensate
Razvodnik
Razvodnik

Post by insensate » 19 Oct 2011, 15:58

Ja sam takvu običnu kupio u kaflandu za 35 kn. Ima narezno kao pila a s druge strane oštrica, i torbica uz nju.

Post Reply