Zrak sarajevo optike na Diana 350M zracnu pusku?
Moderator: karabalic
Re: Zrak sarajevo optike na Diana 350M zracnu pusku?
Mike, ima li uopće smisla ta totalna "jebada" oko te optike ili je pametnije kupiti neku "standardnu" optiku 4x sa nosačima za 400kn, koliko on ima na raspolaganju? To je legendarna optika, ali dok sve to napravi (plati) ispadne "skuplja pita od tepsije" (bosanski izraz, nadam se da će te shvatiti značenje) 
ovo volim kad mi netko sve detaljno objasni.......svaka čast
pa avolio bi kad bi mi pokazo jer bi radije kupio samo nosač nego cijelu optiku za pušku.....
Hvala svaka čast.....pa kad se vratite sa vikenda nazovite me .......0919454489 Andrija Šimić
pa avolio bi kad bi mi pokazo jer bi radije kupio samo nosač nego cijelu optiku za pušku.....
Hvala svaka čast.....pa kad se vratite sa vikenda nazovite me .......0919454489 Andrija Šimić
a gledam ne ebuyu neke optike pa neznam oce li one izdrzat trzaj dijane......kakve su nicconia optike??
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

mislis norconia? Nece izdrzati...
Pogledaj sto je kolega Klik pisao za optike na D350M pa onda gledaj sto ces kupiti, da se nebi dogodilo da kupujes optiku 2-3 puta..
Pogledaj sto je kolega Klik pisao za optike na D350M pa onda gledaj sto ces kupiti, da se nebi dogodilo da kupujes optiku 2-3 puta..
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
majk jer bi mi mogo dat neki link od nosača koji bi mogo stavit na dianu i da drzi i pase za moju optiku.....?
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

Dat cu si truda potraziti nesto kad se vratim kuci i kad budem na svojem kompu...
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

http://cgi.ebay.com/Spiderfire-25mm-2-R ... 7918230036
ovaj dugacki (120mm ¤25mm) bi trebao biti ok, nemoj uzimati 100mm duzine jer nece stati u njega... ako nema dosta visine, toliko ga smijes pobrusiti da onaj "gumb" od optike ne upire u nosač, ali sto se ovoga sa linka tice, trebalo bi pasati u njega i imati oko 1mm lufta... imam takav kod kuce, ali mi je jedna optika u original nosacu i neda mi ju se vaditi van, a druga je namontirana na pusku (MK puska, 2-dijelni nosaci)
ovaj dugacki (120mm ¤25mm) bi trebao biti ok, nemoj uzimati 100mm duzine jer nece stati u njega... ako nema dosta visine, toliko ga smijes pobrusiti da onaj "gumb" od optike ne upire u nosač, ali sto se ovoga sa linka tice, trebalo bi pasati u njega i imati oko 1mm lufta... imam takav kod kuce, ali mi je jedna optika u original nosacu i neda mi ju se vaditi van, a druga je namontirana na pusku (MK puska, 2-dijelni nosaci)
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

tako je
odlicno je malo sam pucao na 50m i rezultati zadivljujuci
hvala mike
hvala mike
50 m je velika udaljenost za zračne puške. Šta znači rezultati zadivljujuci?dobra kob wrote: odlicno je malo sam pucao na 50m i rezultati zadivljujuci
hvala mike
e pa to znaci da su svi bili spremljeni u krug polumjera 7 cm (uzmi u obzir da je sa naslonom, bez vjetra.....i da se bavim streljaštvom 7 godina...)
Ne bih htio kritizirati ili omalovažavati (ni strijelca ni pušku), ali krug POLUMJERA 7cm (dakle 14 cm promjera) sa naslonom i bez vjetra na 50m mi govori da se to treba i može popraviti (ili je trebalo pisati promjera, a ne polumjera).dobra kob wrote:e pa to znaci da su svi bili spremljeni u krug polumjera 7 cm (uzmi u obzir da je sa naslonom, bez vjetra.....i da se bavim streljaštvom 7 godina...)
Obzirom da ima optiku meni se to ne čine kao zadivljujući rezultati. Da je riječ o promjeru kruga onda bi to bili OK rezultati koji se mogu smanjiti na krug od 5cm promjera.
Da li treba promijeniti dijabole, način držanja ili nešto treće ne znam, ali recenzije i filmići na netu (kojima se vjerojatno može vjerovati u barem 50% slučajeva) pokazuju da to može malo bolje.
Ne kažem da ja mogu bolje jer nisam mjerio grupe na 50m, ali s dobrim dijabolama (JSB) sam na 30 m iz naslona sa Gamo CFX Royal 5,5 mm radio grupe cca 2,5 cm promjera. CFX je puška manje snage i ima puno manji trzaj i manje je osjetljiva na hvat, ali svejedno mislim da bi Diana trebala i bolje od 7cm polumjera.
Dakle mijenjati dijabole i hvat dok se ne nađe ona koja radi manju grupu na toj udaljenosti?
Shuro, ti znaš da je 50 metara ogromna udaljenost za zračne puške, a naročito za springerice. Na svakom forumu ćeš naći nekoga tko kaže, ja bez problema skidam čep od boce na 50 m, ali to treba napraviti 4 puta od 5 ispucanih diabola, da bi to bilo to. 30 m je sasvim drugi svjet, i tu se još može pričati o nekakvim grupama. U ostalom na 50 m se gađa malokalidarskom puškom.
ovak ja mislim da je zadovoljavajuce iz razloga tog:pucano je sa Crosmanovim diabolama magnum...(dakle teske diabole +)
nije bilo vjetra+ 50 metara je malo prepuno za zracnicu pa cak i dianu- zrak sarajevo optika ON-m76 +...dobro ajd kad zbrojis pluseve i minuse mozda je moglo i bolje ali ne previse....i da ak nisi nikad pucao iz diane 350 magnum drukvciji je dozivljaj nego sa Gamo CFX Royal 5,5 mm vjeruj mi.....
nije bilo vjetra+ 50 metara je malo prepuno za zracnicu pa cak i dianu- zrak sarajevo optika ON-m76 +...dobro ajd kad zbrojis pluseve i minuse mozda je moglo i bolje ali ne previse....i da ak nisi nikad pucao iz diane 350 magnum drukvciji je dozivljaj nego sa Gamo CFX Royal 5,5 mm vjeruj mi.....
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

http://forum.hr-oruzje.org/viewtopic.ph ... p=188#p188damir971 wrote:Shuro, ti znaš da je 50 metara ogromna udaljenost za zračne puške, a naročito za springerice. Na svakom forumu ćeš naći nekoga tko kaže, ja bez problema skidam čep od boce na 50 m, ali to treba napraviti 4 puta od 5 ispucanih diabola, da bi to bilo to. 30 m je sasvim drugi svjet, i tu se još može pričati o nekakvim grupama. U ostalom na 50 m se gađa malokaliBarskom puškom.
nije 50m ali je jako blizu, slabija puska ali identicna ZRAK optika...
Mike ovo su izvrsni rezultati sa (po meni) boljom i preciznijom puškom od D350. Ali i dalje stojim iza mišljenja da ja klasična meta na 50 m jako jako jako mala ,i to gađanje spada u kategoriju "preseravanje". Svatko poželi i poneko napravi tako nešto, ali bitno je koliko često možeš ponoviti takve rezultate. Bez uvrede bilo kome, ovi tvoji rezultati su stvarno fantastični.