apsurd

Vatreno oružje, rubnog ili centralnog paljenja.
hzmo
Pozornik
Pozornik

apsurd

Post by hzmo » 03 Dec 2010, 21:27

Ukratko, prebivalište imam u zagrebu, boravište u jednom manjem gradu u kojem i radim. Vlasnik sam pištolja i revolvera. Član u dva streljačka kluba, obadva izvan zagreba. U Zgb-u podnosim zahtjev za nabavnu (pištolj-sport). Oružje se nalazi kod mene u mjestu boravišta i to kako zakon propisuje (metalni sef). Policijska uprava grada u kojem boravim po zahtjevu petrinjske provjerava uvjete za držanje oružja u mjestu boravka (sef) i sastavlja zapisnik te ga dostavlja nazad u petrinjsku. Iz petrinjske me obavještavaju da će doći i u zagreb vidjeti da li imam sef. Po zanimanju sam diplomirani pravnik. Službenici koja me kontaktira objašnjavam da je sef kod mene u mjestu boravka i da je lokalna PU već napravila zapisnik te im ga dostavila, na što mi je odgovoreno da se i u mjestu prebivališta po tumačenju mup-a moraju provjeriti navedeni uvjeti. Sad bih ja trebao sef pod ruku i pravac u zgb te čekati gospodu iz zagreba da se i oni uvjere da posjedujem metalni sef. Možda ne kužim neke stvari ili se radi o apsurdu? U čl.31. ne stoji da se sef mora imati i u prebivalištu i u boravištu.
Last edited by Mike_Torello on 04 Dec 2010, 22:06, edited 3 times in total.
Reason: Radi lakšeg čitanja texta iza zareza i točke na kraju rečenice se stavlja razmak. Početak rečenice se piše velikim slovom

dragec11
Razvodnik
Razvodnik

Re: apsurd

Post by dragec11 » 03 Dec 2010, 22:11

Ako si dobro pročital Zakon o oružju piše ti pod 1. Čuvanje oružja i streljiva,članak 30.i kolko vidim sef moraš imati u mjestu prebivališta. :A27:

Mike_Torello
Fleet Admiral
Fleet Admiral

Post by Mike_Torello » 04 Dec 2010, 22:17

Da bi isao linijom manjeg otpora ako te bas gnjave kupi si sef sa digitalnom bravom, ako se ne varam mislim da su upravo sada na akciji za neke male novce u METRO-u... kad kazem male novce, usporedi samo to da ormaric sa kukicama za kljuceve kosta par kuna vise od ovog manjeg sefa... Sudeci po nasem pravosuđu, mislim da ti je jeftinija varijanta kupiti taj sef da te ne jebu u mozak, a gledaj to i kao potrebnu investiciju, ako nosis oruzje sa sobom u mjesto boravišta i tamo ostajes par dana, moras imati opciju za spremanje tog oruzja na propisani nacin... u zakonu to mozda ne pise, ali zdrav razum ti to nalaze... koja je svrha imati sef u mjestu prebivalista ako kad si u mjestu boravista drzis oruzje ispod kreveta u najlon vrecici, naravno ako nosis oruzje sa sobom?
Attachments
Sefovi.jpg
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"

patch
Satnik
Satnik

Post by patch » 05 Dec 2010, 09:17

Mike je u pravu. Upravo sam neki dan o tome raspravljao sa jednim kolegom.

Ista je stvar i sa vikendicama i kućama za odmor. U hotelima je sasvim uobičajena stvar u sobi imati i sef. Ne mislim pri tome da je pametno nositi gan u hotel, ali govorim o tome kako su i oni shvatili kako je najbolje čuvati dragocjene stvari.
Ok ako se oružje ostavi doma, odnosno zakonski, osobi koja ima dozvolu za držanje istog takgov oružja, ali ljudi to upravo ne rade i česta je situacija da se upravo iz sigurnosti oružje nosi sa sobom u mjesto boravišta i ne drže ga se adekvatno....

Zar je problem, ako se oružje nosi u mjesto boravišta ili privremenog boravišta i tamo uzeti jedan manji sef.... Ipak je jednostavnije i sigurnije a i sukladno zakonu.

kazamat
Razvodnik
Razvodnik

Post by kazamat » 05 Dec 2010, 10:47

Osvrnuti cu se na jedan nedavni dogadjaj sto se desio mom kolegi. Posjedovao je pistolj za samoobranu i uredno imao kasu te sve sto zakon propisuje. E sad jednog dana se vracao s posla te uocio da ga prati policijsko vozilo, i to sve do dvorista. I tako pred kucom: dobar dan, vi ste taj i taj? Jesam!? Posjedujete to i to oruzje, jel se moze provjeriti? Kolega je bio 100 posto uvjeren da mu je sve ispravno i pusti policiju u kucu, pokaze im sef, u sefu oruzje odvojeno od streljiva. Odgovor policije je da je sve to u redu, ali da je on pred neko vrijeme mjenjao prebivaliste na tu novu adresu, a isto nije ucinjeno na oružnom listu te je time pocinio prekrsaj... oruzje mu je oduzeto.

valdop
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik

Post by valdop » 05 Dec 2010, 12:24

naravno, u našoj državi, koja se zove "apsurdistan" je sve moguće, i da se ne ponavljam već po ko zna koji puta, - država se boji "svog" naoružanog naroda - jer . . . .
Samo da prođe ova demokracija, pa da opet živimo ko ljudi !!
Smiješi nam se bolje sutra. Štoviše, umire od smijeha!
http://www.randyhanshaw.com/humor/html/flashers.htm

karlo22hr
Razvodnik
Razvodnik

Post by karlo22hr » 16 Jan 2011, 21:54

Imam jedno pitanje dali naprimjer otac i sin imaju oružje žive u istoj kuči dali smiju držat oružje u zajedničkom ormaru?
"Kolekcionarstvo je nešto besplatno što te skupo košta. "

dragec11
Razvodnik
Razvodnik

Post by dragec11 » 16 Jan 2011, 22:02

Ja imam kolegu lovca kojem je i otac lovac i oni imaju svaki svoj ormar za oružje,tako da nisam siguran dali smije biti zajednički ormar za oružje. :A27:

Original_G
Cinker - bojna
Cinker - bojna

apsurd

Post by Original_G » 16 Jan 2011, 22:51

Smije bit zajednički nigdje se ne spominje drugačije
武士道

Ognjem i mačem.

satyrir
Razvodnik
Razvodnik

Post by satyrir » 16 Jan 2011, 23:03

Ok je kada čovjek ima kratko oružje pa si može kupiti sef za 200 kn. Što je s onima koji imaju duge cijevi za koje ormar dođe minimalno 1000 kn, pa sada čovjek treba takva dva...

patch
Satnik
Satnik

Post by patch » 16 Jan 2011, 23:18

nemoj to tako gledati. onaj tko ima za nekoliko dugih cijevi ima i za ormar. :A25:

Mike_Torello
Fleet Admiral
Fleet Admiral

Post by Mike_Torello » 17 Jan 2011, 00:24

Stari i ja drzimo svoje zajedno u ormaru, nema nikakvih problema, bili plavci u kontroli kad sam nabavljao oruzje, sve u redu i po zakonu, dobili kopiju zapisnika o kontroli.
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"

karlo22hr
Razvodnik
Razvodnik

Post by karlo22hr » 19 Jan 2011, 22:55

dali ormar mora biti ušarafljen u zid?
"Kolekcionarstvo je nešto besplatno što te skupo košta. "

patch
Satnik
Satnik

Post by patch » 19 Jan 2011, 23:07

da, mora.

do sada je bilo slucajeva da su ormar iznijeli van zajedno s oruzjem. zadnje se dogodilo mislim u Osijeku.

Legion66
Nadnarednik
Nadnarednik

Post by Legion66 » 19 Jan 2011, 23:21

Gle, ako imaš bolji ormar na šifru ili ključ i ako nije dovoljno težak za nosit zatiplaj ga u zid, isto teko nebi bilo loše manju kasu za držanje pištolja zašarafiti za dno ormara, jer provalnik ako nešto ne može provalit uzme sa sobom, pogotovo kasu sa oružjem i drugim vrijednim stvarima.
Ako imaš masivan ormar, a slabu bravu, prije će ga provalit nego odnijet, pa se ne treba tiplat.
KO SE MAČA LAČA; LAKUKARAČA!!!!

gun_hater
Narednik
Narednik

Post by gun_hater » 20 Jan 2011, 16:49

patch wrote:da, mora.

do sada je bilo slucajeva da su ormar iznijeli van zajedno s oruzjem. zadnje se dogodilo mislim u Osijeku.
Policajci ili lopovi ?

patch
Satnik
Satnik

Post by patch » 20 Jan 2011, 19:05

lopovi.... tocnije, ovo u Os, ako se sjecam su bile 3 lopovice. :A13:

uhvatila ih policija kako nose sef. kao u crticu

Legion66
Nadnarednik
Nadnarednik

Post by Legion66 » 20 Jan 2011, 21:01

Jućer su dali na TV-u reportažu o srpskim tvornicama oružja o tome kako uspješno posluju sa takvim gnušanjem, da kao oni nisu normalni, oni prodaju "oružje" i na tome dobro zarađuju, kako su glupi, koja je to grozota, pec pec to nije za dobru dječicu t slično.
Gadi mi se ta anti gun politika. :A27:
KO SE MAČA LAČA; LAKUKARAČA!!!!

billy piton
Pozornik
Pozornik

Post by billy piton » 20 Jan 2011, 21:17

legion,dobro zaradjuju,ali im svake godine nešto explodira,pa veliki deo zarade ode u dim :mrgreen:
ajde objasni ti nekim,mnogim da ne ubija oružje nego ruka koja ga drži
čim se desi neki incident,odmah kreću galame za zabrane držanja i sl...a ja nisam tražio dozvolu za oružje da bih ubio nekog,već zbog ljubavi prema istom i streljaštvu,a "žestoki" momci ionako nemaju dozvole,a i ne treba im :A10:
Last edited by billy piton on 20 Jan 2011, 21:23, edited 1 time in total.

patch
Satnik
Satnik

Post by patch » 20 Jan 2011, 21:18

nisam gledao, ali stavovi javnosti su mi jasni.

mene smeta stav da smo svi koji imamo oruzje - hladno ili toplo - koljaci, ubojice i nenormalni likovi. :A08:

Post Reply