Isplati li se naručivati nož izvana ?
Re: Isplati li se naručivati nož izvana ?
Eto, ako me netko s ovog foruma ne razuvjeri u slijedeca 24 sata, naumio sam naruciti ovo:
http://www.khukuriblades.com/products/d ... 313639fc98
Alternativa je:
http://www.thekhukurihouse.com/catalog/ ... 23436fe4d5
Misljenja ?
Hvala
http://www.khukuriblades.com/products/d ... 313639fc98
Alternativa je:
http://www.thekhukurihouse.com/catalog/ ... 23436fe4d5
Misljenja ?
Hvala
to su dobre oštrice, a mogu se naoštriti na brijanje bez problema. premda im je cijena nazivno niska u odnosu na neke razvikanije marke za uloženo će vratiti i više nego jedan Kabar, Fox ili Ontario.... Jedini problem je bio drška, koja je kombinacija mjedi i drva i prema nekima, a opet ovisno o veličini šake ne sjeda baš dobro....
to ti je u nas prodavao Replikart. Dosta dugo su imali khukuri-je a sada imaju samo ovo: http://minishop.t-com.hr/replikart/Groups.asp?gid=26
koliko znam i s njima se može dogovoriti pa si pisati neku od sljedećih narudžbi.
Svojevremeno je nešto od khukirija bilo u jednom indijskom shopu u Puli... ali to trebas pitati Caba.
to ti je u nas prodavao Replikart. Dosta dugo su imali khukuri-je a sada imaju samo ovo: http://minishop.t-com.hr/replikart/Groups.asp?gid=26
koliko znam i s njima se može dogovoriti pa si pisati neku od sljedećih narudžbi.
Svojevremeno je nešto od khukirija bilo u jednom indijskom shopu u Puli... ali to trebas pitati Caba.
Gledao sam bas ove s drškom na kakve smo mi zapadnjaci naviknuti.
Shop u Puli je provjeren - nemaju i do proljeca nece ni imati.
Nije mi bitna marka, a ako vec kupujem, kupit cu od onih koji znaju kako se to radi, naravno ako se ne zajebem pa "uletim" u neki prevarantski internet shop, pa mi prodaju khukuri napravljen od repe.

Caba prvo trebam pitati da li se zove Tibor.

Shop u Puli je provjeren - nemaju i do proljeca nece ni imati.
Nije mi bitna marka, a ako vec kupujem, kupit cu od onih koji znaju kako se to radi, naravno ako se ne zajebem pa "uletim" u neki prevarantski internet shop, pa mi prodaju khukuri napravljen od repe.
Caba prvo trebam pitati da li se zove Tibor.
- Mr.Cabdriver
- Dežurni Dušebrižnik

Ne, Cab se ne zove Tibor.
....:::: Otiš'o sam, sarmu probo nisam...
::::....
Jedino ako nije promjenio ime u medjuvremenu

A nista, onda ga moj kum ne zna.Mr.Cabdriver wrote:Ne, Cab se ne zove Tibor.
Svatko piše svoja iskustva. Ja sam naručio Spyderca iz USA koji nije prelazio 100 € i dosao je kući, bez carine sa malom poštarinom bez PDV-a tako da sam zadovoljan osim sa onim malim slovima u oglasu. Nisam obratio pažnju da je pisalo: Byrd LIKE Spyderco. Sve u svemu nož je iz PRC, jako dobar, izgled i oštrica Ok ALI nije Spayderco. Zato dobro sve pročitaj i znaj da slika ne odgovara uvijek onome što kupiš.
Mislim naručit Spyderco Tenacious. Ne znam gdje bih ga kupio. Gledao sam na ebay-u no problem je što puno njih ne šalje onternacionalno a ako šalju, poštarina im je 20+ $. Gdje bi mogao najjeftinije kupiti taj određen nož?
LP
LP
Nemoj gledati samo americki ebay, gledaj i ove europske.
Ja sam prosli tjedan narucio 4 noza s USA ebaya i postarina je bila nesto manje od 60 usd.
Ja sam prosli tjedan narucio 4 noza s USA ebaya i postarina je bila nesto manje od 60 usd.
s tim da je usa ebay nesto jeftiniji sa skupljim shipementom i ima bolji odnos dolara u odnosu na euro... a i ponuda mi je uvijek korektnija.
ebay.ca je takodjer zanimljiv, pogledaj
ebay.ca je takodjer zanimljiv, pogledaj
Odustao sam od te ideje. Za mjesec, dva ću naručit paramilitary jer sam ga imao u ruci i uopće mi se ne sviđa.
Naručio sam preklopni nož iz SAD koji zajedno sa poštarinom košta 140 USD.
Da li će mi na to udarit neki namet, koji i koliko?? Ima li netko iskustva sa sličnim paketom sličnog iznosa??
Da li će mi na to udarit neki namet, koji i koliko?? Ima li netko iskustva sa sličnim paketom sličnog iznosa??
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

sve ovisi koliki je paket i kakve je volje carinik (jel' mu paket zanimljiv)... nameta mozes platiti do 30% na ukupnu cifru... a onda zavisi jos oce li ti ponovo naplatiti postarinu od Zg do tvoje kucne adrese ili nece, meni nekad naplate nekad ne, nisam skuzio uzorak po kojem to rade.
Ako je racun u paketu postupit ce po racunu, ako nije platit ces 10,00kn carinsku obavijest da im faxiras racun tj. izvod od paypala na kojem se vidi broj aukcije ili cega vec da mogu provjeriti kupljeni predmet, ako nije vidljivo onda i printskrin web stranice sa kojeg si kupio... uglavnom mozes nazvati i nadleznog carinika i pitati sto mu sve moras poslati...
Zvuci komplicirano ali nije, samo uzima malo vremena i zivaca i novaca!
Ako je racun u paketu postupit ce po racunu, ako nije platit ces 10,00kn carinsku obavijest da im faxiras racun tj. izvod od paypala na kojem se vidi broj aukcije ili cega vec da mogu provjeriti kupljeni predmet, ako nije vidljivo onda i printskrin web stranice sa kojeg si kupio... uglavnom mozes nazvati i nadleznog carinika i pitati sto mu sve moras poslati...
Zvuci komplicirano ali nije, samo uzima malo vremena i zivaca i novaca!
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
..ma dat ću im živaca i vremena koliko treba samo nek mi novce ostave...Mike_Torello wrote:Zvuci komplicirano ali nije, samo uzima malo vremena i zivaca i novaca!
Pozdrav! Evo da se i ja uključim...
Nisam naručivao noževe iz vana,ali dosta toga jesam i moja iskustva su sljedeća... Ako je paket malen (malo deblja kuverta),nisam plačao ni carinu ni pdv (mislim da nisu ni gledali iznos na kuverti)... ako je iznos iznad cca 50$ (a naveden je iznos na kuverti ili paketu) onda sam plaćao samo pdv,a ako je iznad 1000 kn onda se plaća sve (cerina i pdv)... u jednom slučaju sam morao slati kopiju uplate od pay pala (gospodi na carini pošte),jer mi nisu vjerovali da stvarčice koje su bile u koverti vrijede samo 30-tak dolara,no uvažili su kopiju uplate...
Mislim da sve ovisi o tome dal je predmet koji je stigao po cijeni razmjeran napisanom iznosu i naravno dal su gospoda na carini pošte otvorili paket i pogledali što je unutra ili nisu...
Nisam naručivao noževe iz vana,ali dosta toga jesam i moja iskustva su sljedeća... Ako je paket malen (malo deblja kuverta),nisam plačao ni carinu ni pdv (mislim da nisu ni gledali iznos na kuverti)... ako je iznos iznad cca 50$ (a naveden je iznos na kuverti ili paketu) onda sam plaćao samo pdv,a ako je iznad 1000 kn onda se plaća sve (cerina i pdv)... u jednom slučaju sam morao slati kopiju uplate od pay pala (gospodi na carini pošte),jer mi nisu vjerovali da stvarčice koje su bile u koverti vrijede samo 30-tak dolara,no uvažili su kopiju uplate...
Mislim da sve ovisi o tome dal je predmet koji je stigao po cijeni razmjeran napisanom iznosu i naravno dal su gospoda na carini pošte otvorili paket i pogledali što je unutra ili nisu...
strah veže ruke i zamračuje um,strah je najveći saveznik tvog neprijatelja
who dares-wins
who dares-wins
Nožić je došao!!Robi_02 wrote:Naručio sam preklopni nož iz SAD koji zajedno sa poštarinom košta 140 USD.
iz http://www.knifeworks.com/spydercopara- ... nedge.aspx
KnifeWorks Inc.
Columbia, LA 71418
Na cjelokupan iznos vrijednosti noža i poštarine zajedno 140.9US (što su preračunali 730kn-a banka mi skinula 750-đubrad
No zamisli, US poštarina je plaćena da mi dođe doma a oni paket zaustave na carini, zaračunaju PDV na tu US poštarinu i onda mi još naplate našu poštarinu za do doma, ma za poludit!!!
slike
http://forum.hr-oruzje.org/viewtopic.php?f=4&t=3552
Ma samo činjenica da obračunavaju carinu i na trošak transporta, tjera na razmišljanje.... 
- Fleet Admiral

nazalost opce poznata cinjenica, o kojoj se pisalo vise puta =(Robi_02 wrote:No zamisli, US poštarina je plaćena da mi dođe doma a oni paket zaustave na carini, zaračunaju PDV na tu US poštarinu i onda mi još naplate našu poštarinu za do doma, ma za poludit!!!
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
znam. koliko sam do sada dao duplo novca za predmete koji su sa svim postarinama jeftiniji od istih u rh, place mi se....