KUPUJEM spremnik za MK. Čz 581/511
KUPUJEM spremnik za MK. Čz 581/511
ako netko ima za prodat navedeni spremnik
evo slike kako izgleda
Last edited by jurgen88 on 26 Nov 2010, 15:14, edited 1 time in total.
Re: kupujem spremnik za MK. Čz 581/511
Ako ga netko može izraditi isto je u redu...
il zna nekoga tko može.
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

Re: KUPUJEM spremnik za MK. Čz 581/511
nisam sad siguran dali se radi o istoj pusci i spremniku, znam da je jedan moj poznanik imao problema sa nabavkom spremnika za svoju MK pusku pa je na kraju preradio spremnik od TT-jca da ga moze koristiti za svoju pusku pa eto bas ako nista ne uspijes da znas za mogucu alternativu
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
hmmm, i to mi je jedna od opcija, nešto sam već kemijao sa spremnikom od pištolja čz vzor 50, 7.65mm, zapeo sam na federu, jer kad izmodificiram profil spremnika ostaje feder kojeg je teško stanjiti.
Napravi il nabavi neki manji feder iz nekog drugog spremnika, tipa neki za male kalibre
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

napravi kalup koji pase unutar spremnika taman da ima lufta za oprugu i onda oko tog kalupa smotaj odgovarajucu zicu da poprimi oblik unutrasnjosti spremnika.
Koji je to kalibar i koje su dimenzije original spremnika ?
Nek ti kalup bude komad metala sa zaubljenim rubovima ili 2-3 komada šipke spojene, ovisno koje su dimenzije, pazi da nije preširoko ili predugo jer će onda opruga ispast prevelika pa će zapinjat, nabavi negdje kod oprugara žicu tipa 0.8 ili 0.9, uglavnom ne deblje od 1mm, vani te žice ima za kupit u svakoj malo boljoj trgovini sa željeznarijom ili za hobby ala pevec, samo nismo mi te sreće pa kod nas nema puno toga.
Na "kalupu" probuši rupu na jednoj strani, kroz to provuci žicu i napravi ko neki čvor, uglavnom da ne ide van, te drugi kraj žice pričvrsti za nešto čvrsto, tipa stavi u škripac i stisni, te žicu nategni i držeči kalup u rukama i sve to nategnuto počni frkat i namotavat na kalup.
Drugačije neznam kak bi inače namotao žicu na kalup a da bude jednostavnije
Jedini problem sad koji će iskrsnut je da nakon namotavnja žica i skidanja sa kalupa neće bit paralelna kao što treba za feder, nego trokutasta tj izvitoperit će se sva zbog odmatanja, tako da ćeš to morat dovest u red sa prstima ili kliještima, uglavnom sretno ti bilo.
Postoji i mogućnost al to ak je spremnik više kockasti (al ovdje valjda nije jer je ovo pretpostavljam jednoredni pa je više uski i pravokutni)
da se stavi normalna okruglo motana žica, npr. takav feder je u patentiranim spremnicima od Sterlinga.
Nek ti kalup bude komad metala sa zaubljenim rubovima ili 2-3 komada šipke spojene, ovisno koje su dimenzije, pazi da nije preširoko ili predugo jer će onda opruga ispast prevelika pa će zapinjat, nabavi negdje kod oprugara žicu tipa 0.8 ili 0.9, uglavnom ne deblje od 1mm, vani te žice ima za kupit u svakoj malo boljoj trgovini sa željeznarijom ili za hobby ala pevec, samo nismo mi te sreće pa kod nas nema puno toga.
Na "kalupu" probuši rupu na jednoj strani, kroz to provuci žicu i napravi ko neki čvor, uglavnom da ne ide van, te drugi kraj žice pričvrsti za nešto čvrsto, tipa stavi u škripac i stisni, te žicu nategni i držeči kalup u rukama i sve to nategnuto počni frkat i namotavat na kalup.
Drugačije neznam kak bi inače namotao žicu na kalup a da bude jednostavnije
Jedini problem sad koji će iskrsnut je da nakon namotavnja žica i skidanja sa kalupa neće bit paralelna kao što treba za feder, nego trokutasta tj izvitoperit će se sva zbog odmatanja, tako da ćeš to morat dovest u red sa prstima ili kliještima, uglavnom sretno ti bilo.
Postoji i mogućnost al to ak je spremnik više kockasti (al ovdje valjda nije jer je ovo pretpostavljam jednoredni pa je više uski i pravokutni)
da se stavi normalna okruglo motana žica, npr. takav feder je u patentiranim spremnicima od Sterlinga.
Kalibar je 5.6 mm MK, da pokušao sam nešto od čelične žice, ali nije dobra jer nema potpunu funkciju federa jer je mekša. Neznam jel ima smisla razmotat orig. feder iz ovog spremnika pa ga namotat na uže? Neznam probat ču i tu žicu nać.
Hvala vam svima na savjetima i trudu.
Hvala vam svima na savjetima i trudu.
Koji je kapacitet met. tog tvog od vz i koliko ima originalan spremnik ?
Daj pošalji unutarnje dimenzije spremnika, širinu, dužinu, i visinu ukupnu,
možda ti ja uspijem nekak pomoć.
Daj pošalji unutarnje dimenzije spremnika, širinu, dužinu, i visinu ukupnu,
možda ti ja uspijem nekak pomoć.
složio sam feder, sad je ok to. kapacitet od v50 je 8 metaka 7.65, od mk je isto 8 kom. 5.6mm, sve radi, ali kad stavim samo 5 metaka, kad stavim 6 ( a ide ih 10 ) onda je zadnjji metak previše vodoravno pa ga zatvarač nemože ubacit u ležište, tj. cijev. hmm zašto donosač naboja u spremniku izgubi funkciju nakon 6 metka. više ne donosi metak pod kutem več vodoravno.?
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

zbog "rimmed" cahura? Jel imas original? kako je to tamo rijeseno? jeli originalni spremnik u obliku banane ili je također ravan?
orig. spremnik je ravan 100 %, donosač je naravno pod kutem.čak sam i kut pogodio na ovom prerađenom, ali mora da ga sad feder navlači. 
To ne bi trebalo bit baš zbog "rimmed" čahura jer se to događa i na drugim kalibrima,jurgen88 wrote:složio sam feder, sad je ok to. kapacitet od v50 je 8 metaka 7.65, od mk je isto 8 kom. 5.6mm, sve radi, ali kad stavim samo 5 metaka, kad stavim 6 ( a ide ih 10 ) onda je zadnjji metak previše vodoravno pa ga zatvarač nemože ubacit u ležište, tj. cijev. hmm zašto donosač naboja u spremniku izgubi funkciju nakon 6 metka. više ne donosi metak pod kutem več vodoravno.?
pitanje jel to veze sa donosačem metaka, ili sa profilom gornjeg dijela spremnika i "usana" u koje metak naliježe, pogledaj te dimenzije na originalnom, a možda donosač treba bit više nakošen da vrši veći pritisak na prednji dio.
U najgorem slučaju možeš probat dignut spremnik malo više ako je moguće pa da idu lakše preko rampe do ležišta u tom svom sadašnjem vodoravnom položaju, tj. prouči tu rampu jel se ona možda kako modificirati ili zamijeniti sa napravljenom (da se originalni dio ne modificira ili ako je sve fiksno pričvršćeno za cijev)
radio sam dva donosača streljiva, jedino mi preostaje da ga još jače nakosim. ništa čekat će dva tjedna sad imam kolokvij u petak
ha, ništa od spremnika, jednostavno ne donosi naboj pod pravim kutem, nikako ga nemogu dobiti.
i dalje kupujem ako se negdje slučajno nađe, nudim lijepe novce zanj.
Probaj na prednji dio donosača zašarafit neki šaraf s oblom glavom da ta glavica viri i možda potiskuje metke, to sam vidio na jednom spremniku ;
http://www.gunbroker.com/Auction/ViewIt ... =195926918
isto tak probaj ove usne spremnika malčice raširit na prednjoj strani, a na zadnjoj malo suzit (pogledaj isto drugu fotku kak je na njoj) jer možda to dovede metke u pravi položaj - nakošeni,
a sam dizajn metka sa tim obodom (rim) je takav da na ravnoj podlozi je prednji kraj dosta prema dole i to pridonosi problemu, tako da bi ta različita širina mogla tome pomoć, jer onda ako mi se dobro čini, taj zadnji kraj zapne jer je uže, a prednjeg digne donosač tj. meci ispod njega
http://www.gunbroker.com/Auction/ViewIt ... =195926918
isto tak probaj ove usne spremnika malčice raširit na prednjoj strani, a na zadnjoj malo suzit (pogledaj isto drugu fotku kak je na njoj) jer možda to dovede metke u pravi položaj - nakošeni,
a sam dizajn metka sa tim obodom (rim) je takav da na ravnoj podlozi je prednji kraj dosta prema dole i to pridonosi problemu, tako da bi ta različita širina mogla tome pomoć, jer onda ako mi se dobro čini, taj zadnji kraj zapne jer je uže, a prednjeg digne donosač tj. meci ispod njega
ma da sve sam probao ali nije to to. Nabavio sam spremnik od browninga 9 mm. iz 1922 god. pa mislim da bi mogo nit bolji.