STRELJANE

ISSF i srodne discipline, Olimpijske streljačke discipline.

Moderator: Original_G

vojnomir791
Pozornik
Pozornik

Re: STRELJANE

Post by vojnomir791 » 01 Jan 2011, 20:33

Termin za korištenje streljane LAS je radnim danom (pon-pet) je od 16-20h.
Svaka prva subota u mjesecu od 9-13h, ostale subote ništa.

To vrijedi kako za članove tako i za ostale (mislim da jedino natjecatelji imaju mogućnost
van termina organizirati trening za tekmu , ali nisam siguran ).

Dođeš recimo u 17 h i vidiš koliko ljudi čeka i probaš se s nekim dogovoriti za daljinu na kojoj bi pucali (5,10,15 ili 20 metara), jer mete su "fiksne" , pa morate biti u istoj ravnini za pucanje.
Pištolja ima uvijek slobodnih jer u isto vrijeme u streljani mogu biti 3 strijelca.
Najčešće se traži XDM 4.5" cal.9x19 (naravno tu je i HS 9, ČZ 75, Glock 21, itd...)

P.S. nisam siguran , ali mislim da ako nemaš oružni list (za držanje ili za DiN) trebaš pokazati nabavnu dozvolu !!!

Mario_Zg
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by Mario_Zg » 01 Jan 2011, 21:57

Sta onda znaci ako nemam oruzani list ili nabavnu dozvolu nemogu ni pucati? A kao lovac sam osposobljen za sigurno rukovanje oruzjem. Na njihovoj stranici pise ovo

"Potvrdno i ohrabrujuće ipak predstavlja situacija da sada zainteresirane uglavnom mlađe osobe, kada žele nabaviti ili su nabavile oružje dolaze u streljanu i traže pomoć i instrukcije, te upražnjavaju vježbe korištenja i uporabe oružja."

kako onda ti zainteresirani pucaju?

vojnomir791
Pozornik
Pozornik

Post by vojnomir791 » 02 Jan 2011, 00:28

To što si položio lovački ispit i član si lovačkog društva ne znači da češ dobiti dozvolu za oružje .
Kad dođeš u streljanu, prvi put i sam, odmah te pitaju za oružni list , jer ne smiju davati oružje u ruke ljudima koji nisu prošli policijsku provjeru ili nemaju obavljen liječnički pregled za držanje oružja.
Vjerujem da ti znaš rukovat oružjem, ali to njima u streljani ništa ne znači bez DOKAZA.
Zainteresiranih za pucanje ima jako puno , ali ne može ti dati u ruke oružje samo na osnovi zainteresiranosti i položenog lovačkog ispita !

vojnomir791
Pozornik
Pozornik

Post by vojnomir791 » 02 Jan 2011, 00:33

P.S. Naglasak je na ŽELE NABAVITI ili su NABAVILI ....!
Ako želiš nabaviti .................trebaš pokazati nabavnu dozvolu !
Ako si nabavio ...................trebaš pokazati oružni list !

gun_hater
Narednik
Narednik

Post by gun_hater » 02 Jan 2011, 05:01

Mislim da u dotičnoj streljani za korištenje iste putem njihovog oružja je potrebno biti član streljane tj. automatski se postaje član HR. strelj. saveza, za što je između ostalog najvažnije priložiti potvrdu o nekažnjavanju koju izdaje sud u Ilici.

vojnomir791
Pozornik
Pozornik

Post by vojnomir791 » 02 Jan 2011, 11:36

U LAS streljani ne moraš biti član da bi mogao koristiti njihovo oružje.
Platiš si termin od 15 min (mislim da je 25 kuna ) + oružje i streljivo i pucaš .

Ako se učlaniš (prva godina dana je 600 kuna) ne moraš plaćati termine i oružje, već samo streljivo ,ako nemaš svoje.
Daš dvije slike i dobiješ člansku iskaznicu streljačkog kluba LAS.

Zaštitari dolaze pucat na osnovu zaštitarske iskaznice jer imaju obavezno ispucat nekoliko hitaca i za to dobiju potvrdu .
NISAM SIGURAN da se može doći samo sa lovačkom iskaznicom HLS-a , uzet oružje i pucat !
Lovačka iskaznica NIJE garancija da će čovjek dobiti nabavnu dozvolu za DiN kratkog i dugog lovačkog oružja .
Najbolje bi bilo nazvati i raspitati se u LAS, ali su zatvoreni do 9.1.2011.

Mario_Zg
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by Mario_Zg » 02 Jan 2011, 23:15

gun_hater wrote:Mislim da u dotičnoj streljani za korištenje iste putem njihovog oružja je potrebno biti član streljane tj. automatski se postaje član HR. strelj. saveza, za što je između ostalog najvažnije priložiti potvrdu o nekažnjavanju koju izdaje sud u Ilici.
A clan hrvatskog streljackog saveza sam bio (mozda sam i jos) jos dok sam se natjecao sa zracnicom. Nije problem izvadit nabavnu i kupit si pistolj. Ali opet je onda ako imas nabavnu za jedan kalibar mislim da nesmijes koristiti drugi. Nije tako?

A ja cu nazvati LAS odmah prvi radni dan pa cu sve pitati. Vidjet cu kako ce mi ici to pucanje mozda cu se i natjecati. Nekad sam se natjecao sa zracnom na 10m i bio sam najbolji u skoli i bio 17-ti od 247 natjecatelja kad su bila natjecanja u domu sportova. I inace redovito pucam (zracno) tako da mislim da bi mi i ovo vatreno moglo ici dobro. vidjet cemo

gun_hater
Narednik
Narednik

Post by gun_hater » 03 Jan 2011, 21:52

Kad si član ne treba ti nikakva nabavna dozvola ni ništa jer koristiš oružje od kluba, tj. iznajmljuješ ga s time da članovi ne plaćaju iznajmljivanje i termin nego god. članarinu,
a neke kategorije ala vojnici, policajci, penzići i studenti i slično imaju popuste na članarinu,
sve imaš na njihovom webu.

cheeky
Civil
Civil

Post by cheeky » 07 Feb 2011, 02:06

bio sam par puta u LAS-u, uclanio se, covjek mi je pokazo kako se rukuje i pucao sam pod njegovim nadzorom (nemam dozvolu za oruzje jos...)
sve pohvale

Post Reply