"Skorpion" M.84, VZ.61

Vatreno oružje, rubnog ili centralnog paljenja.
Mike_Torello
Fleet Admiral
Fleet Admiral

Re: "Skorpion" M.84, VZ.61

Post by Mike_Torello » 25 Jan 2011, 22:41

zOKy wrote:
Mike_Torello wrote: a ne dati nikakve argumente je ravno pišanju u vjetar. A ako netko misli da je odlicno i tvrdi da ima argumente ali ih ne zeli ih iznesti, onda neka se molim lijepo ni ne ukljucuj u temu. Jasno ko dan.
ovo je vise bio razgovor izmedju nas a ne mjesanje u temu prolistaj malo i pogledaj sta sam prvo napisao..dalje samo odg na pitanja koja su bila meni postavljanja i razgovor koji je imao veze samnom....eto necu vise nista ni pisat jbt
JA DA PROLISTAM MALO? Sorry manga nisam znao da si ti otvorio ovu temu, moje najdublje isprike na upadanje u vaš dialog, morat cu upozoriti i ostale da se ne mjesaju dok vi razgovarate međusobno, a poslije cemo napisano uklesati u kamen kao svetu rijec...
:A28: najjači si...

P.S. ako želiš razgovor "više" između vas dvojice, izvolite se posluziti privatnim porukama, sve sto je napisano na forumu ne sluzi razgovor između tebe i nekoga nego svih clanova foruma. Nastaviš li se tako ponasati neces dugo opstati.
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"

zOKy
Pozornik
Pozornik

Post by zOKy » 26 Jan 2011, 17:01

ma nije bas tako...ma necu vise ni pisat boli me briga jbt kad nemas pravo rjeci pisanje na forumu je ravno pišanju u vjetar kao sto si reko...

Mike_Torello
Fleet Admiral
Fleet Admiral

Post by Mike_Torello » 26 Jan 2011, 19:51

citaj sa razumijevanjem... evo ti i primjer pišanja u vjetar
po meni definitivno je bolji skorpion nezz za druge, nekad nisu bitne same karakteristike vec nesto drugo...
Napisati takvo nešto i stajati iza te tvrdnje a ne obrazloziti sto je to NESTO DRUGO... e to je pisanje u vjetar... da si ti objasnio sto je to nesto drugo dakle argumentirao, nema problema, dapače...

tako ja isto mogu napisati da je G-18 bolji jer ima ono nešto drugo, ali koje, neću napisati jer se s vama neda pricati... gdje su tu argumenti? Dakle imaš pravo napisati argumente, bili oni dobri ili losi svatko ima svoje i ako sudjeluje u raspravi neka ih iznese da ih svi vide... ali tvrditi "nekad nisu bitne same karakteristike vec nesto drugo..." bez obrazlozenja je sranje... pišanje u vjetar... drek na štapiću, nazovi to kako god hoćeš... tako si mogao napisati da je bolji zato jer ti tako kazes i zato jer tvoj tata ima vece brkove od mojeg tate, nebi bilo nikakve razlike od ovoga sto si ti napisao...

Izvoli, obrazlozi sto je to NESTO DRUGO sto je također bitno osim karakteristika... ja imam cvrste argumente koje sam lijepo javno napisao, i vjerujem u njih dok god mi netko drugi ne dokaže suprotno sa boljim argumentima, a ne sa tvrdnjama "BOJI JE JER IMA ONO NEŠO DRUGO".

Hajde, ja sam voljan saslusati, ja sam iznesao karakteristike i svoje misljenje kako ja dozivljavam to oruzje... ti kazes da sve to navedeno nekad nije bitno vec nesto drugo... mene sad STRAŠNO zanima što je to nešto drugo...

Dok god se piše argumentirano, ponavljam, bili argumenti dobri ili losi nije bitno, bitno je da se o tome raspravlja i iznose relevantni argumenti, topic ima smisla, ali kad krene pisanje "moj tata kaze da je nesto bolje a moj tata ima vece brkove od tvojeg tate i zato je u pravu..." možeš odjebati od topica i mislim da ce se svatko pametan sloziti sa time.

A ti se i dalje prepires samnom jesam li ja u pravu ili ne, ali neces napisati sto je to ono nesto drugo sto je po tvojem misljenju vaznije od karakteristika koje cu napisane crno na bijelo...

govornica je tvoja...
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"

Mirotvorac_99
Pozornik
Pozornik

Post by Mirotvorac_99 » 26 Jan 2011, 21:54

moramo se pomiriti da ima ljudi koji gaje određene sentimente prema nekom oružju, ili ga posjeduju godinama kao uspomenu/ratni trofej. ali TT značajke i iskustva onih koji su koristili pojedino oružje češće znaju govoriti nešto suprotno.
zato će se na forumu uvijek javljati članovi koji imaju nešto manje iskustva, ali tražiti pomoć i savjet iskusnijih. treba im objasniti kako stoje stvari da se ne ozljede ili gaje često pogrešna saznanja. niti jedno pitanje nije glupo za pitati, ali još gluplje pisati o nečem o čem nemaš pojma.
činjenica je da M84 nije nikad zaživio niti u jednoj ozbiljnijoj policijskoj službi, niti u nekoj specijalnoj vojnoj uporabi. osim albanskih separatista koji su važno pozirali s njime, ja nisam vidio drugih "ozbiljnijih" fotografija ili primjene. to sve govori o njegovoj stvarnoj namjeni što sam već napisao. isto tako i za G18, berettta 96C ili nekada davno Stečkin. koji također svi spadaju u grupu automatskih pištolja. CoD na stranu :A16:
opet ponavljam da bih za nešto ozbiljnije dao prednost automatima pred svim ovim pucaljkama, kojih ima u svim verzijama i daleko punokrvnijim kalibrima za ozbiljniji posao nego što je to M84/Vz.61 u vremešnom 7,65 kalibru.

Mike_Torello
Fleet Admiral
Fleet Admiral

Post by Mike_Torello » 26 Jan 2011, 23:52

Slažem se... upravo zbog toga sam se ovako i zapalio, nećemo ocjenjivati oruzje i kovati ga u nebesa iz sentimentalnih razloga ili zato sto nekome izaziva erekciju kad ga uzme u ruke, nego ga možemo relevantno usporediti samo preko karakteristika i njegove funkcionalnosti prilikom upotrebe.

longrifle
Pozornik
Pozornik

Post by longrifle » 27 Jan 2011, 00:11

Potpis!

gun_hater
Narednik
Narednik

Post by gun_hater » 27 Jan 2011, 22:36

Puno vike...

zgzagi
Razvodnik
Razvodnik

Post by zgzagi » 23 Feb 2014, 16:43

cybertronic wrote:@MAKEDONAC

Na ovom forumu se podrazumjeva da sve moras da znas u protivnom bit ces ismijavan, jer ovo nije forum da pitas, nego da se raspravljas i pravis pametan, sepuris, itd. Ovdje ko zeli da pita i nauci nije dobro dosao
BRAVO

Ja sam iznio svoje mišljenje o oružju iz naslova teme i opisao njegovu moguću svrhu , jer za streljaštvo sigurno nije hehehe ,PA SU ME OPAKO POPIŠALI I ISPLJUVALI , TAKO DA SAM IZGUBIO VOLJU IZNOSITI BILO KAKVO SVOJE MIŠLJENJE , OSIM AKO NIJE RAZLIĆITO OD NEKIH OVDJE .
Probao sam ga i mislim da sam iznio dobar zakljućak , iako ni za to nije baš nešto - ali nije niti za išta drugo baš nešto , citat; "zgzagi" ali samo za samozaštitu u zatvorenim prostorima ili u bliskoj borbi s više neprijatelja, gdje njegova rafalna paljba uništava sve pred njim. S upotrebom prigušivača pretvara se u vrhunsko oružje za likvidaciju jedne ili više osoba iz neposredne blizine."".
Pa zar to nije na žalost ,-solidan opis škorpionovih mogućnosti
Više se ne javljam na ovu temu jer nema smisla , ovo je bio samo mali osvrt na pokušaj iznošenja svog mišljenja , a nemam iskaznicu o podobnosti , niti sam savršen puškar-ratnik-general itd. (zlo mi je)

Woolf Blaser
Natporučnik
Natporučnik

Post by Woolf Blaser » 23 Feb 2014, 18:05

Kolega, ja sam kratko na forumu naspram tebe! Procitao sam sve postove iz ove teme
i vidim da je bilo nepotrebno ,napeto,! Isto tako izmijenjao sam nekoliko postova s tobom
u drugim temama i mislim da je ,razgovor, bio sasvim normalan. Pratio sam malo iz dosade
i druge forume, samo sam ovoga clan iz razloga sto mi je ovaj forum nekako najvise ok, a treba
i postovati moderatore i sve one koji su ga osmislili i omogucili nam da se koristimo njime.
Decki sa ovog foruma su mi ok i osobno mi je ugodno cavrljati sa svima. Osobno bi mi bilo
zao da ne ostanes na ovome forumu!
LP
Head in the City. Hearth in the Field.

Darko11
Natporučnik
Natporučnik
Been thanked: 2 times

Post by Darko11 » 23 Feb 2014, 22:30

Mike_Torello wrote:Sto bi to drugo osim karakteristika moglo biti? To što ti izaziva erekciju kad ga usmes u ruku, a G18 ne, jeli to? To nije argument koji potvrđuje tvrdnju da je to odlicno oruzje, to znaci samo da se tebi to oruzje sviđa, ali ne znaci da je zbog toga odlično oružje... a odustajes samo zato sto nemas argumente.

tvrditi da je neko oruzje odlicno, samo zato sto JA/TI/ON misli da je odlicno a ne dati nikakve argumente je ravno pišanju u vjetar. A ako netko misli da je odlicno i tvrdi da ima argumente ali ih ne zeli ih iznesti, onda neka se molim lijepo ni ne ukljucuj u temu. Jasno ko dan.
Pa ti si moderator na ovom forumu a ja sam tu fakticki od jucer i jos nisi skontao da je na ovom forumu dobro oruzje ono koje ima jebacki izgled , ono koje je skupo (posebno ako je lovacko u pitanju) ,pa jos ako je Cesko ili nedaj boze Njemacko ,drugi argumenti ne postoje i konkurencija nema sansi :) .

zgzagi
Razvodnik
Razvodnik

Post by zgzagi » 23 Feb 2014, 22:58

Woolf Blaser wrote:Kolega, ja sam kratko na forumu naspram tebe! Procitao sam sve postove iz ove teme
i vidim da je bilo nepotrebno ,napeto,! Isto tako izmijenjao sam nekoliko postova s tobom
u drugim temama i mislim da je ,razgovor, bio sasvim normalan. Pratio sam malo iz dosade
i druge forume, samo sam ovoga clan iz razloga sto mi je ovaj forum nekako najvise ok, a treba
i postovati moderatore i sve one koji su ga osmislili i omogucili nam da se koristimo njime.
Decki sa ovog foruma su mi ok i osobno mi je ugodno cavrljati sa svima. Osobno bi mi bilo
zao da ne ostanes na ovome forumu!
LP
MA NE ODLAZIM S OVOG FORUMA , SVI STE MI PREDOBRI DA , A I MODERATORI!!!! ODLAZIM SAMO S OVE TEME , NAUČIO SAM DA NE DAJEM VIŠE TAKVA MIŠLJENJA

rushordie
Pozornik
Pozornik

Post by rushordie » 24 Feb 2014, 04:19

Jedine prednosti tog oruzja su jeftinoca, laka dostupnost i kompaktibilnost.
Za blisku borbu gdje preciznost nije bitna je dobar za poprdekat na nesto nakon sta ga izvuces ispod turbana.

Koriste ga vecinom gerilci i pobunjenici u siromasnim zemljama.
ko rano rani mošnja

Hawk
Satnik
Satnik

Post by Hawk » 24 Feb 2014, 09:33

to potpisujem... od riči do riči...
ma... Škorpion je dobar sve dok ti u ruku ne dođe išta drugo...
U mainstream medijima ništa nije onako kako na prvi pogled izgleda.
Oružje ne ubija, ubija čovjek.

bitanga
Razvodnik
Razvodnik

Post by bitanga » 14 May 2014, 23:10

Po meni,jedina smislena upotreba je s prigušivačem(originalnim) i eventualno magazini od 20 metaka,na poluautomatskom "režimu"... Zna se za kakve operacije... Inače,spromrzlim prstima ga je prilično teško repetiratu i stvar pripada prošlosti,danas ima milion oružja s boljim karakteristikama,jednostavnije i manje... ali da nije protuzakonito,rado bih ga imao...

dejandlesk
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik

Post by dejandlesk » 16 May 2014, 00:04

rado bih ga imao i ja, mada ne znam što bi s njim. Želje su ipak čudna stvar.

Post Reply