NABAVNA DOZVOLA
-
long range
- Razvodnik

Re: NABAVNA DOZVOLA
Slažem se sa tobom, samo sve ovo gore, broševi, auti, zemlja i slično, ali oni nisu u zakonski uokvireni kao oružje. Možemo mi sada logički donosit zaključke i vidit da bi bili fnkcionalniji, ali to tako ne funkcionira. Mogu ja biti ne znam kako dobar, ako nije u skladu sa zakonom-doviđenja. Druga je sada stvar jesu li zakoni prema svima isti. U svakom slučaju, ja sam samo iznio okvirno kako stvar izgleda, nisam rekao da se slažem ili ne sa njom.valdop wrote:e sa ovime se u potpunosti ne slažem, što "tebe" briga što će to meni, jel ima poljoprivrednika koji imaju zemlje više nego što mogu obraditi, jel ima Kerum auta više nego što mu treba, jel ima svečenik "onu" mušku stvar a po trebe za time nema (ili ima samo za svaki slučaj, nek se nađe), i da ne nabrajam dalje, neko u tome vidi dobru zaradu, kupio jeftino a ako uspije prodati za cijenu koja mu odgovara, još bolje. ako smo čisti pred zakonom a što ograničavati nešto nekome koji to voli ili želi imati puno toga. da ne kažem opet onu staru frazu; za ubit nekoga imam dovoljno sa sobom - ruke - i niko mi radi njih ništa ne može. da, htio sam soš gore spomenuti koliko naša premijerka ima broševa, pa uvijek nosi samo jednog i niko ju ne pita što će joj drugi. a nama svejedno kojeg nosi kad odlučuje o tome koliko ja smijem imati cijevi . . . .long range wrote:3. Nije ograničeno pravo na broj komada, ali treba imati razlog za posjedovanje, a kao šta sam napisao, ako nisi član lovačog društva, nisi član streljačke udruge, nisi "kolekcionar", šta će ti onda?
Tested in fire
Ima kolekcionara koji žele imati i komade koji nisu deaktivirani pa ih "normalno" registriraju.long range wrote:1. Kolekcionari ne gomilaju oružje, oni su kolekcionari za to imaju dozvolu i nemoj ih mješati sa drugima i to su osobe koje obično rade sve po zakonu i urednije i od same države.
Ako imaš razloga za posjedovanje jednog, imaš razlog za posjedovanje 100 komada. Po zakonu je to tako. Članak 10. ne vrijedi samo u momentu dok se predaje zahtjev i dok se on odobrava. On stalno vrijedi. Prema tome, ako mu nedaju treći pištolj onda ne smije imati ni prva dva.long range wrote:3. Nije ograničeno pravo na broj komada, ali treba imati razlog za posjedovanje, a kao šta sam napisao, ako nisi član lovačog društva, nisi član streljačke udruge, nisi "kolekcionar", šta će ti onda?
-
long range
- Razvodnik

Pusti logično razmišljanje, ja ti kažem da nije tako, probaj dobit 100 dozvola
Tested in fire
Ja imam tri za nosenje, a sve razmisljam da uzmem i HS-a i ne vidim zasto bi mi mogli odbit molbu dok ispunjavam uvjete.
-
TORCIDA VŽ
- Skupnik

Kad smo kod toga bilo je u novinama da ih upravo jedan tvoj sugrađan ima blizu tom broju. Mislim da je 92 ili 96 komada.long range wrote:Pusti logično razmišljanje, ja ti kažem da nije tako, probaj dobit 100 dozvola
-
long range
- Razvodnik

Čuj, evo ovako da ti kažem iskreno da me ti ili netko drugi ne bi krivo razumio.
Osobno, nemam ništa protiv da ijedan normalan čovik, koji posjeduje sve što je potrebno i ako je sve u skladu sa zakonom, koliko god da želi komada oružja da toliko i ima. Ima puno ljubitelja oružja koji posvete život svom hobiju i neka imaju, nemam ništa protiv, zaslužili su uživat u tome jer to vole, neko voli markice ili salvete, jel tako.
Samo večina na ovom forumu, kao i ja sam, članovi smo nekakvog društva, lovačkog ili streljačkog ili je netko kolekcionar ili sakupljač starog oružja. Svi mi plačao neke članarine, pratimo sve da bude po zakonu.
E, sada se postavlja pitanje gdje je granica i ja sam samo htio ti napisat, da kada tražiš dozvolu da moraš navest razlog, ako je neko lovac ili več nešto od gore navedenog, navest će taj razlog. Ti si napisao da ako imaš razlog za prvi komad da imaš i za 100 komada. JA ti kažem da nije tako. Ako traži neko za samoobranu, izdavanje nabavnog lista i kasnije oružnog taj razlog je u pravnom smislu zadovoljen. Zašto bi neko trebao imat, a nije član ničega, za svoju samoobranu u svakoj sobi po 2-3 cjevi.
Ne smetam, opet kažem, da svako ko želi ima, ali onda neka to i bude registrarano na valjan način.
Nadam se da me razumiš, ko voli, neka ima 1000 komada, ako je kolekcionar, ali za kolekcionare i sakupljače vride pravila i oni ih se maksimalno drže, makar one koje znam, i ko želi neka se registrira i ima, nemam ništa protiv.
Ja volim oružje, neko ga ne voli, volim čitat o njemu, gledat slike, koristit ga gdje treba i sve ok. Ako svi su takvi ne može bolje.
Ne moj ovo shvatit krivo, svakom svoje, ali kako treba.
Osobno, nemam ništa protiv da ijedan normalan čovik, koji posjeduje sve što je potrebno i ako je sve u skladu sa zakonom, koliko god da želi komada oružja da toliko i ima. Ima puno ljubitelja oružja koji posvete život svom hobiju i neka imaju, nemam ništa protiv, zaslužili su uživat u tome jer to vole, neko voli markice ili salvete, jel tako.
Samo večina na ovom forumu, kao i ja sam, članovi smo nekakvog društva, lovačkog ili streljačkog ili je netko kolekcionar ili sakupljač starog oružja. Svi mi plačao neke članarine, pratimo sve da bude po zakonu.
E, sada se postavlja pitanje gdje je granica i ja sam samo htio ti napisat, da kada tražiš dozvolu da moraš navest razlog, ako je neko lovac ili več nešto od gore navedenog, navest će taj razlog. Ti si napisao da ako imaš razlog za prvi komad da imaš i za 100 komada. JA ti kažem da nije tako. Ako traži neko za samoobranu, izdavanje nabavnog lista i kasnije oružnog taj razlog je u pravnom smislu zadovoljen. Zašto bi neko trebao imat, a nije član ničega, za svoju samoobranu u svakoj sobi po 2-3 cjevi.
Ne smetam, opet kažem, da svako ko želi ima, ali onda neka to i bude registrarano na valjan način.
Nadam se da me razumiš, ko voli, neka ima 1000 komada, ako je kolekcionar, ali za kolekcionare i sakupljače vride pravila i oni ih se maksimalno drže, makar one koje znam, i ko želi neka se registrira i ima, nemam ništa protiv.
Ja volim oružje, neko ga ne voli, volim čitat o njemu, gledat slike, koristit ga gdje treba i sve ok. Ako svi su takvi ne može bolje.
Ne moj ovo shvatit krivo, svakom svoje, ali kako treba.
Tested in fire
Pozdrav ljudi
Imam pitanje, pošto razmišljam da se pocnem bavit streljaštvom (prije sam se bavio jedno vrijeme s zracnicom prije cca 10-ak god), i uzeo bi si neki više streljacki pištolj (ne sad neke Desert Eaglove i sl.).
Dali ja moram pošto sam zaštitar vec više od 3 godine ponovno raditi ljecnicki, jer zadnji sam radio za produženje licence prije cca 4-5 mj?
Tj dali mi taj ljecnicki za licencu vrijedi i za nabavnu dozvolu ili bi morao raditi novi?
Hvala
Imam pitanje, pošto razmišljam da se pocnem bavit streljaštvom (prije sam se bavio jedno vrijeme s zracnicom prije cca 10-ak god), i uzeo bi si neki više streljacki pištolj (ne sad neke Desert Eaglove i sl.).
Dali ja moram pošto sam zaštitar vec više od 3 godine ponovno raditi ljecnicki, jer zadnji sam radio za produženje licence prije cca 4-5 mj?
Tj dali mi taj ljecnicki za licencu vrijedi i za nabavnu dozvolu ili bi morao raditi novi?
Hvala
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

Mislim da bi ti trebao vrijediti... ali to ti je najlakse provjeriti u nadleznoj PU, najsigurnije, da nebi bilo rekla kazala.
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
- Original_G
- Cinker - bojna

Ma frka mi je to što radim jutarnju stalno.Mike_Torello wrote:Mislim da bi ti trebao vrijediti... ali to ti je najlakse provjeriti u nadleznoj PU, najsigurnije, da nebi bilo rekla kazala.
Hvala
Mora vrijediti, samo neznam mislim da ćeš morati ponovo platiti! Barem ja moram u šest mjeseci mi se skupilo C kategorija, oružje i vatrogasac! Jednom na liječnički a tri puta tipla!
-
long range
- Razvodnik

Mislim da ne vrijedi liječnićki i da ćeš morati raditi novi. Naime po logici stvari bi trebaoliječnički vrijediti, ali. Ne vrijedi jer po Zakonu o oružju, za nabavku oružja, a što je jedna vrsta upravnog postupka, liječnički vrijedi 5 godina. Za zaštitara se traži liječnički u drugoj vrsti upravnog postupka i vrijedi 3 godine, a radi i se i na osnovi drugog zakona, Zakon o privatnoj zaštiti .Sam liječnićki za zaštitara ti daje mogučnost rada sa oružjem, ali ga ne uvjetuje. ZAkonom o oružju, oružje ti se daje ovlast za držanje, tj. držanje i nošenje.
Mislim da češ morati raditi drugi liječnićki.
Mislim da češ morati raditi drugi liječnićki.
Tested in fire
Danas sam saznao da bi mi vrijedio ovaj,no međutim stariji je od šest mjeseci pa se ne priznaje!
-
ST_shooter
- Civil

Pozdrav ljudi,
evo ovako, želio bih nabaviti pušku/pištolj u kalibru 0.22LR
pošto sam civil, 29.godina, nisam član lovačkog društva ni streljačkog kluba, što trebam napravit prije nego dam zahtjev za nabavkU?
Ako se učlanim u streljački klub koliko vremena treba proći dok ne budem u mogućnosti predati zahtjev za nabavu?
evo ovako, želio bih nabaviti pušku/pištolj u kalibru 0.22LR
pošto sam civil, 29.godina, nisam član lovačkog društva ni streljačkog kluba, što trebam napravit prije nego dam zahtjev za nabavkU?
Ako se učlanim u streljački klub koliko vremena treba proći dok ne budem u mogućnosti predati zahtjev za nabavu?
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

Moze, ako je regana kao lovacko oruzje spremnik mora biti blokiran na 2(+1) metka, za sportsko nisam siguran, mislim da nema limita dakle 10 metaka.
Predao sam zahtjeve za nabavne dozvole prije 3 mjeseca. Od tada se ništa nije pomaklo s mrtve točke. Još nije bila provjera ni ništa... Kada sam predavao zahtjev teta mi je rekla da se to sve riješi u mjesec dana (ta teta nije sa odjela za oružje jer je ovaj s oružja bio na terenu negdje, ali ona je sve to uredno obavila). Kada sam nakon toga išao po novu osobnu baš je bio taj s odjela za oružje i ja ga pitam koliko to traje i on mrtav-hladan tri, četiri, pet mjeseci
I sad mi više ništa nije jasno. Zašto to toliko traje??! Zašto to ide tako je**** sporo! Zar je nekome teško u 90 dana odabrati jedan dan i potrošiti sat vremena što uključuje dolazak od postaje do moje kuće, provjeru ormara, susjeda, ..., i odlazak u postaju! Kakva su Vaša iskustva s nabavnim dozvolama? Koliko to kod Vas traje?
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

najduze sto ja znam da se razvuklo je 2mj jer su se danom za komisiju (cetvrtak) zaredali neki praznici, blagdani, te neka interna zbivanja poput polaganja vijenaca i to... pa se taj put eto malo oteglo, inace se sve rijesavalo unutar mjesec dana.