Hrđanje cijevi

Zračnice/Lufterice, plašljivci...

Moderator: karabalic

Post Reply
stagg
Civil
Civil

Hrđanje cijevi

Post by stagg » 29 Jan 2011, 17:49

ljudi pozdrav zanima me kako da sprječim daljnje hrđanje cijevi na zračnici. počelo je prije možda 3 mjeseca i svaki put kada se malo napravi hrđe po cijevi očistim je sa uljem i krpom.ima li koji način da potpuno zaustavim hrđu ?? hvala :A27:

patch
Satnik
Satnik

Re: Hrđanje cijevi

Post by patch » 29 Jan 2011, 17:54

gdje hrđa?

stagg
Civil
Civil

Post by stagg » 29 Jan 2011, 18:20

Po nekim dijelovima cijevi.. :A10:

Mike_Torello
Fleet Admiral
Fleet Admiral

Post by Mike_Torello » 29 Jan 2011, 23:17

Daj nemoj da moramo izvlaciti iz tebe informacije... Gdje cijev hrđa? iznuta? izvana? na mjestu gdje hvataš rukom kad preklapas? kod osovine? gdje? Dali je hrđa prešla u pitting (udubine u metalu) ili se samo pojavljuju tockice? Gdje drzis pusku? Ima li vlage oko mjesta drzanja puske itd itd... sa konkretnim informacijama ces dobiti i konkretan odgovor...
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"

stagg
Civil
Civil

Post by stagg » 30 Jan 2011, 12:08

Hrđa izvana, na nekim mjestima se pojavljuju točke hrđe (preko cijele cijevi se na nekim mjestima osjeti hrđa) još nije prešla u pitting. Držim je u dnevnom boravku, nema baš tamo vlage, ali imam jednu tezu da mi je mlađi brat pucao iz nje dok je rosilo,zato nije cijela cijev hrđava nego samo par točkica po njoj. Ispričavam se šta nisam iznio konkretne informacije, novi sam ovdje pa nisam upoznat sa tim :oops:

Mike_Torello
Fleet Admiral
Fleet Admiral

Post by Mike_Torello » 30 Jan 2011, 12:43

nemas druge nego se uhvati krpice i WD40 za prvu pomoc... ako se hrdja sva skine onda super... ako ne ide dolje ili ako je nedajboze presla u pitting, nema druge nego brusenje i ponovno bruniranje...

Nauci brata da se svako oruzje nakon uzimanja u ruke prebrise masnom krpicom kad se sprema na mjesto gdje stoji i neces vise imati problema =) i ostavi mu masnu krpicu pored puske =)

...ili istuci brata :twisted: (ako je slabiji, jer to sto je mlađi nemora nista znaciti, ili ako smijes uopce) i zabrani mu koristenje zracnice =)
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"

stagg
Civil
Civil

Post by stagg » 30 Jan 2011, 13:53

HAHAHAH puno hvala.. Bacat cu se na ciscenje WD-om a ako ne uspije brat ce nadrpat heheh
Tek sam nedavno nabavio optiku pa je steta da mi puska ode kvragu..

Mike_Torello
Fleet Admiral
Fleet Admiral

Post by Mike_Torello » 30 Jan 2011, 19:45

optiku nemoj brisati masnom krpom.. samo ce se prasina vise hvatati na nju a neke koristi od mascobe neces imati osim ako nije kuciste celicno brunirano =) ali 95% da je aluminijsko obojeno...

stagg
Civil
Civil

Post by stagg » 30 Jan 2011, 20:09

Mike_Torello wrote:optiku nemoj brisati masnom krpom.. samo ce se prasina vise hvatati na nju a neke koristi od mascobe neces imati osim ako nije kuciste celicno brunirano =) ali 95% da je aluminijsko obojeno...
da može bit nije bilo bogzna skupo ali služi.. 4x32

Post Reply