kupujem staro oružje
kupujem staro oružje
Ako netko ima u bilo kakvom stanju nešto od starog oružja molim ponudu.
Stanje nije bitno jedini uvijet je da je starije od cca 50-tak godina.
Plaćanje "solarno...tj. lovu na sunce" a moguće i druge kombinacije.
Stanje nije bitno jedini uvijet je da je starije od cca 50-tak godina.
Plaćanje "solarno...tj. lovu na sunce" a moguće i druge kombinacije.
Da mi nije lijepih žena, starog oružja i meze, život bi mi bio sasvim bezveze.
crno zlato je rezervirano za Arape, žuto za Židove, a ja radim sa smeđim....... www.boxi.hr
crno zlato je rezervirano za Arape, žuto za Židove, a ja radim sa smeđim....... www.boxi.hr
Re: kupujem staro oružje
Da i najvažnije sam zaboravio napomenuti....kupuje se na kolekcionarsju dozvolu.
BOXI želim ti puno sreće i para, jer ćeš sigurno ostati bez ovog drugog, a najmanje ti želim da ostaneš bez onog prvog. E da, čuvaj se kojekakvih poznavalaca starog oružja i prekupaca, ti su ti u stanju prodati mačku u vreći. Još jednom puno sreće.
KO SE MAČA LAČA; LAKUKARAČA!!!!
Baš mi je drago što si dobio kolekcionarsku dozvolu, ali me interesira da li staro oružje možeš imati u ormaru sa ostalim oružjem, ili ga moraš držati u posebnom ormaru?
kad su bili kod mene na "provjeri" tražili su da im pokažem gdje bih držao to oružje i ja sam im pokazao limeni ormar u kojem držim i lovačko oružje i rekli su da nema problema. također su rekli da ....jednog dana kad eventualno zbirka "naraste" istu mogu i držati u "posebnoj prostoriji" ali da mora biti namontirana bolja brava i ostala eventualna osiguranja od provale i krađe.šime wrote:Baš mi je drago što si dobio kolekcionarsku dozvolu, ali me interesira da li staro oružje možeš imati u ormaru sa ostalim oružjem, ili ga moraš držati u posebnom ormaru?
Znači, oružje mora biti dobro čuvano, i u kolekciji možeš samo ti uživati. A što se tiče prostorije mora biti osigurana bolje od bankovnog sefa.
Vani na ulici je bankomat napravljen od milimetarskog lima, unutra je 300.000,00 kuna i sve je u redu, a ti staru pušku iz kolekcije , iz koje se bojiš ispaliti streljivo, ne smiješ staviti na zid, nego mora biti u ormaru zatvorena sa 43 brave i imati sigurnosni alarmni sustav.
Ko je tu više normalan?
Vani na ulici je bankomat napravljen od milimetarskog lima, unutra je 300.000,00 kuna i sve je u redu, a ti staru pušku iz kolekcije , iz koje se bojiš ispaliti streljivo, ne smiješ staviti na zid, nego mora biti u ormaru zatvorena sa 43 brave i imati sigurnosni alarmni sustav.
Ko je tu više normalan?
Ma nije baš tako crno, cilj je u biti da nebi dospjelo u ruke nekog tko bi ga mogao otuđiti i eventualno zloupotrebiti.
Znači treba biti zaključano (ne na zidu za ukras) i nije uvijet sef i ostale gluposti.
Znači treba biti zaključano (ne na zidu za ukras) i nije uvijet sef i ostale gluposti.
Nekidan sam riješio papire za pušku "Nik Szailer & Comp", na crni barut, proizvedena 1893. god. u Beču, i želio sam je, što bi učinio i sa ostalima, staviti na drveni stalak i na zid, ali to je nemoguča misija. Mora biti zatvorena i zaključana ili moram imati posebnu prostoriju, npr. kao lovci "lovačku sobu".
Može biti na stalku samo ako je onesposobljena od strane ovlaštenog puškara.
ne znam tko od forumasa je na intelektualnoj razini da gleda na rtl televiziji seriju malcolm in the middle (ja pratim) ali u ovoj seriji mi se svidjela jedna recenica (ne znam je li tocan citat) "cuo sam da neku djecu majka budi poljupcem u celo"
da ne duljim, tko je gledao seriju zna o kakvim odnosima u obitelji se radi a kod nas je slicna parodija u pitanju kad trazis nesto vezano uz oruzje
ako si se prije 91 izjasnjavao kao hrvat sad imas jako male ako i nikakve prilike da posjedujes bilo kakvu dozvolu vezanu uz oruzje jer si se iskazao kao hrvat a takvi danas nisu pozeljni jer se eto moramo nacuturit svakom olliju i janezu da bi bili fensi
ako represija nastavi zivjet ovim tempom ostat ce nas normalnih taman za druzenje uz gemistec a oni sto sad osudjuju ce nekad svatit sto je radic tio rec kad je rekao legendarnu "ne srljajte kao guske u maglu" a nama evo opet prijeti magla
do kada jos trebamo ostavljati kosti po kejekakvim stratistima i razoruzani i razvlasteni se vracati doma?
prilicno je off ali ne mogu da ne reagiram na zahtjeve tog tipa vezane uz staro i trofejno oruzje
da ne duljim, tko je gledao seriju zna o kakvim odnosima u obitelji se radi a kod nas je slicna parodija u pitanju kad trazis nesto vezano uz oruzje
ako si se prije 91 izjasnjavao kao hrvat sad imas jako male ako i nikakve prilike da posjedujes bilo kakvu dozvolu vezanu uz oruzje jer si se iskazao kao hrvat a takvi danas nisu pozeljni jer se eto moramo nacuturit svakom olliju i janezu da bi bili fensi
ako represija nastavi zivjet ovim tempom ostat ce nas normalnih taman za druzenje uz gemistec a oni sto sad osudjuju ce nekad svatit sto je radic tio rec kad je rekao legendarnu "ne srljajte kao guske u maglu" a nama evo opet prijeti magla
do kada jos trebamo ostavljati kosti po kejekakvim stratistima i razoruzani i razvlasteni se vracati doma?
prilicno je off ali ne mogu da ne reagiram na zahtjeve tog tipa vezane uz staro i trofejno oruzje
po cinu narednik, neka vas ne zavara ovo ispod nicka
Kojeg tipa ikoje zahtjeve ????
- Mr.Cabdriver
- Dežurni Dušebrižnik

Ovešime wrote:Mora biti zatvorena i zaključana ili moram imati posebnu prostoriju, npr. kao lovci "lovačku sobu".
....:::: Otiš'o sam, sarmu probo nisam...
::::....
Interesira me i dugo i kratko. kalibar nije bitan, bitno je da je starije od 50-tak godina.
Ok. Šaljem PP.BOXI wrote:Interesira me i dugo i kratko. kalibar nije bitan, bitno je da je starije od 50-tak godina.
Još ima mjesta u ormarima......znači otkupljujem i dalje.Čakam ponude.
Puška marke "GARDONE" cal. 6.5mm, carcano. Iz ostavštine Branka Nikolića - blackpovder. Puška se nalazi kod Rusana, Marija Bistrica.
Infornacije na email: tehnograf@vip.hr
neven
Infornacije na email: tehnograf@vip.hr
neven
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

Šta je sa ostalim Brankovim oružjem?
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
Ja sam zainteresiran.....može nekaj više podataka i ponuda ????
Prodajem staru sablju iz vremena Franje Josifa. Ukolko postoji interes, fotgrafije bi poslao e-mailom. Cena-stvar dogovora.
Pozdrav iz Makedonije
Pozdrav iz Makedonije