SLIM JIM Futrola za Navy 1851

Odjeća, obuća, lovačka i vojnička oprema, oprema za preživljavanje...
Post Reply
Mike_Torello
Fleet Admiral
Fleet Admiral

SLIM JIM Futrola za Navy 1851

Post by Mike_Torello » 25 Feb 2011, 23:49

Ima li netko takvu futrolu? Imam par komada neke tanke koze (cca 1,5mm) pa bi si htjeo sloziti nesto prirucno dok se ne smogne love za kupiti pravu stvar, pa bi rado uzeo mjere da si iskrojim tu kozu za futrolu za ljevaka...

Hvala
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"

BoB
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Re: SLIM JIM Futrola za Navy 1851

Post by BoB » 26 Feb 2011, 11:25

ražnjić na gornji dio cijevi zalijepi pik trakom iza mušice da izravna konturu do bubnja (ako je sve na knap da ne dereš kožu mušicom), revolver u vrećicu za zamrzavanje, alkoholiziraj jedan veći komad kože, omotaj, s nekim oblutkom prođi osnovne konture i zabilježi mjere (malo veće jer uvijek možeš šavom smanjiti dimenzije, također mušica ne smije ni razmišljati o provirivanju kroz otvoreno dno futrole), ostavi da se osuši i provjeri koliko se stisnula koža, ponovi i korigiraj s rezanjem na mjeru. vakumiranje u space bagu s par vrečica onog što nesmiješ progutati ( a mislio si da je to snack dar od kineza dok sklapaš računalo), se smatra varanjem, a i tako ćeš fulati u količini silica gela. ne zaboravi izrezati dva reza (za pojas) završena rupama manjeg probijača prije šivanja (ili zašij kožnu visilicu s vanjske strane. prije šivanja). par malih šavova ili klamerica ti mogu pomoći držati kožu zategnutom da zadrži konture(nemoj pretjerati sa zatezanjem da ne pukne kad se osuši) a kasnije ih lako makneš ili izrežeš. preporučam da zalijepiš s unutrašnje strane (nakon sušenja) neku čvršću tkaninu da koža ne shebe finiš revolvera, u tom slučaju omotaj revolver u tu tkaninu prije uzimanja mjera i pripremi se za izradu obruba na ulaznom dijelu. alat za kožu tipa mamuze za jednaki razmak rupa i drugi za urezivanje utora da se špaga uklopi u reljef poprilično dižu izgled. skraćena i izbrušena vilica npr. za fondue može zamijeniti mamuzu (ne za probijanje, samo za označavanje) a presavinuti žilet za urezivanje utora (hint: V dlijeto za rezbarenje drva, a ponekad se pravi alat može naći u kompletu starih šivaćih mašina baš za kožu). alkohol, mali čekić, šilo(bolje stupna bušilica), dvije igle za šivanje kože, skalpel, flasteri, kombinirke, set krivuljara, marker za cedeje i jedno dva,tri metra navoščene špage, veliki špigl za treniranje arjulakipank poze.
ps.
ja ne volim takve futrole i puno bolje mi paše 8colna potpazušna prorezana
pps
a i autentičnije je za špigl
Omnes tenentes gladios et ad bella doctissimi uniuscuiusque ensis super femur suum propter timores nocturnos
Because none of us are as cruel as all of us

Mike_Torello
Fleet Admiral
Fleet Admiral

Post by Mike_Torello » 26 Feb 2011, 12:07

to ce sve doci u obzir kad nabavim kvalitetnu kožu, ova je zbilja pre-pretanka za ozbiljnu futrolu, pa je kao sto rekoh samo privremeno rijesenje.
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"

BoB
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by BoB » 26 Feb 2011, 13:06

lameliraj više slojeva ako imaš materijala s tkaninom i lijepi sve u vakumu.
kao da ne znaš da ćeš prije nabaviti gotov proizvod nego sirovine koje ćeš iskoristiti za nešto drugo :A19:
Omnes tenentes gladios et ad bella doctissimi uniuscuiusque ensis super femur suum propter timores nocturnos

Mike_Torello
Fleet Admiral
Fleet Admiral

Post by Mike_Torello » 26 Feb 2011, 13:17

Imam samo dva komada materijala koji su dovoljno veliki al' na knap... jedino da idem lamelirati vise komada u jedan sloj pa preklapati, ali to bi sve onda morao vjerojatno prošivati... a vakum napravu nemam, imam motor od frizidera sa kojim bi mogao vakumirati ali nemam nista drugo od opreme...

Ma e... zato i kazem, dok ne skupim love za nesto ozbiljno, vjerojatno cu naruciti preko interneta jer mi treba - left hand draw - right hand mount =)

BoB
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by BoB » 26 Feb 2011, 19:03

oho, jel to znači da smo neku sabljicu uboli ili je lijevi bok za skalpove :A19:
ma znaš mene, zapeo sam jer mi je draže zasrat vlastitim prstićima nego dobit gotovu stvar na poklon :A21:

magwin
Razvodnik
Razvodnik

Post by magwin » 26 Feb 2011, 20:13

Bob,dobro zboriš ali kad je za 100kn jebeno dobra a kupljena preko neta.
u šumi je puno bolje organizirana civilizacija

Mike_Torello
Fleet Admiral
Fleet Admiral

Post by Mike_Torello » 27 Feb 2011, 00:55

BoB wrote:oho, jel to znači da smo neku sabljicu uboli ili je lijevi bok za skalpove :A19:
ma znaš mene, zapeo sam jer mi je draže zasrat vlastitim prstićima nego dobit gotovu stvar na poklon :A21:
Ma jok, ljevak sam pa zato... ...a znam da =)

Post Reply