NABAVNA DOZVOLA
Re: NABAVNA DOZVOLA
učlaniti se u streljački klub koji ima natjecanje sa MK (godišnje 150 kn - pa na više)ST_shooter wrote:Pozdrav ljudi,
evo ovako, želio bih nabaviti pušku/pištolj u kalibru 0.22LR
pošto sam civil, 29.godina, nisam član lovačkog društva ni streljačkog kluba, što trebam napravit prije nego dam zahtjev za nabavkU?
Ako se učlanim u streljački klub koliko vremena treba proći dok ne budem u mogućnosti predati zahtjev za nabavu?
Sudjelovati na službenom natjecanju (rezultati nisu bitni, samo da službeno izađe tvoje ime u biltenu streljačkog saveza, recimo nekih 30kn kotizacije)
zatražiti potvrdu kod tajnika kluba da si aktivni član kluba u svrhu nabavke MK čitaj vatrenog (potvrda 150kn)
predati zahtjev za nabavku oružja za držanje kalo članu kluba i saveza (jer strelcima ne daju za nošenje 20 -30 kn)
savjet da neposredno prije ili za vrijeme zahtjeva nabaviš ormar za oružje bez toga ništa od nabavne (800kn jadan, ali prolazi)
poziv da obaviš lječnički pregled u suprotnom by by (lječnički 460kn)
nakon lječničkog ideš odmah po nabavnu dozvolu (već si je platio, ako nisi budeš)
kad kupiš oružje npr cz452 lux .22lr (2700kn)
registracija oružja i dozvola za držanje (50kn)
Ako sam dobro izračunao igra te košta nekih 1700 kn + oružje 2700 kn računaj da je u igri ca 4500kn za prvi komad u ormaru
e sad ako želiš biti lovac
dodaj 3000 za ispit
200 zdravica pa i više
150 iskaznica
150 markica
3500 kn
od ukupne cifre 8000 kn odbij (300 jer kao lovac ne trebaš članstvo u strelj. klubu i potvrde saveza)
Čak je i mene sada iznenadilo koliko priča košta, ali gušti su gušti,
cz 452 lux .22lr
strijelac 4500kn
lovac 7700kn
Orlovi lete sami. Ovce idu u stadima.
A kako ide ako sam lovac i želim imati više pištolja? Znam da mogu registrirati jedan za DiN kao lovački, ali za svaki sljedeći baš i nemam neki opravdan razlog. Koji razlog prolazi za držanje oružja?? Što napisati u zahtjevu?
Za lov kapacitet spremnika treba biti smanjen na 2 metka, za streljastvo ili drzanje na 5 metaka. Naravno uz potvrdu ovlastenog puskara o prepravci oruzja.Mike_Torello wrote:Moze, ako je regana kao lovacko oruzje spremnik mora biti blokiran na 2(+1) metka, za sportsko nisam siguran, mislim da nema limita dakle 10 metaka.
Kupi si zračni pištolj ili pušku, za to ti ne treba dozvola i problem riješen! 
Luger je Luger, a sve ostalo su pištolji! NA KRAJU SVI LUGERI BUDU U VLASNIŠTVU 3 ČOVJEKA!
Za streljaštvo nema ograničenja kapaciteta spremnika. Ograničenje na 5 komada je odredba starog zakona koja više ne vrijedi.kazamat wrote:Za lov kapacitet spremnika treba biti smanjen na 2 metka, za streljastvo ili drzanje na 5 metaka. Naravno uz potvrdu ovlastenog puskara o prepravci oruzja.Mike_Torello wrote:Moze, ako je regana kao lovacko oruzje spremnik mora biti blokiran na 2(+1) metka, za sportsko nisam siguran, mislim da nema limita dakle 10 metaka.
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

to je vjerojatno jos iz starog zakona dok se 5 kom odnosilo i na lovacko oruzje, predpostavljam da je limit za sportsko ukinut onda kad je za lovacko jos dodatno smanjen na 2 kom
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
Zapravo limit od 2+1 kom nije određen zakonom o oružju več ga određuje članak 2 "PRAVILNIKA O NAČINU UPORABE LOVAČKOG ORUŽJA I NABOJA" (nn 68/06).
-
TORCIDA VŽ
- Skupnik

A gdje to piše da može ići samo JEDAN pištolj na lovačko držanje i nošenje 
HAJDUK&MIŠO ŽIVE VJEČNO
"teta sa šaltera" ne odlučuje o takvim stvarima iako je svestrana i može dosta toga samo ako hoće, međutim odluke se donose u komisiji (e sad postoji vjerojatnost da teta tamo sjedi, što me nebi puno iznenadilo, ali to svakako nebi trebalo tako biti jer su po tom principu komisija i teta jedno te isto i jedno je višak, ali uza sve to nije niti u redu da šalter odlučuje o stranama u postupku)
Znam ja sve to jako dobro, zato sam i stavio pod navodnike.
Naravno da se sastaje komisija da bi riješila zahtjev. U manjim policijskim postajama koje imaju upravne poslove, obično je samo jedna službenica za oružje iliti po naški "teta sa šaltera" koja najčešće uopće ne radi na šalteru nego u svojoj kancelariji i koja je član te komisije.
A znaš i sam da je masu kolega sa foruma koji su došli pitati za nabavnu dozvolu za drugi lovački pištolj odmah u startu bilo "pokopano" izjavom "tete" da može imati samo jedan lovački pištolj i da mu se neće odobriti novi zahtjev iako za to NE POSTOJI u Zakonu o oružju nikakva odredba koja bi ograničavala broj kratkog lovačkog vatrenog oružja.
Naravno da se sastaje komisija da bi riješila zahtjev. U manjim policijskim postajama koje imaju upravne poslove, obično je samo jedna službenica za oružje iliti po naški "teta sa šaltera" koja najčešće uopće ne radi na šalteru nego u svojoj kancelariji i koja je član te komisije.
A znaš i sam da je masu kolega sa foruma koji su došli pitati za nabavnu dozvolu za drugi lovački pištolj odmah u startu bilo "pokopano" izjavom "tete" da može imati samo jedan lovački pištolj i da mu se neće odobriti novi zahtjev iako za to NE POSTOJI u Zakonu o oružju nikakva odredba koja bi ograničavala broj kratkog lovačkog vatrenog oružja.
-
TORCIDA VŽ
- Skupnik

Iznad "tete" mora biti neki "tetec", koji bi ju trebao upozoriti da ne postoji ograničenje broja komada lovačkog oružja, bilo dugog, bilo kratkog.
Jesu li kolege forumaši, koji si prvotno dobili odbijenicu za drugi komad kratkog oružja, išli dalje u "borbu" za svoja prava, ili su odustali od nauma o drugom lovačkom pištolju?
Jesu li kolege forumaši, koji si prvotno dobili odbijenicu za drugi komad kratkog oružja, išli dalje u "borbu" za svoja prava, ili su odustali od nauma o drugom lovačkom pištolju?
HAJDUK&MIŠO ŽIVE VJEČNO
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

Ali je taj tetec koji je iznad tete dobio naputak od tete iznad sebe da se smanji kolicina oruzja* pa ga je prosljedio teti ispod sebe da to rijesava kako god zna...TORCIDA VŽ wrote:Iznad "tete" mora biti neki "tetec", koji bi ju trebao upozoriti da ne postoji ograničenje broja komada lovačkog oružja, bilo dugog, bilo kratkog.
*a vec i zirafe na grani znaju zasto!
Pa čekaj malo, ako nam je ona teta, a potoji još i tetak onda nema problema pa RODBINA smo, kažu da tako funkcionira.

Evo mene nakon male stanke, ovako da dam update ... odbili zahtjev za nabavnu ... kod razgovora su mi rekli što je, jer sam u žurbi upisao DiN
... Raspitao se i ljudi mi kažu da idem podnjeti opet zahtjev ali samo za Držanje, a drugi mi savjetuju da odemu Sportaše, ja bih rado u sportaše, samo ne znam dali kod nas se može ić u streljane s Browningom M1922 (9K 9x17) ili sa Walther-om P22 jer mi se izuzetno sviđa pa bih ga htio nabaviti i koristiti u streljačke svrhe ... Molit ću da ne zatrpavamo forum da mi pravi znalci koji su prošli ovo na PM detaljno kažu korake ili ako su iz ZG-a vidimo se na kavu ... 
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

Mozes ti otici sa bilo cime, bitno da si evidentiran u biltenu 1 godisnje kao natjecatelj, pa makar 0 bodova imao, bitno je da ti je ime tamo da mozes dobiti potvrdu od saveza.
jedno pitanje jer nisam načisto što treba napraviti u sljedećem slučaju. Ukoliko bi svoj sadašnji pištolj dao na prodaju jer želim kupiti drugi što je potrebno učiniti na MUP-u? Da li moram prvo prodati pištolj da bih nabavio drugi ili mogu nabaviti drugi pištolj bez obzira na onaj prvi. Koji su sve papiri potrebni na MUP-u?
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

Mozes nabavljati novi bez obzira na ovaj koji imas sada ako ispunjavas sve potrebne uvjete... ako ti odobre kupis ga... a sto se tice ovog koji imas od prije, kad ga budes prodavao morat ces ga odjaviti.