Dozvola
Dozvola
Bilo bi dobro, informacije radi, staviti potpunu proceduru i cijene potrebne za dobivanje dozvole za drzanje, odnosno drzanje i nosenje oruzja (mislim na kratko oruzje).
Paaaa, ako ima dobra dusa.
Paaaa, ako ima dobra dusa.
- Fleet Admiral

Re: Dozvola
prvo 40kn biljega i ispuniti zahtjev za nabavu u MUP-u
sljedi provjera od strane jakih snaga policije =)
ako prodje zahtjev onda se tek ide na ljecnicki... 350kn + 20-30kn biljega
onda ponovo s rijesenjem u mup i cekati komisiju koja ce odluciti prolazi li zahtjev ili ne..
ako prodjes, dobijes nabavnu koja vrijedi 6mj. ako ne kupis nista u tom roku duzan si ju vratiti.
kad kupis, covjek odjavi u postaji pod koju spada i predaje to oruzje skupa s odjavom
nosis oruzje, odjavu, nabavnu u mup da ti to upisu...
tu si pripremi opet cca 40-50kn biljega... nova knjizica je cca 70kn, pa imas neku sitnu uplatu od par kn, al ti na to dernu 2x vecu proviziju kad placas... uglavnom nesto ispod 100€ izdataka za ishodjenje dozvole... imao sam to sve crno na bijelo koliko je sto i gdje kostalo ali bilo upisano u mob a on bio resetiran pa jel...
sljedi provjera od strane jakih snaga policije =)
ako prodje zahtjev onda se tek ide na ljecnicki... 350kn + 20-30kn biljega
onda ponovo s rijesenjem u mup i cekati komisiju koja ce odluciti prolazi li zahtjev ili ne..
ako prodjes, dobijes nabavnu koja vrijedi 6mj. ako ne kupis nista u tom roku duzan si ju vratiti.
kad kupis, covjek odjavi u postaji pod koju spada i predaje to oruzje skupa s odjavom
nosis oruzje, odjavu, nabavnu u mup da ti to upisu...
tu si pripremi opet cca 40-50kn biljega... nova knjizica je cca 70kn, pa imas neku sitnu uplatu od par kn, al ti na to dernu 2x vecu proviziju kad placas... uglavnom nesto ispod 100€ izdataka za ishodjenje dozvole... imao sam to sve crno na bijelo koliko je sto i gdje kostalo ali bilo upisano u mob a on bio resetiran pa jel...
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
a kaj napisati za što treba oružje kada predaješ zahtjev?
----------------------------------------------------------------
Čovjek je najsavršenije biće koje može napraviti svaka budala
Čovjek je najsavršenije biće koje može napraviti svaka budala
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

da se bojis Pukanića i da te strah da se Korade ne reinkarnira =)
ako si polozio lovacki ispit onda nemas frke, samoobrana ti ne prolazi osim ako mozes dokazati da si izlozen opasnosti i riziku, mozes dobiti za drzanje kao clan streljackog saveza ali uz potvrdu da si aktivni clan (tu potvrdu vise ne izdaju klubovi nego savez)
ako si polozio lovacki ispit onda nemas frke, samoobrana ti ne prolazi osim ako mozes dokazati da si izlozen opasnosti i riziku, mozes dobiti za drzanje kao clan streljackog saveza ali uz potvrdu da si aktivni clan (tu potvrdu vise ne izdaju klubovi nego savez)
Znaci, prica tipa: "dobar dan, ja sam ex DVO (djelatna vojna osoba), nagradjivan,
odlikovan, s cinovima, nemam PTSP ali me susjedova macka tako mrko gleda..."
ne bi prosla?
odlikovan, s cinovima, nemam PTSP ali me susjedova macka tako mrko gleda..."
ne bi prosla?
A sto onda napisati ako nisi clan lovackog drustva? Sto osobnoa sigurnost i sigurnost obitelji?! Ne pada mi na pamet nesto puno pravih razloga.
- Fleet Admiral

osobna sigurnost ti ako nemas cvrstih dokaza da si ugrozen ne pusi vise, to sam ti vec napisao... jedino ako nisi pukanić, onda mozda dobijes i dozvolu za tenkpatch wrote:A sto onda napisati ako nisi clan lovackog drustva? Sto osobnoa sigurnost i sigurnost obitelji?! Ne pada mi na pamet nesto puno pravih razloga.
ne moras biti clan lovackog drustva ali moras imalti polozeni lovacki ispit i biti clan lovackog saveza... eventualno ti prolazi drzanje oruzja u slucaju nasljedstva.
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

koliko sam ja upucen regulirana vojna obaveza nema veze uopce a pogotovo sada kad je ukinuta...pepepepe wrote:Ovako ja imam polozeno za lovca i ovih dana cu krenut u osvajanje dozvole.
Zanima me:
1. Dal ima veze ako uopce nemam reguliranu vojnu obavezu? Ja sam jos na faksu.
2. Prijatelj je bio kaznjavan uvjetno za teske tjelesne povrede pa me zanima kako se na to gleda?
3. Dal je moguce dobiti dozvolu za nosenje? I koji su uvjeti
Hvala!
ako ste zajedno prijavljeni za taj slucaj onda ima veze...
murija ce doci u provjeru kod obitelji da vide dali se obitelj slaze s nabavom i eventualno kod par susjeda
ali mislim da to vise ne prakticiraju...
za nosenje moras biti ili lovac ili zastitar ili visokorizicni posao tipa taxist ili osoba u VEEEELIKOJ opasnosti...
sluzbene osobe se podrazumjevaju... inace ti ne pusi nosenje. AMEN!
Trebalo bi to jos vise postroziti ali bi onda trebalo i osposobiti streljane, edukaciju...
Edukacija je glavni problem. Zastitarima najvise. Svako malo netko od njih si propuca nogu....
ma gun je sasvim ok. pored tolikih razina zastite, sranja se dogadjaju. jednostavno premalo drila i edukacije.
- Satnik

Pa fala bogu da se propucavaju kad zastitarski tecaj dodje 4500 kn a nije bitno dal si ga zavrsio ili ne nego jesi li platio ili ne.
Darac Steel Production - http://s912.photobucket.com/albums/ac32 ... %20radovi/
http://www.facebook.com/darac.steel
http://www.facebook.com/darac.steel
Problem je sto je kod nas sve tako. Plati i nosi.
Daj raspisi se malo - evo ja sam vec odavno razvodnik....
- Fleet Admiral

oces platiti da postanes pukovnik?patch wrote:Problem je sto je kod nas sve tako. Plati i nosi.Knife_maniac wrote:Pa fala bogu da se propucavaju kad zastitarski tecaj dodje 4500 kn a nije bitno dal si ga zavrsio ili ne nego jesi li platio ili ne.
al nemoj nabijati rank sa postovima tipa "hvala" "aha" "super" itd itd... stedi postove i rijeci... neka ih je radije manje ali konstruktivno ok?
aaa, nemoj tako. Pogledaj sto sam do sada stavio na forum - odi na hladno oruzje, na eseje.... trudim se. a s druge strane i postovi potpore nekome tko se potrudio, mogu znaciti puno...Mike_Torello wrote:oces platiti da postanes pukovnik?patch wrote:Problem je sto je kod nas sve tako. Plati i nosi.Knife_maniac wrote:Pa fala bogu da se propucavaju kad zastitarski tecaj dodje 4500 kn a nije bitno dal si ga zavrsio ili ne nego jesi li platio ili ne.
Daj raspisi se malo - evo ja sam vec odavno razvodnik....![]()
al nemoj nabijati rank sa postovima tipa "hvala" "aha" "super" itd itd... stedi postove i rijeci... neka ih je radije manje ali konstruktivno ok?
- Dežurni Dušebrižnik

S obzirom na prijavljene neregularnosti pri dobijanju čina (spominjalo se čak i mito i korupcija i bliske veze sa Ivom Pukanićem) administrator će povesti istragu o nabijanju postova... ako se ustanovi da je broj nabijenih postova osjetno veći od konstruktivnih, prekršioci zakona će biti demotirani na čin čistačice pisoara!patch wrote: aaa, nemoj tako. Pogledaj sto sam do sada stavio na forum - odi na hladno oruzje, na eseje.... trudim se. a s druge strane i postovi potpore nekome tko se potrudio, mogu znaciti puno...
Nije još precizirano da li će se čin dodijeliti, tj. oduzeti trajno ili privremeno jer je tokom diskusije ponestalo nitro-razrjeđivača za snifanje
....:::: Otiš'o sam, sarmu probo nisam...
::::....
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

sve shtima... napominjem za sve, kod tebe sam primjetio par takvih postova ali nisam nista rekao, sad se ukazala prilika i to samo prijateljski... bez zamjerke... ok?patch wrote: aaa, nemoj tako. Pogledaj sto sam do sada stavio na forum - odi na hladno oruzje, na eseje.... trudim se. a s druge strane i postovi potpore nekome tko se potrudio, mogu znaciti puno...
ja sam nakenjao odprilike koliko i ti... ali nemam niti jedan "hvala" "super" i slicno post... kuzis me? =)
NHF
P.S. da je bilo po mome... bio bi razvodnik prije ali...
sorry, ovo je bilo zbog nabijanaj postova. nisam mogao odoljeti. Niti jedan post nisam poslao iz razloga nabrijavanja broja postova... mozda sam najbrbljaviji, ali osjecam i imam potrebu za nesto i reci, a nadam se da ne bacam samo gluparije.
dooobro, necem vise ponoviti... ali moras priznati da se trudim...Mr.Cabdriver wrote:patch wrote: sorry, ovo je bilo zbog nabijanaj postova. nisam mogao odoljeti. Niti jedan post nisam poslao iz razloga nabrijavanja broja postova... mozda sam najbrbljaviji, ali osjecam i imam potrebu za nesto i reci, a nadam se da ne bacam samo gluparije.
Aj završite više tu temu o brbljavosti... tu smo da brbljamo... ako netko baš bude bezobrazno punio postove, dobit će umanjenje čina i gotovo... povremeno "da", "aha", "slažem se" i slično se tolerira unutar konteksta