MP 40
Moderator: BOXI
-
long range
- Razvodnik

Re: MP 40
mislim da su mp 40 i mp 44 različita oružja. Mislim da ih se baš ne može usporediti.
Tested in fire
-
long range
- Razvodnik

-
long range
- Razvodnik

- Mike_Torello
- Fleet Admiral

a sta je to uopce?leutmc wrote:pogledajte sta je napravio jedan posljeratni slovenacki umjetnik..........uzas
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
ovo sam davno nasao na internetu ovo umjetnicko djelo krasi neku kafanu u sloveniji zaboravio sam kako se zove,a pogledajte samo sirovine za ovo djelo,mp38,mp40 5 kom,mp 34 4 kom,vis radom,p 08,colt 1911,ruby 7.65,mg 34 2kom,mg 42,zb 30,tz45 italijanska rjetka sa kraja rata,k98,m91,njemacki slemovi i sta vec jos/?????????uzas!!!!!!!!!!Mike_Torello wrote:a sta je to uopce?leutmc wrote:pogledajte sta je napravio jedan posljeratni slovenacki umjetnik..........uzas
-
long range
- Razvodnik

MP 40 dobra kratka strojnica svoga vremena Za ono vrijeme je imala malo čudan izgled i sudeći po fotografijama ljudi su se voljeli sa njom slikati Inače po svemu sudeći ona je glavni glumac mnogih filmova što joj je izvjesno diglo reputaciju. Kako se ponašala u borbi e to neznamo bar osobno nisam nailazio na podatke. Možda netko zna iliposjeduje izkaze suvremenika ili ju je i sam rabio?
Ma da dobar je u usporedbi sa ovim (PPŠ PPS Sten) pogotovo sa Stenom kojega su i Englezi zvali "vodoinstalaterska radost" doduše proizveden je "jeftinijom" tehnologijom prešanja ali opet Njemački dobro .Ukazao bih da je po načinu proizvodnje neke druge Njemačke kratke strojnice znatno skuplje i stvarno "mercedesi" Uostalom pogledajte Thompson kako je rađen (glodanjem čelika minimalne tolerancije) ne ulazim u upotrebnu vrijednost Pozdrav