Privremeno oduzimanje oruzja zbog dolaska pape

Opća rasprava koja može i ne mora biti vezana uz oružje - biti će moderirana po potrebi u slučaju vrijeđanja drugih članova ili otvorenih svađa i prepiranja. POLITIKU IZBJEGAVATI.
zgtransalp
Civil
Civil

Privremeno oduzimanje oruzja zbog dolaska pape

Post by zgtransalp » 13 Apr 2011, 16:42

Stvar ide ovako: Zovu me iz policije na mob. i zamole da se nademo na kucnoj adresi vezano uz protokol sigurnosti pape u HR. Kazem covjeku da nisam doma ali mogu doci u postaju na par min. da vidim kaj treba. Dodem u postaju nadem se s policajcem covjek ukratko objasni kaj treba, uglavnom razgovor zavrsava s tim da ce privremeno oduzeti oruzje zbog tog sto to zahtijeva papin protokol.
Stanujem u centru Zagreba.
1. Papa dolazi u 6 mjesecu.
2. Oruzje zele uzeti u stanu.ne zele da ga osobno donesem u postaju.
OK, kuzim da imaju svoje muhe ali mi nije jasno zasto nemogu donesti oruzje i zasto ga oduzimaju 1,5 mjesec prije dolaska. Mogli su obaviti svoj posao u stanu i reci da predam oruzje 10 dana prije dolaska. Naravno upozorili su me da oruzje mora biti u metalnom ormaru (ne priznaju kofer za transport) u protivnom ce morati pisati prijavu. Iako policajac nije imao pojma o zakonu o oruzju posebno o dijelu koji se odnosi na drzanje i nosenje tj. transport. Zanima me ima li tko ovakvo iskustvo i zna li tko kaj o tom. Vrijeme dogadanja 13.04.2011.
Pozdrav.

Papilon
Brigadir
Brigadir

Re: Privremeno oduzimanje oruzja zbog dolaska pape

Post by Papilon » 13 Apr 2011, 17:27

Povijest je poput kakva idiota, stalno se ponavlja....vračamo li se to možda stara komunistička vremena,???
Ne pij dok voziš - mogao bi proliti!!.....

zgtransalp
Civil
Civil

Post by zgtransalp » 13 Apr 2011, 17:49

povijest je cudna stavka,za proslih posjeta pape nije se nis dogadalo vezano za oruzje.

brankec
Desetnik
Desetnik

Post by brankec » 13 Apr 2011, 18:46

Vjerojatno ti nisi imao oružja za prošlih posjeta Papinih. Ako ti Hrvatska policija oduzima oružje očito si im dao povoda za to.
Zakaj nosim .45 - zato jer ne delaju .46 !!

Mike_Torello
Fleet Admiral
Fleet Admiral

Post by Mike_Torello » 13 Apr 2011, 22:31

Ako je razlog to sto on zivi u centru i ima oruzja a papa ce ocito prolaziti centrom grada pa valjda... ma glupost...
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"

ruger357
Razvodnik
Razvodnik

Post by ruger357 » 13 Apr 2011, 23:04

bome ovo je da ih daš u novine,za rubriku vjerovali ili ne..možda da pišeš papi da ne dolazi i tak bu nas to preveć koštalo. :mrgreen:

gun_hater
Narednik
Narednik

Post by gun_hater » 13 Apr 2011, 23:41

Ovo skoro ko kad je Tito dolazio pa su se neki morali dobrovoljno javiti u postaju :lol:

requin
Skupnik
Skupnik

Post by requin » 14 Apr 2011, 00:12

Prilikom zadnjeg posjeta pape u Split, policija je prošla sve stanove na ruti kojom je prolazio, moja gospođa im je rado predala moje trofejno oružje, i dobila potvrdu o privremenom oduzimanju.

BoB
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by BoB » 14 Apr 2011, 00:52

pa ne živimo na divljem zapadu. :mrgreen: meni su zadnji put uzeli i prastaru položaru, prvo sam ga blijedo pogledao, a onda smo obojica pukli u smijeh. bez brige, sve će ti vratiti.
Omnes tenentes gladios et ad bella doctissimi uniuscuiusque ensis super femur suum propter timores nocturnos
Because none of us are as cruel as all of us

TORCIDA VŽ
Skupnik
Skupnik

Post by TORCIDA VŽ » 14 Apr 2011, 02:13

BoB, na kojoj ruti ti živiš? Budi ti i ovaj put uzimali? :D
Znači da stvarno uzimaju, kolega im nije dao neki specijalan povod, kako smo svi pomislili :?: :!:
HAJDUK&MIŠO ŽIVE VJEČNO

Mike_Torello
Fleet Admiral
Fleet Admiral

Post by Mike_Torello » 14 Apr 2011, 10:19

Osobno to gledam ovako, nije ni problem u privremenom oduzimanju (jel oduzimaju samo dugo oruzje ili i dugo i kratko?) ali sto ako u medjuvremenu imas neko natjecanje za koje ti treba oruzje? I druga stvar koja me zabrinjava je nacin skladistenja tog oruzja tjekom tog vremena dok je oduzeto... koliko sam ja upoznat ne postupaju bas najbolje sa oduzetim oruzjem... i generalno gledano ako se oruzje vrati u losijem stanju nego sto je predano imas osnove za tuzbu za naknadu stete.
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"

BoB
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by BoB » 14 Apr 2011, 12:14

TORCIDA VŽ wrote:BoB, na kojoj ruti ti živiš?..
neće više, izmaknuo sam se petnaestak km od ulice SRNjemačke i ostalih poznatih ruta od onda.
ne računajući eventualnu potrebu za oružjem u tom periodu, plavci su bili sasvim ok i sve fino i uredno vratili.
da imaju neki drugi povod ili sumnju za oduzimanje, ne bi papu čekali ni koristili kao ispriku.
Omnes tenentes gladios et ad bella doctissimi uniuscuiusque ensis super femur suum propter timores nocturnos
Because none of us are as cruel as all of us

Žac
Razvodnik
Razvodnik

Post by Žac » 14 Apr 2011, 21:28

Protokoli su jasni, ali meni nije jasno zašto 1,5 mjesec ranije. Zašto ne kako čovjek kaže 10 dana prije.
Neki od nas lovaca smo cijele godine vani...

Spinnaker
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by Spinnaker » 14 Apr 2011, 21:58

tko bi skupio svo oružje 10 dana prije? još ako si na službenom putu tjedan dana..... ili te nema nikada doma kada oni dođu?

TORCIDA VŽ
Skupnik
Skupnik

Post by TORCIDA VŽ » 15 Apr 2011, 00:19

I kome će se sve oduzeti? Samo onima koji su na ruti?
Hoće li pronaći i oduzeti i svo nelegalno oružje, koje se nalazi na "ruti"? :roll:
HAJDUK&MIŠO ŽIVE VJEČNO

Mike_Torello
Fleet Admiral
Fleet Admiral

Post by Mike_Torello » 15 Apr 2011, 01:04

TORCIDA VŽ wrote:Hoće li pronaći i oduzeti i svo nelegalno oružje, koje se nalazi na "ruti"? :roll:
to bi im trebala biti veća briga nego legalni vlasnici oruzja...

zgtransalp
Civil
Civil

Post by zgtransalp » 15 Apr 2011, 12:01

brankec wrote:Vjerojatno ti nisi imao oružja za prošlih posjeta Papinih. Ako ti Hrvatska policija oduzima oružje očito si im dao povoda za to.
Oruzje je kod mene od 1. mosberg pumperica od 92g (dobio na poklon od HR) 2. invektor pumperica od 93g 3.zastava 357 od 93g.
Uredan oruzni list kao i uvijeti drzanja, nisam kazneno ni prekrsajno kaznjavan ni prije devedesetih tako ni danas. Tako da stvarno neznam koji bi povod mogao biti.

zgtransalp
Civil
Civil

Post by zgtransalp » 15 Apr 2011, 13:40

Sjecam se 91 i oduzimanja oruzje. Sjecam se i covijeka iz Preckog koji je svoju pusku dopratio do skladista placuci i moleci da ju vratimo. a znam da i hrpu tog oruzja vlasnici vise nikad nisu vidjeli ali takvo je vrijeme bilo.
Stvarno sam vezan za ta 3 komada oruza, dio su mog zivota od prije 15-20 god i neznam kako bi podnio da ga trajno oduzmu. Cak razmisljam da ih dam blindirati jer sam uvjerenja da ce u bliskoj buducnosti toliko postroziti zakon, ljecnicke preglede i sl u svrhu micanja oruzja, znaci lovci i sportasi ok uz max. tlacenje ostalo denja.
Uglavnom pucaljke su predane i sto me zacudilo odnesli su ih u transportnom koferu, po tom zakljucujem da se radi o protokolu sticenih osoba.
O skladistenju necu ni razmisljati vjerovatno ce biti repetirano i skljocano tisucu puta ali to nisam i nemogu sprijeciti, samo mogu molit da se vrati neosteceno.
Nije problem u deponiranju oruzja nego u ponasanju drzave prema vlasniku oruzja i oruzne dozvole. Zakon kakav-takav postoji i mora se postivati (petak u 14.00 donesi oruzje i ono mora biti tamo bez obzira di se nalazis, sto naravno u zakonu ne pise ali pise alat uobicajene upotrebe, pa se objasnjavaj s policajcem kojim to alatom mozes otvorit ormaric).
Srecom nisam lovac ni streljacki sportas (zanima me kaj bi bilo da je sportasevo oruzje deponirano u klubu a ono glasi na vlasnika, da li bi ga dosli pokupit ili bi vjerovali toj ustanovi koja je ovlastena cuvati oruzje).
Ja raspalio po kuknjavi, jbg povredilo me.

TORCIDA VŽ
Skupnik
Skupnik

Post by TORCIDA VŽ » 15 Apr 2011, 15:53

Šta su ti rekli policajci, koji su došli po pucaljke? Takav je propis, tako to mroa biti, oni ništa ne mogu, samo provode naloge...
HAJDUK&MIŠO ŽIVE VJEČNO

zdebat
Poručnik
Poručnik

Post by zdebat » 15 Apr 2011, 15:58

Neslužbeno sam saznao da se dolazak pape poklapa sa prvenstvom zagreba serijska malokalibarska puška. Zna li netko nešto više?

Post Reply