nošenje oružja

Vatreno oružje, rubnog ili centralnog paljenja.
Post Reply
luka2903
Pozornik
Pozornik

nošenje oružja

Post by luka2903 » 19 Apr 2011, 02:52

posjedujem "civilnu" dozvolu za držanje i nošenje, e sad, zanima me da li ja to oružje smijem nositi uvijek sa sobom i sa punim spremnikom u pištolju, naravno da nije na vidljivom mjestu (kao mob oko vrata da visi) jer cuo sam da bez obzira što je dozvola i za nošenje da ga svejedno ne smijem nosit sa sobom osim ako idem u streljanu ili sl. uglavnom da ga nesmijem nositi "bez veze", i da kad ga nosim sa sobom da spremnik nesmije biti u pištolju. naime to mi nema smisla pošto je razlog za dozvolu bio samoobrana a i dozvola je za nošenje. pitanje je bedasto ali kakav je zakon sve je moguce :A11:
pa si mislim bolje da pitam nego da ostanem bez njega.

Mike_Torello
Fleet Admiral
Fleet Admiral

Re: nošenje oružja

Post by Mike_Torello » 19 Apr 2011, 10:41

Par bitnih pitanja, koliko dugo posjedujes dozvolu takve vrste ("civilno" drzanje i nosenje) i u koju svrhu si ju dobio (samoobrana?), pa cemo dalje lakse pojasniti situaciju.
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"

long range
Razvodnik
Razvodnik

Post by long range » 19 Apr 2011, 12:10

Ako imaš dozvolu za držanje i nošenje onda ga možeš nosit. Naravno da ga ne možeš nosit zakačenog da ti se vidi jer tako kršiš zakon o oružju. Dozvola za držanje i nošenje znači da ga možeš nosit stalno sa sobom, ali sa njime ne smiješ ulazit u objekte i prostore u kojima je zabranjen unos oružja.
Ukoliko ti je dozvola namjenjena streljaštvu, onda ga moraš nosit sa odvojenim streljivom i samo onda kada ideš na strelište.
Tested in fire

Tomy
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik

Post by Tomy » 19 Apr 2011, 13:24

Za streljaštvo (sportsko) se ne izdaje dozvola za DiN već samo za držanje. DiN dobivaš za lovačko oružje, ali čovjek je već rekao da je dobio za samoobranu.

luka2903
Pozornik
Pozornik

Post by luka2903 » 19 Apr 2011, 14:11

imam ju oko 1god. dobio sam ju zbog posla (pravosudna policija) a covjek koji mi je to rekao je bivsi policajac, pa sam se zamislio.

kazamat
Razvodnik
Razvodnik

Post by kazamat » 19 Apr 2011, 22:39

Uvijek ga mozes nositi sa sobom, ali skrivenoga kako nebi uznemiravao javnost.

luka2903
Pozornik
Pozornik

Post by luka2903 » 20 Apr 2011, 09:01

tak sam si i mislil. Decki hvala na odgovorima.

javor
Pozornik
Pozornik

Post by javor » 19 Jul 2012, 23:24

Imam i ja dozvolu za DiN ali se uvijek zamislim o ovoj temi.Naravno da pištolj neću nositi stalno,pa i kad idem kupiti kruh :) ali kad idem na posao ili u šumu bi ga valjda smio nositi za pojasom,naravno da ne uznemirujem javnost,tj.da se ne vidi...
Moramo svašta pitati,jer naši zakoni se mogu tumačiti kako tko hoće!

Post Reply