Lagana i precizna zracna puska

Zračnice/Lufterice, plašljivci...

Moderator: karabalic

obg
Pozornik
Pozornik

Re: Lagana i precizna zracna puska

Post by obg » 13 Apr 2011, 12:42

Nisam rekao da je D350 puska za mene mada bih je volio imati ali kaj kad iz nje nebi mogao ispalit ni 10 diabola iz stajaceg stava i bez naslona a da mi cijev ne sece ko da sam na brodu znam da bi onda bio razocaran probao sam pucat iz takvih tezih pusaka. Posudio sam neku rusku IŽ 38 i u jedno poslijepodne ispucao 500 diabola ,(skoro sve iz stajaceg stava ,cijev skroz mirna ma milina) i super se zabavio a puska u katastrofa stanju trgnut straznji nisan sva rasklimana ali je lagana i to mi se najvise svidjelo ,eto zato zelim da puska bude cim laganija. :A25: Kakva je GAMO kvaliteta?

damir971
Razvodnik
Razvodnik

Post by damir971 » 13 Apr 2011, 14:49

Ovdje se već previše "trkelja" bez veze.
Odi u trgovinu, probaj neku pušku i kupi.
Kod zračnih pušaka vrijedi isto kao i kod svega u životu "koliko para - toliko muzike".
Može se ovdije napisati još 10 stranica teksta, a ti nećeš biti pametniji nego sada. Nekoliko pušaka si probao, a sad je vrijeme da kupiš nešto po svojim kriterijima.

Papilon
Brigadir
Brigadir

Post by Papilon » 13 Apr 2011, 17:36

Najbolje je kupiš jednu pa ak ti se ne svidi, prodaš pa kupiš drugu i isto tako dok ne dojdeš do zadovoljavajučih perfomansi i s time ćeš nači što želiš, a i malo bolje spoznati što zapravo želiš, očekuješ, sazriš.....jer primiti pušku u ruke na par minuta ne znači da će ti se kasnije svidjeti, to ti je samo ljubav na prvi pogled, kasnije dolaze ostali nedostaci ili neispunjena očekivanja!!!
A usput češ i malo trgovati....uživaj i Sretno !!! a
Ne pij dok voziš - mogao bi proliti!!.....

obg
Pozornik
Pozornik

Post by obg » 13 Apr 2011, 21:16

Hvala Papilon ,znam da cu na kraju uzet neku mrcinu (ljubav na pri pogled) znas kakvi smo mi hrvati oci vece nego potrebe i onda ce ovo LAGANA PUSKA pasti u vodu.

Mike_Torello
Fleet Admiral
Fleet Admiral

Post by Mike_Torello » 13 Apr 2011, 22:38

što je puška teža, bit će i stabilnija tj. mirnija, a D350M ima drugi problem a to je loš balans jer joj je veći postotak težine prema cijevi... radije traži DOBRO BALANSIRANU pušku nego LAGANU... Zastava M56/76 od moje cure, je perolaka kategorija za moju Custom HW80 od +6kg
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"

obg
Pozornik
Pozornik

Post by obg » 13 Apr 2011, 22:49

Koji su po tebi modeli dobro izbalansirani, od marki DIANA, WEIHRAUCH i mozda koji GAMO?

Mike_Torello
Fleet Admiral
Fleet Admiral

Post by Mike_Torello » 13 Apr 2011, 23:09

Tu ti nemogu nesto konkretno odgovoriti ali mislim da je Weihrauch HW80 solidno balansiran (ZA MOJ UKUS) iako također zbog masivnog mehanizma ima malo tezi prednji kraj, no to je i u dobroj mjeri stvar navike strijelca... imas ljude kojima D350M savrseno odgovara bez obzira na balans i tezinu, dok drugi strijelci koji ostvaruju dobre rezultate s nekim drugim puskama sa D350M nebi mogli pogađati kako žele... nekome je pojam preciznosti grupa od 10cm na 30m a nekome je pojam nedovoljne preciznosti grupa od 5cm na 50m... dakle, dzabe ti je dati novce za pusku koja je sposobna pucati grupu velicine 1kn na 50m ako je to debelo iznad tvojih mogucnosti, jer neces moci iskoristiti maximalni potencijal takvog alata... ja imam trenutaka (rijetkih doduše) kad sa svojom HW80 na 42m trpam grupu velicine 5kn, a imam trenutaka kad nemogu pogoditi ni bocu od soka na toj udaljenosti... no puška očito ima potencijala iznad mojih mogucnosti i samo je moja sposobnost limit za tu preciznost a nije do puske...

Prvo moras odluciti sam sa sobom za sto planiras koristiti pusku, a onda prema tome birati pusku, prema kupljenoj puski biras optiku ako ju uopce zelis, a i naravno vrstu diabola s kojima tvoja puska ostvaruje najbolje rezultate... kreni tim redom... iz mojeg osobnog iskustva pokazalo se "najboljim" (u mojem slucaju) imati barem 2 zracnice, jednu obicnu "10 metarsku" - Zastava ili neka slabija Slavia, i neku "magnumicu"... jer sa ovim slabima mozes pucati cijeli dan bez umora, dok sa magnumicama neces moci bez da osjetis zamor...
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"

obg
Pozornik
Pozornik

Post by obg » 15 Apr 2011, 21:45

Mike_Torello kaj imas sve na toj HW80 da je tak teska, imas pravo za ovo da je najbolje imat dvije zracnice, slabiju i jacu, tako cu i uciniti samo dok naleti nekaj pogodno. :A27: Mozda se vec za koji dan pohvalim s kupovinom, hvala svima na savjetima :A25:

Mike_Torello
Fleet Admiral
Fleet Admiral

Post by Mike_Torello » 16 Apr 2011, 00:16

obg wrote:Mike_Torello kaj imas sve na toj HW80 da je tak teska
http://forum.hr-oruzje.org/viewtopic.ph ... 3D+#p33657 evo pa pogledaj =) lamelirani custom kundak sa mehanizmima za podesavanje obrazine po visini, i "lenght-of-pull" po duzini, 25mm bull barel (plasticna navlaka, prije sam imao 22mm metalnu), 6-24x50 optiku sa 120mm jednodjelnim nosacem, libelu, nogare i laser... gruntam jos nesto za nosac za bateriju za vecernje i nocno gađanje jer mi se nerijetko zalomi da pocnem pred sami zalazak... tocnu tezinu neznam jer nemam adekvatnu vagu... moju kuhinjsku od 5,5kg je čvrsto zakucala do maximuma...

obg
Pozornik
Pozornik

Post by obg » 16 Apr 2011, 10:14

http://forum.hr-oruzje.org/viewtopic.php?f=6&t=2115&p=33657&hilit=Gotov+proizvod+%3D+#p33657 evo pa pogledaj =)
Svaka cast, puno truda i rada, oko 80 radnih sati to je 10 radnih dana prosjecna dnevnica oko 200 kn, moras i to racunat, ali sigurno je super osjecaj kad nekaj takvog sam napravis, vrijedi truda :A25:

obg
Pozornik
Pozornik

Post by obg » 19 Apr 2011, 21:26

Evo ljudi stigla puska, kupio sam Dianu 52 u 4,5 cal., bez optike (rabljenu) odlicno stanje sa HiN ECON probija zvucni zid tj. cuje su pucanj. Danas sam gadjao papir 21x15 cm na 80 m (mjereno) sa Diana HP, (naravno sa naslonom) 4 od 10 diabola pogodilo papir i dobro se zabilo u dasku, zadovoljavajuce za mene posto sam prakticki pocetnik, na toj daljini mi je meta manja od nisana, htio bih cuti vase komentare koliko je to dobro po vama? Jedina zamjerka na pusku mi je malo premesnati prednji nisan, ali i to cu rijesit kad se malo financijski oporavim kupit cu optiku mislim da cu uzet Dianinu 4-16x42 AO sa diana jednodjelnim nosacem, nazalost to nece biti bas tako brzo ali i ovako se imam s cime zanimat, molio bih i koji komentar na optiku ako tko ima iskustva s istom . :A25:

shuro
Narednik
Narednik

Post by shuro » 19 Apr 2011, 22:09

Čestitke!

Za početak pokušaj umjesto papira na 80 metara pogoditi manju limenku na 20 metara. Kad je uspiješ pogoditi u barem 9 od 10 hitaca, okreni je pa joj gađaj dno.
Kad i dno uspiješ pogoditi 9/10, onda počni polako povećavati udaljenost.

Ako ti je prednji nišan predebel, onda pokušaj pokušaj podesiti nišan tako da ti predmet koji nišaniš bude iznad nišana a da pogađaš u centar.

Za optiku uvijek imaš vremena...

obg
Pozornik
Pozornik

Post by obg » 19 Apr 2011, 22:33

Hvala Shuro, pokusat cu i tako gadjao sam svasta danas bilo je dobrih pogodaka ali i dosta promasaja, moram se jos naviknut na pusku .

damir971
Razvodnik
Razvodnik

Post by damir971 » 19 Apr 2011, 23:59

Čestitam.
Stvarno si odabrao laganu pušku :mrgreen:, još kada nabaciš optiku sa jednodjelnim nosačem to će biti oko 5kg :mrgreen:.

karabalic
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by karabalic » 20 Apr 2011, 09:18

obg wrote:Evo ljudi stigla puska, kupio sam Dianu 52 u 4,5 cal., bez optike (rabljenu) odlicno stanje sa HiN ECON probija zvucni zid tj. cuje su pucanj. Danas sam gadjao papir 21x15 cm na 80 m (mjereno) sa Diana HP, (naravno sa naslonom) 4 od 10 diabola pogodilo papir i dobro se zabilo u dasku, zadovoljavajuce za mene posto sam prakticki pocetnik, na toj daljini mi je meta manja od nisana, htio bih cuti vase komentare koliko je to dobro po vama? Jedina zamjerka na pusku mi je malo premesnati prednji nisan, ali i to cu rijesit kad se malo financijski oporavim kupit cu optiku mislim da cu uzet Dianinu 4-16x42 AO sa diana jednodjelnim nosacem, nazalost to nece biti bas tako brzo ali i ovako se imam s cime zanimat, molio bih i koji komentar na optiku ako tko ima iskustva s istom . :A25:
80 metara :A28: na prvu i pretjeriješ već za neke bolje pogodke nekima i preko 20 metara treba optika, osim ako nemisliš gađati neke veće predmete, kreni s limenkom od 0,33l pa reci iskreno dalu ju vidiš uopće na te ciljnike na 80 metara, a i pad dijabole je tu, po mome ta puška nema što raditi preko 50metara ali to je moje mišljenje jer ako si kupio pušku koju mislim da jesi bila je nekad kod mene i toliko me patila s trzajem i ostalim da sam jako brzo odustao od nje, jer ta lufterica se u njemačkoj deklarira kao Huting verzija, a ne za plinkanje.
Volim crno pa makar i ofarbano.......

obg
Pozornik
Pozornik

Post by obg » 20 Apr 2011, 15:45

Nije lagana ali je bila dobra prilika ionako kroz neko vrijeme kanim nabavit neku laganu, koliko sam vidio na forumima svi je hvale , sto se tice trzaja ima ga dosta ali kad se primi naprijed cvrsto sve je u redu. Za ove pogotke na 80 m ne trazim od nikog da mi vjeruje samo sam htio cuti od vas iskusnijih koliko je to dobro ,kazete da je pretjerivanje ali meni pase jer znam na koliko sam gadjao ,neznam mozda je bilo slucajno pogodjeno gadjao sam mrvicu iznad mete i mrvicu desno, ne zelim jos nista dirat po nisanima jer je na blize dobro .

Post Reply