Hrvatska će dobiti najljepšu stazu Formule 1 na svijetu?

Opća rasprava koja može i ne mora biti vezana uz oružje - biti će moderirana po potrebi u slučaju vrijeđanja drugih članova ili otvorenih svađa i prepiranja. POLITIKU IZBJEGAVATI.
Post Reply
Papilon
Brigadir
Brigadir

Post by Papilon » 12 May 2011, 17:45

Da vidimo i to čudo..
0259007.48.jpg
Najpoznatiji arhitekt za staze Formule 1, Hermann Tilke, projektirao je stazu u Bistri za koju kaže da je najavio da će biti ljepša čak i od ljepotice u Abu Dhabiju.
Izgradnja bi trebala započeti u proljeće sljedeće godine.

Kao da gradite kuću, takav je postupak i pri gradnji auto-moto trkališta u Bistri. Procedura je, dakako, kompliciranija. Projekt Formule 1 u Hrvatskoj napreduje polako, ali sigurno, a trenutno je u fazi rješavanja papirologije.

"Uputili smo glavni plan sigurnosnoj komisiji FIA-e, koja treba reći je li sve u skladu s propisima, te nam, slijedom toga, izdati homologaciju. Kada dobijemo tu, nazovimo je tako, građevinsku dozvolu, počinjemo graditi", objašnjava Zrinko Gregurek, Hvat koji je član FIA-ine vlade i prvi čovjek projekta.

http://youtu.be/x6lpDyYycoE

U trenutku kada staza bude završena, dobit će licenciju, odnosno uporabnu dozvolu. Tek tada prvi automobili izlaze na stazu.

"Još nismo odlučili želimo li je homologirati za formulu 1, treninge formule ili niži rang auto-moto natjecanja, poput WTCC-a. Proces u FIA-i traje dva ili tri mjeseca, a zatim ćemo tražiti izdavanje dokumentacije u okviru hrvatskih zakona. Bude li gotova unutar šest mjeseci, tada možemo početi očekivati i početak gradnje. Zasad problema nema".

Uzbudljive vijesti nedavno je u razgovoru za magazin Autoklub ponudio i najpoznatiji arhitekt za staze formule 1, Hermann Tilke, koji je projektirao stazu Bistri.

"S tehničke strane gledano zemljište je dovoljno veliko, cestovna veza sa Zagrebom je odlična, a time ujedno i sa svim ostalim što Zagreb pruža od prijevoza do smještaja. Na određeni način rekao bih da će staza biti gotovo u samom gradu što je danas velika rijetkost. Staze danas obično radimo usred ničeg, usred pustinje kao u Abu Dhabiju, ili u močvari kao u Šangaju, pa mislim da ova ima sve šanse da bude atraktivnija, jer se nalazi svega par minuta vožnje od velikog grada".

Net.hr/Vlm
12.05.2011.
Ne pij dok voziš - mogao bi proliti!!.....

satyrir
Razvodnik
Razvodnik

Re: Hrvatska će dobiti najljepšu stazu Formule 1 na svijetu?

Post by satyrir » 12 May 2011, 19:06

Jel ja imam osjećaj da se u zadnje vrijeme na forumu vrlo malo govori o tematici vezanoj za samo oružje ili se varam? Uglavnom su tu oglasi i nove teme u kojima te netko proslijedi na sličnu temu... Pa nije valjda da je sve rečeno?!

Original_G
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by Original_G » 12 May 2011, 20:55

Ukupno je malo rečeno!

Mada mi se svidja ovo s F1 vroooom vroooooooom.
武士道

Ognjem i mačem.

gun_hater
Narednik
Narednik

Post by gun_hater » 13 May 2011, 19:11

Super ideja, realizirat će se otprilike kada će RH izlazit iz EU

Papilon
Brigadir
Brigadir

Post by Papilon » 13 May 2011, 19:27

Pa to bude bilo ubrzo jer kad mi uđemo raspasti će se EU za godinu najviše dvije....!!!! :mrgreen:

BOXI
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by BOXI » 13 May 2011, 22:05

Ma dobro je to. Kad budete išli gledati vožnju formule...možda se i k meni na gemišt navrnete. A sa moje lovačke čeke možete gledati buiduće utrke i niti ulaznice vam ne budu trebale.
Da mi nije lijepih žena, starog oružja i meze, život bi mi bio sasvim bezveze.
crno zlato je rezervirano za Arape, žuto za Židove, a ja radim sa smeđim....... www.boxi.hr

Mike_Torello
Fleet Admiral
Fleet Admiral

Post by Mike_Torello » 13 May 2011, 22:23

Znači staza će biti u dometu čeke =)
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"

BOXI
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by BOXI » 14 May 2011, 13:43

Ma otkupili su i zemljište na kojem je čeka, ali će to navodno ostati u "zelenom" pojasu. Navodno da po zakonu jedan postotak zemljišta mora biti u zelenom pojasu tj neizgrađen.
Moram proširiti vinograd i povećati bačve jer .... ak svi navalite gledat formulu....nebu dost gemišta.
Da mi nije lijepih žena, starog oružja i meze, život bi mi bio sasvim bezveze.
crno zlato je rezervirano za Arape, žuto za Židove, a ja radim sa smeđim....... www.boxi.hr

Papilon
Brigadir
Brigadir

Post by Papilon » 14 May 2011, 21:02

Formulu i skijanje samo iz tvojeg podruma gledamo....sigurno je sigurno, a i dehidrirati bi mogli, izvan staze!!!! :A25:

Post Reply