Bajoneta M 24 ATZ-pomoć
Moderator: BOXI
Bajoneta M 24 ATZ-pomoć
U nedjelju sam od prijatelja dobio staru M 24 ATZ bajonetu (nije u nekom stanju ali...) sa rupom od metka na toku i nečim zanimljivim na dršci. Dvije opfer rune u krugu
.
WTF kako se to našlo na M 24 bajoneti? Dal mi netko od upućenijih može objasniti o čemu se tu radi?
Usporedio sam ju sa M 24 koju već imam duže vrijeme i vidim da moja stara ima broj 92006, a nova 92376. Zanimljivo, samo 370 brojeva razlike
.
Usporedio sam ju sa M 24 koju već imam duže vrijeme i vidim da moja stara ima broj 92006, a nova 92376. Zanimljivo, samo 370 brojeva razlike
Re: Bajoneta M 24 ATZ-pomoć
Saznao sve što treba.
Korištena od strane Einsatzstaffel der Deutschen Mannschaft (ES) iliti na hrvatskom Vojnica njemačke narodne skupine, koja je bila dio Ustaške Vojnice. Očito su označavali svoju opremu ovim žigom.
Baš sam saznao da je pokojni kolega Renato 0013 imao pušku M 24 označenu na kundaku sa ovim žigom.
Korištena od strane Einsatzstaffel der Deutschen Mannschaft (ES) iliti na hrvatskom Vojnica njemačke narodne skupine, koja je bila dio Ustaške Vojnice. Očito su označavali svoju opremu ovim žigom.
Baš sam saznao da je pokojni kolega Renato 0013 imao pušku M 24 označenu na kundaku sa ovim žigom.
bajonet koji poseduješ je produkt vojno-tehničkog zavoda iz kragujevca.namenjen je za pušku mauser m1924,koja je ujedno bila i službeno oružje kraljevine jugoslavije.napravlljen je pre 1931 i zato ima oznaku atz
Konačno sam si dao truda i očistio bajonetu. Mislim da je bilo i vrijeme.
Za futrolu nažalost nema spasa, al svejedno ću ju zadržati zbog zanimljive rupe od metka. 
-
long range
- Razvodnik

Lipo si je očistio, morat ću i ja jednu sredit. Moga si otipkat koje slovo kako si sređivao. Znam da ima topica o čišćenju, ali nikad nije zgoreg još koji put ponovit.
Tested in fire
S obzirom na stanje prije "sređivanja" i sadašnje stanje bajonete mogu samo reći BRAVO kolega, super je......i mene zanima tvoj naćin "sređivanja" ....pa nam malo opiši postupak. LP

Ništa posebno. Skidanje hrđe u kiselini i ostalo samo čista mehanika. Šmirgl i polirka i udri.
Al bez pretjerivanja.