MGV-176 submachine gun

Opća rasprava koja može i ne mora biti vezana uz oružje - biti će moderirana po potrebi u slučaju vrijeđanja drugih članova ili otvorenih svađa i prepiranja. POLITIKU IZBJEGAVATI.
luka1212
Civil
Civil

MGV-176 submachine gun

Post by luka1212 » 05 Jun 2011, 21:26

pozdrav svima zanima me ako mozda zna itko kakve cjene se krecu za navedeno "MGV-176 submachine gun" vridi li to cemu dali je itko imao priliku pucati iz tog ako moze malo informacia o samoj pusci bio bi jako zahvalan
http://2.bp.blogspot.com/-Zcqn_-9UyLQ/T ... v176-3.jpg

Original_G
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Re: MGV-176 submachine gun

Post by Original_G » 05 Jun 2011, 21:29

ajd da vidimo :A29:
武士道

Ognjem i mačem.

Mike_Torello
Fleet Admiral
Fleet Admiral

Post by Mike_Torello » 05 Jun 2011, 22:53

http://tinyurl.com/gxae3
Evo, ovdje imaju cijenik... samo malo prekopaj po stranici
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"

luka1212
Civil
Civil

Post by luka1212 » 05 Jun 2011, 23:04

zna san da ce se naci neko ko ce ovako nesto odgovorit,..ne kuzim u cemu je problem sto trazim par informacija,..ako ne znas ne moras odgovarati samo kako bi dobio jedan post vise,..

kobi
Razvodnik
Razvodnik

Post by kobi » 05 Jun 2011, 23:23

Mike ti je (kao glavni admin foruma) na fini način odgovorio da provociraš previše svojim pitanjem i da ti iskazuješ neozbiljnost... pošto je Mikeu očito već dojadilo iznova upućivati svakog da se ovdje družimo mi koji poštujemo zakone RH da ti pojasnim par sitnica (nadam se u ime svih nas):

1. MGV-176 je automat/strojnica/sub-machine gun... automatsko oružje koje je kao takvo ZABRANJENO posjedovati u RH i u nizu drugih država.

2. Dakle, na našem tržištu ne može postojati nikakva cijena za to oružje, jer ga ne možeš kupiti. Koliko bi ga platila npr. policija ili vojska je dio proračunskih pitanja i pitanje za logistiku tih tijela vlasti.

3. Ako ti je sad malo jasnije evo par općepoznatih informacija: MGV-176 je proizveden u pogonima Gorenja u Sloveniji s namjerom proizvodnje policijske strojnice za korištenje u gradskim prilikama. Nastavljao se na American-180 strojnicu sličnog dizajna. Zbog korištenja .22 LR metka u velikoj brzini ispaljivanja trebao je predstavljati lako koristivo oružje za sukobe u gradu (smanjena opasnost rikošeta, smanjena probojnost i opasnost za okolinu). Slabost punjenja i slabu probojnost i zaustavnu moć zrna nadokandilo bi se velikom količinom ispaljenih zrna. Zato je i koristio spremnike za 161 metak u obliku diska iznad oružja.

4. MGV-176 se nešto malo korisitio i na početku Domovinskog rata pa je možda i netko od forumaša koji su bili sudionici DR-a i pucao iz njega... nadamo se da će podijeliti osobno iskustvo s nama ako žele.

To ti je bar nešto od informacija...

I smatram da bi bio red da se sad ispričaš Mikeu na svom odgovoru na njegov komentar...
I tako tece jos jedan dan manje do penzije...

luka1212
Civil
Civil

Post by luka1212 » 05 Jun 2011, 23:48

moje isprike Mike_Torello glavnom adminu nisam bio upoznat s situaciom :oops:

BOXI
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by BOXI » 06 Jun 2011, 09:30

To je ukratko: sra**e od strojnice.Troši municiju bez veze, zna zaštekati sa nekom municijom (Goražde).Ni u ruci ne leži baš najbolje , kekako izgleda mi više kao prerađena igračka. Previše plastike (mislim na prozirni spremnik). Dužio sam je kratko ,91-e i jedva čekao da je se riješim.
Da mi nije lijepih žena, starog oružja i meze, život bi mi bio sasvim bezveze.
crno zlato je rezervirano za Arape, žuto za Židove, a ja radim sa smeđim....... www.boxi.hr

Papilon
Brigadir
Brigadir

Post by Papilon » 06 Jun 2011, 17:15

Zamijenio si je za lagvić graševine, tam u našem skladištu ??? :A18: :A18:
Ne pij dok voziš - mogao bi proliti!!.....

valdop
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik

Post by valdop » 06 Jun 2011, 17:20

Papilon wrote:Zamijenio si je za lagvić graševine, tam u našem skladištu ??? :A18: :A18:
dobro je i dobio za MGV . . .
Samo da prođe ova demokracija, pa da opet živimo ko ljudi !!
Smiješi nam se bolje sutra. Štoviše, umire od smijeha!
http://www.randyhanshaw.com/humor/html/flashers.htm

Mike_Torello
Fleet Admiral
Fleet Admiral

Post by Mike_Torello » 06 Jun 2011, 23:42

kobi wrote:Mike ti je (kao glavni admin foruma) na fini način odgovorio da provociraš previše svojim pitanjem i da ti iskazuješ neozbiljnost... pošto je Mikeu očito već dojadilo iznova upućivati svakog da se ovdje družimo mi koji poštujemo zakone RH da ti pojasnim par sitnica (nadam se u ime svih nas): <CUT> I smatram da bi bio red da se sad ispričaš Mikeu na svom odgovoru na njegov komentar...
Hvala kobi, citas mi misli =) Vec sam umoran od raznoraznih ilegalaca-padobranaca, a i nadam se da osobe koje su po sluzbenoj duznosti na forumu uspiju odraditi sav posao i prikupiti potrebne informacije =)
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"

gun_hater
Narednik
Narednik

Post by gun_hater » 07 Jun 2011, 00:37

Meni još uvijek nije jasno da od svog normalnog i konvencionalnog oružja slovenci kao jedno od svojih prvih i jedinih idu proizvesti tj. kopirati takvu sumanutost ?!?

Papilon
Brigadir
Brigadir

Post by Papilon » 07 Jun 2011, 05:25

Sem Slovenc , sam se kličem Mujo.....eto zakaj!!
Ne pij dok voziš - mogao bi proliti!!.....

Solider
Razvodnik
Razvodnik

Post by Solider » 23 Jan 2012, 16:24

Evo link gdje je sve lijepo objašnjeno...
I po ovome mi se čini da Mgv nije sranje...
Samo se treba logirat...:-)
http://www.__________.com/showthread.php
Last edited by Mike_Torello on 23 Jan 2012, 18:58, edited 1 time in total.
Reason: nije dozvoljeno stavljati linkove na druge forume, pogotovo ne na one na kojima se treba registrirati... bez obzira jesu li ili nisu slicnog sadrzaja
Vuk na vuka ni u toru neće,a kamo li brat na brata svoga...

Hawk
Satnik
Satnik

Post by Hawk » 23 Jan 2012, 21:36

BOXI wrote:To je ukratko: sra**e od strojnice.Troši municiju bez veze, zna zaštekati sa nekom municijom (Goražde).Ni u ruci ne leži baš najbolje , kekako izgleda mi više kao prerađena igračka. Previše plastike (mislim na prozirni spremnik). Dužio sam je kratko ,91-e i jedva čekao da je se riješim.
Boxi, uz sve dužno poštovanje, mislin da si malo prenaglo i oštro nagazija MGV-176. Ja sam ga dužija, proučija san dobro što san dobija u ruke, vidija san neke prednosti koje ni jedna duga strojnica nema, zastoja nikada nisan ima i općenito san bija jako zadovoljan sa ton spravicon.

MGV ispali, ovisno o municiji, 21-25 metaka u sekundi. Nisan nešto posebno dobro informiran, ali nisan čuja za neku drugu pucalicu koja to može. A to da troši municiju bez veze, ne bi se složija, municiju bez veze ne troši MGV, nego onaj ko pritisne okidač i zaboravi ga pustiti. MGV može pucati i pojedinačno, a za promjenu režima paljbe nema poluge, sve je u okidaču, meni je to izvrsno radilo, to mi se učinilo ka genijalna ideja. Znači, minjaš režim paljbe bez micanja prstiju i bez skidanja mete sa nišanske linije. A di to ima ???

Previše plastike, pa sve osim cijevi, zatvarača i sklopivog kundaka je plastika, ne vidim di je tu problem. MGV (bez magazina) testiran je tako sto je vojni kamon (mislin TAM) prešao preko njega i poslije toga je on uredno pucao. Volija bo viditi neku drugu takvu pucalicu, koja će raditi kad kamion prijedje priko nje ??? Plastika je dosta kvalitetna i za razliku od metala, ne korodira. Jeli to mana ???

Magazin mora biti plasticni i proziran. Nije to slučajno. Strijelac mora viditi municiju u spremniku, odnosno nestanak municije iz spremnika zbog toga, sto vrtoglava brzina paljbe svakoga može iznenaditi. Evo, kad uzmemo da u spremniku ima 160 metaka, daje coviku krivi dojam da more pucati cili dan, ali ako zadrži prst na okidaču, isprazni ga za 8 sekundi ??? Vidiš di je tu problem. Znaći, dok pucaš, pr4d okom ti je municija koja naglo nestaje i to ti daje bitnu informaciju kako stojiš sa municijom.

Ja sam razdužija MGV u berprijekornon stanju, uključujući oba spremnika. Uz malo pažnje ovo može trajati dugo. Sa osrednjom optikom iznad i IC ciljnikom ispod cijevi, na manjim daljinama, MGV tada još nije imao premca.

Ipak, čuo sam od nekih prijatelja o zastojima. Probali smo, testirali i zaključili da zastoji nisu imali veze sa strojnicom, nego s municijom, pogotovo s onom koja se danima nosila rifuzo po džepovima i kojima se zrno već dosta klimalo u čahuri. takvih je bilo raznih vrsta, pa ne želim navoditi proizvodjače.

Slažem se sa prethodnicima, to nije stvar za imati kući, nadan se da i ne postoji mogućnost legalizacije. Diskusija o cijenama je bezpredmetna.
U mainstream medijima ništa nije onako kako na prvi pogled izgleda.
Oružje ne ubija, ubija čovjek.

gun_hater
Narednik
Narednik

Post by gun_hater » 03 Feb 2012, 00:03

Simpatična "igračka", ali više za specijalne zadatke/postrojbe, nego za klasičnu vojsku, vjerojatno će se složit sa time i onaj tko ga je dužio.
Ja još uvijek nisam dobio odgovor zašto je od svih normalnih oružja i strojnica konvencionalnih Gorenje išto takvo nešto proizvodit

Solider
Razvodnik
Razvodnik

Post by Solider » 03 Feb 2012, 18:55

gun_hater wrote:Simpatična "igračka", ali više za specijalne zadatke/postrojbe, nego za klasičnu vojsku, vjerojatno će se složit sa time i onaj tko ga je dužio.
Ja još uvijek nisam dobio odgovor zašto je od svih normalnih oružja i strojnica konvencionalnih Gorenje išto takvo nešto proizvodit
Htjeli su pokazat Srbima da i oni znaju napravit oruzje kojim ce se branit...
Vuk na vuka ni u toru neće,a kamo li brat na brata svoga...

Hawk
Satnik
Satnik

Post by Hawk » 03 Feb 2012, 20:12

gun_hater wrote:Simpatična "igračka", ali više za specijalne zadatke/postrojbe, nego za klasičnu vojsku, vjerojatno će se složit sa time i onaj tko ga je dužio.
To bi tribalo pitati njih u gorenju. Ali po mome mišljenju, za one svrhe, (vatra na male daljine u urbanim sredinama), mislin da je to bolje oružje od svih "normalnih oružja i strojnica konvencionalnih"

Evo jedan primjer. Civil si, hodaš u običnoj vjetrovci, ispod pazuha ti je MGV, a u svakom džepu po jedan magazin sa po 160 metaka svaki, 320 metaka ukupno, u sekundi sklopljeno i: strašna vatrena moć, a niko ti to i ne vidi. A di to ima ???

gun_hater
Narednik
Narednik

Post by gun_hater » 03 Feb 2012, 22:15

Mislim da je glavna ideja sa onim americanom 180 kojeg su skopirali bila policijsko redarstvena uloga oružja, znači policija i za neke njihove specijalne akcije koje su po svojim osobnostima specifičnije od vojnih, jer mogu bit iznimno kratkog trajanja ali velikog intenziteta, npr. upadnu i neki objekt, ima fino sa sobom par tih spremnika i rokaj, punit ćeš ih za par sati kad je gotovo.

Ali npr. za vojsku, hodat s time po nekom terenu, npr. šumi ili planini ili rovu i čekat di će te netko napast je vrlo nezgodno zbog prvo ne možeš nosit previše tih spremnika jer ih ne dobiješ,
drugo jako se brzo potroše (ali to je namjerno napravljeno),
treće imaš ih samo npr. dva a oni se potroše za otprilike 20 kratkih rafala, a punjenje traje iznimno sporo i nemreš uslijed bitke trpat metak po metak nutra i tako 170 komada,
četvrto municija je lagana doduše ali opet je i rijetka u tim bojnim uvjetima i ne može se opskrbljivat s neprijatelja,
peto kalibar je slab i zbog svojih karakteristika rubnog paljenja ima veću tendenciju zastoja nego obična "centerfire" municija, a uz to moraju se upotrebljavati i posebna pobakrena zrna, tako da je točno da je ovdje zastoj zbog municije a manje zbog mehanike oružja.
Nota bene da je i spremnik relativno zahtjevniji od običnih modela, jer nestručnim rukovanjem vrlo lako može doć do oštećenja središnjeg navijajućem mehanizma, a sav taj mehanizam je puno rjeđi i skuplji za zamjenu od običnih.

U zaključnom, oružje može bit zgodno i iznimno devastirajuće (ako ne zataji) za kao što sam rekao posebne akcije, policiju, čuvare, ili neke možda atentatore ili teroriste, u paru s prigušivačem, uglavnom striktno urbana kratkotrajna "udari i bježi" upotreba, kao što se i navelo u prethodnom postu.

bitanga
Razvodnik
Razvodnik

Post by bitanga » 02 Mar 2012, 00:20

meni se osobno igračkica jako sviđala, nema nikakvi trzaj, municija jeftina, kad pucaš s prigušivačem rafal se skoro i ne čuje a, od dečki koji su ga duže dužili nisam čuo nikakve primjedbe na kvalitet... a, što se nikom nije dalo trpat 160 komada metaka u doboš i što mu nije bila namjena za cuvanje prve crte to je več druga stvar, bolje išta nego, ništa...

Hawk
Satnik
Satnik

Post by Hawk » 02 Mar 2012, 10:15

Ima još jedna sitnica koju još niko nije spomenija, a mislin da je jako važna. Zbog izuzetno velike brzine paljbe, znači 21-25 metaka u sekundi, pa zbog skoro nikakvog trzaja, na malim daljinama, od 3 do 5 metka idu u istu točku, pa zbog toga, kevlarska pancirka, namijenjena za 38 Spc, 357 Mag, duga 9, pa cak i 7.62x39, za 4 metka u istu točku više nije sigurna. Po ovome je to bila jedina pucaljka u to vrime, a nisan siguran da joj i danas ima premca. Tako, iako ne volin hvaliti slovence, za ovo in skidan kapu.

Post Reply