Barut
-
Dominik317
- Civil

Barut
Pozdrav, nisam siguran dali pišem na pravom dijelu foruma, al ne znam gdje bi točno pitao.
Zanima me nabava baruta za neke pokuse.
Ima baruta sigurno u lovačkom dučanu u KTC-u, ali ne znadem dali treba neke papire baš imat ili se može samo potpisat ono nešt?
Trebao bi crni barut, ali ne znadem točno kakvih vrsta ima još?
Uglavnom ako mi možete rec koju vrstu mogu kupiti bez dozvole za oružje? Imam 18. godina...
Zanima me nabava baruta za neke pokuse.
Ima baruta sigurno u lovačkom dučanu u KTC-u, ali ne znadem dali treba neke papire baš imat ili se može samo potpisat ono nešt?
Trebao bi crni barut, ali ne znadem točno kakvih vrsta ima još?
Uglavnom ako mi možete rec koju vrstu mogu kupiti bez dozvole za oružje? Imam 18. godina...
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

Re: Barut
niti jedna trgovina ti nece prodati barut bez neke dozvole ili uvjerenja o posjedovanju oruzja... moze ti ga eventualno dati neka neodgovorna osoba, koju boli k***c za to hoces li ostati bez prstiju ili ociju ili glave... s druge strane, crni barut mozes napraviti sam... ali cim nemas pojma kakve vrste baruta postoje, a niti znas kako se radi crni barut u kucnoj radinosti, dakle ne poznajes niti osnove osnova, najtoplije ti savjetujem (iz vlastitog iskustva) da se okanis tavih pokusa...
Osnovne podjele baruta su ti crni barut i bezdimni barut (koji se onda prema brzini izgaranja dijeli na onaj za sacmarice, pa za "karabine", pistolje, revolvere, ima reloadera koji ce to znati bolje objasniti, nisam bas u tome...)
a sad reci, kakav pokus zelis napraviti? Mozda je vec netko od nas napravio takvu glupost prije, pa da ti damo savijet iz prve ruke (i par prstiju manjka) da se ne mucis bezveze i ne bacas u trosak, tj, da ne otkrivas sad toplu vodu ako je netko odavno ukljucio bojler...
Osnovne podjele baruta su ti crni barut i bezdimni barut (koji se onda prema brzini izgaranja dijeli na onaj za sacmarice, pa za "karabine", pistolje, revolvere, ima reloadera koji ce to znati bolje objasniti, nisam bas u tome...)
a sad reci, kakav pokus zelis napraviti? Mozda je vec netko od nas napravio takvu glupost prije, pa da ti damo savijet iz prve ruke (i par prstiju manjka) da se ne mucis bezveze i ne bacas u trosak, tj, da ne otkrivas sad toplu vodu ako je netko odavno ukljucio bojler...
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
Re: Barut
za kupnju crnog baruta moraš predočiti potvrdu o prijavljenom oružju C kategorije, npr. puške ili pištolja na crni barut, bez toga ti nitko neće prodati barut. Što se pokusa tiče radije se ne igraj sa tim stvarima radi svoje sigurnosti ali i sigurnosti drugih.