Imam problema

Noževi, bajunete, mačevi, sjekire, mačete...
Mr.Cabdriver
Dežurni Dušebrižnik
Dežurni Dušebrižnik

Re: Imam problema

Post by Mr.Cabdriver » 21 Apr 2008, 21:55

Nego, vratimo se mi malo na temu

$150 za ovaj
126236644_o.jpg
....:::: Otiš'o sam, sarmu probo nisam... :twisted: ::::....

patch
Satnik
Satnik

Post by patch » 21 Apr 2008, 22:01

Mr.Cabdriver wrote:Nego, vratimo se mi malo na temu

$150 za ovaj
126236644_o.jpg

Daj malo podrobnije. Materijal, dimenzije, masa. Lijepo izgleda, ali necemo stati samo na tome. :A33:

Mike_Torello
Fleet Admiral
Fleet Admiral

Post by Mike_Torello » 21 Apr 2008, 22:05

Mr.Cabdriver wrote:Nego, vratimo se mi malo na temu
$150 za ovaj
meni se ne svidja ova "dvogrba-kamila" sto ima na hrbatu... =( nikako to nemogu probaviti, ni kod tigersharka ni kod bilokojg SOG-a... na stranu kvaliteta... ovo je stvar mog osobnog ukusa.
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"

Mr.Cabdriver
Dežurni Dušebrižnik
Dežurni Dušebrižnik

Post by Mr.Cabdriver » 21 Apr 2008, 22:09

patch wrote: Daj malo podrobnije. Materijal, dimenzije, masa. Lijepo izgleda, ali necemo stati samo na tome. :A33:

Oštrica 7.5 incha, materijal aus-8, Titanium-Nitride premaz (famozni sogov TiNi), masu ću prijavit kada prvi put padne sa police i ubode me negdje :twisted:

Jedino što me žulja je made in Taiwan :A24:

Oni made in Seki City, Japan su 400+ dolara obično

k.horvat
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by k.horvat » 21 Apr 2008, 22:14

Mr.Cabdriver wrote: ... masu ću prijavit kada prvi put padne sa police i ubode me negdje :twisted:
Nemoj se saliti s time! Sav sam se najezio!

Mr.Cabdriver
Dežurni Dušebrižnik
Dežurni Dušebrižnik

Post by Mr.Cabdriver » 21 Apr 2008, 22:18

k.horvat wrote:
Mr.Cabdriver wrote: ... masu ću prijavit kada prvi put padne sa police i ubode me negdje :twisted:
Nemoj se saliti s time! Sav sam se najezio!
da sam svaki put imao Randalla kad me nož ubo i porezo negdje... sada ne bi znao koliko imam Randalla :A18:

patch
Satnik
Satnik

Post by patch » 21 Apr 2008, 22:21

Mr.Cabdriver wrote:
patch wrote: Daj malo podrobnije. Materijal, dimenzije, masa. Lijepo izgleda, ali necemo stati samo na tome. :A33:

Oštrica 7.5 incha, materijal aus-8, Titanium-Nitride premaz (famozni sogov TiNi), masu ću prijavit kada prvi put padne sa police i ubode me negdje :twisted:

Jedino što me žulja je made in Taiwan :A24:

Oni made in Seki City, Japan su 400+ dolara obično
reci cu ti iz osobnog iskustva. pred mjesec i pol sam kupio Ka Bar Leather Bowie (sada si radim antireklamu ali ne mogu si pomoci) za cca 60 USD. kod nas je normalno kostao, godoto duplo vise (535 kn kod Replikarta, ali kada se nesto zeli, ne pitas za cijenu).... zao mi novaca, jer konkretno nije na razini onog sto sam ocekivao.... A ocekivao sam kvalitetniju vezu izmjedju ostrice i drske, da se na sastavu ne vidi prijelaz sa ostrice na drsku.... Materijal nije los, nekakav tvrdi stainless, obrada je ok, sve je to uredno, ali kada ga usporedjujem s A1 napravljenim u Svedskoj (ostrica iz Japana) nema govora niti zala sto je A1 kostao skoro 3x vise....
Najradje bih taj Ka Bar poklonio (da nisam sujevjeran) :A32:

Sljedece sto budem uzimao (nadam se CS Trailmaster) sigurno nece biti jeftino.... Jer nisam dovoljno bogat da bih kupovao jeftino....

Knife_maniac
Satnik
Satnik

Post by Knife_maniac » 21 Apr 2008, 22:24

Patch jesi li tog Bowie-a kupio vidjevsi ga preko slika ili si ga prije imao u rukama ?

patch
Satnik
Satnik

Post by patch » 21 Apr 2008, 22:28

Knife_maniac wrote:Patch jesi li tog Bowie-a kupio vidjevsi ga preko slika ili si ga prije imao u rukama ?

ma slike, i sada zalim zbog toga. mogao sam imati jednu ratu za traila... to je problem kada si (kao ja) iz provincije i kada nemas izbora nego vjerovati reklami na web-u. kod Fallknivena A1 nisam pogrijesio, dapace, mislim da se radi o jednom od najboljih nozeva u odnosu ulozeno dobiveno, ali kod ovoga Ka Bara, je za te novce, bilo kao hladan tus.... Definitivno nista vise necu kupovati ako nije iz "provjerenih" zemalja: Svedska, Njemacka, Japan (ne nuzno tim redoslijedom), eventualno USA... sve ostalo je upitno...

Mr.Cabdriver
Dežurni Dušebrižnik
Dežurni Dušebrižnik

Post by Mr.Cabdriver » 21 Apr 2008, 22:30

patch wrote: Najradje bih taj Ka Bar poklonio (da nisam sujevjeran) :A32:
Pošalji mi ga na restauraciju da ti ga ne vratim... tako sam ja govno a ti nisi poklonio nož :twisted:

patch
Satnik
Satnik

Post by patch » 21 Apr 2008, 22:31

Mr.Cabdriver wrote:
patch wrote: Najradje bih taj Ka Bar poklonio (da nisam sujevjeran) :A32:
Pošalji mi ga na restauraciju da ti ga ne vratim... tako sam ja govno a ti nisi poklonio nož :twisted:
LOL
Pazi, mogao bi se iznenaditi u posti.... :A19:

Mr.Cabdriver
Dežurni Dušebrižnik
Dežurni Dušebrižnik

Post by Mr.Cabdriver » 21 Apr 2008, 22:33

patch wrote:Definitivno nista vise necu kupovati ako nije iz "provjerenih" zemalja: Svedska, Njemacka, Japan (ne nuzno tim redoslijedom), eventualno USA... sve ostalo je upitno...
Njemačka = porijeklo kina ili španjolska ako imaš sreće... mada je razina kvalitete u oba slučaja kina

Genijalci su čak sagradili grad Solingen ili Sollingen negdje blizu hong konga i tamo štancaju oštrice... eviva marketing !

Knife_maniac
Satnik
Satnik

Post by Knife_maniac » 21 Apr 2008, 22:36

Pitam jer sam i ja tako uzeo nekoliko komada pa sam bio razocaran. :A38:

Rekao sam da nema vise kupovanja preko neta na nevidjeno.
Sad me kopka Spyderco Delica ali nju mogu vidjeti i kod nas u provinciji ali cu je naruciti iz Zg jer je dosta jeftinija nego kod nas, ali prvo ju treba isprobati.
Drugi na listi mi je Tigershark :A33: a njega cu uzeti ako prodjem godinu na faxu i idem drito u metropolu po njega. :A00:

patch
Satnik
Satnik

Post by patch » 21 Apr 2008, 22:39

Knife_maniac wrote:Pitam jer sam i ja tako uzeo nekoliko komada pa sam bio razocaran. :A38:

Rekao sam da nema vise kupovanja preko neta na nevidjeno.
Sad me kopka Spyderco Delica ali nju mogu vidjeti i kod nas u provinciji ali cu je naruciti iz Zg jer je dosta jeftinija nego kod nas, ali prvo ju treba isprobati.
Drugi na listi mi je Tigershark :A33: a njega cu uzeti ako prodjem godinu na faxu i idem drito u metropolu po njega. :A00:

na to se zapravo sve i svodi. istrazivanje i istrazivanje.....i ako imas srece i po mogucnosti probavanje (ako doticni trgovci nesto od toga imaju na lageru)... u Vinkovcima je bilo nekoliko trgovina lovackom opremom, a sada egzistira samo jedna - a to sto od nozeva ima je smijurija.... ne drzim ozbiljnim nista do 10 cm i s ruckom od roga.... mozda cu ovime nekoga uvrijediti, i unaprijed se ispricavam, ali to nije to... a s druge strane o ukusima ne vrijedi raspravljati.

Mr.Cabdriver
Dežurni Dušebrižnik
Dežurni Dušebrižnik

Post by Mr.Cabdriver » 21 Apr 2008, 22:41

patch wrote:ne drzim ozbiljnim nista do 10 cm i s ruckom od roga....
dođi, dođi... moj Puma Jagdnicker ti želi nešto pokazati :twisted:

patch
Satnik
Satnik

Post by patch » 21 Apr 2008, 22:44

Mr.Cabdriver wrote:
patch wrote:ne drzim ozbiljnim nista do 10 cm i s ruckom od roga....
dođi, dođi... moj Puma Jagdnicker ti želi nešto pokazati :twisted:

eto, rekoh, o ukusima ne vrijedi raspravljati....

nego, kada si vec naceo Pumu, vidjeh da se na e-bay-u (malo je zakazala drk-drk tema) moze nabaviti white hunter za cca 150-400 USD.... zanimljivo...

Mr.Cabdriver
Dežurni Dušebrižnik
Dežurni Dušebrižnik

Post by Mr.Cabdriver » 21 Apr 2008, 22:50

patch wrote: nego, kada si vec naceo Pumu, vidjeh da se na e-bay-u (malo je zakazala drk-drk tema) moze nabaviti white hunter za cca 150-400 USD.... zanimljivo...
Imam već white huntera sa DRVENOM drškom pa ih ne gledam više po eBayu kad ga mogu milkiti po oštrici kad god poželim pred spavanje... evo naprimjer sada... idem spavat :twisted: ... moj je bio nekih 170 dolara i iz '76-e je

DODATAK:

Ah da, i bio je doslovce ubijen... sada je skoro kao nov... da ga vratim na e-bay vjerojatno bi postigao barem 320.99 dolara

Knife_maniac
Satnik
Satnik

Post by Knife_maniac » 21 Apr 2008, 22:51

patch wrote: eto, rekoh, o ukusima ne vrijedi raspravljati....

nego, kada si vec naceo Pumu, vidjeh da se na e-bay-u (malo je zakazala drk-drk tema) moze nabaviti white hunter za cca 150-400 USD.... zanimljivo...
Imas ih u Os u svakoj trgovini a cijene su oko 1100-1300 kn.

Mr.Cabdriver
Dežurni Dušebrižnik
Dežurni Dušebrižnik

Post by Mr.Cabdriver » 21 Apr 2008, 22:53

Knife_maniac wrote:
patch wrote: eto, rekoh, o ukusima ne vrijedi raspravljati....

Imas ih u Os u svakoj trgovini a cijene su oko 1100-1300 kn.
Vjeruj mi, prvog white huntera ne možeš više nabaviti nigdje nego na e-bayu i antikvarijatima... poznati winnetou nož za one koji su upoznati sa materijom... a to što se sada dila po našim dućanima je sve made in spain manje više ili assembled in germany... a to pogotovo ne moram napomenut di se radila oštrica

patch
Satnik
Satnik

Post by patch » 21 Apr 2008, 22:54

Mr.Cabdriver wrote:
patch wrote: nego, kada si vec naceo Pumu, vidjeh da se na e-bay-u (malo je zakazala drk-drk tema) moze nabaviti white hunter za cca 150-400 USD.... zanimljivo...
Imam već white huntera sa DRVENOM drškom pa ih ne gledam više po eBayu kad ga mogu milkiti po oštrici kad god poželim pred spavanje... evo naprimjer sada... idem spavat :twisted: ... moj je bio nekih 170 dolara i iz '76-e je
sada si mi dao nesto za razmisljanje. nista, odoh gledati svoju kolekcijicu....

ajd da promjenim temu - na Pumi se (na onom mesinganom dijelu) polako pojavljuje patina. Ali ne mislim nista dirati, neka se prekrije patinom do kraja.

Post Reply