Streljana
Re: Streljana
Drugar u Šibeniku ti nema streljana osim onog vojnog kompleksa na Jadrtovcu. Klasična streljana ne postoji. Najbliže Šibeniku imaš u Splitu ali samo ako si član streljačkog saveza. Upisnina ti je za prvu godinu 300 kn a onda po 100 kn godišnje.
Evo da se nadovežem na pitanje o streljani... Mene zanima ova u Splitu, znači je li to streljana Dalmacija-cementa za trap/skeet ili u ona Stobreču? Kakva su ograničenja u vezi kalibara (pištolj, sačma, zračna), jer čini mi se ova stobrečka je samo za zračno oružje i kakva je procedura da bi se moglo pristupit pucanju? Već neko vrijeme pokušavam doć do konkretnih informacija o nekoj streljani u Splitu ili bližoj okolici, ali nisam uspio dobit nikakve direktne informacije, sve je bilo na razini rekla-kazala i mislim da je tako i tako... Ako neko zna, neka uskoči 
Ovo ti je opet sve rekla-kazala, al kolega mi je rekao da streljana ima na Kozjaku. E sad da li stvarno postoji (ili je postojala) i koja vrsta oružja je dopuštena neznam ti reć. Probat ću saznat nešto više..
na stobreču je lijepa 25,50 m streljana za kratko, cb, mk, valjda i zračno, kontaktiraj sk Centar
Omnes tenentes gladios et ad bella doctissimi uniuscuiusque ensis super femur suum propter timores nocturnos
Because none of us are as cruel as all of us
Because none of us are as cruel as all of us
Ima i odrlicna streljana u Zadru za VK i MK pištolj i revolver na 25m te zracno oruzje. Ako treba šaljem kontakt tajnika SK Zadar.
https://SecreLocal.com - Kayla Pupa Sonya Vibe Ashley Evelynn - No Verify - Anonymous Sex Dating - Secret Chat Dating
da, je, tamo kod Borika 
https://SecreLocal.com - Kayla Pupa Sonya Vibe Ashley Evelynn - No Verify - Anonymous Sex Dating - Secret Chat Dating
Pa godinama ljetujem na 200-300 m od streljane... i jos se sve nakanjujem pitati smije li se doci pucati....
Bio sam unutra i jos sam vidio staze za zracno....
Ponekad, uglavnom vikendima bude i pucanja.... Nista glasno, zvucna izolacija je odlicna zbog borove sume...
nazalost opet nista do sljedeceg ljeta....
Bio sam unutra i jos sam vidio staze za zracno....
Ponekad, uglavnom vikendima bude i pucanja.... Nista glasno, zvucna izolacija je odlicna zbog borove sume...
nazalost opet nista do sljedeceg ljeta....
Strenjana u VODICAMA
Upravo je nakon vise godina usla u prostorni plan grada Vodica streljana, cime su se stekle pretpostavke za rjesenje o gradnji.
Dakle u Vodicama kod Šibenika ce se uskoro poceti graditi privatna streljana za pistolj revolver velikog i malog kalibra .
klasicno 25m od strelca do mete s 8 streljackih mjesta.
Svi zainteresirani mogu se javiti ,moze i privatnom porukom preko foruma.
Vojno streliste jadrtovac davno je denacionalizirano i tamo vise nema govora o pucanju.
Streljana u Kninu nije u skladu s novim pravilnikom, pa ni ona vise nije u funkciji.
Dakle u Šibenskoj županiji trenutno nema ni jedna streljana.
Ova u Vodicama ce se izgraditi , i omoguciti dolazak na streljanu gradjanima koji imaju legalno kratko vatreno oruzje , te sluzbenim osobama koji su ovlasteni nositi tu vrstu oruzja.
Formira se i streljacki klub u Vodicama, no odmah da razlucimo.Klub nema veze s streljanom, pa nece za dolazak na streljanu biti uvjet clanstvo u klubu.Vec ce biti potreban oružni list, ili sluzbena iskaznica za sluzbene osobe koje nose oruzje.
Na streljani nece biti nikakvog iznajmljivanja oruzja niti prodaje streljiva.
Takodjer se otvara mogucnost reaktivacije klubova koji su postojali u ovoj županiji, jer sad ce opet postojati mogucnost bavljenja tim sportom. Streljanu ce moci koristiti i clanovi drugih klubova po istom principu.
Oni koji se jave prije izgradnje streljane , i sudjeluju sa svojom pomoci materijalno,radno ili na dugi nacin u izgradnji imati ce odredjene unaprijed ugovorene povlastice. Pa ako netko ima volje bolje da se javi i sudjeluje odmah,jer kad se izgradi onda vise nece biti povlastica,vec iskljucivo koristenje uz novcanu naknadu .
Upravo je nakon vise godina usla u prostorni plan grada Vodica streljana, cime su se stekle pretpostavke za rjesenje o gradnji.
Dakle u Vodicama kod Šibenika ce se uskoro poceti graditi privatna streljana za pistolj revolver velikog i malog kalibra .
klasicno 25m od strelca do mete s 8 streljackih mjesta.
Svi zainteresirani mogu se javiti ,moze i privatnom porukom preko foruma.
Vojno streliste jadrtovac davno je denacionalizirano i tamo vise nema govora o pucanju.
Streljana u Kninu nije u skladu s novim pravilnikom, pa ni ona vise nije u funkciji.
Dakle u Šibenskoj županiji trenutno nema ni jedna streljana.
Ova u Vodicama ce se izgraditi , i omoguciti dolazak na streljanu gradjanima koji imaju legalno kratko vatreno oruzje , te sluzbenim osobama koji su ovlasteni nositi tu vrstu oruzja.
Formira se i streljacki klub u Vodicama, no odmah da razlucimo.Klub nema veze s streljanom, pa nece za dolazak na streljanu biti uvjet clanstvo u klubu.Vec ce biti potreban oružni list, ili sluzbena iskaznica za sluzbene osobe koje nose oruzje.
Na streljani nece biti nikakvog iznajmljivanja oruzja niti prodaje streljiva.
Takodjer se otvara mogucnost reaktivacije klubova koji su postojali u ovoj županiji, jer sad ce opet postojati mogucnost bavljenja tim sportom. Streljanu ce moci koristiti i clanovi drugih klubova po istom principu.
Oni koji se jave prije izgradnje streljane , i sudjeluju sa svojom pomoci materijalno,radno ili na dugi nacin u izgradnji imati ce odredjene unaprijed ugovorene povlastice. Pa ako netko ima volje bolje da se javi i sudjeluje odmah,jer kad se izgradi onda vise nece biti povlastica,vec iskljucivo koristenje uz novcanu naknadu .
Da malo dignem temu iz mrtvih..
Ima kakvih novosti o ovoj streljani u Vodicama?
Mali update ako može!
VIVAS JAVIIII SEEE!!!
Mali update ako može!
VIVAS JAVIIII SEEE!!!
Kad smo već kod dizanja teme iz mrtvih...sski001 wrote:Da malo dignem temu iz mrtvih..
Mali update ako može!
VIVAS JAVIIII SEEE!!!
Imaš pravo, vrijeme je za mali update.
Uglavnom, konačno imamo novosti o streljani u Vodicama. Dosta dugo su nas sabotirali sa papirologijom, ali uspjeli smo se izboriti i svi papiri za gradnju su konačno riješeni. Prije dva tjedna smo počeli sa radovima. Za sada sve ide bez poteškoća i očekujemo da ćemo završiti s grubim radovima do kraja godine. Nakon toga slijedi uređenje prostora, i trebali bi početi s radom streljane do proljeća. Kao što je već rečeno, u prvoj fazi se gradi strelište za kratko oružje svih kalibara od 25 metara i 8 streljačkih mjesta. Dimenzije samog strelišta su 40m x 10m, lokacija je u zaleđu Vodica.
U Vodicama već djeluje klub SK Vodice, a novi Šibenski streljački klub je trenutno u fazi formiranja. Vjerujemo da će otvaranjem trenutno jedine streljane u našoj županiji živnuti streljački sport u ovoj regiji. Za ovu streljanu ima interesa i iz susjednih županija, pogotovo Zadarske, zbog ograničenja koje je stavljeno na Mocire.
Još jednom pozivam sve zainteresirane da se slobodno jave, pitajte što god vas zanima, a ako je netko u mogućnosti da pripomogne još uvijek može ostvariti povlastice, ali još kratko vrijeme. Možete kontaktirati vivasa ili mene preko pp, ili na mail ivvi@net.hr
Staviću i par slika da vidite dosadašnji napredak.
The truth is hate to those who hate the truth.
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
- jolly
- Cinker - bojna

- Has thanked: 7 times
- Been thanked: 13 times
Pitanje:
Koliko godina je trebalo da rijesite sve dozvole, papire i dokumentaciju?
Koliko godina je trebalo da rijesite sve dozvole, papire i dokumentaciju?
Turn better into best!
Support your local gun shop!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
Support your local gun shop!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
dosta je proslo od prijedloga za prostorni plan pa do projekta koji se prilagođavao i mjenjao x puta prema uputama javnopravnih tijela , do dobivanja svih suglasnosti , izlazaka geodeta u par navrata po starom zakonu pa jos par puta po novom zakonu o gradnji sve do konačne pravomočne dozvole . u međuvremenu sam dobio još dvoje djece tako da vrijeme nije prošlo uzaludno. Lani sam bio prvak države pištoljem v.kalibra u svojoj kategoriji +50 , a ove godine opet prvak i bez treninga ,pa sam pomislio ima li smisla uopće
graditi streljanu ,no kako je bilo
dosta truda muke i nervoze kao i potrošenih kuna ,ipak sam krenuo u realizaciju , i gradnja je krenula za sada sve o svom vlastitom trošku.
graditi streljanu ,no kako je bilo
dosta truda muke i nervoze kao i potrošenih kuna ,ipak sam krenuo u realizaciju , i gradnja je krenula za sada sve o svom vlastitom trošku.
Svaka cast vivas! Znam da je tesko o vlastitom trosku, ali ta ce streljana pomoci mnogima!
BUM BUM...