Oznaka PKI na municiji-pomoć
Oznaka PKI na municiji-pomoć
Da li netko zna za koju tvornicu je oznaka PKI na YU vojnoj municiji 7,62x39? Više puta sam probao nešto naći na netu i u literaturi, ali bezuspješno.
Pa ako netko zna, bit ću zahvalan.
Pa ako netko zna, bit ću zahvalan.
Re: Oznaka PKI na municiji-pomoć
Već viđeno i ne daje mi nikakav konkretan odgovor. PK može biti i Puškarna Kranj, ali još uvijek ostaje ono I.
Nabasao sam na netu na makedonsku tvornicu Suvenir iz Samokova, tj. Makedonskog Broda, al navodno je za to oznaka SMB, al onda se to ne slaže s tim PKI, al tu je i tvornica Eurokompozit iz Prilepa
što bi nekako i ušlo u to PKI (Prilep, Kompozit, wtf).
što bi nekako i ušlo u to PKI (Prilep, Kompozit, wtf).
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

Na mojem "Suvenir" streljivu je SMB oznaka, upravo isao provjeriti
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
Saznao sam da se izgleda ipak radi o tvornici Suvenir iz Makedonskog Broda i da se radi o staroj oznaci. PKI ustvari ne piše na latinici nego na ćirilici i bilo bi RK i rimski 1, a u prevodu Rezervni kapaciteti, tvornica 1 (barem tako kažu na IAA forumu http://iaaforum.org/forum3/viewtopic.ph ... makedonski), što bi bilo i logično, jer na kartonskim kutijama pakiranja po 15 kom, gdje je natpis na ćirilici, stoji isto tako PKI, kao na ovoj slici sa net-a.
Napokon, izgleda da je misterija riješena
Napokon, izgleda da je misterija riješena