Knjiga o obuci snajpera!!
-
PUNISHER1987
- Nadnarednik

Knjiga o obuci snajpera!!
Malo da se pohvalim jer sam dobio izniman poklon od jedne slatke cure koju sam upoznao prije godinu dana, razgovarajući o hobijima i knjigama koje volimo čitati jutros mi je poštom stigao neočekivan poklon, naime radi se o knjizi: Scharfschutzen (Taktik-Ausbildung-Einsatz) koju je napisao Mark Spicer.
http://www.dwjmedien.de/epages/62424437 ... ts/60-1543
http://www.dwjmedien.de/epages/62424437 ... ts/60-1543
To sin by silence, when we should protest, makes cowards out of men.
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

Re: Knjiga o obuci snajpera!!
Nadam se da znas njemacki? =) Ja ju imam u PDF-u, ali na engleskom (da je na njemackom bila bi mi neupotrebljiva, mogao bih samo slikice gledati)
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

http://forum.hr-oruzje.org/viewtopic.ph ... ZON#p43444
Evo ti detalja =)
Evo ti detalja =)
Neku knjigu o obuci snajperista ima moj susjed, ali na našem, tj. nama razumljivom jeziku...mislim da je knjiga iz bivše države još, ali pisana latiničnim pismom.
Ne sjećam se točnog naziva knjige niti pisca, ali znam da mi ju je pokazivao, i tamo je sve detaljno opisano...sama obuka..i općenito sve vezano za to zanimanje..
p.s. mogu se raspitat oko naziva knjige i autora, ako nekog zanima ili si želi nabavit
Ne sjećam se točnog naziva knjige niti pisca, ali znam da mi ju je pokazivao, i tamo je sve detaljno opisano...sama obuka..i općenito sve vezano za to zanimanje..
p.s. mogu se raspitat oko naziva knjige i autora, ako nekog zanima ili si želi nabavit
-
PUNISHER1987
- Nadnarednik

Naravno da znam njemački, a osim njega služim se i engleskim jezikom!!
Siniša ajd se raspitaj o toj knjizi na našem jeziku iako ja mislim da znam o kojoj se knjizi radi ali nisam točno siguran kako se zove!
Pozzz
Siniša ajd se raspitaj o toj knjizi na našem jeziku iako ja mislim da znam o kojoj se knjizi radi ali nisam točno siguran kako se zove!
Pozzz
Nema problema punisher, računaj da ću ovaj tjedan znat sve, pa ti napišem u temu..
Evo ga, raspitao sam se...mala ispravka, knjiga nije iz bivše države, iako je podosta stara...godina izdavanja je 1997.....knjiga se zove: Priručnik za snajperiste.....od autora: Marinko Ogorec....i još piše da je izdavač: glavni stožer OSRHPUNISHER1987 wrote:Siniša ajd se raspitaj o toj knjizi na našem jeziku iako ja mislim da znam o kojoj se knjizi radi ali nisam točno siguran kako se zove!
Pozzz
Eto kolega, možda znaš za nju, ili ipak ne
Pozdrav svima.
Imam nekoliko priručnika o obuci snajperista na engleskom jeziku. Datoteke su u pdf i doc formatu. Ako je netko zainteresiran, pošaljite mi mail adresu i ja cu vam ih rado poslati.
E sad, postoji mogućnost da su datoteke malo prevelike za slanje mailom. U tom slučaju se možemo dogovoriti da vam to eventualno spržim na CD pa pošaljem poštom.
Imam nekoliko priručnika o obuci snajperista na engleskom jeziku. Datoteke su u pdf i doc formatu. Ako je netko zainteresiran, pošaljite mi mail adresu i ja cu vam ih rado poslati.
E sad, postoji mogućnost da su datoteke malo prevelike za slanje mailom. U tom slučaju se možemo dogovoriti da vam to eventualno spržim na CD pa pošaljem poštom.
Srce kucaj, puško pucaj...
Guns control means shooting a tight group!
-
PUNISHER1987
- Nadnarednik

Ajd navedi ako ti nije problem koje knjige imaš? Ako mi se koja svidi pošaljem ti e-mail adresu da mi pošalješ knjigu koja me bude zanimala!! Pozzz
1. Special Forces SniperTraining and Employment;
(Department of the Army; Washington, DC, 25 APRIL 2003)
2. Sniper Rifle Manual;
(Priručnik američke vojske, mislim da je iz 70ih ili 80ih)
3. US Army Counter Sniper Guide;
(The United States army marksmanship training unit, Fort Benning-Georgia)
4. US Navy Seal Sniper Training Program Manual;
(Također priručnik američke vojske, rekao bih da je iz 90ih)
2. Sniper Rifle Manual;
3. US Army Counter Sniper Guide;
4. US Navy Seal Sniper Training Program Manual;
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

http://shop.nationalgeographic.com/ngs/ ... inc.-dvd-r
ovo ce biti zanimljiv dodatak kolekciji =)
ovo ce biti zanimljiv dodatak kolekciji =)
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

474 stranice /17,7MB - FM 3-05.222sin wrote:1. Special Forces SniperTraining and Employment;
Imam nesto slicno ovome, tko je izdavac? Osprey mozda? ja imam ovo - SNIPER RIFLES From the 19th to the 21st century - MARTIN PEGLER © Osprey2. Sniper Rifle Manual;
32 stranice / 2,3MB?3. US Army Counter Sniper Guide;
301 stranica / 29,2MB, prva slika na strani 34 a naslov na isto je "AN/PVS-4"4. US Navy Seal Sniper Training Program Manual;
Ako ovo ostalo dogovara opisima onda imam, zanima me samo ovaj "2. Sniper Rifle Manual", jeli izdavac americka vojska ili netko drugi?
Sve ovo što si napisao pod jedan, tri i četiri odgovara opisu. To su upravo ti priručnici.
Što se tiče ovoga pod brojem dva, nisam 100% siguran tko je izdavač. Naime, nemam korice niti stranice na kojoj pišu podaci o izdavaču, godini izdavanja i tiskari. No po konceptu, sadržaju priručnika, te oružju i opremi o kojoj je riječ u priručniku (npr. M24 Sniper Weapon System, M3A Scope, M16A1/A2 Rifle with M203 Grenade Launcher, M49 Observation Telescope, M19 Binoculars, M22 Binoculars...) pretpostavljam da se radi o priručniku američke vojske. Dolje sam naveo nazive poglavlja. Možda to bude od koristi. Neću navoditi sve podnaslove jer ih ima previše da bi ih navodio na ovom mjestu.
Dakle poglavlja su:
Chapter 1 – Introduction
Chapter 2 – Equipment
Chapter 3 – Marksmanship
Chapter 4 – Field Techniques
Chapter 5 – Mission Preparation
Chapter 6 – Operations
Chapter 7 – Communications
Chapter 8 – Tracking/Countertracking
Appendix A – Sniper Weapons Of The World
Appendix B – M21 Sniper Weapon System
Što se tiče ovoga pod brojem dva, nisam 100% siguran tko je izdavač. Naime, nemam korice niti stranice na kojoj pišu podaci o izdavaču, godini izdavanja i tiskari. No po konceptu, sadržaju priručnika, te oružju i opremi o kojoj je riječ u priručniku (npr. M24 Sniper Weapon System, M3A Scope, M16A1/A2 Rifle with M203 Grenade Launcher, M49 Observation Telescope, M19 Binoculars, M22 Binoculars...) pretpostavljam da se radi o priručniku američke vojske. Dolje sam naveo nazive poglavlja. Možda to bude od koristi. Neću navoditi sve podnaslove jer ih ima previše da bi ih navodio na ovom mjestu.
Dakle poglavlja su:
Chapter 1 – Introduction
Chapter 2 – Equipment
Chapter 3 – Marksmanship
Chapter 4 – Field Techniques
Chapter 5 – Mission Preparation
Chapter 6 – Operations
Chapter 7 – Communications
Chapter 8 – Tracking/Countertracking
Appendix A – Sniper Weapons Of The World
Appendix B – M21 Sniper Weapon System
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

koliko je velik file? i broj stranica?
Sta zelis u zamjenu za to?
Sta zelis u zamjenu za to?
167 stranica, 4 979 KB (oko 4,8 MB).
Za uzvrat ne tražim ništa. Javi mail i pošaljem ti ga.
Btw. pokušao sam jednom forumašu slati priručnike na mail koji ima domenu net.hr pa mi slanje nije uspjelo. Valjda ta domena ne podržava primanje većih datoteka!?
Za uzvrat ne tražim ništa. Javi mail i pošaljem ti ga.
Btw. pokušao sam jednom forumašu slati priručnike na mail koji ima domenu net.hr pa mi slanje nije uspjelo. Valjda ta domena ne podržava primanje većih datoteka!?
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

Podrzava slanje mislim do 10 ili 20MB, ako vec ima nesto u inboxu znaci da mu je prostor smanjen, a i kad saljes sa OE cijeli mail bude za petinu veci od velicine attacha.
mail na PP
mail na PP
Iskon nudi opciju JUMBO maila p amožda se tako mogu slati veće datoteke.
Drugi način je uploadati knjige na google doc i onda podijeliti link da ekipa slobodno skida.
Sindrom hrčka u meni vrišti da nabavim ove naslove, ali onda se sjetim da imam par sličnih manuala koje nikad nisam ni pogledao pa ću ovaj put zaobići (ako hrčak ne prevlada).
Drugi način je uploadati knjige na google doc i onda podijeliti link da ekipa slobodno skida.
Sindrom hrčka u meni vrišti da nabavim ove naslove, ali onda se sjetim da imam par sličnih manuala koje nikad nisam ni pogledao pa ću ovaj put zaobići (ako hrčak ne prevlada).