Hrvatska povijest - e knjiga, knjiga, web lokacija

Opća rasprava koja može i ne mora biti vezana uz oružje - biti će moderirana po potrebi u slučaju vrijeđanja drugih članova ili otvorenih svađa i prepiranja. POLITIKU IZBJEGAVATI.
Post Reply
siniša
Desetnik
Desetnik

Hrvatska povijest - e knjiga, knjiga, web lokacija

Post by siniša » 02 Oct 2011, 20:34

Pozdrav ekipa..ovako...jedno pitanje..ima li netko od vas na forumu e-knjigu na temu "hrvatska povijest"..znači treba mi kompletna hrvatska povijest sažeta na jednom mjestu...
Ako ima netko da posjeduje tako nešto i da mi je voljan poklonit, tj poslat, bio bih zahvalan..ili ako netko ima baš knjigu nek se izjasni o cijeni pa ću vidit
Ili mi pak možete preporučit neku web lokaciju gdje to mogu pročitat..

Samo napomena da ne trebam štiva komunistički nastrojena..nisam baš ljubimac toga

Znam da na internetu ima puno o našoj povijesti..ali to je sve nešt s brda s dola...

eto, ako ima tko voljan da mi pomogne, nek to i učini..:)

Mike_Torello
Fleet Admiral
Fleet Admiral

Re: Hrvatska povijest - e knjiga, knjiga, web lokacija

Post by Mike_Torello » 02 Oct 2011, 21:59

Najslicnije tome sto imam iako nije bas povijest je knjiga "Domovinski odgoj". Proguglaj o toj knjizi pa ako ti to nesto vrijedi dogovorit cemo se nekako.
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"

Heckler
Pozornik
Pozornik

Post by Heckler » 02 Oct 2011, 22:04

Ja imam jednu dobru skriptu koja je rađena po knjizi Povijest Hrvatske države i prava od Nede Engesfeld. Knjigu možeš naći po antikvarijatima za 50-10 kn ovisno o stanju!
Be peaceful, be courteous, obey the law, respect everyone; but if someone puts his hand on you, send him to the cemetery.
Malcolm X

siniša
Desetnik
Desetnik

Post by siniša » 03 Oct 2011, 02:28

Hvala dečki..budem pogledao i jedno i drugo...ako ima tko još nešto slobodno nek kaže..

BoB
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by BoB » 03 Oct 2011, 11:18

u matici hrvatskoj imaš zgodnu knjižicu hrvatska povijest od trpimira macana ~70kn, cca. 300 stranica, a5.
ps
izvrsna knjižica ali nipošto ne preporučam ozbiljno čitanje jer ćeš radi sažetosti prepoznati današnja vremena u mnogim prošlim epohama. višemjesečni proljev, glavobolja, strah i osjećaj beznadežnosti su uobičajene nuspojave koje brzo zamijene početni ponos i ushit.
Omnes tenentes gladios et ad bella doctissimi uniuscuiusque ensis super femur suum propter timores nocturnos
Because none of us are as cruel as all of us

siniša
Desetnik
Desetnik

Post by siniša » 04 Oct 2011, 13:53

ček, ne shvaćam sad..prvo izvrsna knjižica pa nešto ne štima..:)
no dobro, budem pogledao

PUNISHER1987
Nadnarednik
Nadnarednik

Post by PUNISHER1987 » 04 Oct 2011, 17:35

Siniša imam par knjiga na ovu temu koju si tražio, ali sve su većinom kopirane i uvezane, pa ako si za dogovorit ćemo se oko cijene!! Kad budem našao vremena stavim nazive knjiga pa javi ako želiš neke od ponuđenih!!
To sin by silence, when we should protest, makes cowards out of men.

Mike_Torello
Fleet Admiral
Fleet Admiral

Post by Mike_Torello » 04 Oct 2011, 20:12

siniša wrote:ček, ne shvaćam sad..prvo izvrsna knjižica pa nešto ne štima..:)
no dobro, budem pogledao
Bob ti zeli reci da je knjiga takva da kad budes citao o nekim proslim vremenima da ces imati osjecaj kao da citas danasnje vijesti od kojih dobivas proljev i mucninu tj da se povijest ponavlja i da iznova radimo isto sranje. Kuzis sada?
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"

siniša
Desetnik
Desetnik

Post by siniša » 05 Oct 2011, 22:17

hehe, razumijem mike...isprva sam mislio da je netko zbrljao nešto u pisanju...hvala na analizi..;)
Mislim da ću si pogledat tu knjižicu

siniša
Desetnik
Desetnik

Post by siniša » 05 Oct 2011, 22:21

i kad smo već kod proljeva i mučnine..mislim da stvarno ponavljamo istu grešku..tj naši "vodeći" ...yugoslavija skoro isto govno kao i EU..ali mi smo narod koji ne zna vladat nego voli bit sluga..pa ćemo i da popamo to govno kao i u to vrijeme :/

p.s. ispričavam se na neprikladnim izrazima...:O

gun_hater
Narednik
Narednik

Post by gun_hater » 06 Oct 2011, 13:08

BoB wrote: izvrsna knjižica ali nipošto ne preporučam ozbiljno čitanje jer ćeš radi sažetosti prepoznati današnja vremena u mnogim prošlim epohama. višemjesečni proljev, glavobolja, strah i osjećaj beznadežnosti su uobičajene nuspojave koje brzo zamijene početni ponos i ushit.
Slično/isto je sa knjigom od te Engelsfeld, s time da je to datirano od 18. do 20. st. i više je naglasak na pravu i pravnim aspektima svega (to je lit. pravnog studija),
no ima i tu bisera od kojih bi ti moglo bit mučno kad ih pročitaš; npr. kad je krajem 18. st. Hr. Sabor DOBROVOLJNO izglasao da prenose SVE svoje najvažnije funkcije u Ugarsku, i time su se malteno odrekli posljednjeg oblika Hr. posebnosti i samostalnosti, čovjek kad to vidi nezna jel bi se smijao il plakao,
i nakon tog, u skladu sa razdobljem romantizma i buđenjem nacionalizama je u sljedećih 50ak godina uslijedila žestoka mađarizacija koja nas je skoro stajala glave.

Post Reply