Slavia 634 4,5 mm- savjet

Zračnice/Lufterice, plašljivci...

Moderator: karabalic

Post Reply
vukmar
Civil
Civil

Slavia 634 4,5 mm- savjet

Post by vukmar » 14 Oct 2011, 21:34

Puška je nova nije ispaljeno više od 150 diabola,a problem je sa preciznošću,naime rijetko nosi u isto mjesto bez obzira što se puca sa fiksnog držača ili već kako se naziva.Dali je moguće da cijev tvornički nije ispravna?Molim za savjet i šta da se radi.Hvala i pozdrav iz ŽU- vukmar.

Mike_Torello
Fleet Admiral
Fleet Admiral

Re: Slavia 634 4,5 mm- savjet

Post by Mike_Torello » 14 Oct 2011, 21:46

jeli taj problem postoji od pocetka?

cilja li se optikom ili mehanickim ciljnikom?

jeli vijak koji drzi cijev za cilindar pritegnut?

jesu li ostali vijci pritegnuti?

jeli cijev cista ili ima naslaga olova?

jeli vrh cijevi ostecen?

koje diabole se koriste?

na koju daljinu se puca?

daj te odgovore pa mozemo dalje
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"

vukmar
Civil
Civil

Post by vukmar » 14 Oct 2011, 22:09

Problem od početka,puška je nova,ciljnik je mehanički,nisam dobar znalac za precizno gađanje, probavali su dva lovca neovisno jedan od drugoga,a jedan se bavi upucavnjem lovačkog oružja.Iz testne mete koju sam dobio s puškom vidljivo je da nosi u lijevo.Diabole su Premier ultra magnum 10,5 gr.Kažu da su probali na 20 m.

zdebat
Poručnik
Poručnik

Post by zdebat » 14 Oct 2011, 22:12

Dodao bih pitanje;

Da li je odstupanje po visini ili pravcu?

Postavi pušku na stol i čvrsto je drži na stolu da se ne pomiče jednom rukom (ili ako ti može netko pomoći i primiti pušku) pa primi cijev za vrh i pokušaj pomicati po vertikali a onda po horizontali. Ne bi smjela imati nikakve veće zračnosti.

vukmar
Civil
Civil

Post by vukmar » 14 Oct 2011, 22:33

Hvala,probat ću.
Možda da mi preporučite nekoga iz Slavonije ili okolice Varaždina(tamo idem često)pa da to stručno riješe.

shuro
Narednik
Narednik

Post by shuro » 14 Oct 2011, 22:55

Obično kažu da su zračne puške na feder jako neprecizne kad se stave na tvrdu podlogu. Gospodin koji se bavi upucavanjem lovačkog oružja vjerojatno to ni ne zna ako se ne bavi i zračnim oružjem.
Dakle ako stavljate pušku na čvrestu podlogu, stavite između puške i podloge, barem dlan. U pravilu nije dobro oslanjati cijev na podlogu ili stavljati nogare na cijev kod zračnica na feder.
Ja pucam već više od godinu dana s puškom koja bi trebala biti puno bolja od slavije pa mi opet rijetko nosi u isto mjesto :A03:

Prvo pitanje koje bih ja postavio je na koliku udaljenost pucate i koliko je velika grupa koju uspijete napraviti. Možda jednostavno imate prevelika očekivanja?
Slavija može slagati jako male grupe na 10 metara, ali u rukama vrlo dobrog strijelca. Ja sam siguran da s njom ne bih složio 10 dijabola za redom u crni krug na meti za zračnu pušku nego da bi poneka pobjegla van. Puno bolji strijelac od mene možda ne bi imao pogotka slabijeg od 8...

karabalic
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by karabalic » 15 Oct 2011, 10:24

vukmar wrote:Hvala,probat ću.
Možda da mi preporučite nekoga iz Slavonije ili okolice Varaždina(tamo idem često)pa da to stručno riješe.
Ja sam ti iz Gradišta i možemo u roku od 5 minuta utvrditi o čemu je rijeć, imam ti i pripadajuče dijabole tako ako hočeš naleti da ju pregledamo.
Volim crno pa makar i ofarbano.......

vukmar
Civil
Civil

Post by vukmar » 16 Oct 2011, 08:18

Najmanji je problem iz Županje doći u Gradište.Svaki dan i noć preko puta Karlića stana(moto klub),možda se i znamo.Kako stupiti u kontakt?

karabalic
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by karabalic » 02 Nov 2011, 00:58

Puška je završila kod mene pa sljede muke po springeru. Pošto sam provkao već svašta kroz ruke, a i posjedovao sve Slavije odmah sam ugvatio da vidim dali ima lufta na vijku cijevi ali niti malo, pa kroniranje jako ujednačene brzine, nema šanse da bi na 10 metara šarala po vertikali ,a i svuda pa cca oko 8 cm, to mi nije išlo nikako u glavu.

Nakon toga čiščenje cijevi, i malo filozofiranja ali bez uspjeha. Pucao sam sa H&N Finale Match tako da nisam sumljao u dijabole, krenulo je eksperimentiranje s više vrsta dijabola i došlo je na pomaka na bolje. Nakon jedno 15 vrsta dijabola našao sam da najbolje odgovara H&N FT i složio sam nešta solidno na 15 metara.

Okidač je skroz nepredvidiv tako da je ovo sasvim ok u odnosu na prva pucanja, i da vidim jel sam jako štrepao donja je s CZ 200T meta. :A09:
Attachments
PB020066.JPG
Volim crno pa makar i ofarbano.......

Post Reply